redblock 06.08.10, 14:49 Witam, we wrzesniu wybieramy się na objazdówkę do Słowenii. Czy moglibyście polecić mi jakieś ładnie położone kempingi? Prosiłabym też o jakieś wskazówki co koniecznie należy zobaczyć itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogdan Re: Słowenia - kempingi IP: 89.230.91.* 08.08.10, 16:07 Polecam kamping Trnovc w miejscowości Duplje koło miasta Kranj. Za 2 dorosłych + 2 dzieci 9-11 lat płaciłem w lipcu 26 eur. To b. dobra baza do zwiedzenia Lublany, pięknego średniowiecznego miasta Skofja Loka oraz jezior Bled i Bohinj. Można je obejść dookoła - ok. 4 km każde. Piękne widoki, możliwść kąpieli, nam się bardzo podobało. Koło Bledu również piękny wąwóz Vintgar warto zoboaczyć. Polecam też zobaczyć niesamowicie wkomponowany w jaskinię zamek w Predjamie i Jaskienię Skocjańską z najwyższym w Europie kanionem podziemnej rzeki 116 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytolec Re: Słowenia - kempingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 16:17 W Bledzie jest kemping SOBEC ale nie bylam na nim.Na tablicy ma 4 lub 5 gwiazdek.W okolicach Bledu jest mnósto miejsc do zwiedzania, które polecam bo sama je w lipcu zwiedzałam.Ponadto obowiązkowo należy zaliczyć Jaskinię Postojna (bilet wstępu dla osoby dorosłej 20 euro, dla dziecka 12 lat) i Predjamski Grad (cen biletu wstępu nie pamiętam).Można w Jaskinie Postojnej kupić bilet wstępu zbiorczy równocześnie do Jaskini Postojna i Predjamski Grad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytolec Re: Słowenia - kempingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 16:18 Przeprasza za blad:dla dziecka bilet wstępu do Jaskini Postojna 12 euro a nie lat. Odpowiedz Link Zgłoś
redblock Re: Słowenia - kempingi 10.08.10, 22:08 Dzięki za wskazówki! Na pewno skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Słowenia - kempingi IP: *.rybnik.vectranet.pl 14.08.10, 07:17 Bled i Alpy Julijskie są obowiązkowe.! Odpowiedz Link Zgłoś