Dodaj do ulubionych

prom do Dubrownika

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 20:30
Chcialam bym dostac sie do Dubrownika promem z polnocy Chorwacji. Czy ktos
moze mi udzielic informacji czy takie promy kursuja, skad, jak dlugo sie plynie
i ile kosztuja?
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciejK Re: prom do Dubrownika IP: *.radiomerkury.pl 27.02.02, 08:19
      Witam
      Też się tym interesowałem więc co nieco wiem - rozklad jazdy promow takze na
      lato znajdziesz na stronie www. jadrolinia.hr, nie ma tam cen ale u polskiego
      przedstawiciela dowiedziałem się że bilet(na czerwiec w lipcu i sierpniu moze
      byc trochę drozej)kosztuje 56,5 euro za samochod i 27 za osobę na pokładzie.
      Kabiny zaczynają się od 35 euro. Jak sadzę będziesz płynęla latem-jak juz ktoś
      na tym forum radził latem najlepszym rozwiązaniem jest pokład-wbrew pozorom nie
      oznacza to pobytu cały czas na zewnątrz-a przy dobrej pogodzie i pięknych
      widokach to chyba dobre rozwiazanie. Z Dubrovnika do Rijeki kursuja wielkie
      promy-porównywalne z naszymi transbałtyckimi więc jest bar, kawiarnia i inne
      rozrywki.
      Aha wg. polskiego pośrednika(adres i tel. znajdziesz na stronie jadrolinii)
      bilet trzeba rezerwowac około miesiaca przed wyjazdem-nie wiem czy tak jest
      rzeczywiście czy tylko jemu zalezy na szybszej kasie. Moze ktoś zweryfikuje?
      I jeszcze jedno najbardziej obładowane są promy czwartkowe(w czerwcu i we
      wrześniu) i piątkowe(w lipcu i sierpniu).
      Pozdrawiam - jeśli potrzebujesz jakis informacji o Chorwacji to pytaj-byłem 3
      razy zjechalem od Słowenii po Czarnogórę więc mogę podzielić się
      doświadczeniami.
      • Gość: buba Re: prom do Dubrownika IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 09:44
        dzieki za informacje. koszt promu nie jest maly chyba pojade do Dubrownika
        samochodem pa
        • Gość: M. Re: prom do Dubrownika IP: *.skf.com 28.02.02, 16:11
          Gość portalu: buba napisał(a):

> dzieki za informacje. koszt promu nie jest maly chyba pojade do Dubrownika
          > samochodem pa

Koszt promu wcale nie jest tak wysoki jesli go porownac z kosztem dojazdu.
          W zeszlym roku za 2 osoby i samochod zaplacilismy 740 KUN (ok. 370 PLN). Trasy z
          Rijeki do Dubrownika raczej nie da sie zrobic na jeden raz - wiec w przypadku
          jazdy samochodem trzeba doliczyc koszt dojazdu.

Z kupnem biletow nie ma problemu - nawet w dniu rejsu. Oczywiscie na decku -
          kabiny prawdopodobnie trzeba rezerwowac wczesniej. Promy sa rozne, podobno
          najlepszy jest Marco Polo - bo najnowszy. My akurat trafilismy na taki sobie,
          wiec warto sie dowiedziec w jaki dzien plynie jaki prom.

Rejs Rijeka - Dubrownik trwa ok. 24 - 25 godzin. My trafilismy na burze w nocy i
          upal w dzien, ale gdybym miala teraz wybierac - na pewno wybralabym prom. Drogi
          maja naprawde koszmarne (tzn. krete) i jak trafisz za autokar albo ciezarowke to
          mozesz sie tak wlec przez pare godzin bo wyprzedzic naprawde trudno. A wracajac
          do promu - radze zabrac ze soba prowiant i cos do picia, bo ceny na promie sa
          delikatnie mowiac kosmiczne.

Jezeli masz jakies pytanie - sluze pomoca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka