30.03.04, 10:33
Proszę o informacje na temat Trogiru i okolic. Czy jast to dobra baza
wypadowa do zwiedzania Chorwacji, a jednocześnie miejsce na typowe
leżakowanie. Gdzieś cztałam, że to miasto przemysłowe, ze stoczniami. Czy to
prawda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Trogir i Slatine Re: Trogir IP: *.globalnet.hr 31.03.04, 10:48
      WAKACJE okazja

Apartamenty ZELJKA, miaszteczko SLATINE na wyspie CIOVO
      dom 30 m od morza
      Apartament dła 7 osob z klimatzyacją i SAT TV tylko 68 EUR./dzień w Lipcu i
      Sierpniu

lub 52 EUR/dzień w CZERWCU
      zapraszamy: www.croholiday.net/pl/zeljka
    • Gość: Karolcia Re: Trogir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 12:21
      Nie wiem kto Ci naopowiadał takich bzdur, że to miasto przemysłowe??? Trogir to
      bardzo urokliwe miasteczko, z piękną starówką, i z przemysłem ma nie wiele
      wspólnego. Baza noclegowa jest głównie ulokowana na pobliskiej wysepce Ciovo-
      bardzo ładne miejsce ale niestety żeby się wieczorem dostać do Trogiru trzeba
      postać trochę w korkach-pieszo nie polecam bo droga męcząca a Chorwaci jeżdżą
      jak debile. Mi się w tamtych okolicach bardzo podobało ale napewno są miejsca
      lepiej spełniające rolę bazy wypadowej do zwiedzania Chorwacji. Jesli byś się
      zdecydowała na ten rejon i wybierasz się większą grupą to mam namiary na super
      apartament 6 osobowy.
      • Gość: Kir Re: Trogir IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 15:18
        Ależ zapewniam Cię że w Trogirze jest stocznia i jeszcze 2 lata temu pracowała.
        Znajduje się patrząc od lądu za starówką, już na samej wyspie Ciovo, ze strony
        zachodniej. Z tej strony jest też trochę innych większych zakładów, jakiś skład
        portowy gdzie stoją kontenery. Z od strony lądu, przed wjazdem w pobliże
        centrum ciągną się składy. To jedno z bardziej przmysłowych miejsc na wybrzeżu,
        więcej przemysłu jest chyba tylko w Rijece. Nie mówiąc już o tym że w pobliżu
        Trogiru jest lotnisko obsługujące Split i większość Dalmacji, poza Dubrownikiem.

Oczywiście Trogir ma swoją piękną, zupełnie zaczarowaną starówkę która znajduje
        się na maleńkiej wysepce pomiędzy lądem a Ciovo.
        I masz racje - to jedno z bardziej zatłoczonych miejsc na wybrzeżu
        Co do wypadów - z powodu ciągłych korków na Wybrzeżu Kaszteli i okolicy Splitu
        raczej nie jest to dobra baza do wypadów, zwłaszcza w stronę południową.
        Do tego - jak to w centrum turystycznym - drożej niz w małych mieścinach.
        Nie widziałem też plaży w samym Trogirze, mimo że plaże ma i większy Zadar
        (zaraz koło starówki) i Dubrownik (przy murach) i nawet Split (przy stacji
        kolejowej)
        • Gość: Karolcia Re: Trogir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:24
          W takim razie te zakłady przemysłowe nie są uciążliwe bo jakoś przez dwa
          tygodnie pobytu nie rzuciły mi się w oczy-w takim razie przepraszam za
          wprowadzenie w błąd. W samym Trogirze rzeczywiście nie ma ciekawej plaży. Tak
          jak pisałam ja spędziłam tam bardzo udane wakacje ale wiem, że akurat to
          miejsce nie każdemu sie podoba.
        • Gość: bazylka5 Re: Trogir IP: 213.77.106.* 05.04.04, 10:07
          Czy możesz polecić inne miejcse, które spełniałoby funkję letniska i bazy
          wypadowej? Pozdrawiam.
      • Gość: bazylka5 Re: Trogir IP: 213.77.106.* 05.04.04, 10:04
        Jaki jest koszt wynajęcia tego apartamentu i gdzie się znajduje?
        • Gość: Karolcia Re: Trogir IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.04.04, 16:44
          Apartament jest właśnie na Ciovo w miejscowości Okrug Gornij. Ponad 100 metrów
          (bez tarasu), trzy sypialnie, wielgachny salon z Tv, łazienka z
          toaletą+oddzielna toaleta, w pełni wyposażona kuchnia, duży taras z widokiem na
          morze-do moża około 100m (plaża niestety kamienista jak większość w
          Chorwacji+betonowe pomosty). No i tak to wygląda-ja spędziłam tam przemiłe
          wakacje i zaprzyjaźniłam się z "dziećmi" właścicieli (30 lat ;))))). Do tej
          pory utrzymujemy kontakt. Cena za apartament może nie jest niska ale też i
          warunki naprawde super-60 euro/dzień za 6 osób. Co do dobrego miejsca
          wypadowego to naprawde trudno mi coś polecać bo jest to kwestia gustu. W
          minionym roku mieszkaliśmy na kempingu Galeb w Omisiu i byliśmy bardzo
          zadowoleni-uważam, że dla zwiedzania południowej Chorwacji jest to fajne
          miejsce i co dla mnie było ważne plaża była piaszczysta, ale wiele osób na
          forum krytykowało akurat tą miejscowość-tak więc zależy od tego kto co lubi.
          Pozdrawiam
          • Gość: bazylka5 Re: Trogir IP: 213.77.106.* 06.04.04, 15:17
            Jeżeli nie sprawi to trudności proszę o namiary na noclegi na adres
            bazylka5@gazeta.pl, mile widziane zdjęcia
    • Gość: niezawodny Re: Trogir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:14
      Trogir jest przepiękny i bardzo dobry jako punkt wypadowy do zwiedzenia całej
      Dalmacji. Wg mnie jednak nie jest to idelane miejsce na "leżakowanie" jak na
      Chorwację. Trogir to duży port więc woda w tym miejscu nie jest idealna. Ale
      jeśli chcesz robić wypady to można zawsze zatrzymać się po drodze na jakiejś
      dzikiej plaży i problem z głowy.
    • przemolw Re: Trogir 11.04.04, 16:05
      sa stocznie ale nie buduja statkow tylko jachty.
      bardzo przyjemne, sympatyczne, malownicze i urocze miasteczko.ma jednak jedna
      wade - jak na europe sa dosyc niskie koszty postoju jachtow, w zwiazku z tym w
      porcie stoi coraz wiecej jachtow bogatych angoli i niemcow a co za tym idzie
      ceny w knajpach nie naleza do najnizszych
    • Gość: topik Re: Trogir IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.04.04, 19:34
      Przejeżdżając kolo Trogiru nie moglam opanować się, żeby tam nie zajrzeć -
      wyglądał jak miasto z bajki. Ale z bliska to jednak nie ta bajka:(.
      Objechaliśmy całe miasto, chociaż trudno się tam jeździ bo wąsko, tłok, itd. Od
      strony stoczni - syf niesamowity, nasze dziecko widząc tamte plaże pomiędzy
      drogą, śmietnikami (kontenerami) i z pordzewiałymi resztkami stoczni wymyśliło
      hasło do opisu zdjęć: "syf z wakacji w Chorwacji"!! Plaże jak prawie wszędzie w
      Chorwacji tuż przy drodze, masz wrażenie, że samochody jeżdżą ci po plecach,
      zaniedbane, bez koszy na śmieci, ewnetualnie z jakimiś budami (żarcie,
      suveniry...) Poza tym faktycznie, jak ktoś już pisał - tłok. Więc zła baza do
      wypadów, według mnie. Może te inne prpozycje są dobre?
      • ortodox Re: Trogir 21.04.04, 23:18
        No cóż , pogratulować rodzicom utalentowanego dziecka .
        A maluchowi , ...że osiągnęło już poziom rodziców.
        Poza tym chyba nigdy by mi do głowy nie przyszło by
        zwiedzać Trogir z samochodu . To mniej więcej tak ,
        jakby wypić duszkiem butelkę dobrego wina.
        No chyba ,że objechaliście całe miasto na rowerach???

Pozdrawiam ortodox
        • remo29 Re: Trogir 22.04.04, 11:03
          Na zapleczu DW w jakimś Pobierowie też nie pachnie lawendą. Plaża w HR jest brudna, bo nad Bałtykiem śmieci zakopuje się w piachu, a w takim Trogirze piachu niet. Poza tym jeśli tak - t3m.pl/hr - wygląda "syf na wakacjach", to ja wykreślę dotychczasową definicję ze słownika :)

PS
          Większość zdjęć zrobiłem właśnie w Trogirze.
          • Gość: ANDRZEJ Re: Trogir IP: *.class144.petrotel.pl 25.04.04, 15:41
            WYBIERZ JAKO MIEJSCE POBYTY MARINĘ POMIĘDZY PRIMOSTEN A TROGIR.SPOKOJNE MIEJSCE
            DOBRA PLAŻA. DO TROGIR 10 KM,PRIMOSTEN 15KM- DWIE PLAŻE.MOŻESZ ZWIEDZIĆ
            WODOSPADY KRKA, SPLIT,TROGIR,PRYMOSTEN,SIBENIK
            • Gość: bazylka Re: Trogir IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 20:51
              Dziękuję za radę.
    • marcelon1974 Re: Trogir 26.12.18, 00:18
      youtu.be/ztGVn7edAJo
      youtu.be/24gN66K02i4
    • marcelon1974 Re: Trogir 26.12.18, 00:25
      youtu.be/ztGVn7edAJo
      youtu.be/24gN66K02i4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka