Gość: Joanna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 20:30 Chcialam bym dostac sie do Dubrownika promem z polnocy Chorwacji. Czy ktos moze mi udzielic informacji czy takie promy kursuja, skad, jak dlugo sie plynie i ile kosztuja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaciejK Re: prom do Dubrownika IP: *.radiomerkury.pl 27.02.02, 08:19 Witam Też się tym interesowałem więc co nieco wiem - rozklad jazdy promow takze na lato znajdziesz na stronie www. jadrolinia.hr, nie ma tam cen ale u polskiego przedstawiciela dowiedziałem się że bilet(na czerwiec w lipcu i sierpniu moze byc trochę drozej)kosztuje 56,5 euro za samochod i 27 za osobę na pokładzie. Kabiny zaczynają się od 35 euro. Jak sadzę będziesz płynęla latem-jak juz ktoś na tym forum radził latem najlepszym rozwiązaniem jest pokład-wbrew pozorom nie oznacza to pobytu cały czas na zewnątrz-a przy dobrej pogodzie i pięknych widokach to chyba dobre rozwiazanie. Z Dubrovnika do Rijeki kursuja wielkie promy-porównywalne z naszymi transbałtyckimi więc jest bar, kawiarnia i inne rozrywki. Aha wg. polskiego pośrednika(adres i tel. znajdziesz na stronie jadrolinii) bilet trzeba rezerwowac około miesiaca przed wyjazdem-nie wiem czy tak jest rzeczywiście czy tylko jemu zalezy na szybszej kasie. Moze ktoś zweryfikuje? I jeszcze jedno najbardziej obładowane są promy czwartkowe(w czerwcu i we wrześniu) i piątkowe(w lipcu i sierpniu). Pozdrawiam - jeśli potrzebujesz jakis informacji o Chorwacji to pytaj-byłem 3 razy zjechalem od Słowenii po Czarnogórę więc mogę podzielić się doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: prom do Dubrownika IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 09:44 dzieki za informacje. koszt promu nie jest maly chyba pojade do Dubrownika samochodem pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: prom do Dubrownika IP: *.skf.com 28.02.02, 16:11 Gość portalu: buba napisał(a): > dzieki za informacje. koszt promu nie jest maly chyba pojade do Dubrownika > samochodem pa Koszt promu wcale nie jest tak wysoki jesli go porownac z kosztem dojazdu. W zeszlym roku za 2 osoby i samochod zaplacilismy 740 KUN (ok. 370 PLN). Trasy z Rijeki do Dubrownika raczej nie da sie zrobic na jeden raz - wiec w przypadku jazdy samochodem trzeba doliczyc koszt dojazdu. Z kupnem biletow nie ma problemu - nawet w dniu rejsu. Oczywiscie na decku - kabiny prawdopodobnie trzeba rezerwowac wczesniej. Promy sa rozne, podobno najlepszy jest Marco Polo - bo najnowszy. My akurat trafilismy na taki sobie, wiec warto sie dowiedziec w jaki dzien plynie jaki prom. Rejs Rijeka - Dubrownik trwa ok. 24 - 25 godzin. My trafilismy na burze w nocy i upal w dzien, ale gdybym miala teraz wybierac - na pewno wybralabym prom. Drogi maja naprawde koszmarne (tzn. krete) i jak trafisz za autokar albo ciezarowke to mozesz sie tak wlec przez pare godzin bo wyprzedzic naprawde trudno. A wracajac do promu - radze zabrac ze soba prowiant i cos do picia, bo ceny na promie sa delikatnie mowiac kosmiczne. Jezeli masz jakies pytanie - sluze pomoca. Odpowiedz Link Zgłoś