Gość: Aro IP: 213.77.77.* 24.01.10, 10:56 Doradźcie mi w który rejon jechać tak żeby była możliwość dojazdu do Dubrownika pozwiedzać a z drugiej strony miejsce wypoczynku w ładnym,przytulnym z pięknymi widokami miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aro Re: Dalacja IP: 213.77.77.* 24.01.10, 13:36 Ile będzie stąd do Dubrownika i jakie polecasz miejsca noclegowe w Orebic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Dalacja IP: *.plock.mm.pl 24.01.10, 14:04 mieszkaliśmy w apartamencie u Lea Kuzeilj/willa Lea/- dobre miejsce, a do Dubrownika ok.70 km, do Stonu i na Korculę rzut beretem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Dalacja IP: 213.77.77.* 24.01.10, 21:22 Planujemy się wybrać z żoną w drugiej połowie czerwca i zastanawiamy się czy nie jechać w ciemno biorąc pod uwagę że to jeszcze nie wakacje.Jak myślicie dobry to pomysł?Jak macie jakieś jeszcze fajne apartamenty w Orebic to piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
stola1 Re: Dalacja 24.01.10, 21:53 Można w ciemno w czerwcu, a jak chcesz coś mieć pewnego to już wspominałam kilka możliwości: "w Orebic w tej cenie znajdziesz domy: rodziny Orhanovic (150m od morza), Lea (300m), dom violeta (250m). Wspomniana willa Palma jest w fajnym miejscu, ale faktycznie droższa i bodajże tylko dla 4 osób." To raczej z tych niedrogich kwaterek. Jeżeli potrzebujesz szczegółowe namiary na te domy to napisz na mail, przygotuję różne strony. Do Orebic dojedziesz lądem przez Półwysep (skręt na Ston jakieś 40-50km przed Dubrownikiem) albo promem, w miejscowości Ploće możemy przepłynąć promem na płw. Peljesać do miejscowości Trpanj. Stąd już dosłownie kilkanaście kilometrów do Orebića (kurs co 2 godziny powiedzmy, bo też zależy od pory dnia, sezonu). Czasowo podróż wychodzi podobnie. Rozkład promów można zdobyć przez wyszukiwarkę, albo mogę przesłać razem z cennikiem. Natomiast na Korculę z Orebic są wodne połączenia (15min kurs promem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Dalacja IP: 213.77.77.* 24.01.10, 22:09 Dzięki!Podaje mail:azych75@interia.pl W zasadzie to najbardziej by mnie interesowały apartamenty ze śniadanie i obiadokolacją robione przez gospodarzy,ale pewnie będzie ciężko z tym!Orientujesz się może jak by wyglądały koszty gdyby się zaopatrywało samemu w sklepie i potem pichciło?Jak wyglądają ceny w knajpkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Dalmacja IP: 213.77.77.* 24.01.10, 21:32 Czy do Orebic trzeba się przeprawiać promem czy można lądem?A z orebic na korcule jak się dostać najszybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Dalmacja IP: *.tvkstella.pl 25.01.10, 11:59 Orebic-Korcula to kwestia jakichś 20-30 minut. Można promem (jak chcesz zabrać samochód, aby pozwiedzać wyspę, a nie tylko miasto Korcula - ale wtedy wyładują Cię raczej w Lumbardzie, parę km od starego miasta), mozna łodzią, tramwajem wodnym, motorówką itp - wprost do portu staromiejskiego. A tam jest np. wypożyczalnia rowerow, więc można skorzystać. Jeśli zaś mogę coś doradzić: atrakcyjne są też okolice Stonu - stąd jest znacznie bliżej do Dubrovnika, ale też np. do Medjugorje - jeśli ktos bierze to pod uwagę, można też zaryzykować wypad do Budvy w Czarnogorze. Z Orebica jest już odczuwalnie dalej - dojazd Orebic-Ston jest czasochłonny, drogi kręte i wąskie, pospieszyć się nie da za bardzo - lekko licząc zajmuje to w jedna stronę ponad godzinę, i to jak nie ma ciężkiego ruchu. Za to warto po drodze uwzględnić czas na odwiedzenie licznych w środkowej części Peljesaca gospodarstw winiarskich z najlepszymi chorwackimi winami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Dalacja IP: *.net.stream.pl 24.01.10, 23:22 Villa Vrgorac w Orebicu Pernie masz ze Sniadaniami i obiadokolacja , swietna knajpka , w czerwcu na pewno bez rezerwacji i pertraktuj cenę. Gdyby tam nie było miejsc to w najblizszym sasiedztwie na mur w tym czasie znajdziesz , a widzisz co wybierasz Odpowiedz Link Zgłoś