Dodaj do ulubionych

Który ROR?

26.08.12, 09:47
Do tej pory miałam konto w alior bank,ale chce zrezygnować z niego i przenieść się do innego banku.W ubiegłlym miesiącu dostałam nową karte do konta,stara straciła termin ważności i nowa kosztuje mnie 10 zł.Kiedy zakłądałam konto nie płaciłam za karte,prowadzenie konta itd.Drugie konto mam w mbank,jest to konto oszczednościowe i nie mam do niego karty.
W którym banku przelewy,karta i prowadzenie konta sa naprawde bezpłatne?Szczerze powiem że interesją mnie konta typu wydajesz zarabiasz,tylko zastanawiam się czy są haczyki?Z tego co czytałam to minimum na konto musi wpłynąć 1000 zł,kilka razy zapłacić kartą coś jeszcze?
Wiem że temat był poruszany,ale cenniki zmieniają się dosy często i chciałabym poznać opinie osób które posiadają konto bądż są w temaciesmile
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: Który ROR? 26.08.12, 10:25
      Ja jestem zadowolona z ING Direct. Wypłaty, przelewy, nowa karta za darmo, warunek to zapłacenie kartą na miesiąc 100zł. Jesli nie to jest naliczana prowizja 7 zł.
      Dla mnie fajnie by było aby za tranzakcje karta coś zwracali, ale nie będę przenosić konta bo mi się nie chce...
      • tessla81 Re: Który ROR? 30.08.12, 22:34
        jest usługa bankujesz-kupujesz takie ala alegro smile
    • poziomek86 Re: Który ROR? 26.08.12, 10:29
      Może jak masz już rachunek w mBanku to łatwiej by było do niego zamówić kartę ? Karta kosztuje 2 zł miesięcznie chyba, że wydasz nią 100 zł to wtedy opłata nie jest naliczana.
      Jeżeli chcesz zachować 'oszczędnościowy' charakter mBanku to możesz się zainteresować alior sync (to internetowe dzieco alior banku). Karata, przelewy i wypłaty ze wszystkich bankomatów za darmo.. a i zwracają 5% za zakupy w sieci.
      • kin_ga83 Re: Który ROR? 26.08.12, 11:40
        Korzystam z ekstra konta w kredyt banku i dla mnie jest ok. kwota na koncie do 3000 jest oprocentowana 7% pod warunkiem, że miesięcznie wpływa na nie min 1000 z wynagrodzenia;
        wpływa tam moja pensja więc mam ją tak jakby od razu na lokacie;
        karta debetowa jest bezpłatna pod warunkiem wykonania 5 transakcji w miesiącu;
        wypłata bez opłat ze wszystkich bankomatów
    • ziuniek Re: Który ROR? 27.08.12, 10:48
      Ja mam Dobre konto w Millennium i - póki co - jestem zadowolonasmile
      Rzeczywiście zwracają te 3% smile

Trzeba tylko pamiętać o tych wpływach 1000 na konto + płaceniu kartą.
      Aha i dobrze zrezygnować z ubezpieczenia karty (raczej zbędne - jeśli poczytać warunki - przynajmniej według mnie).
      • kluska2cv Re: Który ROR? 29.08.12, 17:32
        cash back w milenium można sobie podkręcić. Jeśli znajdziesz sklep spożywczy w którym płacąc za zakupy możesz wypłacić gotowkę bank uzna to jako transakcja kartą i zaliczy to do zwrotu.
        • bwportal.pl Re: Który ROR? 30.08.12, 08:41
          Można sobie podkręcić money back. A wypłacanie gotówki (do 200 zł) w sklepie przy okazji zakupów, to właśnie cash back. smile
          • kkowalska1 Re: Który ROR? 03.09.12, 14:24
            można coś więcej na ten temat? jaka to usługa? jak to działa? w którym banku? (dobre konto?) i jakich sklepach?
    • miesny.jez Re: Który ROR? 29.08.12, 13:26
      A jakie możecie polecić konto do oszczędzania? Tzn. chcę tam tylko gromadzić środki, nie jest mi potrzebna karta etc. Myślałam nad eMax Plus, czy to dobry wybór?
    • tessla81 Re: Który ROR? 30.08.12, 22:33
      chociaż pracuję u konkurencji to niezmiennie polecam deutsche bank, konkretnie konto db net + konto oszczędnościowe u nich - dla nowych klientów % 8,1 dla kwot do 10 000,
    • egolit Re: Który ROR? 03.09.12, 10:39
      MILLENIUM
    • ofelia1982 Re: Który ROR? 03.09.12, 16:02
      Dla mnie Alior Sync wymiótł całą konkurencję. Mam i korzystam.
      Wszystko za 0zł (prowadzenie, przelewy etc.) - mówię o podstawowych funkcjach.
      Do tego 5% cashbacku za zakupy w necie.
      Do tego ustalasz limit od którego nadwyżki na ROR idą na oszczędnościowe. Czyli np. ustawiasz, że na ROR ma być minimum 1500zł. Jeśli będzie 1800zł, to 300zł wędruje na oszczędnościowe 4,5% z automatu, nie musisz pamiętać, pzrelewać etc. Natomiast jeśli masz na ROR 1300zł, to "dolewa" Ci 200zł z oszczędnościowego.
      Dla mnie Alior Sync rządzi.
    • marta-siwek Re: Który ROR? 08.06.14, 12:47
      warto sprawdzic nowa oferte Raiffessen - zobacz STRONKE
    • browneyes205 Re: Który ROR? 14.06.14, 16:34
      polecam Inteligo - (właścicielem jest PKO BP)
      to konto internetowe a jeśłi miesięcznie zapłacisz kartą 100 zł - jest za darmo.
      Mają promocyjne lokaty.
      A w dodatku do teraz jest promocja - że jak zołożysz konto z polecenia do 31.08.14
      to i wydasz katą 200 zł. to dostaniesz od banku 100 zł.
      Szczegóły na: maminteligo.pl albo inteligo.pl
      Musisz mieć osobę, która cię poleci - jeśłi nie masz takiej osoby to
      napisz do mnie na mocca555@gazeta.pl a ja prześlę Tobie kod polecający do założenia konta
      z premią.
      • feel2-11 Re: Który ROR? 04.07.14, 21:15
        Witam, oferuję kod promocyjny uprawniający do założenia konta z premią 100zł od banku, od siebie dorzucam dodatkowo 30zł! Wystarczy spełnić prosty warunek - wydać 200zł kartą debetową. Konto jest w pełni darmowe (wystarczy wydać 100zł miesięcznie kartą, w przeciwnym przypadku bank pobiera 4zł). Promocja ważna do końca sierpnia 2014. Zainteresowane osoby proszę o kontakt:

feelthemusic2011@gmail.com

Więcej info można znaleźć np na stronie:

www.jakoszczedzic.pl/2014/06/100-z-za-zaozenie-konta-inteligo-w.html
        Zapraszam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka