Dodaj do ulubionych

Czarnogóra-wakacje

IP: *.cityconnect.pl 10.05.10, 23:59
witam, poszukuje informacji na temat wakacji w Czarnogórze, miejsca godne
zobaczenia, dojazd, możliwości noclegów, atrakcje, kwestie techniczne i i
wszystko, co warto wiedzieć, chcemy pojechać autem i zahaczyć o Dubrownik.
Raczej samodzielnie ale może są jakieś specjalizujące się biura? Jestem z
Krakowa. Czekam na relacje, ew proszę o wskazanie wątków na ten temat,
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: gtw Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.pl 11.05.10, 10:00
      trzeba zadać sobie trochę wysiłku i poszperać na forum, wszystko już
      było...
    • Gość: JJ Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.net.stream.pl 11.05.10, 13:46
      W mojej ocenie jesli chodzi o wyjazd autokarem to interesujaca
      jest oferta z biura Heinz Reisen bo przejazd jest z noclegami ,co
      może być dla kogoś zaletą a mało jest takich ofert. Na forum mają
      dobre oceny z wyjzdow do Chorwacji.
    • grekan Re: Czarnogóra-wakacje 12.05.10, 00:23
      Biuro Skarpa w Krakowie, Rynek GL.28 od lat specjalizuje sie m.in w
      Carnogorze; ma wczsy z dojazdem autokarem lub wlasnym.Z ich oferty
      polecilbym Petrovac.Jest to maly kraj, z kazdego miejsca pobytu mozna
      go ziedzic w pare dni.Warte polecenia: stare miast w Budwie, wysepka-
      raj Swiety Stefan,Bar,Becici.Piekne widoki, subtropikalna
      roslinnosc.Bylem zachwycony, ale to bylo 1998 roku i taniutko.Rowniez
      na stronie: Czarnogora.pl jest wiele ofert.
      • Gość: monika Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.cityconnect.pl 12.05.10, 01:34
        Bardzo dziekuje za rady, czekam na wiecej linkow lub blogow podrozniczych, juz
        co nieco znalazlam, czytam, slyszalam duzo opinii, ze jest tam .... brudno,
        nieco "postkomunistycznie" i lepiej od razu uderzac do Chorwacji czy Grecji, czy
        to prawda?
        • Gość: maxima Re: Czarnogóra-wakacje IP: 94.42.104.* 12.05.10, 08:18
          Ja myślę,że to wszystko zależy od tego czego oczekujesz, ja w tym roku jadę z
          córką pierwszy raz, początkowo myślałam własnie o Chorwacji lub Grecji, ale jak
          trafiłam na zdjęcia z Czarnogóry - od razu się zakochałam, na różnych forach
          siedze od grudnia i czasami mam wrażenie,że znam już ten kraj;).
          Mnie nawet "podskomunistyczne " klimaty nie przerażają, myślę,że warto odwiedzić
          Czarnogórę własnie dlatego,że jeszcze nie jest Chorwacją.Także ze względu na
          przyrodę - co akurat dla mnie jest najważniejsze. Jedyny fiord na południu
          Europy, 2 co do wielkości po kanionie w Colorado -kanion rzeki Tara, piękne
          wysokie góry, a wszystko to na tak małej powierzchni.
          Ps. Ja jadę z biurem podróży FUNCLUB - ocenię jak wrócą ;)
          • sofia41 Re: Czarnogóra-wakacje 12.05.10, 11:08
            słyszałam, że jest tam ..... brudno,
            hm, jeśli ci polski brud nie przeszkadza ta i tamten zdzierżysz a
            widoki, klimat, woda osłodzi ci resztę
        • www.zobacz-swiat.pl Re: Czarnogóra-wakacje 12.05.10, 20:14
          W Czarnogórze byłem kilka razy, ostatni raz kilka lat temu. Pierwsze wrażenie
          jak dotarłem na miejsce było mocno średnie, ale już po chwili gdy zobaczyłem
          morze, roślinność, kręte uliczki Herceg-Novi wiedziałem że jest to doskonałe
          miejsce na wakacje i że jeszcze tam wrócę. Wyjazdy te wspominam do dziś i uważam
          za bardzo udane. Już wtedy było bardzo przyjemnie, z roku na rok lepiej. Przed
          spędzeniem wakacji w Czarnogórze polecam poczytać trochę na temat historii tego
          kraju. Dzięki temu wiele budowli nie było dla mnie tylko budowlami, ale
          świadectwami cywilizacji które były aktywne w tym regionie.
          Więcej na temat wakacji w Czarnogórze możesz przeczytać pod adresem
          www.zobacz-swiat.pl/podroze/point/9/Herceg_Novi_-_Czarnogora_w_calej_okazalosci.html
    • Gość: KarolWielki Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 14:45
      Tu znajdziesz same dobre oferty:
      Czarnogóra
      autokarem
    • Gość: Bogusław Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 10:23
      Od 5ciu lat jezdzimy do Czarnogóry bo to piękny i jeszcze tani kraj.Jezdzimy
      samochodem przez Austrię i Słowenię ,jest drożej ale spokojniej i
      szybciej.Preferujemy czerwiec i wrzesień ze względu na temperaturę.Do zwiedzania
      cała masa zakątków ,można kupić w kraju dobre przewodniki.Ceny [zależne od
      miejsca]np restauracja na przedmieściach Baru ;2x zupa rybna [pycha],3x
      jagnięcina,3x szopska,2x piwo ,1x cola,całość 36 euro.Realne ceny wynajmu lokalu
      to od 18 euro w górę za pokój.Życzę fajnego wypoczynku.Pozdrawiam.
      • Gość: karol Re: do Bogusława IP: *.plock.mm.pl 29.05.10, 14:11
        Tyle lat jeżdzisz to może podasz jakiś namiar na apartament
        i napisz o wszystkim co może wydac się tobie banalne - a dla
        jadących pierwszy raz bęedzie pomocne.
        Czy jadąc w ciemno znajdziemy apartament - początek lipca,
        jaką okolicę polecasz - odpadają plaże betony,
        i jaka jest ta droga od granicy Chorwacji - rózne opinie/bardzo
        wąska,niebezpieczna itp/.
        • sofia41 Re: do Bogusława 30.05.10, 11:25
          > i jaka jest ta droga od granicy Chorwacji - rózne opinie/bardzo
          > wąska,niebezpieczna itp/.

strach jechać, wąziutka że dwa samochody ledwo się mieszczą i same
          dziury, to coś co przypomina asfald, kozy i owce na drogach, tragedia i
          bez przedniego okratowania nie radzę
          • Gość: karol Re: do sofia41 IP: *.plock.mm.pl 30.05.10, 18:44
            unikajmy złośliwych opini.
    • Gość: inka Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.net.stream.pl 29.05.10, 14:39
      Fajną ofertę bo z dwoma wycieczkami w cenie do Dubrownika i Kotoru
      ma biuro Michalska Trawel z Podkowy leśnej.
      www.michalskatravel.com.pl
      • Gość: karol do inka IP: *.plock.mm.pl 29.05.10, 16:12
        biura sio!!!.
    • Gość: karol Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.plock.mm.pl 31.05.10, 17:53
      i co.
      • Gość: k Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.plock.mm.pl 03.06.10, 10:21
        ok.
    • aseretka Re: Czarnogóra-wakacje 05.07.16, 14:06
      Najwyraźniej nie ma chętnych na wynajem. :)
      Jak sprawdziłam w necie, te "apartamenty" w Baosici, wcale nie są takie tanie. Cena wynajmu za tydzień (do tego wyłącznie od wtorku) to od 250 euro za studio trzyosobowe po 504 euro za tzw. "apartament lux" dla 4-6 osób. Jeżeli poranną kawę lub wieczorną lampkę wina chciałby się wypić na balkonie, to koniecznie należy wynająć ten "the lux", ponieważ inne "apartamenty" nie są w takowe ustrojstwo wyposażone. Zresztą w "apartamentach" raczej nie zalecane jest przygotowywanie posiłków, bo lepiej je zjeść w położonej przy plaży restauracji Luna, prowadzonej przez syna właścicieli owych "apartamentów", gdzie śniadania i obiady kosztują zaledwie 12 euro ale oczywiście je się wyłącznie to, co zaserwują właściciele.
      Co prawda nad morzem można spędzić cały dzień, bo dom, nazywany szumnie willą, położony jest na dość stromej skarpie powyżej Jadranki, ok. 1,5 km od morza. Powrót z plaży w upale, szczególnie z dziećmi i sprzętem plażowym, to prawdziwy hardcor! Widok na morze to może i jest, pod warunkiem, że otrzyma się pokój z oknami od strony morza.
      Właściciele domu współpracowali wcześniej z małymi lokalnymi biurami podróży w Polsce, ale chyba nie mieli zadowolonych klientów, bo zrezygnowano z ich ofert. Na portalach internetowych trudno o znalezienie jakichkolwiek opinii "zadowolonych" klientów z Polski nie mówiąc o klientach z innych krajów.
      -
    • hepik1 Re: Czarnogóra-wakacje 06.07.16, 08:35
      Mógłbys nie cytować postów marii z jej nr telefonu.
      To jest największa spamerka tego forum,miała ostatnio blokadę ze strony ADM ale widzę ,że wróciła.
      • ucho03 Re: Czarnogóra-wakacje 06.07.16, 10:48
        Nie
        • hepik1 Re: Czarnogóra-wakacje 06.07.16, 13:59
          To będe kasował i twoje.
          • ucho03 Re: Czarnogóra-wakacje 06.07.16, 14:16
            Cytując kogoś myśle że wszyscy będą wiedzioeć w poscie o co chodzi ale ok nie będe już jej cytował
    • Gość: fdj Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.16, 11:11
      Czasy, kiedy ktoś wrzucał numer telefonu i nawet nie chciało mu się napisać kilka zdań o tym, co reklamuje, o zdjęciach nie wspominając,
      chyba bezpowrotnie minęły....
      Wstydzisz się coś więcej napisać ? Nie masz czasu na zrobienie strony internetowej ?
      Nie stać cię na normalne ogłoszenie ?
      Nie umiesz inaczej ?
      • hepik1 Re: Czarnogóra-wakacje 20.11.16, 16:04
        Nie chce mi sie sprawdzac ale to zdajsie ta sama pani z Sosnowca naganiająca do apt swoich znajomych w CG.Wtedy była blokada ip,bo max uciąliwa była.
        • Gość: fdj Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.16, 21:18
          Czyli reaktywacja
    • Gość: Janko Re: Czarnogóra-wakacje IP: *.satkol.pl 03.12.16, 18:37
      Cześc !
      Jesteśmy po urlopie w Czarnogórze , kraj warty polecenia , nieco tańszy od Chorwacji , równie piękny. Polecam link , którym się posiłkowałem przy zwiedzaniu tego kraju : naszebalkany.pl/czarnogora/ u góry na pasku najedź na Czarnogórę i wyświetlą Ci się miasta i atrakcje tego kraju.
      My dojazd do Czarnogóry rozłożyliśmy na 2 dni z 3 dniowym pobytem w HR , potem przejechaliśmy do Petorvaca w Czarnogórze , po drodze zwiedzając Dubrownik. Miasto to wybraliśmy jako bazę wypadową , będąc jednocześnie nad morzem. Warto wybrać się na Lovcen , zobaczyć zatokę kotorską z Kotorem włącznie , nad J.Szkoderskie (łącznie z wypadem do Albanii), Polecam Kanion Moracy, Kanion Tary z mostem Dudrevica ,Durmitor , kanion Pivy z zaporą .Chcemy wrócić jeszcze do tego kraju, by zobaczyć miejsca , których nie udało się odwiedzić . Powrót też rozłożyliśmy na 2 dni jadąc przez kaniony i Durmitor nocując w Bośni. Wszystkie kraje (łącznie z Albanią ) przekroczyliśmy na dowód osobisty , natomiast niezbędna jest zielona karta na samochód.Paliwo tańsze w Bośni i Czarnogórze .W MNE walutą jest Euro , więc wygodniej jest operować tą walutą. W Dubrowniku parking w ścisłym centrum kosztuje nawet 40 kun za godzinę , a i tak nie ma miejsca. Pytaj , jak będę mógł Ci odpowiedzieć na inne pytania , służę pomocą .

• adam.p.90 Re: Czarnogóra-wakacje 03.12.16, 22:42
        Ciekawy czas urlopu, na pewno program był bardzo bogaty i interesujący...

Jaka była pogoda ?
        • wislok1 Re: Czarnogóra-wakacje 04.12.16, 18:48
          No, w Czarnogórze bardziej olewają pzepisy i w praktyce pozwalają czasem nocować na dziko.
          W każdym razie w internecie są stosowne relacje, co zapewne zauważyłeś, bo zmieniłeś kierunek podrózy, hehe
    • wakacjechorwacjaczarnogora Re: Czarnogóra-wakacje 31.01.17, 16:35
      www.adriatic-home.pl/Czarnog%C3%B3ra/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka