Dodaj do ulubionych

Kanary Lanzarote Itaka

24.07.07, 01:19
Witam wszystkich, wiem, że na forum był juz poruszany ten wątek wielokrotnie,
jednak rozpoczynam go z osobistych przyczyn. Mamy zaplanowane wczasy z Itaką
w hotelu Los Zocos, wylot 28-07-2007. Generalnie bylismy 2 razy z żoną na
wczasach samolotem, nie wiem dlaczego ale tym razem bardzo boimy sie tego
lotu. Opowieści, które krążą po forum nie nastawiają optymistycznie, do tego
5,5h do spędzenia w samolocie w godzinach nocnych (tam 18:10-23:40 Lanzarote
i powrotna również ok 23:40-05:30 W-wa) jakoś wieją grozą. Wiem, zdaję sobie
z tego sprawę, że pytanie może byc odebrane jako głupie, ale chciałbym
poczytać jakieś optymistyczne wypowiedzi na ten temat, aby się może
wewnętrznie przekonać do podjętej decyzji. Jeśli jednak ktoś ma TYLKO
pesymistyczne zdanie na temat podróży tam i spowrotem to również prosze
napisać. Dziwnie nie zastanawiamy sie jak będzie wygladał hotel na miejscu,
jaka pogoda czy też jakie ciuchy i inne rzeczy ze soba zabrać, tylko cała
uwaga skupiona jest na podróży samolotem. Lecimy z trzylatkiem, i do tego
wiadomość, że Prima wylatuje z Lanzarote o 23:40 dodatkowo przytłacza, a do
tego doba hotelowa kończy się podobno w Los Zocos o 14:00. Nie wiem juz sam
co mysleć o tym wszystkim i czy nie zrezygnowac wogóle z wyjazdu. Jak wygląda
przelot samolotem, czy rzeczywiście Prima Charter mozna zaufać
(bezpieczeństwo), czy za każdym razem podstawiają samolot TU-XXX innych linii
lotniczych? I czy ktoś wie, gdzie mozna sie dowiedzieć czym polecimy, czy to
decyzja przewoźnika, którą może sobie zmieniać do woli nawet na 5 minut przed
wylotem. Powiem szczerze: BOIMY się jak nigdy dotąd, a dwutygodniowy urlop
zamiast być wyczekiwany staje sie koszmarem, przez który trzeba będzie jakoś
przejść (jeśli w końcu nie zrezygnujemy). Z góry dziękuję za wszelkie posty.
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 09:24
      ja lece tez 28 lipca na Lanzarote, pewnie bedziemy leciec tym samym lotem....
      tez okropnie się boimy, wyczekiwane od stycznia wakacje stały się koszmarem,
      tez myslimy tylko o locie, nigdy tak się nie bałam jak teraz.....zamiast
      ustalać trasę wyciekczek na wyspie sprawdzam historie lotów TU.....

Czy zostaliście juz poinoformowani oficjalnie o zmianie godziny wylotu z 8.05
      na 18.10?

sama muszę się przekonywać że skoro w tej minucie na całym świecie startuje i
      ląduje jakies tysiąc albo i więcej samolotów, to przeciez nie można miec aż
      takiego pecha, tym bardziej ze to kontynentalny lot.....

pzdr

miki
    • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 09:51
      dziwne ale właśnie spr odloty na stronie Prima Charter i odlot 28 lipca
      planowany jest o 8.05????jescze wczoraj było naspisane 18.10????

jakies info???
    • sylgo11 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 09:55
      Witam,wlasnie wrocilismy z Lanzarote. Sama wyspa przepiekna,hotel inny niz wasz
      ale nie o to chodzi. Przewoznik Prima Czarter i BP Nowa Itaka sa firmami,ktorym
      nie mozna wogole zaufac. Opoznienie odlotow o godzine lub dwie to
      standard,opoznienie dwunastogodzinne rowniez. Nasz powrot do Wroclawia od
      momentu opuszczenia pokoju to 39 godzin !!!!!!!! To nie zart. O 12 wyszlismy z
      pokoju i do godziny 21 czekalismy na autokar,ktory nas zawiezie na lotnisko.
      Mozna bylo zostac w pokoju za 30 euro. Nie wierzcie rezydentowi,ze kolacje w
      dniu wyjazdu macie zapewniona,nastepne 5 euro. Samolot,ktorym przylatywali
      nastepni goscie wylecial z Wa-wy o 20.40 , a lotnisko na Lanzarote zamykaja o
      polnocy. Rezydent wiedzial ,ze samolot nie wystartuje z Lanzarote ale oczywiscie
      ani slowa na ten temat. Zawiezli nas na lotnisko i dopiero po 40 minutach
      poinformowali,za samolot nie wystartuje i za dwie godziny przyjada autokary i
      zabiora nas do innego hotelu. Zrobili w ten sposob aby wywiezc nas z hotelu,aby
      zakwaterowac nastepnych gosci,ktorzy przylecieli z Polski. Jest tego jeszcze
      troche,ale za duzo by pisac. Jesli macie chec na szczegoly podajcie jakis
      kontakt. Pozdrawiam Tomek i Syliwa
      • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 09:58
        jak sam lot?czym lecieliście?
        jaki hotel?
        • optymistyczny2 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 10:05
          Mam dobra wiadomosc. Sprawdzilem u przewoznika, ze od 28.07 w koncu loty Prima
          Charter do Lanzarote beda odbywac sie wedlug pierwotnego rozkladu, czyli wylot
          z Wawy o 8.05 i powrot o 13.40.
          Szczegoly na stronie www.primacharter.pl
          • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 10:07
            a jestes az takim optymistą, że wierzysz że nie bedziemy czekac do 18.10 od
            6.00 na lotnisku bo zmiana została wprowadzona na potrzeby BP Itaka?......
            • optymistyczny2 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 10:12
              Proponuje wiec, aby osoby poszkodowane zawiadomily media, np Gazete Wyborcza.
              To byc moze wymusi na przewozniku i biurze podrozy poprawe sytuacji i wieksza
              dbalosc o swoich kolejnych klientow. Ja tez czytam forum bo sam lece niebawem i
              tez jestem zaniepokojony sytuacja. Wyglada na to, ze takie cyrki maja miejsce
              doslownie w trakcie kazdego turnusu.
              • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 10:15
                dokładnie,
                wysmarowałam już list do dyr sprzedaży alenie odp.....:)
                totalna zlewka..........
                stracą w przyszłym rpku wielu klientów!!!i dobrze!!!!!!

zastanawiam sie jak potwierdzic godzine wylotu, nie uśmiecha mi sie koczowanie
                na lotnisku 12 godzin......ale chyba trzeba doczekać do soboty i wszytsko
                sieokarze.....
                jeny jak bym chciała juz wylądowac na wyspie i zacząć ie wkonću
                relaksować......
                • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 10:44
                  ... no własnie, dopiero co sprawdziłem na stronie Prima Charter odloty/przyloty
                  i zmienili od wczoraj całą grafike strony jak również godziny lotów na
                  Lanzarote. Faktycznie jest tam aktualnie wylot o godzinie 8:05 rano a nie
                  18:10, link w załączeniu (www.primacharter.pl/site/index.php). Mam takie
                  pytanie, czy wczesniej równiez tak było, że Itaka i Prima Charter informowały o
                  wylocie o godz 8:05 a wylot faktyczny był o 18:10? Czy może związane jest to z
                  powiększeniem floty samolotów przez Prima Charter i w związku z tym postanowili
                  wprowadzic również zmiany na stronie ...
                  • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 11:00
                    zgodnie z dokumentami podrózy które masz w domu wylot jest o 8.05, natomiast
                    wszytskie wylotu faktycznie odbywały sie o 18.10, Itaka informowała ludzi na
                    dwa trzy dni przed wylotem o zmianie godziny, natomiast na stronie PCH od kilku
                    miecsięcy wyloty były o 18.10, dzis ie to zmieniło....
                    bardzo jestem ciekawa jak to sie wszytsko skończy, do zobaczenia na lotnisku w
                    sobote o 6 rano!!!!
                    zaczynam nastawiac się pozytywnie!!!!:)))
                    pomoc mile widziana - w formie optymistycznych postów:)))
                    • kasia_p45 Re: Kanary Lanzarote Itaka 30.04.08, 13:32
                      A ja w zeszlym roku tez lecialam z Itaka na Lanzarote do Hotelu Los
                      Zocos.. pierwotnie tez mielismy leciec o 8 z rana..ale pozniej
                      zmienili rozklad na godziny popoludniowe...z czego na lotnisku
                      mielismy poltoragodzinne opoznienie..Wiec nie bylo tak zle. W Los
                      Zocos wyladowalismy w srodku nocy..
                      W drodze powrotnej bylo tak, ze na dzien przed wyjazdem
                      poinformowali nas ze zamiast leciec ok 22 z minutami lecimy o ok 13-
                      stej i hotel trzeba bylo opuscic juz z rana. Dzieki czemu orzneli
                      nas o jeden dzien wywczasow!!
                      Oczywiscie zlozylam reklamacje... i dostalam zwrotu 360 zl za dwie
                      osoby...
                      Ale same wczasy byly udane...Hotel Los Zocos jest godny polecenia:))
                      • kasia_p45 Re: Kanary Lanzarote Itaka 30.04.08, 13:34
                        Aha jeszcze odnosnie przelotu..Da sie wytrzymac te 5,5 godzin
                        lotu..Najlepiej sie kimnac :))
                        Pozdrawiam i udanych wakacji :))
        • sylgo11 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 10:44
          sam lot ok, samolot : jakis stary aerbus i jeszcze jedno ; w tamta strone nie ma
          miejscowek,siadasz gdzie zdolasz...... nasze lotnisko nie ma w swoim systemie
          rozkladu siedzien w samolocie i sorki,kto pierwszy ten lepszy
          • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 10:46
            ... przepraszam jesli zadam głupie pytanie, czy na tej trasie jest duzo
            turbulencji? Wiem że na to NIKT z żyjących nie ma wpływu, ale nie wiem skąd sie
            te ruchy powietrza biorą, stąd pytanie, bo jak ostatnio wracaliśmy z KOS'a, to
            trzęsło non-stop.
            • sylgo11 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 11:11
              na tej trasie,przynajmniej my nie mielismy turbulencji,co do flotylli samolotow
              to nie macie sie co ludzic,zmiana godziny nie ma z tym nic wspolnego......
              opoznienia wynikaja z balaganu jaki ma Itaka z goscmi w hotelach..... jesli
              godzine waszego wylotu zmienili tzn,ze zmienili rowniez wylot z Kanarow,czyli u
              nich normalka...opoznienia
              • sylgo11 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 11:20
                jesli wasz wylot zmienili na 8 rano, to znaczy ze skrocili pobyt gosci na
                Kanarach,ktorzy wylatywali o 18.10,zabrali im 10 godzin pobytu...rewelka,to jest
                cala Nowa Itaka
            • kasia_p45 Re: Kanary Lanzarote Itaka 30.04.08, 13:37
              eetam ja jak tam lecialam nie bylo zadnych turbulencji...
          • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 11:02
            no trudno zeby miało skoro w ostaniej chwili dowiaduja sie czym będzie odbywał
            sie lot
            dzowniła na lotnisko jakiś czas temu i ludzie mówią, ze z PCH nigdy nic nie
            wiadomo, dlatego tez bardzo często ie ma tych lotów w rozkładnie na lotnisku:((
            • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 11:18
              ... wszystko OK, nigdy nic nie wiadomo, tylko że PCH teraz zmieniło wylot na
              dzienny lot, zawsze na ich stronie widniało wylot 18:10 nawet gdy Itaka
              podawała 8:05. Teraz pierwszy raz sa zgodni, co wieje optymizmem ...
              • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 11:41
                Kochani,

Wystarczająco duzo na tym forum pesymistycznych i złych wieści na temat wyjazdu
                w tamtym kierunku. Rozumiem zdenerwowanie wszystkich, którzy sa bardzo
                niezadowoleni, ale może wreszcie BP Itaka jak i PCh poszli po rozum do głowy
                widząc że to co sie dzieje nie pozosytaje tylko pomiędzy turystami w samolocie
                jak w hermetycznej skrzynce informacji. Mam nadzieję, że cała ta wyprawa
                ulegnie poprawie i od tej soboty zaczna trafiać na to forum pozytywne wieści na
                temat Lanzarote, aby urlop nie był koszmarem do przezycia, ale z utęsknieniem
                wyczekiwana MIŁĄ przygodą. Sam wewnętrznie jakos zaczałem soie również
                optymistycznie do wszystkiego nastawiać i jesli są osoby, które były zadowolone
                z wyjazdu serwowanego przez BP Itaka ORAZ miło postrzegaja sam lot (bardzo
                wazne, jeśli nie najwazniejsze) to bardzo prosze o wpisy.
                Pozdrawiam
                • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.07.07, 11:56
                  Prwadę powiedziawszy - czytajac wszytskie negatywne posty odnosza sie one
                  głównie do opóźnień i bałaganu na miejscu-raczej nie ma narzekań na sam lot,
                  gdyby te samolotu TU były tak niebezpieczne to zapewne wycofano by je z
                  przelotów, natomiast jeśli chodzi o opóźnienie, byleby doleciec tego samego
                  dnia!!!
                  moja koleżnaka latała kairskimi liniami i nigdy nie narzekała, zawsze wszystko
                  było ok, a opóźnienia to norma w lotach charterowych bo piorytetem są rejsy
                  normalne
                  pamietajcie że czeka na nas piękne słoneczko, cudowna wyspa i moc wrażeń:)))

do soboty urlopowicze!!!
      • Gość: irekk Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:28
        to w ogóle dziwie się że poleciałeś z polskim biurem jak masz 3 godziny do
        Drezna, masz pewniej i nawet 3 razy taniej ???????????
      • adams123 Re: Kanary Lanzarote Itaka 25.07.07, 15:11
        ja byłem z Itaką, leciałem Primą i wszystko było OK>
        Hotel LOS ZOCOS super, jedzenie pyszne, nawet w dniu odlotu all inclusive było do samej zbiórki przed hotelem a więc wieczorem (chyba około 19 tej) . Pokoje faktycznie do 12 tej ale tak jest wszedzie. A kolacja i drinki i przekąski były do oporu do wieczora. Bagaże warto zostawić u kogś z ich pokoju jak sie zgodza (my tak zrobilismy).

nastawcie się pozytywnie i miłego urlopu... :)
      • isabell772 Re: Kanary Lanzarote Itaka 04.01.08, 17:03
        Witam!

Ja z chęcią dowiem się jeszcze czegoś, bo miałam zamiar niebawem
        lecieć z półtoraroczną córeczką ale jak czytam te opinie, to chyba
        zrezygnuję.Prosze o informacje isabell772@gazeta.pl
    • Gość: mika Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 12:30
      wczoraj wrocilismy z fuerteventury. na lanzarote lataja te same samoloty.
      uwazam, ze te wszystkie wypowiedzi sa mocno przesadzone. polecicie albo
      tristarem albo boeingiem 757. my lecielismy tristarem (libanski samolot z
      arabska zaloga, chyba 2 polskie steewardessy. arabowie lataja bardzo dobrze),
      moze nie jest to najnowszy samolot ale wyserwisowany i leci sie nim naprawde
      komfortowo bo jest bardzo duzy. nie macie czym sie martwic, lot na pewno jest
      bezpieczny ;) pozdrawiam i zycze milych wakacji!!!
      • sylgo11 Re: Kanary Lanzarote Itaka 24.07.07, 12:43
        Tu chodzi o linie lotnicze a nie o same samoloty. Nie wyglądają one może
        rewelacyjnie ale lot jest ok !!!
        Ale za to wyspa jest przepiekna!!! Warto wypozyczyć autko na tydzień i
        pojeździć samemu. Na wycieczkach zorganizowanych nie zobaczy się prawdziwego
        piekna wyspy !!! Jak bedziecie na miejscu to pozdrówcie Naszego "wspaniałego"
        rezydenta Eryka :-)
    • Gość: ala6 Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:59
      byłam w los zocos pokój zdaje się do godz 12 itaka zarezerwowała dla naszej
      grupy apartament w którym można było zostawić bagaż i wieczorem się odświeżyć
      wylot mieliśmy w nocy z hotelu zabrali nas na lotnisko o 9 wieczorem samolot
      wystartował tylko z 1-godz, opóżnieniem a lecąc na lazarote mieliśmy 2-godz
      opóżnienie czli mieliśmy szczęście i jeszcze jedno do wyjazdu z hotelu mozna
      korzystać z all inclusive dla mnie był to bardzo udany wyjazd pozdrawiam
    • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.07.07, 08:50
      Prima Charter znów zmieniała rozkład lotó na 28 lipca, tym razem wylatujemy o
      17.45......
      BP Itaka nadal twierdzi ze o 8.05......

Komu wierzyć?
      • optymistyczny2 Re: Kanary Lanzarote Itaka 25.07.07, 09:47
        Po prostu mozna sie zalamac. Oczywiscie juz zdazyli zmienic na 17.45.
        Jak wierzyc takim firmom???
        • Gość: opti Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: 80.55.24.* 25.07.07, 21:25
          moim zdaniem wyznacznikiem jest info z ITAKI jako organizatora jak nie ma
          telefonu to o 8 podejrzewam ze Itaka tez nie wie bo jest zalezna od Prima a tak
          naprawdę to rozumiem emocje bo sam mam leciec ale w umowie jest wyraznie
          napisane ze Itaka nie odpowiada za zmiane godzin wylotu/przylotu do 12 godzin i
          moze te godziny zmieniać i nawet zmienic przewoznika wiec negatywne glosy
          wszystkich bylych i przyszlych wczasowiczow sa bezpodstawne bowiem zgodzilismy
          sie na to podpisujac umowe!!!
    • adams123 Re: Kanary Lanzarote Itaka 25.07.07, 15:12
      o ile mam dobre informacje to polecicie Tristarem i naprawde bądźcie spokojni !!!

ja byłem z Itaką, leciałem Primą i wszystko było OK>
      Hotel LOS ZOCOS super, jedzenie pyszne, nawet w dniu odlotu all inclusive było do samej zbiórki przed hotelem a więc wieczorem (chyba około 19 tej) . Pokoje faktycznie do 12 tej ale tak jest wszedzie. A kolacja i drinki i przekąski były do oporu do wieczora. Bagaże warto zostawić u kogś z ich pokoju jak sie zgodza (my tak zrobilismy).

nastawcie się pozytywnie i miłego urlopu... :)
      • Gość: miki Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.07.07, 16:07
        a skad masz info ze to bedzie akurat ten samolot?
        • adams123 Re: Kanary Lanzarote Itaka 25.07.07, 22:05
          bo teraz taki maja wypozyczony, ale na 100 % nie mogę Cię zapewnić co w
          ostatniej chwili będzie.
          • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 26.07.07, 12:30
            Wiecie co! ja tego nie rozumiem! Wszyscy narzekaja, marudza, a przeciez Itaka
            to wasz wybor! od dawna na tym forum jest pisane co i jak z lotami wiec trzeba
            sie bylo nie decydowac a nie teraz marudzic! Zreszta wszedzie tak jest! kazde
            biuro ma czasem wpadki! a jak sie cos nei podoba to trzeba zglosic do Itaki,
            moze poprawia! im wiecej uwag tym powazniej do tego podejda!
            Ja lece do Los Zocos 15,09 i na pewno bedzie super! wszelk9e obsuwy traktuje
            jak przygode wakacyjna! Grunt to dobre nastawienie:):):)) Musi byc super!
            • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 26.07.07, 13:01
              Dzięki "Domka" za wpis, jestem tego samego zdania.
              Ja tez tam lecę i jestem nastawiony BARDZO pozytywnie. Wszystko MUSI być super,
              dzwoniłem do Itaki, w związku z tymi wszystkimi wpisami na temat P. Eryka i
              zapewnili że to profesjonalny pracownik, a ludzie wysiadajacy z samolotu,
              którym "cos tam" nie przypasowało wyrzywaja sie na pierwszej napotkanej osobie
              reprezentujacej firmę, a więc trafiaja na P Eryka, który np za opóźniony wylot
              jest nic nie winien. I rozumiem chłopa, jak mu tak wszyscy ględzą, że w końcu
              nie wytrzymuje i zaczyna bąkac pod nosem, wioząc zgraje niezadowolonych ludzi.
              Znajac kulture niektórych, wszystko jest mozliwe.
              Pozdro
              • Gość: ewa Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 26.07.07, 14:16
                Przeczytaj mój post o p. Eryku.
                Nie(!) mam do niego pretensji o opóźniony wyloy, o takie czy inne
                niedociągnięcia firmy ( wiem ile i za co płacę - płacąc za 3* nie wymagam
                standardu 5*). Do wspomnianej osoby mam pretensję o chamstwo, niegrzeczny,
                lekceważący stosunek do turystów, ewidentne zaniedbania ( choćby puszczenie
                samopas w nocy ludzi, którzy własnie przylecieli).
                I tylko tyle. Widocznie p. Eryk zalazł nie tylko mnie za skórę skoro na
                stronach i gazeti i Itaki są liczne niepochlebne posty.
                • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 26.07.07, 14:43
                  ... sam o Panu Eryku przekonam sie wkrótce ...
                  • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 26.07.07, 15:23
                    OKI! ROZUMIEM ZE PAN ERYK MOZE SIE KOMUS NIE PODOBAC(NIE ZNAM GO JESZCZE) ALE
                    TO TRZEBA ZGLOSIC DO ITAKI! PRZECIEZ Z FORUM TO ONI SIE O NIM NIE DOWIEDZA! A
                    ZAZWYCZAJ JEST TAK ZE WSZYSCY SZUMIA PODCZAS WAKACJI A POTEM SOBIE KAZDY
                    ODPUSZCZA EWENTUALNE SKARGI I TAKI PAN ERYK JEST TAM WCIAZ! POZA TYM JUZ
                    SPOTKALAM SIE Z TYM ZE JA BYLAM NP. ZACHWYCONA REZYDENTKA A LUDZIE Z HOTELU
                    OBOK NARZEKALI! KAZDY LUBI COS INNEGO! ZRESZTA NIE JADE TAM DLA PANA ERYKA I
                    NIE MUSZE GO WCALE WIDYWAC! NIE JADE DO BUSZU, SAMA MOGE POZWIEDZAC! A PRZECIEZ
                    JEDEN FACET NIE ZAPSUJE MI WAKACJI!! BEDZIE DOBRZE!
                    A MOZE KTOS LECI 15.09 DO LOS ZOCOS?
                    • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 26.07.07, 15:28
                      A TY BLAZEJ71 DAJ ZNAC PO PRZYLOCIE JAK BYLO! WLEJ TU ODROBINE OPTYMIZMU!!:):):)
                    • Gość: ewa Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 26.07.07, 15:35
                      Domka, nie krzycz, wyłącz "capsy". Oczywiście, że p. Eryk nie popsuł mi
                      wakacji. To co napisałam na forum napisałam także w formie skargi do Nowej
                      Itaki.
                      Mam konkretne zastrzeżenia co do jego zachowania, lekceważenia obowiązków.
                      Powtarzam - nie wymagam opieki, wymagam elementarnej kultury i wywiązywania się
                      z obowiązków. Bo między innymi także i za to płacę. Czyli inaczej rzecz ujmując
                      p. Eryk spędza na Kanarach z rodziną wakacje także za moje pieniądze.
                      • tancerka4 Re: Kanary Lanzarote Itaka 26.07.07, 18:53
                        Siemka, ja 28 lipca jadę na Lanzorate. Kto jedzie? No i cóż odlot o 17;45 tak w
                        Itace mi dziś powiedziano. Dobrze przynajmniej że juz to wiadomo a nie na
                        lotnisku. Ale mają jutro jeszcze dzwonić i potwierdzić godzine odlotu.
                        Pamiętajmy że jedziemy na wakacje i potrzebne nam jest pozytywne nastawienie:):)
                        • tati78 Re: Kanary Lanzarote Itaka 27.07.07, 10:39
                          a zaluje ze zamiast tak jak zwykle wybrac sie na wakacje z Neckermannem i spac
                          spokojnie skusilam sie na oferte Itaki...niestety zadne inne polskie biuro nie
                          ma w swojej ofercie Lanzarote a my bardzo chcielismy poleciec tam na
                          windsurfing..jestem optymistka i wiele potrafie zrozumiec ALE jest jakas
                          granica i nie potrafie zrozumiec jak przez pol roku nie mozna dojsc do ladu z
                          przewoznikiem i usunac chamskiego rezydenta???!!!moze nie sa to bardzo drogie
                          wakacje ale 3300 pln za osobe ktore musze zaplacic w sierpniu za 2
                          tyg.wypoczynek to tez nie jest malo pieniedzy wiec jakies wymagania co do
                          jakosci chyba mam prawo miec!
                          • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 27.07.07, 14:33
                            WYŁĄCZAM EWO CAPSA.....chcesz i masz!!:):) Dziwie sie wszystkim ze sie tak
                            nakrecaja! Po co! O ile moge zrozumiec uwagi osob które juz wrocily o tyle
                            nakrecanie sie przyszlych wczasowiczow jest dla mnie niezrozumiale! A moze Pan
                            Eryk bedzie akurat miły, moze zdarzy mu sie cos fajnego w zyciu i nagle zrobi
                            sie super sympatyczny....a co do lotow opoznionych....co z tego! wazne zeby
                            cało i zdrowo doleciec, a ze odrobine pozniej.....w miłym towarzystwie to i na
                            lotnisku moze byc wesoło!!! wiecej optymizmu ludzie!!
                            • Gość: ewa Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 27.07.07, 15:28
                              Dzięki za wyłączenie capsa. Łatwiej się czyta.
                              1. Wielokrotnie pisałam, że za opóźnienia lotów odpowiada przewoźnik ( w tym
                              przypadku Prima Charter). Wina Itaki jest mniejsza, o ile wogóle mozna mówic o
                              winie.
                              2. Itaka i tylko Itaka odowiada za rezydentów. Jeżeli zatrudnia chama czy osobę
                              nieuprzejmą niech o tym wie i wyciągnie stosowne wnioski. Moze nawet nagrodzić
                              rezydenta za skuteczne zniechęcanie klientów do biura.
                              3. Idea forum polega na wymianie doświadczeń i uwag. Chyba dwa lata temu
                              chwaliłam rezydenta z Cypru ( inne biuro), dostał tez pochwalny list na adres
                              centrali. Z tego co wiem jest teraz pilotem i jeżdzi na super atrakcyjne
                              objazdówki. Po prostu na to zasłuzył.
                              4. Rezydent nie może popsuć wakacji, ale są rzeczy które ma obowiązek ułatwić (
                              chocby transfer na lotnisko) lub...też może utrudnić gdy jest leniwy i
                              niechetny.
                              5. Praca z ludźmi wymaga pozostawienia humorów w domu. Nawet jesli ma problemy
                              z zoną, boli go brzuch czy ochrzanili go szefowie w stosunku do turystów ma
                              obowiązek zachowywać się grzecznie, albo zmienic pracę.
                              • rubin777 Re: Kanary Lanzarote Itaka 27.07.07, 21:10
                                Cały czas widzę trwa nagonka na rezydenta p.Eryka więc postanowiłam dorzucić
                                parę informacji.Byłam w VI 2 tygodnie w Mension Nazaret.Z powodu burzy z Okęcia
                                wylecieliśmy 1,5 godziny póżniej i Arecife byliśmy póżną nocą.Fakt,p.Eryk ani
                                inny pilot nie towarzyszł nam w drodze do hotelu,ale podjechaliśmy pod sam
                                hotel,tam czekano na nas i nie było problemu z zakwaterowaniem.Nie wiem czy to
                                staje się regułą,ale podczas pobytu w maju na Krecie z Rainbow też p.Radek nie
                                towarzyszył nam w autokarze.Pokoje były już przydzielone,dostałam apartament
                                który mi nie odpowiadał:brudny,czuć było stęchliznę i wilgoć.W recepcji
                                twierdzono,że nie ma mozliwości zamiany i tu wystarczyła jedna prośba do
                                p.Eryka o pomoc i sprawa została załatwiona pozytywnie.Dostałam pokój w
                                tzw.zielonej części przed recepcją,tam gdzie kwaterują Anglików,Niemców i wiele
                                pokoi było cały czas wolnych.Podczas całego pobytu nie spotkałam się z
                                chamstwem ze strony rezydenta,wprost przeciwnie widząc nas pytał czy jestem
                                zadowolona ze zmiany pokoju.W dzień wylotu o godz.14.00 kiedy mieliśmy zdać
                                pokoje był w recepcji,poinformował nas o zmianie wylotu na następny
                                dzien,poprosił o powrót do swoich pokoi.Dostaliśmy obiadokolację i śniadanie i
                                następnego dnia o 11:00 opuśćiliśmy hotel.I dla porównania powrót z Krety z
                                Rainbow:o 7:oo rano p.Radek wiedząc,że samolot ma 8-godzinne opóżnienie wywiózł
                                nas na lotnisko gdzie koczowaliśmy od 17:00 do 3:oo.Porównując więc te dwa
                                wyjazdy to jednak Itaka wywiązała się dobrze.Podsumowując, ja z wyjazdu z Itaką
                                jestem zadowolona,wiele zwiedziłam,wyspa jest urocza,inna od pozostałych wysp
                                kanaryjskich.
                                • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 28.07.07, 21:31
                                  ... witam wszystkich forumowiczów ... miałem poleciec dzisiaj o 17:45 jednak po
                                  6 godzinach na lotnisku lot został przełożony na jutro na 7:00 rano ...
                                  zobaczymy jak będzie jutro jak pojedziemy na lotnisko ...
                                  • optymistyczny2 Re: Kanary Lanzarote Itaka 29.07.07, 12:11
                                    Pierwotnie miales poleciec o 8.05... potem przez dlugi czas Prima Charter mowil
                                    ze loty na lanzarote beda o 18.10 a Itaka udawala ze o niczym nie wie, potem
                                    wreszcie ok. tygodnia temu Prima Charter potwierdzil ze jednak bedzie 8.05,zeby
                                    w ciagu kilku godzin zmienic na 17.45. I tak bylo do wczorajszej soboty, kiedy
                                    to kolejny raz zmieniono wylot na 22.00 a w koncu turysci wylecieli dzien
                                    pozniej, bo dopiero o 7.00. Dla mnie to nie jest profesjonalizm.

• adams123 Re: Kanary Lanzarote Itaka 28.07.07, 21:47
                                  ja się dołoże do P. Eryka......
                                  nie zrobił dobrego wrażenia od samego poczatku, zerwo pomocy, zero wsparcai...

taki typ "cwaniaczka" a spotkanie informacyjne na poczatku imprezy ...porażka
                                  • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 30.07.07, 08:48
                                    Ciekawe czy blazej71 juz doleciał:):))) Mam nadzieje ze radosc pobytu
                                    zrekompensuje mu trudy podrozy! Ja lece we wrzesniu? Moze juz wtedy uda im sie
                                    uregulowac sprawy odlotow??? Jestem dobrej mysli....:):))
                                    • Gość: neron Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 30.07.07, 14:46
                                      Wczoraj właśnie wróciliśmy z wycieczki "Dwie Wyspy" z biurem Itaka. Krótko
                                      powiem : sam pobyt całkiem niezły, natomiast podróż to koszmar. Wylot z
                                      Warszawy w dniu 14.07 opóźniony o dobę, zamiast o 8:05 dolecieliśmy na miejsce
                                      o 15:00 nastepnego dnia. Powrót : opuszczenie pokojów o godz 12 w dniu 28.07,
                                      lądowanie w Warszawie (jakimś libijskim samolotem)o godz 18:30 w dniu 29.07,
                                      czyli 30 godzin.
                                      Ciekawe co na to Krajowa Izba Turystyki czy Urząd Ochrony Konsumentów ? Po co
                                      te instytucje w ogóle istnieją, przecież nic nie robią, mimo tylu krytycznych
                                      uwag turystów na przewoźnika "Prima Charter" ????? Jeśli "Itaka" nie zmieni
                                      przewoźnika to już nigdy z nimi nie wyjadę
                    • Gość: aga Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.multinet.entel.pl 01.08.07, 01:30
                      los zocos- hotel. TV płatna, brak suszarek w pokojach. Sniadanie zawsze to
                      samo, kolacje, często odgrzewane z kilku dni - nie polecam wszelkiego rodzaju
                      mięs w sosie, nie zawsze jest świeże. Pare osób z tego powodu ma zatrucia i
                      biegunki. W czasie dnia można zjeść tylko od 12 do 15. potem trzeba czekac do
                      kolacji 18.30. w tym czasie nie ma nic do jedzenia. Animatorzy OK - jest jedna
                      Polka. Pan ERYK o ZGROZO...!!!. Do tego kiepska znajomość języka. Nie polecam
                      wycieczek fakultatywnych. Są wypożyczalnie samochodów za dobre ceny (ale nie te
                      proponowane przez ITAKE), 3 dni około 100 euro. Wyspęmozna zwiedzić w dwa dni.
                      Raj dla windserferów. Napewno tam wrócimy, ale nie z ITAKĄ. koszmar.
                      • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.07, 09:29
                        ile ludzi tyle opinii....czasem mysle ze lepiej nie czytac nic na forum bo sie
                        potem czlowiek stresuje! Zreszta kazdy lubi co innego i na co innego zwraca
                        uwage! poza tym to nie 5* hotel!!mnie interesuje tylko czy pokoje sa czyste???
                      • Gość: ala Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:21
                        byłam w los zocos i mam odmienne wrażenia jak na 3* hotel super jedzenia pełno
                        cały dzień można było dojadać hamurgerami i frytkami w barze przy basenie
                        śniadania zawsze są takie same natomiast na kolację był b duży wybór chodziłam
                        do restauracji przed hotelem tam trzeba było mieć wcześniejszą rezerwację mnie
                        wszystko co jadłam smakowało nikt się nie zatruł a jeśli chodzi o tv to w
                        ofercie chyba było zaznaczone że płatna w hotelu się nie nudziłam i nie
                        musiałam spędzać dnia na oglądaniu tv pozdrawiam
    • Gość: giorgia5 Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.08.07, 11:34
      Niektórych opinii nie da sie czytac!!!!
      Bylismy 2 tyg w Los Zocos pod koniec czerwca i nie moge powiedziec złego
      słowa. Pokoje czyste, świezo wyremontowane. jedzenie świeze, duzy wybór. Dodam,
      ze byłam z 1,5 rocznym synkiem który jest alergikiem i był naprawde duzy wybór.
      Telwija płatna, ale wystarczyło wyjąć dekoder...:-)) poza tym kto na wakacjach
      ogląda tv? Jedyny minus wyspy to duze wiatry...ale znowu przy upałach wiatry
      fajnie ochładzały...
      W Los Zocos po wykwaterowaniu o 12 karta all inclusive działą do samego
      konca :-)) Mozna przedłuzyc pokoj za 30E,ew skorzystac z 1 wspolnego dla
      wszystkich...Generalnie polecem
      • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.07, 15:27
        o! takie opinie lubie! od razu chce sie jechac! kurde! jeszcze 7 tygodni!! jak
        ja wytrzymam!! pocieszam sie tylko ze moze do tego czasu cos sie z wylotami
        ureguluje!!! ale i tak, jak juz mowilam, ja wszelkie obsuwy traktuje juz jako
        czesc wakacji!!
        • Gość: Gość Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 16:24
          czy ktoś był w hotelu SANDS BEACH VILLAS RESORT na Lanzarotte, mam lecieć 11.08
          • Gość: gosc2 Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.171.103.226.crowley.pl 07.08.07, 16:59
            Byłem w Sands Beach Villas Resort w styczniu i był to jeden z moich najbardziej
            udanych pobytów zagranicznych (a latam od wielu lat corocznie). Kompleks
            hotelowy super, apartament świeżo po remoncie, w pełni wyposażony, wyżywienie
            ok. Również złego słowa nie mogę powiedzieć na temat Itaki: rezydentki bardzo
            sympatyczne, a i z wylotem / przylotem nie było żadnych problemów (przewoźnik:
            Eurocypria, nowe samoloty, bez opóźnień). Tyle, że było to poza sezonem, może
            teraz, w szczycie sezonu należy brać poprawkę na pewne rzeczy. Na pocieszenie
            dodam, że poważne wpadki zdarzają się również tym "renomowanym" biurom podróży.
            Natomiast wyspa Lanzarote jest przecudowna, polecam wszystkim.
        • blazej71 Re: Kanary Lanzarote Itaka 13.08.07, 10:29
          witam wszystkich,

Niestety Domka nie mam dla Ciebie dobrych informacji, jak i dla
          wszystkich innych udających soię z Itaka do Los Zocos.
          Niestety wszystkie negatywne wpisy na tym forum musze potwierdzić w
          100%. Przelot dramat - 24 godz opóźnienia, 7 godzin na lotnisku
          zblokowani po odprawie bez mozliwości opószczenia i udania się do
          domu aby przyjechac rano na następny termin, przetrzymywani na
          lotnisku 7 h na strefie bezcłowej - w tym czasie zero informatora
          Primy. W końcu udało nam sie wydostac z lotniska, bagaże zostały i
          przyjechalismy o 5 rano na wylot o 7 rano.
          Sam lot - bardzo OK.
          W hotelu 3,5h trwało zanim nas zakwaterowali.
          TV płatna 3 euro/dzień - jakośc działania 60% - podczas oglądania
          fimlu w nocy bardzo często permanentne paski z blokowaniem sie
          obrazu na kilka minut jak u nas w latach 80'.
          TV bez pilota!!!!!
          sprzątanie w pokoju wg własnych zasad hotelu łącznmie z wyborem dni
          kiedy sprzatają - poinformowali, że service is out we wtorki i
          niedziele, a w efekcie był w pon, wt, czw, sob ze skutkiem
          sprzątania bardzo niskim - TYLKO przetarcie podłogi szmatą.
          Stołówka - dramat, do podłogi mozna sie było przykleić - SYF, jakby
          soie chodziło po porozklejanych żelkach dziecięcych.
          Jedzenie non stop to samo śniadanie obiad kolacja non stop to samo.
          2 razy korzystałem z pool baru - 2 razy problemy żołądkowe.
          Animacje super, Pani Klaudia (animatorka z Polski) - dziekujemy z
          uprzyjemnianie urlopu - fantastyczna pani, super podejście do dzieci.
          Plaże piaszczyste - brak z wyjatkiem kilku z dojazdem samochodem.
          Powrót - Boeing 757 200 Primaris (wynajęty przez Primę) - dramat,
          fotele nie rozkładały się, ciasno jak nigdy wczesniej. Lot trwał
          23:40 do 05:30 cała noc nieprzespana, nie było fizycznie mozliwości
          zasnąć.
          W hotelu na nasze uwagi i komentarze - zlewka, Eryk na nasze prośby
          o jakieś działanie - zlewka. NIGDY więcej!!!!!!!!
          Jak rezerwowałem i płaciłem za wczasy wylot był 08:05 a powrót 13:20
          w soboty. Było to dla mnie zajebiscie ważne, gdyz małym dzieckiem
          nie chciąłem koczowac na ulicy 10 godzin - co w efekcie było w
          sobote w dniu wylotu. od 12 do 22 koczowanie, bo wszystko spakowane,
          a z dzieckiem to nie tak samo jak samemu, więc 10 godzin próby
          przetrwania.
          W samolocie tak ciasno, że nie było jak usiąść żeby zasnęło z główką
          na kolanach.
          Itace na ich ulotce o opinii przy wylocie napisałem, że wczasy z
          Itaka polecam TYLKO konkurencji lub wrogom.
          Jesli ktos się wybiera - nie zazdrodszczę, ciesze że juz jest za mną.
          Samochód polecam z Plus Car - super obsługa, korzystałem 2 razy.
          więcej nie chce mi sie juz pisać. Nie ma o czym, bo wszystko opisuje
          sformułowanie: Itaka/Los Zocos/ DDDDUUUUPPPPAAAA

Pozdrawiam
          • Gość: ewa Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 13.08.07, 15:53
            Moja osobista prośba - opisz to wszystko centrali w Opolu. Ja czekam
            na odpowiedź. Moja znajoma na uwagi dotyczące p. Eryka usłyszała, że
            nie było na niego żadnych skarg, jest kompetenty, zyczliwy i pracuje
            dobrze ( załatwia wszystkie problemowe sprawy).
          • Gość: ala Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 16:13
            najwidoczniej są różne opinie o hotelu dla mnie los zocos był super
            jedzenie w hotelach jest zawsze takie same ale jest tak duży wybór
            że nie zjadasz przecież wszystkiego na raz i możesz sam sobie
            urozmaicic wybór posiłku jeśli chodzi o sprzątanie było chyba 4 razy
            sprzątane na 7 dni ale ja nie pojechałam tam żeby siedzieć w pokoju
            i tym bardziej odlądać tv a plaża jest bardzo ładna piaszczysta 100
            m od hotelu chętnie pojechałabtm tam jeszcze raz pozdrawiam
      • peteronyx Re: Kanary Lanzarote i Fuertewentura Itaka 04.08.07, 02:35
        Lece 11 8 na opcje 2 wyspy.
        Godziny odlotu sa juz przesuniete.
        Praktycznie przepada na jedzenie all inkl 1 dnia
        • Gość: All Inclusive Re: Kanary Lanzarote i Fuertewentura Itaka IP: *.chello.pl 07.08.07, 19:43
          nO TO TRAGEDIA STARY! Możesz umrzeć z głodu! Normalnie ja bym
          zrezygnował. Albo chociaz weź i zrób sobie kanapek, a rachunek
          załącz do reklamacji! Zawsze te pare złoty zaoszczędzisz
          • Gość: kaja i adas Re: Kanary Lanzarote i Fuertewentura Itaka IP: *.elektrosat.pl 10.08.07, 09:43
            wylatujemy 25.08 z warszawy niby o 17.45 jest odlot. Po tych
            wszystkich info jakie przeczytalismy na forum zastanawiamy sie jak
            wygladac bedzie nasz wyjazd .Jesli ktos takze wylatuje tego dnia
            łaczmy sie !!!!!!!
    • Gość: adas Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 11.08.07, 11:42

