etna22 06.04.13, 21:30 Dzis wyrzucilam kolejna pare skarpet ktore kupilam raptem 3 tygodnie temu-moj maz doslownie masakruje skarpety. Poradzcie prosze jakies na prawde wytrzymale - jedyny warunek to taki zeby byly cale czarne Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cornerek Re: Dobre jakosciowo skarpety 06.04.13, 21:32 A może to wina butów? Miałem takie, z których każda skarpeta wychodziła dziurawa... Odpowiedz Link
anika_ic Re: Dobre jakosciowo skarpety 06.04.13, 21:47 W Biedronce można kupić skarpety męskie (czarne, grafit i beż) chyba po 3 zł - bardzo miłe w dotyku i jak na razie się nie drą . W Lidlu również są skarpety w podobnej cenie - też OK. Odpowiedz Link
hugo43 Re: Dobre jakosciowo skarpety 06.04.13, 22:05 Moj maz kupuje siedmiopaki w marks&spencer,naprawde sa dobrej jakosci. Odpowiedz Link
verdana Re: Dobre jakosciowo skarpety 06.04.13, 22:14 Niestety, syn uwielbia skarpety z M&S, ale moim zdaniem sa niezbyt trwałe. Po dwóch-trzech miesiącach połowa skarpet z siedmiopaku ma dziury. Fakt, kupuję takie z kolorowymi palcami i piętami, przecierają się tylko tam, moze całe czarne są solidniejsze. Odpowiedz Link
hugo43 Re: Dobre jakosciowo skarpety 06.04.13, 22:36 maz kupuje cale czarne,gladkie.po milionowym praniu kolor troche splowial,ale dziur nie ma.za to dzieciece moim daniem maja takie sobie,wole H&M. Odpowiedz Link
hermilion Re: Dobre jakosciowo skarpety 08.04.13, 21:44 polecam deichmann, skarpety frotte pumy - moze nie najtansze ale wytrzymuja o wiele wiecej niz inne i sienie odkształcają w praniu Odpowiedz Link
alina.de Re: Dobre jakosciowo skarpety 09.04.13, 08:21 U nas sprawdziły sie skarpetki aura.via a tez długo szukalismy czegos dobrego.Te wszystkie markowe nie umywają sie.Nie probowalismy z lidla, ktos pisal ze sa OK. Odpowiedz Link
etna22 Re: Dobre jakosciowo skarpety 11.04.13, 20:34 alina.de napisała: > U nas sprawdziły sie skarpetki aura.via a tez długo szukalismy czegos dobrego.T > e wszystkie markowe nie umywają sie.Nie probowalismy z lidla, ktos pisal ze sa > OK. a gdzie te skarpetki mozna kupić? Odpowiedz Link
szafa_zebry Re: Dobre jakosciowo skarpety 11.04.13, 20:43 etna - myślę, że to nie chodzi o rodzaj skarpet czy firmę Albo Twój Mąż ma coś nie tak z butami (sama miałam takie, co to za każdym razem miałam dziurę, wystarczyła wkładka...) albo coś z paznokciami (nieobcięte, za mało obcięte itp.) nie ma możliwości, aby WSZYSTKIE skarpety były nie takie, nie w tym sęk - jak sądzę.... Odpowiedz Link
alina.de Re: Dobre jakosciowo skarpety 15.04.13, 19:38 Ja kupiłam na bazarku,ale widziałam na allegro. Odpowiedz Link
szafa_zebry Re: Dobre jakosciowo skarpety 11.04.13, 20:46 Dodam, że ja kupuję (dla siebie, dzieci, męża) w C&A, H&M, Tchibo, Cubusie, Kappahlu itp. Nie ma rewelacji, ale są w miarę OK. Kupuję też "pumy" w Deichamnnie czy innych, ale one są grubsze, takie sportowe, są czarne, ale jednak biały znaczek mają - ale przyznaję, że to jedne z lepszych skarpet na rynku. Obrzydliwe są np. firmy Kappa (kupowałam w Deichmannie) - tak się kulkują, że ..... Myślę, że nie ma skarpetek idealnych, wszystkie muszę się w końcu popsuć. W końcu chodzimy, biegamy itp. To chyba najbardziej użytkowana część odzienia. Odpowiedz Link
etna22 Re: Dobre jakosciowo skarpety 11.04.13, 23:17 A ja własnie znalazlam na all.... takie bambusowe skarpety-kurcze ciekawe czy dobre? moze mial je ktos z Was? Odpowiedz Link
volta2 Re: Dobre jakosciowo skarpety 12.04.13, 00:18 ja też poszukuję skarpet, i też widziałam na all te bambusowe. zniechęcona (nie zwykłam kupować tego czego nie znam) opuściłam all na rzecz stron ze sklepami firmowymi. najpierw próbowałam na gatta, ale też bez rezultatu, i odnalazłam skarpety z woli. z woli zawsze byłam zadowolona, głównie z rajstop dla dzieci, skarpet tak nie użytkowałam często, ale nie powinno być problemu. cena lekko wyżej niż te 3 złote z lidla, ale wolę towar pewny i sprawdzony. jak przyjdzie przesyłka, wpiszę, jak wrażenia. Odpowiedz Link
guderianka etna22 13.04.13, 08:35 Bardzo proszę o usunięcie oferty ze swojej sygnaturki Dziękuję Odpowiedz Link
sasilla Re: Dobre jakosciowo skarpety 15.04.13, 01:17 Jeszcze nie wiem jak z trwaloscia, bo dopiero co kupilam i mialam raz na nodze, ale juz wiem, ze chce wiecej. Nigdy w zyciu nie mialam tak mieciutkich i przyjemnych skarpetek jak te bambusowe. Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: Dobre jakosciowo skarpety 22.03.17, 06:46 Kupiłam kiedyś bambusowe na Allegro i po kilku praniach wyglądały jak szmata do podłogi także odradzam. U nas sprawdzają sie z henderson na Allegro i z lidla. Kiedyś były fajne z nike bo czysta bawełna z niewielka domieszka elastan ale teraz zmniejszyli ilośc bawełny i to juz co innego wiec odradzam Odpowiedz Link
beautywomen Re: Dobre jakosciowo skarpety 13.04.13, 19:33 Ja kupuję mężowi i dzieciom w decathlonie artengo bodajrze się nazywają w tej chwili na stronie 6,49zł. Uważam że są najlepsze jakich używaliśmy. Odpowiedz Link
volta2 przyszła przesyłka:) 24.04.13, 14:33 Właśnie odebrałam przesyłkę ze skarpetkami z woli. cena identyczna jak w sklepach detalicznych - a widziałam skarpetki z woli w rossmanie po 5,90 - z tym że ze strony www sklepu miałam dostęp do pełnej rozmiarówki i wzornictwa. zaskoczenie spore że po złożeniu zamówienia (o żadnym minimalnym nie było mowy) wyskoczyło że przesyłka jest darmowa kurierem. tak więc skarpety przyszły dla całej czwórki - te bambusowe dużo droższe, faktycznie wydają się bardzo milutkie w dotyku, nie wiem jeszcze jak się sprawdzą w użytkowaniu. wszystkie skarpetki które zamówiłam - miały min. 80% bawełny, z mniejszą ilością w ogóle nie brałam. cenowo do hipermarketowych się raczej nie umywają, ale ja i tak takich nie kupowałam, czasem w wielopaku w hm lub cubusie. najbardziej gustowałam w gattcie, a te u nas po 8 zeta sztuka. więc wola z 5,90 wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem. tym bardziej że z firmy jak pisałam wcześniej w kontekście rajstop byłam zawsze zadowolona. minus takiego netowego kupowania, że poszło hurtem dla całej rodzinki, co miało wpływ na cenę ogólną do wydania jednorazowo. Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: Dobre jakosciowo skarpety 18.01.17, 03:15 Ja kupiłam jakiś czas temu na Allegro bambusowe te które maja najwiecej ofert i po praniach wyglądają jak szmata do podłogi także nie polecam Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: Dobre jakosciowo skarpety 18.01.17, 03:16 Maz lubi i te z lidla i z henderson Odpowiedz Link
znudzona_japonistka Re: Dobre jakosciowo skarpety 25.04.18, 21:29 Tak z innej beczki (i nie zrozum tego źle proszę), ale pomocne może być, poza kupnem skarpet dobrej jakości, pumeksowanie stóp i obcinanie paznokci. XD Bo czasem się o tym zapomina, a to też wpływa na żywotność materiału, szczególnie jeśli się ma taki typ paznokcia, który lubi odstawać troszkę od palca. Odpowiedz Link
tonik777 Re: Dobre jakosciowo skarpety 13.03.19, 13:49 Ile płacą za wygrzebywanie starych wątków i marną reklamę? Odpowiedz Link
ewa_2009 Re: Dobre jakosciowo skarpety 29.06.20, 00:29 Damskie kupuję w Tchibo, dobrze trzymają stopę i mają dużo bawełny. Lidlowe rozciągnęły się po pierwszym praniu. Odpowiedz Link