Dodaj do ulubionych

zabiegi kosmetyczne

18.12.10, 15:27
zawsze raz na rok korzystalam z podstawowych zabiegow u kosmetyczki.Teraz się zastanawiam czy pojść czy lepiej samemu czegoś nie zrobic.Kusi mnie bo ostatnio przechodząc widziałam promocje na terapie szokową kwasy itd.Zastanawiam się pojsc czy odpuscic sobie.Na jakie zabiegi wybieracie się do kosmetyczki i nie żałujecie na nie pieniędzy a jakie wykonujecie w domu?
Obserwuj wątek
    • hellusia Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 16:11
      nie chodzę, a jeśli już to raz na ruski rok - sporadycznie dla poprawienia humoru,
      nie zauważyłam róznicy w cerze przed i po korzystaniu z salonu kosmetycznego
      • korniz Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 16:19
        a wiesz czasem mam tez takie wrazenie ze nic nie dały ze nie widac roznicy a nawet zauwazylam ze pogarszaja stan skory.Też macie takie wrażenia ,czy tylko mi sie tak wydaje?
        • re_ni73 Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 17:20
          Korniz, przy tak niskim budżecie jeszcze wyskrobiesz na kosmetyczke? Podziwiam. Ja jeszcze w życiu nie bylam,najpierw młoda wiec po co,myślalam skończe trzydzieche to pójdę.Przyszla trzydziecha i problemy więc sobie odpuściłam. U mnie maseczki typu białko,drożdże i na tym poprzestaje, może jak wybije czterdziechawink
          • myszmusia Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 08:30
            re_ni73 napisała:

> Korniz, przy tak niskim budżecie jeszcze wyskrobiesz na kosmetyczke?

podpisuje sie pod tym

Mnie szkoda kasy
    • beverly1985 Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 17:23
      Kwasy w domu?? Nigdy!
      Sama robię manicure z parafiną (mam domowa parafiniarkę), jakieś maseczki i tyle (poza oczywistymi zabiegami higienicznymi). Dużo osób robi w domu hennę, jednak tego zupełnie nie potrzebuję.
      • magdalena.78 Kwasy w domu 19.12.10, 09:07
        Dziewczyny, zanim zdecydujecie się same w zabawę kwasami, dobrze Wam radzę - zastanówcie się TRZY razy, a jeśli nadal ten pomysł Wam z głowy nie wyjdzie, wybijcie go sobie młotkiem! wink
        Po tym, jak zdecydowałam się zostać domorosłą kosmetyczką/dermatolożką kosmetyczną, poparzyłam sobie kwasami owocowymi (zakupionymi wcześniej na Allegro, a jakże) twarz tak, że scierając kwas ścierałam skórę. Ból niesamowity, strach, czy nie będzie przebarwień, lekarz co prawda w abonamencie, ale kosmetyki i leki ok. 200 zł i to jeszcze Avene miało -30%. Spalona skóra do krwi, strupy, niesamowite pieczenie... Nie polecam nikomu. To jest kwestia kilkunastu sekund, zanim samej się skończy nakładać kwas i dołu, już się powinno zmywać górę.
        To nie jest gra warta świeczki.
      • ewa_2009 Re: zabiegi kosmetyczne 18.02.21, 20:33
        Napisz proszę o tej domowej parafiniarce - jakiś model może?
    • niebieski_lisek Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 17:59
      W domu się depiluję + codzienne zabiegi kosmetyczne. Do kosmetyczki chodzę na oczyszczanie, głębokie nawilżanie, ale już dawno nie byłam. Lubię też jak nada linię moim brwiom raz na jakiś czas. Kiedyś zaaplikowałam sobie całą serię kwasów u lekarza dermatologa (mają silniejsze), teraz jest najlepsza pora na takie zabiegi - od wiosny się ich nie wykonuje ze względu na słońce, przy czym musisz być świadoma ze wszystkich niedogodności takiego zabiegu (łuszcząca się skóra).
    • magdalaena1977 Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 20:18
      Nie chodzę do kosmetyczki - fryzjer tak, pedicure / manicure bardzo rzadko.
    • astrum-on-line Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 20:30
      U kosmetyczki oczyszczanie. Czasem depilacja i brwi.
      Manicure i pedicure tylko w domu, robiłam u kosmetyczki i wcale nie uważam, żeby zrobiła to staranniej niż ja sobie sama zrobię.
    • mysz0lec Re: zabiegi kosmetyczne 18.12.10, 22:57
      U kosmetyczki była raz w życiu, miałam może 19 lat i poszłam pierwszy raz wyskubać sobie brwi. Od tego czasu wszystko robie sama, a i tak szaleć za bardzo nie mogę, bo mam skórę atopowa.
    • zonaniezona1 Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 08:59
      Niedawno na tvn style obejrzałam program , w których kosmetyczki (które już nimi nie są...) opowiadały o swoim poprzednim zawodzie....
      Maseczka z alg za 40 zł (zrobiona w salonie)- koszt 4 zł..., zabiegi odmładzające, które nie omładzają, tanie kremy przekładane do markowych pudełek ... itd.
      Oczywiście, jeśli poziom zarobków lub zawód - nakazuje lub pozwala na takie przyjemności - to czemu nie... W moich kategoriach nie mieszczą się zabiegi u kosmetyczki... moim zdaniem zarabiam na zaspokojenie podstawowych i ciut więcej potrzeb ..ale tylko ciut... W Europie moje zarobki to poziom minimum społecznego.Przyznam jednak, że czasem jak jestem u mamy to idę zrobić brewki - faktycznie akurat ta kosmetyczka ślicznie je kształtuje... I generalnie chciałabym pozwolić sobie na taki luksus....
      Kupuję też kosmetyki do gabinetów kosmetycznych , ale np. kwasów nie odważyłabym sobie zrobić sama....choć kiedyś mikroderambrazję z kwasem glikolowym robiłam sama. Bielenda miała taki zestaw do kupienia...szkoda, że go wycofała z produkcji.(ale może uda mi się kupić jakiejś innej firmy smile))...
      • magdalaena1977 Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 23:02
        zonaniezona1 napisała:

> Oczywiście, jeśli poziom zarobków lub zawód - nakazuje lub pozwala na
        > takie przyjemności - to czemu nie...
        Tak z ciekawości - co jest dla Was przyjemne w wizycie u kosmetyczki ?
        Byłam raz czy dwa i oczyszczanie cery bolało mnie straszliwie. Kiedyś znajoma namówiła mnie na maseczkę czy coś tam jeszcze i zapamiętałam to jako godzinę totalnej nudy - bezczynne leżenie z zamkniętymi oczami + chwile marketingowego bełkotu kosmetyczki.
        • ofelia1982 Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 15:29
          Magdalena - ja mam tak samo!
          Dla mnie fryzjer, kosmetyczka, masaż - to nuuuuuudy.
          Po prostu nie lubię bezczynnie siedzieć i jak jeszcze mam siedzieć prawie nieruchomo, kosmetyczka nakłada coś tam i mowi o jakichś cudownych właściwościach czegoś tam, których nie widać godzinę po wizycie - to dostaję szału.
          Najgorzej było na masażu - dostałam jako prezent urodzinowy bon na super masaż kamieniami w fajnym salonie - kadzidełka, muzyczka, świece, płatki róż etc. Trwał 3 godziny, a ja po pół godzienie myslałam, że wymięknęsmile
        • jagoda_pl Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 16:05
          Jak ktoś coś przy mnie robi i generalnie jest jakaś akcja (np. masowanie) to jest to odprężające. Ale jak słyszę "pani poleży z maseczką" i trwa to pół godziny to się wiercę niemiłosiernie...