kto atakuje Lanzarote (mension nazaret) 25 sierpnia tego roku?:)
      zapodajcie znaka...
      • iwonka9911 Re: Kanary Lanzarote Itaka 12.08.07, 18:23
        My atakujemy Mension Nazaret od 1 września.
        • larysan Re: Kanary Lanzarote Itaka 13.08.07, 22:38
          Eeee... blazej troche przesadził - jakie 7 godzin spędzil na
          lotnisku ??? przed wylotem, a może temu ,że czekał na telewizję i
          super ekspres - podobo mieli byc w zwiazku z opóźńieniem (nie poo
          raz pierwszy ) samolotu - sumując 2 godziny planowe przed odlotem -
          godzina czekania i potem padła informacja o autobusie - i TAKI jeden
          krzykacz nawoływał do buntu i nie wychodzenia i czekania na TV ....
          cześć ludzi juz praktycznie po 3 godzniach byla w Novotelu a ci co
          mieli nadzieję na któtką karierę w TV zostali i stąd może tyle
          godzin, nie wiel jak Los Zocos - w Mension tv gratis, sprzatani było
          co dwa dni, jedzenie dobre. Ciekawe czemu nie ma tu głosow innych o
          niezadowoleniu - jak ja wracałam to w Boeingu nie bylo wolnych
          miejsc - i nie wiem czemu ci wszyscy ludzie nie piszą ,ze do d...
          wszystko ????
          Pozdrawiam
          Larysa
          • Gość: Ana Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 21:14
            siemka ja tez wrocilam w sobote i procz problemow z opoznieniem 12h
            i noca spedzona w novotelu nie powiem nic zlego! Ani na mension'a
            ani tym bardziej na Eryka. Jak miałby się zachować na pytania ludzi
            typu: czy może zmienić pogodę bo jest komuś na gorąco w pokoju?
            ludzie na wczasu jedzie sie wypocząć a nie narzekać. A jesli
            oczekiwalo się bóg wie jakich luksusow to nie jechalo sie do 3+
            gwiazdkowego hotelu tylko do 6:P z checia odpowiem na pytania:)
            pozdrawiam
            • Gość: kaja Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 14.08.07, 21:25
              hej Aniu ja wylatuje do mension 25.08 mogłabys napisac kilka słow o hotelu jaki
              miałas pokoj czy było czysto jakie jedzonko -nie chodzi mi oczywiscie o standard
              5 gwiazdek bo wiem ze jedziemy do 3+ ale czy po prostu było czysto i jestes
              zadowolona -moze jakis fajny widok z okna .aaaaa i jak tam pogoda ,woda w
              basenie ,mocny wiatr czego sie spodziewac i o czym pamietac :)czy to opoznienie
              to w czasie drogi powrotnej czy wczesniej.mam nadzieje ze znajdziesz chwilke na
              odpis .z góry dziekuje pozdrawiam :)
              • Gość: Ana Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:15
                HEJ:) no to tylk pozazdroscic naprawde;)Miałam pokój na parterze
                numer 2507 i uwazam ze byl swietny:) pokoik stylowo urządzony, dużo
                miejsca, tv( tylko z polonia)lodowka, sejf dodatkowo płatny talerze
                szklanki, toster,ekspress itp:)W pokojach na parterze było chłodniej
                niż w tych na piętrze- no cóż logiczne, ale ludzie i tak ciągle
                narzekali, zresztą na wszystko na co się dało:P Jesli chodzi o
                jedzenie- to powiem wprost skoro ja nie narzekałam to naprawdę było
                smaczne jedzenie:) a przyznam ze jestem wybredna:P na sniadanko były
                zarowno na cieplo dania typu:pieczarki,fasola,omlety,kartofelki,
                bekon(pyszny:)) pare rodzaji wedlin,salami,sery,dzemy,jakies
                sosy,warzywa owoce zarowno suszone, hmm byly croisanty oraz zwykle
                bu;eczki aaa i tosty na cieplo:)No cóż więc nie można narzekac:) a
                no i herbatki,kawy,czekolady kakaa napoje itp.Na obiad wybor byl
                zawsze, oczywiscie jedzenia sie powtarzaly ale naprawde byl
                wybor,frytki, kartofle, rozne ryży, różnie zrobione mięsa,sałatki,
                owoce, warzywa, desery, ciasta lody itp.Jedzenie naprawde smaczne:)
                Ale coż kawioru nie bylo:)A jesli chodzi o widoki z okna to owszem w
                pokojach(NIEKTORYCH) które sa na piętrze widok z tarasu jest na
                dziure i jezdnie ale co człowiek mądrzejszy to sobie poradzil:):)
                Wystarczylo przeniesc swoje krzesla i stolik znajdujacy sie na
                balkoniki- na ogólny , duży taras ktory jest przy drzwiach i problem
                rozwiazany:) A z tarasu widok cudowny(tak jak z parteru i innych
                piętr)na basen z róźnymi roślinami.Pogoda bardzo wietrzna choc
                naszczescie wiatr jest cieply:) i opala:) ja jechalam e koncu na 13
                dni to super slonka mialam moze z 5 ale i tak bylo super;) AS co nie
                samowite mialam deszcz:) sprawa swietna naprawde:) polecam wynajecie
                autka z itaki oraz wycieczki polnocna i poludniowa:):)woda w basenie
                bardzo ciepla gdy sie nagrzeje a tak to taka hmm letnia ale
                oczywiscie plywac mozna a dla zmarzluchow woda podgrzewana w 2
                basenie:)Jesli chodzi o opoznienie to bylo az 12h ale to w str na
                Lanzarote, z powotem nie było żadnych problemów, lot i wszystko było
                bardzo dobre,samolot byl troche głosny ale to dlatego ze lecielismy
                bardzo szybko tylko 4,5 h:)W razie pytan z checia opdpowiem:)
                pozdrawiam:)
                • Gość: Adas Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 16.08.07, 10:33
                  Aniu - ważne pytanie mam do Ciebie:) Jak wygląda sprawa z wypożyczeniem auta?
                  Ile kosztuje i czym można płacić? Tylko karta czy może tez gotówka? Bedze
                  wdzięczny za odpowiedz
                  • Gość: Ana Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:12
                    Jesli chodzi o auto wypozyczalam z Itaki, może troche drożej niż na
                    miescie ale bez zadnych problemów, dodatkowych oplat, kosztów itp.
                    Za renaul clio kampus 5-cio drzwiowe za jedna dobe placiłam 45euro
                    plus benzyna. Benzyna jest zdecydowanie tansza niz u nas:)Najlepiej
                    płacić gotówką u rezydenta:)
            • Gość: ewa Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 16.08.07, 08:30
              Pytanie głupie, ja usiłowałam zapytać Eryka w trakcie GODZIN JEGO
              PRACY, gdzie znajduje się poczta. Nie zdążyłam, bo dziecko pana
              Eryka lekko skaleczyło się w brodę. Wystarczyło, ze jego zona
              przyklei plaster. Ale pan Eryk wolał zajmować się POWTARZAM W
              GODZINACH PRACY swoim dzieckiem niz odpowiedzieć na pytanie turysty.
              Dodam, że p. Eryk nie wiedział czy chciałam zapytać o pocztę czy
              wezwać lekarza czy moze zgłosić inny ważny problem -
              zdążyłam "powiedzieć tylko "mam do pana......". Warknął "jak pani
              zeszyje brodę dziecku to będziemy rozmawiać".
              W tym przypadku założenie szwu byłoby błędem w sztuce - po prostu
              nie było na co zakładać szwu. Pan Eryk nie wiedział, że jestem
              lekarzem.
              Ciąg dalszy podobnych zachowań niebawem nastąpił.
              • Gość: kaja Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 16.08.07, 10:02
                dzieki Aniu za info bardzo nam sie przydadza:) Wiele się juz naczytałam na temat
                mensiona ale i tak zamierzam sie zuper bawic.mam nadzieje że bede miec tak super
                wspomnienia z wycieczki jak ty:) pozdrawiam
              • Gość: Ania Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:18
                No cóż...co mogę na to odpowiedzieć, jak widać każdy ma inną opinię.
                Przyznam szczerze, że aż nie chce mi się wierzyć w takie jego
                odzywki itp- jak inny człowiek. A inna sprawa że któżby się nie
                przejął nawet drobnym wypadkiem swojego dziecka.A jesli chodzi o
                pytania, to sama nie raz pytałam się o rózne rzeczy rezydenta i ani
                razu nie zostałam zbyta czy coś, więc poprostu nie mogę
                narzekać.Wiadomo, ludzie jak ludzie, jedni -byc może jak Pani mają
                powód do złości itp, ale są ludzie którze zdecydowanie przesadzają i
                tylko na siłe stwarzają sobie problemy. Zgadzam się w 100% ze p.
                Eryk nie nalezy do rezydentów z najwyzszej półki ale jak w moim
                wypadku zdecydowanie nie była na co narzekać.A jesli chodzi o
                zachowanie rezydenta to uwazam , ze nie raz( nie w konkretnym
                przypadku- PAni)poprostu sie bronił swoimi odzywkami, bo nie raz
                ludzie poprostu na niego napadali.pozdrawiam:)
                • Gość: evulevu Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 16.08.07, 20:20
                  Ja z kolei polecam wypożyczalnię Plus- VW Polo- z pełnym
                  ubezpieczeniem, bez limitu km- przy 7 dniach- 17 Euro za dzień, to
                  jest dobra cena :) Blisko, miła obsługa, angielski bez problemu i
                  kluczyki można zostawić w hotelu - odbiorą auto sami.
                  A propos Eryka widzieliśmy go 3 razy- na 1 spotkaniu, gdzieś nam
                  śmignął w hotelu i na lotnisku. Transferamai zajmował się animator,
                  a przecież to nie jego obowiązek. Bez rezydenta dawaliśmy sobie radę
                  bez problemu, więc mam do niego "stosunek" obojętny.
                  Poza tym o wszystko można wypytać się w recepcji, albo poprosić
                  animatorów o pomoc.
                  A kartki można wrzucić do skrzyneczki na recepcyjnej ladzie, idą
                  tydzień :)
                  • Gość: kaja Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 16.08.07, 22:11
                    nio to pytam jeszcze:)czy podczas opóznienia lotu zakwaterowali was gdzies w
                    jakims miejscu czy koczowaliscie na lotnisku .Słyszałam ze opoznienia z tym
                    biurem to niejaki standard wiec chciałabym wiedziec na co sie nastawic......i
                    jesli polecisz mi jakiekolwiek wskazówki o czym nalezy pamietac ,czego nie
                    zapomniec i co jest wazne bede mega wdzieczna :)
                    • Gość: Ania Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:25
                      Byliśmy zakwaterowani w pobliskim hotelu-Novotelu.Dostaliśmy tam
                      zarówno kolacje jak i lekki ranny posiłek.Do hotelu jak i z niego
                      bylismy zawozeni autokarem na lotinsko.Jesli chodzi o koczowanie to
                      niestety nie unikelismy tego ale trwalo to wszystko moze z 2-
                      3h.Jesli ktoś nie czekał na tv -to w hotelu byl zdecydowanie
                      wczesniej.Jesli chodzi o opoznienie z lanzarote to w dniu naszego
                      powrotu lot odbyl sie z ok. tylko 30 minutowym opoznieniem i
                      wszystko odbylo sie bez zaklocen wiec kto wie moze nie bedziesz miec
                      takich przygod jak my i wczesniejsze wycieczki:)pamietaj zeby wziac
                      jakis sweterek bo wieczorami potrafi byc chlodno i jesli wybierasz
                      sie na wycieczki na polnoc i poludnie wycieczki to przydadza sie
                      jakies pepegi lub adidaski:)bo w klapkach w szczegolnosci na
                      wycieczce-poludnie- byloby Ci z pewnoscia nie wygodnie;)pozdrawiam:)
                  • Gość: Ania Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:28
                    Przyłączam się do wypowiedzi Evulevu- takze slyszalam pochlepne
                    opinie o wypozycalni plus:)A jesli chodzi o tego nieszczesnego eryka
                    (:P) to ja go ostatni raz widzialam na naszej odprawie do
                    Warszawy.Jeszcze sie ze mna i moja siostra pozegnal i zyczyl milej
                    drogi:) Zgadzam sie w 100% ze jesli ktos ani na niego nie napadal,
                    ani nie miał wygórowanych wymagan itp, to rezydent był poprostu
                    obojętny;)A co do recepcji w hotelu to bardzo mili ludzie i w razie
                    potrzeby z pewnoscia pomoga;)
                    • Gość: kkk Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 17.08.07, 07:51
                      Dziewczyny a możecie podać jakieś szczegóły dotyczące tej
                      wypożyczalni (strona internetowa, adres)?
                      • Gość: evulevu Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 17.08.07, 09:20
                        Niestety adresu internetowego nie znam, jest jakieś 5 min. drogi od
                        hotelu, przy głównej ul. prowadzącej nad morze, po lewej stronie-
                        jest ich zresztą kilka w Costa T. Koniecznie full insurance-nam po
                        raz pierwszy się przydało- gdy wracaliśmy z Papagayo był okrutny
                        wiatr i na drodze wpadł nam żwirek na przednią szybę- oczywiście
                        pękła :( To się podobno często zdarza, także warto zainwestować
                        kilka E i mieć takie przypadki z głowy.
                        Przy opóżnieniu w drodze powrotnej o 1 dzień- zostaliśmy w hotelu w
                        swoim pokoju- Itaka opłaciłą nocleg, kolację i śniadanie :)
                • Gość: ewa Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.chello.pl 17.08.07, 09:38
                  A jednak p. Eryk tak się zachował. I przypominam, ON JEST W PRACY,
                  dziecku nie działa się krzywda, dziecko miało do pomocy matkę, a
                  olewanie turystów dyskwalifikuje p. Eryka. Nie wiedział jaką mam
                  sprawę - mogło być to coś bardzo poważnego wymagającego jego
                  interwencji ( ja akurat znam języki i jstem osobą operatywną, ale
                  nie mam tego napisanego na czole). I w tej sytuacji, przykro mi, ale
                  turysta jest na pierwszym miejscu. Jeśli p. Eryk ma zamiar zajmować
                  się dziecmi- niech to robi w domu.
                  Jeżeli będziemy przymykać oko na takie zachowania, tłumaczyć to w
                  sytuacjach naprawdę ekstremalnych nie będzie na kogo liczyć.
                  Od sprzątaczki wymaga się porządnego sprzątania ( choć nic się nie
                  stanie jak tu czy ówdzie będzie trochę kurzu), od przewodnika
                  wycieczek pełnej i rzeczowej informacji o zwiedzanych obiektach (
                  choć nic się nie stanie, gdy powie 3 słowa, i tak 80% nie zapamięta
                  a dla ciekawskich są przewodniki), od rezydenta zajęcia się
                  turystami - i nieważne czy są to sprawy błahe, czy turysta zna
                  języki, czy dziecko rezydenta skaleczyło soobie brodę.
                  Ja płacę, wymagam tak jak rodzice pacjenta mają prawo wymagać ode
                  mnie.
                  Bardzo bym chciała, żeby olewający swoją pracę ludzie - nie tylko
                  rezydenci - pomosili za to konsekwencje.
                  • Gość: Mansion Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.Red-80-36-146.staticIP.rima-tde.net 17.08.07, 12:25
                    Wlasnie pisze z hotelu Mansion Nazaret.
                    Tez sie balismy, ale na miejscu okazalo sie ze jak na razie sa to
                    najlepsze wakacje jakie mielismy. Hotel przyjemny, szczegolnie jego
                    nowa czesc, gdzie sa kwaterowani anglicy i wlosi. Rezydent okazal
                    sie calkiem kompetentnym facetem, a niestety ludzie sa porabani. Sam
                    slyszalem, jak jakas 50'cio letnia kobieta robila awanture, ze
                    zostawila na noc na blacie kanapke i rano byly na niej mrowki. Kto
                    normalny zostawia przy takiej pogodzie jedzenie na noc na wierzchu?
                    Przeciez jest lodowka. My jestesmy zadowoleni, jest tutaj uroczo,
                    fajne knajpki, pyszne winko i krewetki w czosnku :-)

Lot Prima Charter tez byl OK, mielismy tylko 40 minutowe opoznienie,
                    bo ludziska zle pousiadali w samolocie i nie chcieli sie potem
                    przesiadac... Samo zycie! Za to, ze lot powrotny jest przesuniety na
                    23.40 goscie maja mozliwosc dluzszego pobytu w pokojach (w miare
                    dostepnosci pokojow) i jest tez kolacja.

Pozdrawiam i cieszcie sie, ze wyjezdzacie bo naprawde jest super.
                    • Gość: kaja Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 17.08.07, 14:19
                      a jaka czesc hotelu jest dla nas Polakow -czy jest opcja ze polacy dostaja
                      gorsze pokoje niz niemcy czy anglicy.słyszalam ze mozna sobie go pozniej
                      ewentualnie zmienic na lepszy ale czy to prawda o tej roznicy standaru.ktos
                      pisał ze najlepsze pokoje to nr od 200-300 to własnie tu sa kwaterowani
                      zagraniczni goscie.
                      • Gość: kaja Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 17.08.07, 14:23
                        czy miejsca w samolocie sa numerowane czy kazdy siada tam gdzie chce-bo znajac
                        ludzi jak rzucą sie na siedzenia to bedzie małe zamieszanie:)no bo kto pierwszy
                        ten lepszy :)
                        • Gość: evulevu Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:03
                          Za mojej "bytności" Polacy mieszkali w róznych częściach- z
                          przydziału, nic o tym nie wiem, żeby były jakieś "rewiry" dla
                          Polaków.
                          Lot na Lanzarote- miejsca nienumerowane- Polacy się oczywiście
                          rzucają, ale samolot -libańskie linie-był tak duży że było sporo
                          wolnych miejsc. Do Wawy Z Prima Ch- numerowane.
                          • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 20.08.07, 12:27
                            hej błazej! wspolczuje Ci ze takie masz odczucia z wakacji! to
                            przykre! ale mnie chyba nic nie jest w stanie zrazic( przynajmniej
                            teraz) nie nakrecam sie! w sumie tez nie wiem jakie ty miales
                            oczekiwania! ja oczekuje ładnej pogody, wesołych ludzi i dobrej
                            zabawy!
                            co do sprzatania to bez przesady! w domu tez nie sprzatam codziennie
                            i nie zarastam brudem, a poza tym zwykle na wakacjach pokoj hotelowy
                            zadko odwiedzam wiec nawet nie ma okazji nabrudzic!:):):)
                            brak tv to juz zadna przeszkoda! Zawsze mozna wziac ksiazke;-)
                            na pewno bedzie fajnie!
                            • Gość: Adas Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 20.08.07, 22:30
                              5 dni do odlotu a Prima Charter nic nie zmienia!

YEEEEHAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:))))))))))))
                            • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:37
                              Większośc wypowiedzi to wypowiedzi ludzi zazdroszczących Ci tego wypadu

matko!!! ile razy na dzien chcecie miec czyste pokoje????

sprzatacie tez tak we własnych czesto?

my czesto dawalismy zawieszke na drzwi " no molesten" sprztali i wymieniali nam
                              reczniki co 2 dzień i było ok

domka baw sie dobrze

ja jestem zadowolona z Itaki i z wczasów i Wy tez bedziecie

w koncu to wakacje, bawcie sie dobrze i nie stresujcie sie tym, ze w pokoju
                              bedzie tv która odbiera kanaly hiszpańskie :-) czy tez jeden jakis owad ktory
                              mozna załatwic klapkiem ;)

duzo jest tam komarów wiec polecam smarowidło na ciało ;)

• Gość: wilczek przepraszam miało być domka w tytule a nie jako lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 22:39
                                login :) TO PISAłAM JA wilczek :))))
                                • Gość: DOMKA Re: przepraszam miało być domka w tytule a nie ja IP: *.mofnet.gov.pl 21.08.07, 10:05
                                  spoko! nie gniewam sie!:):)) Ja WIEM ze bedzie fajnie! a
                                  komary...coz! taki urok lata!!!
                                  Juz pytalam zale zapytam jeszcze raz! Czy ktos leci do Los Zocos
                                  15.09?
                    • isabell772 Re: Kanary Lanzarote Itaka 04.01.08, 16:45
                      Witam!

Myśle o podróży do Lanzarote do hotelu M.Nazaret.Przyznam się, że
                      mam duży dylemat czy zdecydowac się na tą podróż z biurem Itaka, tym
                      bardziej, że wybieram się z półtoraroczną córeczką.Proszę o bliższe
                      informacje dot.Państwa podróży tzn.na co trzeba przygotować się
                      jeśli dostanie się pokój w tej starszej części hotelu, jakie było
                      jedzenie, pogoda itp.Czy byli państwo w studio z kuchnią, czy w
                      pokoju 2osobowym? Ile płacili Państwo za wczasy? Ja znalazłam
                      ostatnio 2 razy last minute za 1200 na 2tyg z wyżywieniem, jednak
                      gdy zadzwoniłam do biura nie było juz tych ofert (a były na
                      internecie), więc nie wiem czy to nie chwyt marketingowy.Hotel w
                      ofercie wygladał bardzo ładnie, podobnie jak studio ale z opinii
                      ludzi wnioskuję, że obrazek to jedno, a rzeczywistośc to drugie.U
                      Państwa przeczytałam jedną z nielicznych pozytywnych opinii
                      Będę wdzięczna za wszelkie informacje, Iza
                  • Gość: Mak Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.acn.waw.pl 21.08.07, 20:45
                    Wszyscy, których Itaka zawiodła:
                    1. Piszcie reklamacje najlepiej jeszcze podczas wakacji. Pokazać rezydentowi,
                    niech się zapozna i potwierdzi przyjęcie reklamacji na piśmie.
                    2. Po powrocie napisać pisemną reklamację do Itaki i wysłać poleconym na adres:
                    Biuro Podróży Nowa Itaka Sp. z o.o.
                    ul. Ozimska 9-11
                    45-057 Opole
                    3. Warto też się poskarżyć do organu rejestrowego (Rejestr organizatorów i
                    pośredników turystycznych Marszałka Województwa Opolskiego) właściwego dla Itaki
                    czyli:
                    Departament Kultury, Sportu i Turystyki (DKS)
                    ul. Piastowska 14
                    45 - 081 Opole
                    tel.: (+48) 077 54 16 460 do 469
                    e-mail: dku@umwo.opole.pl

Im więcej osób zgłosi swoje niezadowolenie, tym głos ten będzie słyszalny głośniej.
                    • Gość: kkk Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.plwaw.energis.pl 22.08.07, 11:18
                      Czy z tytułu opóźnionego wylotu (10 godzin) dostaliście od Itaki
                      jakąś rekompensatę?
                    • Gość: Mati Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.89.174.89.cable.satra.pl 26.08.07, 10:03
                      Dodam jeszcze Federację Konsumentów - www.federacja-
                      konsumentow.org.pl/
    • Gość: Adas Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 22.08.07, 10:14
      .....to już 3 dni i bedziemy na Lanzarote:))

YEEHAAA!!!!
      • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 23.08.07, 09:21
        zazdroszcze! ja to na razie licze w tygodniach! jeszcze 3!! ( z
        malym hakiem ale dzis czwartek wiec nie licze)
        • Gość: Ana Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:50
          Życzę super wypoczynku:):) naprawdę warto tam pojechac:) i nie mA CO
          SIE NASTAWIAC NA ANTY- chce ktoś mieć świetne wczasy to mieć
          będzie:)pozdrawiam:) mansion swietny:)
          • Gość: xxx Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 12:34
            bylam na lanzarote z itaką ,z tym biurem to mój siódmy wyjazd i albo
            mam szczęście albo mam inne oczekiwania niz reszta ,dwa tygodnie w
            hotelu barcelo la galea uplyneły mi wyjątkowo udanie ,fakt że przed
            wylotem ok.tygodnia poinformowano o zmianie godzin lotu ale sam lot
            odbył się planowo i bezpiecznie ,sam hotel super ,nad samym oceanem
            ale i blisko centrum turystyczno-spacerowego,jedzenie opcja all
            wyśmienite i bardzo urozmaicone,bary z napojami także alkoholowymi
            samoobsługowe ,rezydent eryk -ze specyficznym humorem ale
            konkretny ,radził w jakim tygodniu warto wybrac się na jaką
            wyprawe , ogólnie ok, pani pilotka wycieczek
            super ,zaradna,kompetentna mająca wiedzę o wyspie ,polecam
            lanzarote ,polecam itakę i nie ma co sie nastawiać
            negatywnie ,wszystkie biura ..tui neckermann itaka ..latają latem
            polskimi czarterami nie ma co psuć sobie wypoczynku
            • tati78 Re: Kanary Lanzarote Itaka 28.08.07, 12:45
              ja bylam z Itaka po raz pierwszy i chyba nie po raz ostatni bo bylo
              dokladnie tak jak napisala moja poprzedniczka-wyjazd absolutnie
              udany i dobrze zorganizowany!!!
              • Gość: Gość Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 18:38
                potwierdzam wszystko było ok.
                • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 29.08.07, 08:42
                  no na reszcie jakis optymizm! Ja jeszcze 2,5 tyg i tez tam
                  bede!!!!!::):):)
                  • Gość: cedarek Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 22:22
                    I tak trzymaj. Ja również przed wyjazdem czytałem te "przestrogi".
                    Byłem zdezorientowany, ponieważ to mój trzeci wyjazd z Itaką i jak
                    dotąd wszystko było super - żadnych większych uwag. Jasne, że zawsze
                    kiedy się chce, to można coś znaleźć i opisać. Przecież wszędzie
                    pracują ludzie więc....
                    I jeszcze dla uzupełnienia obrazu:
                    - wylot i powrót zgodnie z planem +/- 15 minut
                    - hotel był ten, który zamawialiśmy
                    - miał być widok na ocean i był
                    - miejsca w samolocie numerowane
                    - w samolocie jedzonko i picie w 100% płatne
                    - cześć ludzi była zadowolona część nie
                    - rezydentka .... jakby to określić, w normie. Spotkałem zarówno
                    lepszych jak i gorszych. Kto chciał pomocy temu pomagała.
                    - wyspa (Fuerte)....w ocenie niektórych nudna, kamienista i w 1
                    dzień można zobaczyć wszystko. Dla mnie surowa, dzika i pełna
                    swoistego uroku.
                    - plaże - niektóre wręcz magiczne
                    - jeśli wypożyczenie samochodu to tylko terenowego! Chociaż wioski
                    są urokliwe to jednak w najpiękniejsze miejsca nie można dojechać
                    asfaltem.
                    Zazdroszczę.
                    • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 30.08.07, 13:55
                      ojejku! jak czytam takie wypowiedzi to chce juz jechac!! jeszcze 2
                      tygodnie!!!
                      • Gość: Ana Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 19:52
                        tez z checia bym jeszcze tam wrocila:D moze ktoś chce oddac
                        wycieczkę?:D
                        • Gość: eliza nell Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 19:10
                          kurcze, czy to znaczy, ze jednak cos sie poprawilo?

chcemy leciec 15 wrzesnia. sa jednak rzeczy, ktore mnie zastanawiaja:
                          1) ile placiliscie za tygodniowe wczasy (my chcemy wybrac sie do
                          hotelu barcelo la galea)? te wybrane przez nas, w wersji all
                          inclusive 2 030. czy to nie jest podejrzane? wydawalo mi sie, ze
                          kanary powinny byc drozsze od np. portugalii.
                          2) miła pani na infolinii biura, powiedziala mi, ze pobyt obejmuje 7
                          noclegow. na stronce jest napisane 9 DNI. gdzies zatem mi znika
                          przynajmniej jedna noc przy tylu dniach. czy to jest celowo
                          policzone, co by juz delikatnie uprzedzic urlopowiczow o spedzaniu
                          jednej nocy na lotnisku?

ja nie jestem typem narzekacza i do koczowania na lotniskach, wiec
                          przerazona nie jestem az tak bardzo. nie ukrywam jednak, ze kazdy ma
                          jakas tolerancje. 12 godzin nie chce czekac!!!

DOMKA czy tez lecisz 15? i gdzie dokladnie? aha, ile
                          placilas/placiliscie?
                          • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 07.09.07, 10:45
                            hej! ja lece 15.09 ale do los zocos tyle ze jak teraz widze to lekko
                            przeplacilam bo jak wykupywałam to nie w last minute i wtedy bylo
                            jeszcze cos kolo 3800!! no coz! zalezalo mi konkretnie na wylocie
                            15.09 wiec jakos przeboleje! Ja te 9 dni to liczylabym tak ze 1dzien
                            przylot potem siedem noclegow i 9 dzien wylot! chyba tak to jakos
                            licza! bedzie dobrze! ja kolejny raz z itaka i jeszcze mnie nie
                            zawiodla!
                            to co? widzimy sie w samolocie??:):)
                          • joanka.k Re: Kanary Lanzarote Itaka 27.09.07, 11:59
                            cześć Eliza. proszę napisz wrażenia z pobytu, bo ja lece 13.10 dop
                            tego samego hotelu. napisz czy bylo ok? i jak sprawdziła się Itaka
                            (chodzi głównie o przeloty samolotem, czy bez problemów). dzięki
                            Joanka
                            • Gość: Krzysiek Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:01
                              My lecimy 6.10 do La Galea na 2 tyg.
                              Lot z www.primacharter.pl (tam jest rozkład lotów) Planowy wylot
                              zależy od tego czy samolot planowo wyleci z Egiptu przywożąc
                              turystów do wawy bo ten sam samolot leci później na Lanzarote.
                              Samolot z Egiptu powinien być w wawie o 6.00 więc juz na lotnisku o
                              6.00 bedzie wiadomo czy nie ma przesunięcia jeśli tamten lot będzie
                              planowy. Miejmy nadzieję, że będzie OK. Pozdrawiam
                        • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 07.09.07, 10:40
                          jeszcze tydzien! moze jakos dam rade:):)))
                          • Gość: eliza nell Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 21:18
                            no jednak sie nie zobaczymy w samolocie:(

bo goracej domowej debacie, uznalismy, ze bedzie to jednak
                            portugalia i praia da rocha z neckermana. jak dotad zawsze bylismy z
                            tego biura zadowoleni i to chyba zadecydowalo. oni tez co prawda
                            maja lanzarote w ofercie, ale dopiero w listopadzie.

mimo wszystko jednak, napisz wrazenia po:) no i - super wakacji Ci
                            zycze!:) sobie zreszta tez, bo tez juz odliczam dni.
                            • Gość: DOMKA Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.mofnet.gov.pl 10.09.07, 09:40
                              szkoda, ale wyjazd tez super! wszsedzie dobrze na wakacjach! rowniez
                              zycze super wypadu! :):)) pozdrowionka!
                      • Gość: Iwona Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.wro-com.net 08.01.08, 14:38
                        Nie wiem dlaczego wiele osób tutaj scieka sie na turystów, którzy
                        narzekaja na wiele godzinne (czsami 20-30 godzin koczowanie na
                        lotnisku) Głupie dogryzki, żę mógłbyś umrzeć zgłodu... bo ktos
                        poskarzył się , że mu ucieli i dzień all incl. Kochani, jak płacisz
                        za 14 dni wakacji to masz ich miec tyle ile powinieneś. ja niedawno
                        wróciłam z teneryfy z Ecco, pobyt 7 dni ale wiadomo jeden dzień to
                        przeloty, więc gdybym 20-30 godzin koczowała na lotnisku w warszawie
                        oznaczałoby to, że mój urlop bedzie trwał 5 a może cztery dni!!! Wy
                        byście się nie wściekli????? Rozumiem opóźnienie samolotu o 2-3
                        godziny ale nie kilkadziesiąt godzin. To jest niesubordynacja i
                        chamstwo. Nie rozumiem jak biuro może wywieźć turystów na lotnisko
                        wiedząc, że jest ono całą noc zamkniete. Ludzie oszczędzaja cały
                        rok, planują, cieszą się a potem wpadają do głebokiego dołu.
                        ja w tym roku byłam w Turcji z GTi i na tene z Ecco i szczęśliwie
                        nie mam nic do zarzucenia, ale jak czytam niektóre posty to aż mi
                        sie nie chce uwierzyć w niesubordynację wieleu biur, np. Triada od
                        roku sprzedaje pewien hotel 5* w Egipcie choć od roku hotel zerwał
                        kontrakt??? Czy kazdy klient ma przed wylotem sprawdzac czy jego
                        biuro zaplaciło za miejsca w hotelu. Przeciez to chore!!!

iwona
    • Gość: Adas i Kaja Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.e-wro.net.pl 17.09.07, 10:50
      Hej!

My tydzień temu wróciliśmy z Mension Nazaret z Lanzarote :)
      Ehhh szkoda było wyjeżdżać aby przywitał nas deszcz na lotnisku w
      stolicy:/

Ale cóż. 14 cudownych i niezapomnienych dni:)
      Macie pytania - piszcie.

pzdr
      • Gość: itakar Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.versanet.de 23.09.07, 00:26
        Fajnie. Jak sprawy z przelotem. Chcemy lecieć z 8 miesięcznym dzieckiem. 5.5h w
        samolocie zniesie. Ale 12 godzin na lotnisku nie. Jak było?
        • Gość: Kony Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 13:58
          My wróciliśmy 15 września - Mansion Nazaret. Pobyt był wspaniały ale
          dla turysty. 7 dni samochodu, reszta na odpoczynek. Samolot? W tamtą
          stronę Boening 767 - tak bym zawsze chciał podróżować. Powrót -
          ciasny, niewygodny Boening 757. Szkoda gadać, gorzej niż autobusem =
          5 godzin jazdy "maluchem". Dodatkowo oszukali nas na jeden posiłek.
          Mieliśmy wracać po kolacji, wracaliśmy już po śniadaniu. Gdybym był
          niezadowolony z pobytu - Ok, ale zabrano nam w ten sposób dzień! W
          dodatku Pan Rezydent Eryk był bardzo zdziwiony niezadowoleniem
          ludzi, przecież to tylko 10 godzin. Tak, ale zapłaciliśmy za 14
          dni=28 posiłków i nigdzie nie jest napisane, że biuro ma prawo nam
          coś z tego zabrać. Szkoda, bo pobyt był godny polecenia, a
          wytarczyło słowo przepraszam...
        • Gość: Klar Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:39
          Cześć, My lecimy 6.10 do Barcelo La Galea na 2 tyg. z 7 miesięczna
          córką. Długi lot ale mamy nadzieję, że córka się spisze i będzie
          grzeczna. Do jakiego hotelo lecicie i kiedy ? Pozdrawiam Krzysiek
    • tenerife Re: Kanary Lanzarote Itaka 23.09.07, 21:33
      Witam Was serdecznie!
      Mimo tego, że założyłam to forum, to w ostatnim okresie, wciągnięta
      w wir zawodowych i rodzinnych obowiązków niestety rzadko na nie
      zaglądałam...
      Ale oczywiście moje zauroczenie Kanarami trwa i przez ostatnie dwa
      tygodnie było mocno podsycane pobytem na Lanzarote :-)

Wróciłam wczoraj lotem Prima Charter, wszystko było w porządku, bez
      komplikacji. Przez to, że długo forum nie czytałam, nie byłam nawet
      świadoma jakie "przygody" spotykały turystów, którzy w tym sezonie
      wybrali Itakę.

Życzę wszystkim tylko przyjemnych wakacji! Pozdrawiam :-)
      tenerife
      • Gość: aga Re: Kanary Lanzarote Itaka IP: 91.197.225.* 29.04.08, 20:12
        Podbijam wątek. Planuje ktoś urlop w PUERTO DEL CARMEN we wrześniu 2008? My
        lecimy do hotelu Sol Morromar 17.09. Pozdrawiam :))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka