Gość: terka IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 19:41 firma zaproponowała mi wycieczkę do chorwacji ale zastanawia mnie czy muszę mieć paszport! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aks d f Re: paszport? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.11, 20:25 ja tez ponowie pytanie- czy nie wymagany jest paszport? dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: paszport? 20.02.11, 21:30 Od sierpnia 2004 dla obywateli UE wystarczy dowód osobisty. Polska w Unii juz też od pewnego czasu a w związku z tym do przekroczenia granicy chorwackiej paszport nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilica Re: paszport? IP: 78.133.210.* 21.02.11, 11:07 Pamiętaj, że bez paszportu nie wjedziesz do Dubrownika. Trzeba przejechać przez maleńki skrawek Bośni w Neum. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: paszport? 21.02.11, 11:10 nie opowiadaj głupstw i wjedziesz i przejedziesz przez ten kawałek na dowód. A nawet wrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: paszport? 21.02.11, 11:25 Gość portalu: kamilica napisał(a): > Pamiętaj, że bez paszportu nie wjedziesz do Dubrownika. Trzeba przejechać przez > maleńki skrawek Bośni w Neum. BZDURA Obywatele państw Unii Europejskiej i państw sygnatariuszy Układu z Schengen mogą przekraczać granice Bośni i Hercegowiny na podstawie ważnych dokumentów stwierdzających tożsamość i obywatelstwo osoby podróżującej. Dokumentami takimi są zarówno paszport, jak i dowód osobisty. www.msz.gov.pl/Informacje,wizowo-paszportowe,dla,obywateli,polskich,i,cudzoziemcow,1799.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: paszport? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 19:27 Dokąd z paszportem, dokąd z dowodem? < sprawdż Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś