Dodaj do ulubionych

Kawa w Lidlu

06.11.13, 12:51
mają dziś promocję na Jacobs Kronung, 500g za niecałe 13zł.
Obserwuj wątek
    • joanna_poz Re: Kawa w Lidlu 06.11.13, 12:59
      promocję to moze i mają, ale tam gdzie ja robię zakupy kawy nie byłosad
      • mid.week Re: Kawa w Lidlu 06.11.13, 13:25
        Moze ją schowali, żeby promocja potrwała dłużej niż godzina po otwarciu? W moim nie stała przy kawach tylko obok karmy dla psów big_grin
        • johana75 Re: Kawa w Lidlu 06.11.13, 13:59
          Polski Jacobs nie smakuje mi, za to przywieziony z Niemic i owszem.

Ale Od czasu do czasu Lidl ma w promocji Mellita Auslese, to jest moja ulubiona kawa, nie jest sprzedawana na rynek Pl wiec smakuje dokładnie tak samo jak w De i kosztowała ostatnio 10 zł/ 500g. Polecam. Prodomo jest super też, była po 15 zł.
          • mid.week Re: Kawa w Lidlu 06.11.13, 14:42
            o dzięki, następnym razem wezmę na spróbowanie.
            • baz12 Re: Kawa w Lidlu 07.11.13, 15:12
              ten Jacobs z Lidla też jest z Niemiec. U nas go pełno.
              • johana75 Re: Kawa w Lidlu 07.11.13, 16:41
                Może i masz rację, ja nie patrzyłam, bo Pl smakuje wstrętnie...
                • beatrix_75 Re: Kawa w Lidlu 07.11.13, 17:05
                  Johana ...fajny nick smile
                  • johana75 Re: Kawa w Lidlu 07.11.13, 19:03
                    Ale że nick czy końcówka? ;p
          • salsadura Re: Kawa w Lidlu 07.11.13, 19:10
            Próbowałaś Dallmayr Prodomo? Smakuje jak niemiecka?
            • johana75 Re: Kawa w Lidlu 08.11.13, 16:54
              Tak
            • znasz_prawde Re: Kawa w Lidlu 17.02.14, 02:13
              Witam pracowników lidla i firmy wynajęte aby pisać dla nich pozytywne opinie. Kupiłem jakiś czas temu Dallmayr prodomo. Po jakimś czasie używania zrobiła się tak kwaśna, ze nie da się wypić. Kawa syf czy dla lidla zrobili specjał taki ?? Inne kawy te co piłem nawet po terminie były ok. Z aldi jeszcze jest dziadoska i to od razu, bez czekania na objaw
              • alpepe Re: Kawa w Lidlu 17.02.14, 10:22
                kulą w płot, akurat tu są stałe forumowiczki. Sam przyznałeś, że kawa była stara.
                Ja prodomo nie pijam, jak już to dallmayra etiopską i to w Niemczech, ale kawy po jakimś czasie mogą skwaśnieć, pytanie, po jakim.
                • martini-7 Re: Kawa w Lidlu 17.02.14, 17:54
                  Mnie się wydaje, że to jak przechowujemy kawę ma wpływ na to jak szybko kwaśnieje. Jeśli nie jest w szczelnym pojemniku to utlenia się i dostaje się do niej wilgoć, przez co tęchnie. No ale to tylko moja opinia, być może mylę się.
                  • j_rutka Re: Kawa w Lidlu 18.02.14, 08:47
                    przy "dobrych wiatrach"- znaczy się jak jest promocja, to w niemieckim Lidlu można za niecałe 10 Euro kupić kg ziarnistej kawy moevenpick - latem w monachium była za 9,50.
                    W Polsce niestety nie osiągalne "szczęście", bo u nas to chyba jakiś rarytas...

Kawę przechowuje się w szczelnym pojemniku w lodówce
                    • tonik777 Re: Kawa w Lidlu 19.02.14, 08:39
                      W zeszłym roku kawa ziarnista Movenpick (opakowanie 1 kg) była w polskim Lidlu poniżej 40 zł (chyba 39,99). Wiem, bo sam kupowałem. Z tego co pamiętam też było to latem więc może nawet w tym samym czasie co w Niemczech.
          • saczek1 Re: Kawa w Lidlu 11.11.13, 19:55
            Nie słyszałem o tej kawie ale chętnie spróbuję. Lubię wypić smaczną kawkę smile
    • coralin Re: Kawa w Lidlu 08.11.13, 15:50
      Przy okazji wyprawy do Lidla po królika kupiłam ziarnistą arabikę za ok. 15 zł. Bardzo dobra. Mają też świetne gorzkie czekolady.
    • jestem.aniolem Re: Kawa w Lidlu 09.11.13, 10:36
      w moim lidlu kilkadziesiat opakowan tej kawy z promocji stoi przy samej kasie i zainteresowanie chyba jest srednie. tak samo jest jesli chodzi o te wielkie paczki pampersow.
    • ginalina Re: Kawa w Lidlu 10.11.13, 12:52
      Jeśli chodzi o mieloną, to polecam Gold z Lidla. Nie pamiętam producenta, ale kawa jest bardzo smaczna. Łagodna w smaku, a 100% arabica. Ja parzę w szklance, także w ekspresie ciśnieniowym, już u kilku znajomych ją widziałam. A jest tańsza od tych wszystkich firmówek.
      • coralin Re: Kawa w Lidlu 10.11.13, 13:07
        Ta wiara w jakość marki wykreowanej reklamą jest dla mnie nie do pojęcia.
        • johana75 Re: Kawa w Lidlu 10.11.13, 15:17
          Coralin ja pije Auslese Mallita nie znana w Polsce prawda? Pije bo mi smakuje i tyle,jacobs mi nie smakuje, nawet niemiecki kupuje w ostateczności jak ulubionej kawy nie ma w promocji. najczęściej kupuje 12 szt i mam zapas na kilka miesięcy...
        • mid.week Re: Kawa w Lidlu 11.11.13, 07:49
          Cóż, widać reklama wyprała mi kubki smakowe, bo większość kaw jest dla mnie kwaśna. A ta nie. wink
          • coralin Re: Kawa w Lidlu 11.11.13, 10:36
            A ta większosć to też te reklamowanewink Piszę z perspektywy sklepów dość dużych, w których asortyment kaw to te reklamowane wyłącznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka