Gość: kulfon IP: *.am.wroc.pl 10.08.10, 10:55 Witam, wybieram się w tym roku do Chorwacji i słyszałam że jeśli chodzi o walutę, to najlepiej wymienić złotówki bezpośrednio na kuny, już na miejscu. Czy ktoś może to potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ew Re: wymiana waluty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 11:49 chyba najbardziej opłacalna opcja poza płaceniem kartą bo bank liczy taniej nić kantor. Dla porównania: kolega kupował kuny w Warszawie w przejściu podziemnym po 62 gr za kunę, a mi WBK liczył 56 gr za kunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: wymiana waluty IP: *.147.192.71.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.10, 20:57 My mielismy euro i zlotowki, wymienialismy wszedzie po częsci, ale najbardziej oplaca sie w bankach w Chorwacji - kantory duzo drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
slowenia Re: wymiana waluty 10.08.10, 12:30 Gość portalu: kulfon napisał(a): > słyszałam że jeśli chodzi o > walutę, to najlepiej wymienić złotówki bezpośrednio na kuny, już na miejscu. Najlepiej porównać kursy... Dzisiejszy kurs złotówki w Chorwacji KUPNO 1,808675 SPRZEDAŻ 1,819559 Odpowiedz Link Zgłoś
slowenia Re: wymiana waluty 13.08.10, 16:02 HRK-PLN: 1,802117 / 1,812963 HRK-EUR: 7,203245 / 7,246595 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: wymiana waluty IP: 198.208.240.* 13.08.10, 20:33 Tak potwierdzam, ale najlepiej zrobić to większym mieście i sprawdzić w kilku bankach, bo jest różnica. Ja wymieniałem w banku Zagrebski czy jakoś tak, kurs był 1,74kuny za 1złoty Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia25 Re: wymiana waluty 23.08.10, 17:20 trzy rzeczy potrzebne w tym przypadku: 1) zlotowki mozesz wymienic w banku na miejscu w Chorwacji, 2) wez nieco euro, na droge by kupic winiety czy zaplacic za autostrade ( jezeli jedziesz samochodem), poza tym mozna euro placic rowniez za wszystko w Cho, 3) kuny - ceny w Cho , sa podane w tej wlasnie walucie Kazda walute wymienisz w banku w CHo.... Odpowiedz Link Zgłoś
koma52 Re: wymiana waluty 29.08.10, 18:22 <poza tym mozna euro placic <rowniez za wszystko w Cho, Niestety, tak jest coraz rzadziej. Wiele razy mieliśmy problem, bo nie chcieli w euro - w knajpach, sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: wymiana waluty 24.08.10, 09:43 U nas było tak, że mielismy euro na autostrady na trasę do Chorwacji. W CHorwacji wymienilismy trochę euro na kuny, bo jednak ceny są nieco niższe. Zawsze na autostradzie zaokrąglają w góre do pełnych euro. A pięniądze wybieraliśmy z karty w bankach najczęsciej. Odpowiedz Link Zgłoś
jud.yta Re: wymiana waluty 25.08.10, 10:01 My kupilismy kuny w polsce, ale po 50gr, więc bardziej się opłacało niz euro zamieniac w Chorwacji na kuny. I potwierdzam, ze w banku w Chorwacji wychodziło taniej niz w kantorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smaql Re: wymiana waluty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 15:51 Jeżeli masz konto w takim banku, który ma albo swój siostrzany bank w chorwacji, np. PEKAO i Zagrebacka, albo w takim banku, który nie pobiera prowizji od wyplat z bankomatów zagranicą (np. ALIOR), to najlepiej wyplacać kuny z bankomatu. Ja niedawno mialem przelicznik 0,55 PLN za 1 HRK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed.noface Re: wymiana waluty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 08:51 Również polecam korzystanie z kart, właśnie wróciłem z Chorwacji i po pobieżnym sprawdzeniu konta stwierdzam że to najkorzystniejsza forma płatności. W przyszłym roku ograniczę gotówkę do niezbędnego minimum na przejazd a resztę wypłacę na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś