Dodaj do ulubionych

Chorwacja znacznie droższa od Egiptu

08.02.11, 22:48
W Polsacie o 18.50 są Wydarzenia - dziennik telewizyjny.
Dowiedziałem się dzisiaj z niego, że Chorwacja jest znacznie droższa niż Egipt.
Dziennikarz- autor tej rewelacji się nie przedstawił, ale wystąpił jako jego gość jeden pan i tłumaczył, że Egipt to była taniocha nad taniochami, w zasadzie wszystko za półdarmo.
Teraz, jak zauważył redaktor z Polsatu, Chorwacja i Grecja chcą zdobyć klientów przerażonych bur.elem w Egipcie.
Ale Chorwacja jest znacznie droższa, zauważył pan redaktor, za pobyt w tym kraju trzeba o wiele więcej zapłacić.

I tu nastapił cud: redaktor wskazał jako alternatywę pobyt nad polskim Bałtykiem lub w Zakopanem. Jakiś góral w sweterku zapewniał,że wszyscy sa mile widziani i że tanio.
To samo mówili ludzie z Bałtyku.

Aż trudno to skomentować.

Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 09.02.11, 15:48
      Tak w zupełnej ogólności to prawda.
      Znaczy Egipt vs Chorwacja.
      Zależy duzo kto,skąd ,co do czego porównuje.

W szczególach już może być różnie.
      O Bałtyku sie nie wypowiadam.Ostatnio byłem z ćwierć wieku temu ;)
      • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 09.02.11, 19:12
        No, jak ktoś idzie do Egiptu na piechotę, a do Chorwacji jedzie autem, to Egipt jest faktycznie za darmo.
    • Gość: vvv Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:40
      W sumie promowanie krajowych miejsc odpoczynku to chyba zadne świętokradztwo. Oczywiście Zakopane czy Mielno to skrajności ale oprócz nich są miejsca gdzie za nieduże pieniądze można odpocząć.
      • wislok1 Taa 14.02.11, 22:33
        Nie da się porównac Egiptu do Chorwacji i polskiego wybrzeża.

Egipt, Tunezja to full wypas z objadaniem i piciem oraz basenem,
        nic poza tym. Tylko
        konsumpcja na max, hotel - zamknięta enklawa. Dla mnie jest to coś bez sensu, ani trochę mnie to nie bawi

Chorwacja, Słowenia, Włochy, Czarnogóra to przeważnie apartamenty, dojazd własny,
        super przedsiębiorczość ludzi, którzy to wszystko organizują. Podziwiam osoby, które na forum szukają jak najlepszych noclegów, zadają mnóstwo pytań, widać, że ich to bawi, ich rodziny powinny być z nich dumne. I za cenę 1 tygodnia w Egipcie
        mają 2 tygodnie w powyższych krajach. A oprócz plaży mnóstwo miejsc do zwiedzania

Polska to inna bajka. Ale nasze hotele w Zakopanem czy nad morzem są droższe niż nad Morzem Śródziemnym lub w Alpach za ten sam poziom usług.
        Oczywiście oprócz bałtyckich kurortów i Zakopca jest mnóstwo fajnych i tanich miejsc.
        • dorcia1234 Re: Taa 15.02.11, 09:43
          w Egipcie czy w Tunezji też jest sporo do zwiedzania. I nie wszyscy którzy tam jadą przez cały czas siedzą na hotelowej plaży sącząc drinki - zresztą w Chorwacji takich też spotkasz.
          Każdy z tych krajów ma dużo do zaoferowania i od ciebie samego zależy co wybierzesz z tej oferty.
          • wislok1 Re: Taa 15.02.11, 19:36
            W Egipcie i Tunezji 90% jedzie z All Inclusive do hotelu, jeść, pić i "basenować".
            W Chorwacji proporcje są odwrotne
        • Gość: vvv Re: Taa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 17:51
          wislok1 napisał:

> Nie da się porównac Egiptu do Chorwacji i polskiego wybrzeża.

Właściwie to od tego mogłeś zacząć i na tym skończyć ;)
          • wislok1 Re: Taa 15.02.11, 19:38
            Nie wszyscy tak myślą, więc dodałem komentarz
    • Gość: jagapo Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 12:27
      Chorwacja JEST DROGA! Jeżdzimy z Rainbow Tours po różnych krajach i jeśli ktoś ma pytania, to zapraszam: jagapo@wp.pl
    • Gość: Pio Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.146.220.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.11, 00:26
      Ponosi Was. Ci Którzy piszecie że w Croatia jest droższa od Egiptu. Bzduraaaaa!.
      Jadę do HR drugi raz. Oto warunki: 4 osoby, pobyt 14 dni na Peljesacu, apartman 36m + kuchnią wyposażoną na full, lazienka, taras, internet i tvsat. cena 45 euro za dobę (630 euro z taksą turystyczną za 14 dni) . to jakieś 2500 zł. dodać należy paliwko, opłaty autostradowe (1300km x 2) = 1000zł. pasza z Polski + zakupy miejscowe (dojrzalutkie pyszne warzywka i owoce, mleko, rybki, baraninka itp. 1000 - 1500 zł + swój garnek na pare). Ubezpieczenie kl i nnw 250 zł. zwiedzanie 500 - 1000zł. to razem około 5000 do 6000 zł. Codziennie inna plaża , no przesadzam co drugi dzień, morze kryształ, małże ostrygi wino mniam mniam. i to wszystko nie w zimie, tylko w pełni sezonu tj. 5 - 19 lipiec. no ile wtedy kosztuje Egipt, Grecja. no ile. Pozdrawiam wszystkich Croamaniaków!!!!!!!!!!!
      • Gość: turysta Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: 198.36.87.* 21.02.11, 06:06
        45 ojro za apartament hmmm chyba będziecie spali w oborze
        • Gość: Pio Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.146.160.241.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.11, 08:08
          Ale ty głupi jesteś. człowieku nocleg w nowym domu, wyposażenie bardzo dobre, odległość do plaży 200 m, co ty więc bredzisz, jadę tam drugi raz to wiem co piszę, moja rodzinka = 3 alergiczki, więc naprawdę wiem co piszę. Mam jeszcze wiele adresów w cenach od 40 - 55 euro w miejscowościach Orebić i Trpanj na półwyspie Peljesac ale oczywiście bez ingerencji pośredników. no i co ty na to. Nad Bałtykiem płaciłem za jeden pokój z aneksem kuchennym i łazienką 200 zetów. Po drodze megakorki (przejazd do Władysławowa 11 godzin w korkach). Słońce średnio przez 7 dni. A ceny w sklepikach kosmos. Jak nie mam racji daj alternatywny przykład pobytu za takie pieniądze w pełni sezonu w Egipcie, tj. w Lipcu, sierpniu. Wracając do tej obory, weź ze sobą do Egiptu może ręcznik i szczoteczkę do zębów czyli akcesoria niezbędne do pobytu za kratami, lub jakąś broń do obrony własnej jak będziesz jechał w konwoju do piramid. gdzie pstrykniesz zdjęcie za dolara, hi hi hi coś też o tym wiem.
          Pozdrawiam gorącooooo croa.......!!!!1111
          • Gość: Luka Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.177.rev.vline.pl 21.02.11, 09:42
            Bardzo owocna dyskusja. Ciekawe dokąd Was Panowie zaprowadzi.
            • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 10:25
              Pewnie do tego, że najtaniej jest na "bunga-bunga" bo Berluskoni stawia. A tak całkiem poważnie, to ja do Chorwacji i na Bałkany jeżdżę chętnie nie dlatego, że jest tam (być może) najtaniej ale, że jest to interesująca pod różnymi względami część Europy. Dla mnie to wystarczy. Miłośnicy egipskich piramid, tunezyjskich tygodniówek all inclusiw, hotelowców stojących wzdłuż plaży i tak wybiorą taką opcję z przekonaniem o jej "wyższości" i cenowej atrakcyjności. Moim zdaniem nie ma sensu przekonywać się bo jest to gadanie "o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia".
            • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 21.02.11, 16:36
              Tekst o oborze spotkał się z adekwatną reakcją.

Merytorycznie Pio napisał dobrze.
              Nie zawsze każdy ma tyle szczęścia co on i znajdzie apartament za 45 euro. Zwykle jest drożej.
              Trzeba liczyć się latem z kosztem do 8000 za 2 tygodnie w Chorwacji.
              Ale 2 tygodnie w Egipcie w tym samym czasie to minimum 12000 ( All Inclusive nie oznacza, że turysta nigdy niczego nigdzie nie kupi ).
              No, ale są ludzie, co idą do biura, kupują wycieczkę, lecą, spią, jedzą, piją, spią, jedzą, piją, śpią, itd.., lecą z powrotem. I im to pasuje
              • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 19:47
                Niezły apartament dla 4 osób w dobrym miejscu za 45 euro to dobry strzał. Ja wynajmowałem w Orebiciu 80 metrowe mieszkanie za 54 euro. Masz też rację, że pobyt latem w Chorwacji: 2 tygodnie, 4 osoby dorosłe, w normalnych warunkach apartamentowych (2 sypialnie, kuchnia z jadalnią, 1-2 łazienki, taras, dla chętnych klima) to koszt ok. 2000 zł na osobę (myślę, że minimum), choć mi udało się wydać trochę więcej. W tym także przejazd do i z powrotem (paliwo, winiety, autostrady, tunele), przyjemności wakacyjne, zwiedzanie tego i owego, a w moim przypadku trasa rozpoczyna się w Gdyni więc mam trochę do przejechania. Ale mając jakieś doświadczenia z pobytów tu i ówdzie nie odważyłbym się autorytatywnie stwierdzić, że w Egipcie jest taniej niż w Chorwacji bo to są dwie diametralnie odmienne propozycje pobytów wakacyjnych (destynacje, jak mówią fachowcy). Niektórzy twierdzą również, że Włochy, Hiszpania, Turcja, itp. także są tańsze niż Chorwacja. Jeszcze nigdy nie udało mi się ich przekonać, że tak nie jest. Porównanie standardowych "pobytówek" (dojazd samolotem) w kompleksach hotelowych z samodzielnie organizowanym pobytem (dojazd samochodem) w prywatnym apartamencie jest bez sensu. Jednak wielu rajcuje leżakowanie przy basenie z napojem drinko podobnym plus eskapada na pustynię, codzienne balangi, itp. atrakcje. Za wyjazd "na piramidy" trzeba już słono zapłacić więc leżakują dalej. Tydzień mija zwykle w błogim zatraceniu świadomości. My, jak sądzę wybieramy inny rodzaj zatracenia. I to nam pasuje, na całe szczęście.
                • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 21.02.11, 22:07
                  Jak ktoś jedzie z małymi dziećmi, to może poszukać hotelu, któy daje dzieciakom zniżki 100%
                  Niemieckie biura podróży potrafią wynegocjować coś takiego.
                  Tak jest często w Słowenii i w Dalmacji. Na Istrii nie przejdzie.
                  Wtedy pobyt ze śniadaniem i kolacją wychodzi w cenie apartamentu.
                  A nie jest się "uwiązanym" all inclusive i można zagspodarowac czas od śniadania do kolacji.
                  Przy dorosłych i starszych dzieciach apartament zawsze się opłaca.

Poza tym to jest frajda samemu załatwiać pobyt.

Ja z Cieszyna mam nad Adriatyk czasowo tyle samo drogi co nad Bałtyk
                  • dorcia1234 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 21.02.11, 22:12
                    na Istrii też przejdzie zniżka 100% la dziecka. Wiem, bo byliśmy - aczkolwiek nigdy więcej :-) - chociaż czego się nie robi dla jedynaczki aby miała towarzystwo rówieśników
                    • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 21.02.11, 23:24
                      Dle jednego tak, ale już dla dwójki to nierealne.

"- chociaż czego się nie robi dla jedynaczki aby miała towarzyst
                      > wo rówieśników"

Robi się przyjemne rzeczy
                      • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 21.02.11, 23:35
                        Pisząc, że cenowo hotelowy pobyt z dziećmi wychodzi w cenie apartamentu,
                        miałem na myśli wszystkie koszty łącznie z dojazdem, zwiedzaniem na miejscu, itp.

W przypadku dzieci do 11 lat, a te korzystają z takich zniżek, ma się problem z głowy, co dziecko zje i i czy nie będzie głodne , bo zawsze przy bufecie coś dla siebie smacznego znajdzie.
                        W przypadku dorosłych świadomość, że można trochę "przygłodować", bo wieczorem czeka nas wyżerka, też się liczy.
                        Ale takie numery tylko z małymi dziećmi
                      • dorcia1234 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 22.02.11, 08:41
                        Robi się przyjemne rzeczy

ale to już nie dla zapewnienia jej towarzystwa :-)
        • Gość: Norbi Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 19:33
          45 euro to cena naprawdę dostępna za dobry apartament, zależy kto i gdzie szuka. jak ktos juz wcześniej zaznaczył- wakacje na Bałkanach są dla ludzi przedsiębiorczych. Już samo planowanie wyjazdu daje satysfakcje. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Chorwacji i Czarnogórze. Marcin
          • eela Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 25.04.11, 23:36
            My byliśmy w zesżłym roku w Srebreno, 6 km za Dubrownikiem. Płacilismy 50 euro za dobę za apartament. Siostra była w poblizu Splitu, też placiła 50 euro.
      • malwit1412 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 28.04.11, 20:25
        Tylko niestety sam sobie gotujesz, latasz po zakupy jak w domu a niektórzy chcą właśnie od tego odpocząć
        • hepik1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 28.04.11, 20:44
          Zmienić męża na lepszy model-taki który rano bedzie latał po bułeczki a w ramach rozrywki poda obiadokolacje na gorąco ;)
          • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 28.04.11, 23:30
            Lub zmienić żonę na taką, co baaaaaardzo lubi gotować

Myślę, że problem gotowania jest główny w przypadku małych dzieci. Ale tu nie jest tak źle, bo w hotelach małe dzieciaki mogą mieć za darmo ( patrz wyżej ).
            W przypadku dorosłych nie wierzę, że gotowanie jest aż tak straszną katorgą, no ale gusta sa różne.
            Mam sąsiadkę, co gotuje tylko z okazji imprez i na większe święta. W tygodniu wysyła rodzinę na stołówki, w niedzielę gotuje jej mama. Ciast nie gotuje wcale, nienawidzi tego.
            • hepik1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 11:45
              wislok1 napisał:
              > Myślę, że problem gotowania jest główny w przypadku małych dzieci.

A mnie się wydaje,że najgorzej mają nadopiekuńcze mamy prawie dorosłych nastolatków.Jeśli jeszcze się trafi mąż(ojciec)przygotowany do pełnej obsługi-przekichane.Tylko Egipt może uratować wakacje. ;)
              • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 12:41
                To oczywista oczywistość (banał) ale na wakacje jedziemy wypoczywać a nie katować się życiem według przyzwyczajeń i domowymi nawykami. Pichcenie codzienne w kuchni nie wchodzi w grę, chyba że ktoś jest pasjonatem. Dzieci wytrzymają, przyzwyczajony do kotleta z kartoflami mąż też przeżyje. A jeżeli "zejdzie" z tego powodu to innym będzie przyjemniej.
                Ja lubię poranną kawę z rogalikiem lub kanapkami, samodzielnie przygotowane a na dodatek na tarasie z pięknym widokiem. A moja żona jeszcze bardziej zwłaszcza gdy jej to wszystko podam.
                • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 21:11
                  Ja też sobie nie wyobrażam obierania kartofli i smażenia schabowego.
                  Śniadanie można bez problemu zrobić samemu,a zamiast schabowego
                  jest miejscowa kuchnia.
                  Wystarczy zabrać jedną osobę z talentem kulinarnym, która lubi gotować.
                  W dzień coś się przekąsi, a wieczorem można sobie podjeść. Moja siostra jeździ do Wenecji, wynajmują apartament, kupują świeże ryby, warzywa, owoce, wino.
                  Finansowo wychodzi 1/4 kosztów tego, co jedzenie w knajpie, a jakość rewelacyjna
              • wtopek Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 12:45
                Z tym gotowaniem to jednak faktycznie jest problem. Nie każdy lubi zaczynać wakacyjny dzień od zasuwania (czasem daleko) po pieczywo, a potem obierać ziemniaki na obiad. Oczywiście, niby zawsze mozna pójśc do restauracji (ale i tu ze śniadaniami jest kiepsko), tylko, ze w HR ceny przywoitego obiadu dla 4-osobowej rodziny to spora kwota. Ja w każdym razie nie ywobrażam sobie miejsca wakacyjnego wyjazdu gdzie śniadania nie miałbym podsuniętego pod nos, kwestię pozostałych posiłków posiłków moge przezyć, a nawet je robić ;)