Generalnie doceniam sprawne kosmetyczki i dobrą prasę (np. na czas moczenia stóp przed pedicure).
    • ofelia1982 Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 20:18
      Korniz, nie pisze złośliwie, ale jako osoba, która kreuje się na forum jako taaaak straaaaasznie biedna - to nieźle z tymi kwasami wyjechałaśsmile
      Odpowiadając na Twoje pytanie - ja zrezygnowałam z zabiegów kosmetycznych, bo nie widziałam za bardzo efektu na dłuższą metę. Mikrodermabrazja daje rewelacyjny efekt, ale utrzymuje się on bardzo krótko (kilka dni), wiec płacić gruba kasę za kilka dni mi szkoda.
      Ja robię sobie salon kosmetyczny w domu - nauczyłam się robić własnoręcznie hennę i regulację brwi, to samo z manicure i pedicure, a jak mam ochotę zrobic coś dla swojej cery - stosuję peelingi i maseczki.
      Polecam ten peeling enzymatyczny (mam cerę naczynkową i nie mogę używać mechanicznego) oraz tę maseczkę.
      • asiara74 Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 20:28
        Regularnie to brwi i henna brwi rzęs, mniej regularnie czyszczenie, mikro i pediks w lecie
      • korniz Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 21:14
        już wyjaśniam z tymi kwasami jest tak że widzialam w promocji szereg zabiegów chyba z 10 w cenie i między innymi były wymienione te kwasy.Do kosmetyczki chodzę juz parę lat tzn cały czas szperam w necie i chce się dowiedzieć czy naprawdę warto.Czy po prostu nie zrobić sobie tego wszystkiego sama tzn podstawy.I po kilku latach obserwacji mojej skóry stwierdzam że salony kosmetyczne są tylko chwilą relaksu nic więcej.Zawsze się zastanawiam co oni mają w tych pudełkach butelkach.A poza tym chyba naprawdę cięzko trafić na kosmetyczkę która wie dokładnie co zrobić z naszą cerą.
        • listopadowka2008bis Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 23:13
          Wszystko zalezy od kosmetyczki. Dobra kosmetyczka, ktora chce miec klientke na lata, nie namawia jej na niepotrzebne zabiegi. Ja chodze, bardzo lubie smile Kiedys jak robilam kwasy na plecy to podczas jednej serii chodzilam do niej 2 razy w tygodniu przez okres kilku msc.
          Teraz moja przyjaciolka ma wlasna dzialalnosc i moze robic mi wszystkie zabiegi za free smile)) a wiec chodze na wszystko co mi zaproponuje smile Oczywiscie jako przyjaciolka, rowniez sie jej rewanzuje smile
        • magdalena.78 Re: zabiegi kosmetyczne 19.12.10, 23:17
          Nie wiem czy kwasy warto czy nie, ale jak mi ta skóra zeszła (dosłownie...), to poprawa byławink Ale czy to po kwasach czy po wypasionych kremach aptecznych, to nie wiem.
          Możesz sobie na Allegro kupić kosmetyki profesjonalne Clareny: peeling enzymatyczny, perełki (jedwabne są wspaniałe), algi, aktywator do alg - ale zwykła woda mineralna też ok. To poprawia wygląd po zabiegu, nie ma co, ale tak samo działa w gabinecie jak i w domu. A jak trafisz do podłego gabinetu, to zapłacisz jak za dobry, a jakieś podróby Ci wklepią.
          Ja mam kosmetyczkę, z której jestem zadowolona i czasem na oczyszczanie twarzy chodzę (sama tak tego nie zrobię). Kiedyś wzięłam masaż twarzy i tylko marzyłam, by się już skończył. Tak samo u fryzjera - nie cierpię, gdy mi masują głowę.
          • verdana Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 15:52
            Uważam, ze akurat wizyta u kosmetyczki to rzecz, z ktorej można zrezygnować w ramach oszczedności. Cżęść moich znajomych chodzi regularnie, część wcale - absolutnie nie da się poznać, kto do jakiej grupy nalezy...
            • zawszexyz Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 16:14
              tu akurat sie z toba nie zgodze, moja kolezanka chodzi regularnie i naprawde wyglada rewelacyjnie, w porownaniu z okresem kiedy nie chodzila i z innymi kolezankami niechodzacymi, ja uwazam ze sens chodzenia do kosmetyczki jest kiedy robi sie to regularnie, a raz do roku to mozna isc dla relaksu i odprezenia a nie mozna oczekiwac jakis rewelacyjnych efektow po 1 zabiegu.
    • jagoda_pl Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 16:27
      Regularnie chodzę właściwie tylko na hennę i regulację brwi. Załatwiam to podczas wizyt w rodzinnych stronach, płacę połowę tego, co w Wawie...

Kiedyś regularnie robiłam woskowanie bikini, potem w związku z kryzysem w finansach zrezygnowałam, ale podczas ostatniej wizyty w domu odkryłam rewelacyjną panią, która za 20 zł sprawnie i delikatnie robi porządek z owłosieniemwink na miesiąc, więc będę do niej powracać.

Manicure - w październiku byłam po trzyletniej przerwie dzięki Grouponowi. Pedicure - raz na rok lub nawet rzadziej, czego żałuję, bo nie lubię sobie przy paznokciach, szczególnie u stóp, robić.

Twarz - bywało, że raz na rok, ale miałam też dłuższe przerwy. Generalnie nigdy nie byłam do końca zadowolona. Po oczyszczaniu manualnym - obolała twarz, po kawitacji - zero efektów, po mikrodermabrazji - też, choć wiem, że powinno się serię zrobić, a na to mnie już nie stać i do końca nie wiem czy warto... W listopadzie zrobiłam sobie oczyszczanie "ręczne" wraz z peelingiem kawitacyjnym i efekt jest super, a dałam (też na prowincji) niewiele ponad 100 zł. Na wiosnę chętnie powtórzę, a w międzyczasie stosuję krem z kwasem azaleinowym w domu.

• asia.asz Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 17:14
      nie chodze, nie mam czasu zwykle, pieniedzy rzadziej
      jak sie wyrwe to latem na wosk bikini
      • badi-nka Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 17:27
        Swojego czasu chodziłam dość często- a bo to oczyszczanie - cerę mam problematyczną, więc marketing na mnie dobrze działał ( zawsze słyszałam, że powinnam regularnie bywać na wizytach, a efekty będzie widać dopiero za którymś tam kolejnym razem- taaa, głównie było widać nasilające się problemy skórne). Przed ślubem zafundowałam sobie serię zabiegów z alg- kupa pieniędzy, efekt żaden.
        W końcu przestałam wierzyć w cudowną moc zabiegów kosmetycznych i tak manicure, pedicure, maseczki, peelingi, itp. robię sobie sama w domu i zupełnie mi to wystarcza.
        Do kosmetyczki lubię chodzić, bo jak nie próbuje mnie usilnie zabawiać rozmową, to jestem w stanie się tam odprężyć, ale to tak incydentalnie- raz- dwa razy w roku.
        A i głównie kupuję maseczki różne w małych saszetkach- tych w dużych opakowaniach, nigdy nie byłam w stanie zużyć na czas.
        • anus85 Re: zabiegi kosmetyczne 20.12.10, 20:09
          Tak to juz jest, ze najlepsze efekty daje regularne stosowanie zabiegow, zwlaszcza na twarz i czasem zrobienie pojedynczego zabiegu wydaje nam sie strata kasy - bo nie widac efektow. Lubie chodzic do kosmetyczki, choc znalezienie "tej jedynej" zajelo mi sporo czasu i pieniedzy straconych w nieodpowiednich salonach na nieodpowiednich kosmetykach. I zgadzam sie, ze czesto jest nuuudno i sztywno.Mam jedna kosmetyczke od idealnych tipsow, ale tych akurat juz nie robie od dawna. Wiosna zrobilam sobie serie kwasow i alg, z efektu bylam zadowolona, a mam ogromnie problematyczna cere i tak naprawde nie wiem co musialabym jeszcze zrobic, zeby wygladala dobrze( tlusta, wrazliwa, blizny, pory, czesto jeszcze tradzik). Postanowilam, ze w przyszlym roku zafunduje sobie wizyty u dobrego dermatologa. A do kosmetyczki lubie chodzic na manicure, brwi i mikro choc nie robie tego czesto. Czasem brak kasy, czasem nie ma kiedy, nie ma z kim malej zostawic. Ale z moja kosmetyczka jestem na stopie kolezenskiej, wiec dlatego lubie tam chodzic, gadamy sobie i nie wciska mi na sile zabiegow. Tak naprawde duzo mozna zrobic sobie samemu w domu jesli ma sie wprawe. Manicure, maseczki, nawet algi(no, z pomoca mamy czy siostry).
    • lili2006 Re: zabiegi kosmetyczne 13.01.11, 22:30
      ja całą "wolną" kasę, czyli z urodzin np. przeznaczam na kosmetyczkę, oczywiście rozkładam to na wiele zabiegów, co 2 tyg staram się być na masażu twarzy - uwielbiam go. Teraz mam serię kwasów + maska algowa, jestem po 3, widac poprawe, ale jeszcze ze 2 wezmę. manicure miałam po praz pierwszy w życiu w sobotę, ale spodobało mi się i jeśli wysępię jakąś kasę, to pójdę jeszcze. U nas to genaeralnie maż oszczędza jak szalony, a ja go stopuję trochę, uważam, że nie warto wszystkiego odkładać i patrzeć jak na koncie leży...
      • zuzanna56 Re: zabiegi kosmetyczne 14.01.11, 08:33
        Nie chodzę w ogóle do kosmetyczki, nie z oszczędności, po prostu nie mam takiej potrzeby.
    • yoko0202 w ogóle nie chodzę 14.01.11, 21:17
      tzn. raz od wielkiego dzwonu na regulację brwi [hennę robię już sama, a brwi mam na tyle dziwne, że praktycznie nic nie odrasta, więc jak mnie potraktuje babeczka raz na kilkanaście tygodni woskiem, to starcza na długo]
      odkąd zaczęłam na siłowni korzystać z sauny, nie widzę potrzeby chodzenia do kosmetyczki - sauna to po prostu błogosławieństwo dla skóry, jest super nawilżona, elastyczna, świetny koloryt, no naprawdę jestem zachwyconasmile
    • tomb_raider Re: zabiegi kosmetyczne 21.01.11, 22:24
      Hej,
      na początek- witam wszystkich- jestem tu nowa smile
      co do zabiegów- nie wiem, na ile drastyczna jest Twoja sytuacja i ile masz lat- w pewnym wieku są zabiegi, które przynoszą drastyczną poprawę i są też bardzo kosztowne, vide: botoks.
      ALE- uważam, że przez większość czasu dajemy się robić w bambuko wink
      nie wątpię, że fajnie mieć $ na zabiegi, operacje plastyczne, dobre kosmetyki i torebkę od Chanel w gratisie wink jednak większość zabiegów przynosi efekty po serii 10-15.. ja tęsknię za regulacją brwi (w moim mieście rodzinnym była robiona woskiem, ideał!) i chciałabym spróbować manicure'u, bo jestem w tym lewa.
      ale trochę off topicowo- drogie kremy (i tym samym pielęgnacja) są fajne, ale wiele z tego da się osiągnąć na własną rekę: ja to widzę po kosmetykach- nie mam na nie teraz zbyt wiele kasy, ale:
      -balsam kupuję z Ziaji za 11 czy 12 zł, bo wiem, że go wykorzystam, a nie będę sobie żałować jak lepszego kremu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka