Gość: mark IP: *.chello.pl 31.05.10, 17:53 Witam!Prośba o doświadczenia osób które w tym roku wjechały do Chorwacji na dowód osobisty.Czy miały jakieś problemy?Dodam że jadę na objazdówkę z biurem podróży.Pilne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turystka Re: Do Chorwacji na dowód IP: *.icpnet.pl 31.05.10, 20:48 Hm ,a biuro Ciebie nie poinformowało?Dziwne na dowód można jechać w sezonie letnim ,Chorwaci nie robią przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Do Chorwacji na dowód IP: *.chello.pl 31.05.10, 21:14 W salonie firmowym biura powiedziano mi, że można jechać na dowód,natomiast na moje zapytanie mailowe /chciałem mieć pewność/DOK odpowiedziano,że zalecają podróż na paszport.Wyjazd jest 12.06. i trochę jestem skołowany ,stąd moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Do Chorwacji na dowód 31.05.10, 22:44 Zamiast pytać panienki(zamężne) z BP wystarczy zajrzeć na strony ambasady RP w Zagrzebiu. www.zagrzeb.polemb.net/index.php?document=41#1 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Do Chorwacji na dowód 31.05.10, 21:37 dziwne to jest to że w sezonie letnim wolno a np w listopadzie już nie. Chyba że wymyslasz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Do Chorwacji na dowód IP: *.icpnet.pl 01.06.10, 21:52 Ano dlatego że Chorwaci naród nie głupi.Czynią uklon w stronę Polakow którzy zostawiają niemałą kasę u nich na wyjazdach letnich.Stąd to ulatwienie i opcja wjazdu tylko na dowód.Po co mają utrudniac zycie tym co u nich kase zostawiają?W listopadzie ruch turystyczny jest mniejszy i stają się biurokratami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Do Chorwacji na dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 22:11 cały rok mozna do Chorwacji wjechac na dowód osobisty!!!! proszę nie siej błednych informacji że tylko w lecie jest to możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Do Chorwacji na dowód 31.05.10, 20:50 i w tym roku i w zeszłym i dwa i trzy lata temu równiez. W tym Dubrownik z transferem przez Bośnię. I drogą lądową i morską i samolotem. I co z tego że to napisze jak i tak jakiś baran zaraz wyskoczy że od niego to chcieli paszport na granicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Chorwacji na dowód IP: *.home.aster.pl 05.06.10, 19:59 Oczywiście można wjeżdzać (i wyjeżdżać ;-)) na dowód osobisty cały rok, ale tylko na podstawie paszportu można uzyskać bezpłatną pomoc medyczną w państwowych placówkach zdrowia. Oczywiście nikomu nie życzę tej konieczności, ale w związku z powżyszym chyba lepiej mieć paszport niż płacić w prywatnych przychodniach bądź w firmach ubezpieczeniowych. Paszport wychodzi taniej. Odpowiedz Link Zgłoś