Tak ze faktycznie w przypadku rodzinnego wyjazdu z dziecmi AI jest najwygodniejsze, nawet nie tyle chodzi o jedzenie co napoje, soki, lody, i inne przekaski na których mozna nieźle popłynać bo na wakacjach nie zamierzam ich dziecio ograniczać.
                • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 21:07
                  To nie jest problem, kupujesz pobyt w hotelu ze śniadaniem, bez kolacji i koniec.
                  Czy AI jest najwygodniejsze z dziećmi ? Kwestia gustu.
                  AI wiąże cię z hotelem, prawie dosłownie.
                  Chcesz pojechać na pół dnia,a tu ci rodzina jęczy, że ich obiad i lody ominą
                  • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 21:14
                    Póki co staram się wybrać pobyt w hotelach ze śniadaniem i kolacją ( patrz wyżej).
                    Ale jak dzieci skończą 11 lat, to apartamenty są najrozsądniejszą propozycją.
                    • wtopek Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 30.04.11, 00:05
                      Nie każdy jedzie po to aby us$%^&rać się zwiedzaniem do upadłego. Nie ma jedynie slusznego modelu wakacji. Z mniejszymi dziećmi zwiedzanie raczej jest dość ograniczone, a jednocześnie AI nie oznacza, że się jest "przywiązanym" do hotelu na amen. Przyzwoity hotel na całodzienny wyjazd dostarcza zresztą przyzwoitą wałówkę.

Nie bronię innym mieć swoich preferencji, ale jazda na wakacje aby stać przy garach nie przemawia do mnie. Tym bardziej, że starsze dzieci swoje lubią zjeśc, dużo zjeść ;)
                      • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 30.04.11, 00:30
                        wtopek napisał:

> Nie każdy jedzie po to aby us$%^&rać się zwiedzaniem do upadłego. Nie ma jedyni
                        > e slusznego modelu wakacji.

Zgadza się. Zwiedzanie do upadłego jest tak samo chore jak leżenie cały dzień przy basenie i tankowanie różnych napojów oraz obżeranie się.
                        Ale można pół dnia spędzić na plaży,a resztą przeznaczyć na zwiedzanie.

Z mniejszymi dziećmi zwiedzanie raczej jest dość og
                        > raniczone, a jednocześnie AI nie oznacza, że się jest "przywiązanym" do hotelu
                        > na amen. Przyzwoity hotel na całodzienny wyjazd dostarcza zresztą przyzwoitą wa
                        > łówkę.
                        >
                        Z mniejszymi dziećmi ? Czyli jakimi ? Dzieci do 3 lat na wakacjach są ofiarami chorego egoizmu rodziców(rodzica). Obojętnie AI czy apartamenty. Taki mały dzieciak wymaga nonstop troski i zainteresowania, czułości, a nie tego, żeby go włóczyć po zabytkach czy przywiązywać do animatora, kiedy rodzice się bawią. Dopiero, jak skończy 3 latka, nadaje się na wyprawy.

> Nie bronię innym mieć swoich preferencji, ale jazda na wakacje aby stać przy ga
                        > rach nie przemawia do mnie. Tym bardziej, że starsze dzieci swoje lubią zjeśc,
                        > dużo zjeść ;)
                        >
                        A dorośli to nie lubią zjeść ? Wypada zawsze zachować zdrowy rozsądek. Kluczem jest dobre dobranie ekipy, która jedzie. Jedni lubią gotować, inni nie cierpią tego. Zabierając na wczasy 2 kobitki o tak różnych upodobaniach, ma się prze...
                        • wtopek Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 01.05.11, 19:01
                          Wybacz, ale do bólu narzucasz jedynie słuszny model spędzania wakacji.

wislok1 napisał:

> wtopek napisał:
                          >
                          > > Nie każdy jedzie po to aby us$%^&rać się zwiedzaniem do upadłego. Nie ma
                          > jedyni
                          > > e slusznego modelu wakacji.
                          >
                          > Zgadza się. Zwiedzanie do upadłego jest tak samo chore jak leżenie cały dzień p
                          > rzy basenie i tankowanie różnych napojów oraz obżeranie się.
                          > Ale można pół dnia spędzić na plaży,a resztą przeznaczyć na zwiedzanie.
                          >

Ani zwiedzanie do bólu nie jest chore, ani leżenie caly dzień na plaży. Jeśli komuś dobrze ze zwiedzaniem czy leżeniem i w ten sposób się relaksuje, to jego sprawa. Nie wyznaczaj innym co jest dobre a co nie.

> Z mniejszymi dziećmi zwiedzanie raczej jest dość og
                          > > raniczone, a jednocześnie AI nie oznacza, że się jest "przywiązanym" do h
                          > otelu
                          > > na amen. Przyzwoity hotel na całodzienny wyjazd dostarcza zresztą przyzwo
                          > itą wa
                          > > łówkę.
                          > >
                          > Z mniejszymi dziećmi ? Czyli jakimi ? Dzieci do 3 lat na wakacjach są ofiarami
                          > chorego egoizmu rodziców(rodzica). Obojętnie AI czy apartamenty. Taki mały dzie
                          > ciak wymaga nonstop troski i zainteresowania, czułości, a nie tego, żeby go włó
                          > czyć po zabytkach czy przywiązywać do animatora, kiedy rodzice się bawią. Dopie
                          > ro, jak skończy 3 latka, nadaje się na wyprawy.

Wybacz, ale bredzisz.

>
                          >
                          > > Nie bronię innym mieć swoich preferencji, ale jazda na wakacje aby stać p
                          > rzy ga
                          > > rach nie przemawia do mnie. Tym bardziej, że starsze dzieci swoje lubią z
                          > jeśc,
                          > > dużo zjeść ;)
                          > >
                          > A dorośli to nie lubią zjeść ? Wypada zawsze zachować zdrowy rozsądek. Kluczem
                          > jest dobre dobranie ekipy, która jedzie. Jedni lubią gotować, inni nie cierpią
                          > tego. Zabierając na wczasy 2 kobitki o tak różnych upodobaniach, ma się prze...

Naucz się odróżniać subiektywne opinie i upodobania od poglądów innych
                          • wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 01.05.11, 21:46
                            wtopek napisał:

>
                            > Ani zwiedzanie do bólu nie jest chore, ani leżenie caly dzień na plaży. Jeśli k
                            > omuś dobrze ze zwiedzaniem czy leżeniem i w ten sposób się relaksuje, to jego s
                            > prawa. Nie wyznaczaj innym co jest dobre a co nie.

Ależ ja niczego nie wyznaczam, mam swoją opinię, wolność słowa polegan a tym, ze ja wygłaszam.

Tobie nic do tego

Bez poważania

• wislok1 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 21:20
                hepik1 napisał:

> A mnie się wydaje,że najgorzej mają nadopiekuńcze mamy prawie dorosłych nastola
                > tków.Jeśli jeszcze się trafi mąż(ojciec)przygotowany do pełnej obsługi-przekich
                > ane.Tylko Egipt może uratować wakacje. ;)

No, dokładnie.

Co do wyjazdów z innymi dobami, to najgorzej jechać z kimś, kto ma inne zainteresowania.
                Zdarza się, że ludzie jadą z rodziną,a po przyjeździe okazuje się, że niektórych interesuje tylko plaża, plaża, plaża, plaża, a poza tym plaża. A przez zwiedzanie rozumieją wyłącznie zwiedzanie supermarketu.
    • ernest31 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 10:10
      Ostatnio latam na Tailandie, tam jest zdecydowanie taniej niż w Chorwacji a nawet Egipcie.
      • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 11:20
        A ja wolę jeździć "na" koniu. To jest jeszcze tańsze. Ucz się polskiego a nie po polskiemu nawet jeżeli "na" Tajlandii jest tak atrakcyjnie tanio..
        • ernest31 Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 17:49
          Jak to jest z tym polskim, kolego. Lecę na Hawaje, na Tahiti, na wyspy takie czy inne czy do Hawai ..................... ?
          • zenek.r Re: Chorwacja znacznie droższa od Egiptu 29.04.11, 21:32
            W Chorwacji pierwszy raz byłem w 1998 roku, a byłem 8 razy. W zeszłym roku przejeżdżałem przez Chorwację z Czarnogóry...Stwierdzam że ceny poszybowały......i to znacznie.
            Dwa razy byłem w Czarnogórze w tym roku jadę oczywiście też . Ceny w Czarnogórze obecnie są takie jak były w Chorwacji właśnie w 1998 roku. W 2010 roku za......... co prawda skromny ( 32 m ) ale w pełni wyposażony z klimą......apartament 2 osobowy płaciłem 22 euro.
            Klimat myślę lepszy niż w Chorwacji ......Jadę przez Węgry , Bośnię i Hercegowinę....cudowna trasa.......super widoki...........cudowne Sarajewo..........
            A....jedzonko.....?? jak ktoś nie chce gotować tanizna................
            Zapraszam w tamte rejony..........do zobaczenia na trasie......druga połowa lipca..............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka