bazylka5 30.03.04, 10:33 Proszę o informacje na temat Trogiru i okolic. Czy jast to dobra baza wypadowa do zwiedzania Chorwacji, a jednocześnie miejsce na typowe leżakowanie. Gdzieś cztałam, że to miasto przemysłowe, ze stoczniami. Czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Trogir i Slatine Re: Trogir IP: *.globalnet.hr 31.03.04, 10:48 WAKACJE okazja Apartamenty ZELJKA, miaszteczko SLATINE na wyspie CIOVO dom 30 m od morza Apartament dła 7 osob z klimatzyacją i SAT TV tylko 68 EUR./dzień w Lipcu i Sierpniu lub 52 EUR/dzień w CZERWCU zapraszamy: www.croholiday.net/pl/zeljka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Trogir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 12:21 Nie wiem kto Ci naopowiadał takich bzdur, że to miasto przemysłowe??? Trogir to bardzo urokliwe miasteczko, z piękną starówką, i z przemysłem ma nie wiele wspólnego. Baza noclegowa jest głównie ulokowana na pobliskiej wysepce Ciovo- bardzo ładne miejsce ale niestety żeby się wieczorem dostać do Trogiru trzeba postać trochę w korkach-pieszo nie polecam bo droga męcząca a Chorwaci jeżdżą jak debile. Mi się w tamtych okolicach bardzo podobało ale napewno są miejsca lepiej spełniające rolę bazy wypadowej do zwiedzania Chorwacji. Jesli byś się zdecydowała na ten rejon i wybierasz się większą grupą to mam namiary na super apartament 6 osobowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Trogir IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 15:18 Ależ zapewniam Cię że w Trogirze jest stocznia i jeszcze 2 lata temu pracowała. Znajduje się patrząc od lądu za starówką, już na samej wyspie Ciovo, ze strony zachodniej. Z tej strony jest też trochę innych większych zakładów, jakiś skład portowy gdzie stoją kontenery. Z od strony lądu, przed wjazdem w pobliże centrum ciągną się składy. To jedno z bardziej przmysłowych miejsc na wybrzeżu, więcej przemysłu jest chyba tylko w Rijece. Nie mówiąc już o tym że w pobliżu Trogiru jest lotnisko obsługujące Split i większość Dalmacji, poza Dubrownikiem. Oczywiście Trogir ma swoją piękną, zupełnie zaczarowaną starówkę która znajduje się na maleńkiej wysepce pomiędzy lądem a Ciovo. I masz racje - to jedno z bardziej zatłoczonych miejsc na wybrzeżu Co do wypadów - z powodu ciągłych korków na Wybrzeżu Kaszteli i okolicy Splitu raczej nie jest to dobra baza do wypadów, zwłaszcza w stronę południową. Do tego - jak to w centrum turystycznym - drożej niz w małych mieścinach. Nie widziałem też plaży w samym Trogirze, mimo że plaże ma i większy Zadar (zaraz koło starówki) i Dubrownik (przy murach) i nawet Split (przy stacji kolejowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Trogir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:24 W takim razie te zakłady przemysłowe nie są uciążliwe bo jakoś przez dwa tygodnie pobytu nie rzuciły mi się w oczy-w takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. W samym Trogirze rzeczywiście nie ma ciekawej plaży. Tak jak pisałam ja spędziłam tam bardzo udane wakacje ale wiem, że akurat to miejsce nie każdemu sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka5 Re: Trogir IP: 213.77.106.* 05.04.04, 10:07 Czy możesz polecić inne miejcse, które spełniałoby funkję letniska i bazy wypadowej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka5 Re: Trogir IP: 213.77.106.* 05.04.04, 10:04 Jaki jest koszt wynajęcia tego apartamentu i gdzie się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Trogir IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.04.04, 16:44 Apartament jest właśnie na Ciovo w miejscowości Okrug Gornij. Ponad 100 metrów (bez tarasu), trzy sypialnie, wielgachny salon z Tv, łazienka z toaletą+oddzielna toaleta, w pełni wyposażona kuchnia, duży taras z widokiem na morze-do moża około 100m (plaża niestety kamienista jak większość w Chorwacji+betonowe pomosty). No i tak to wygląda-ja spędziłam tam przemiłe wakacje i zaprzyjaźniłam się z "dziećmi" właścicieli (30 lat ;))))). Do tej pory utrzymujemy kontakt. Cena za apartament może nie jest niska ale też i warunki naprawde super-60 euro/dzień za 6 osób. Co do dobrego miejsca wypadowego to naprawde trudno mi coś polecać bo jest to kwestia gustu. W minionym roku mieszkaliśmy na kempingu Galeb w Omisiu i byliśmy bardzo zadowoleni-uważam, że dla zwiedzania południowej Chorwacji jest to fajne miejsce i co dla mnie było ważne plaża była piaszczysta, ale wiele osób na forum krytykowało akurat tą miejscowość-tak więc zależy od tego kto co lubi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka5 Re: Trogir IP: 213.77.106.* 06.04.04, 15:17 Jeżeli nie sprawi to trudności proszę o namiary na noclegi na adres bazylka5@gazeta.pl, mile widziane zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezawodny Re: Trogir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:14 Trogir jest przepiękny i bardzo dobry jako punkt wypadowy do zwiedzenia całej Dalmacji. Wg mnie jednak nie jest to idelane miejsce na "leżakowanie" jak na Chorwację. Trogir to duży port więc woda w tym miejscu nie jest idealna. Ale jeśli chcesz robić wypady to można zawsze zatrzymać się po drodze na jakiejś dzikiej plaży i problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemolw Re: Trogir 11.04.04, 16:05 sa stocznie ale nie buduja statkow tylko jachty. bardzo przyjemne, sympatyczne, malownicze i urocze miasteczko.ma jednak jedna wade - jak na europe sa dosyc niskie koszty postoju jachtow, w zwiazku z tym w porcie stoi coraz wiecej jachtow bogatych angoli i niemcow a co za tym idzie ceny w knajpach nie naleza do najnizszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topik Re: Trogir IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.04.04, 19:34 Przejeżdżając kolo Trogiru nie moglam opanować się, żeby tam nie zajrzeć - wyglądał jak miasto z bajki. Ale z bliska to jednak nie ta bajka:(. Objechaliśmy całe miasto, chociaż trudno się tam jeździ bo wąsko, tłok, itd. Od strony stoczni - syf niesamowity, nasze dziecko widząc tamte plaże pomiędzy drogą, śmietnikami (kontenerami) i z pordzewiałymi resztkami stoczni wymyśliło hasło do opisu zdjęć: "syf z wakacji w Chorwacji"!! Plaże jak prawie wszędzie w Chorwacji tuż przy drodze, masz wrażenie, że samochody jeżdżą ci po plecach, zaniedbane, bez koszy na śmieci, ewnetualnie z jakimiś budami (żarcie, suveniry...) Poza tym faktycznie, jak ktoś już pisał - tłok. Więc zła baza do wypadów, według mnie. Może te inne prpozycje są dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Trogir 21.04.04, 23:18 No cóż , pogratulować rodzicom utalentowanego dziecka . A maluchowi , ...że osiągnęło już poziom rodziców. Poza tym chyba nigdy by mi do głowy nie przyszło by zwiedzać Trogir z samochodu . To mniej więcej tak , jakby wypić duszkiem butelkę dobrego wina. No chyba ,że objechaliście całe miasto na rowerach??? Pozdrawiam ortodox Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Trogir 22.04.04, 11:03 Na zapleczu DW w jakimś Pobierowie też nie pachnie lawendą. Plaża w HR jest brudna, bo nad Bałtykiem śmieci zakopuje się w piachu, a w takim Trogirze piachu niet. Poza tym jeśli tak - t3m.pl/hr - wygląda "syf na wakacjach", to ja wykreślę dotychczasową definicję ze słownika :) PS Większość zdjęć zrobiłem właśnie w Trogirze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ Re: Trogir IP: *.class144.petrotel.pl 25.04.04, 15:41 WYBIERZ JAKO MIEJSCE POBYTY MARINĘ POMIĘDZY PRIMOSTEN A TROGIR.SPOKOJNE MIEJSCE DOBRA PLAŻA. DO TROGIR 10 KM,PRIMOSTEN 15KM- DWIE PLAŻE.MOŻESZ ZWIEDZIĆ WODOSPADY KRKA, SPLIT,TROGIR,PRYMOSTEN,SIBENIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Trogir IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 20:51 Dziękuję za radę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelon1974 Re: Trogir 26.12.18, 00:18 youtu.be/ztGVn7edAJo youtu.be/24gN66K02i4 Odpowiedz Link Zgłoś
marcelon1974 Re: Trogir 26.12.18, 00:25 youtu.be/ztGVn7edAJo youtu.be/24gN66K02i4 Odpowiedz Link Zgłoś