Dodaj do ulubionych

pierwszy raz...

26.04.11, 14:40
pewnie było nie raz, ale miejcie cierpliwość
chcę pojechac do Chorwacji z moimi rodzicami i dzieckiem (6 lat) w pierwszej połowie lipca

rodzice pojadą pod warunkiem, ze ja wszystko zorganizuję, a ze mnie taka organizatorka, że boję się, że nie będziemy mieli gdzie spać :(
przeglądam oferty i sama nie wiem
nie wiem na co patrzeć, od czego zacząć
polecicie coś ciekawego???
jakby co pls o maila na gazetowego
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted Re: pierwszy raz... IP: *.opera-mini.net 26.04.11, 18:31

Nie napisałaś na jak długo chcecie jechać, skąd chcecie jechać, co was bardziej interesuje - plaża czy zabytki. Nie napisałaś, gdzie chcecie spać: w hotelu czy w apartamentach, ile macie pieniędzy na wyprawę.
      Przemyśl problem, musisz wiedzieć, czego chcecie
      • Gość: jonaska Re: pierwszy raz... IP: *.home.aster.pl 13.11.11, 08:44
        Żeby nie zaczynać nowego tematu....

Zastanawiam się nad zorganizowaniem wyjazdu dla rodziny 2 plus 2 (chłopcy w wieku 10 i 6 lat). I tak gdybam między Balatonem a dalszym wyjazdem.
        Nie byliśmy nigdy, jechalibyśmy sami samochodem.
        Interesują nas głównie plaże, ale dobrze byłoby coś zwiedzić.
        Jakaś miejscowość najbliżej od strony Polski.
        Jechalibyśmy z Warszawy.
        Interesowałaby nas jakaś kwatera, apartament (najlepiej z polecenia) blisko wody.
        Nie lubię bardzo spokojnych miejscowości, dlatego wolałabym coś typowo turystycznego- średniej wielkości;|)

Pomożecie?

• deoand Re: pierwszy raz... 13.11.11, 11:53
          Propozycja dla Janaski - sanochodem oczywiscie -zacząc od Hajduszoboszlo tydzień na basenach termalnych i normalnych obok Aqua Park co jest idealne dla dzieci - dalej czmychnać do Moskolc tapolca -basen w grocie co ucieszy dzieci a nie znudzi ich . Kwatery sa tuz przy basenach tzn tubylcy prosza sie aby zanocowac u nich i maja ładne wille czyli bez problemu a nastepnie autostrada do Budapesztu i dalej nad balaton - tu polecałbym Siofok albo z drugiej strony Balantofured albo jakis inny Balato-cos tam , na pewno znajdziecie jakas kwatere ,

Dalej to zostaje Chorwacja ale to troche daleko

Do pierwszej pytajacej -ano własnie albo wlasnym autem albo z biutem jak własnym autem to albo wybrac kwatere w Dalmacji albo na Istrze czyli na północy Ja jechałem w ciemno czyli dtoga od Rijeki w dól i jak było napisane zimmer frei to sie zatrzymałem i wynajalem kwaterę . Ładny jest Omiś Baska woda Makarska Dubrownik Korcula Hvar aaaa wszystko jest ladne w Chorwacji ,,pozdrawiam !
        • hepik1 Re: pierwszy raz... 13.11.11, 15:47
          By na dzień dobry nie zaznac kociokwiku,podzielić sobie Chorwację na 3 trzęści-Istrię,Kvarner i Dalmację.
          Potem dowoli pooglądać w necie fotki i filmiki (a tego setki tysięcy)z poszczególnych miejsc i wybrać co Tobie pasuje.
          Potem drążyc już bardziej szczegółowo,dopasowując do swoich wymagań.
          • Gość: jonaska Re: pierwszy raz... IP: *.home.aster.pl 13.11.11, 17:15
            No właśnie...
            Może w tym roku Balaton, za rok jeszcze dalej...Chorwacja.

Oby pogoda nad Balatonem dopisała.
            Jak tam zwykle jest na przełomie lipca i sierpnia? Myślę, że będą to 2 ostatnie tygodnie lipca.
            Nie chcę więcej takich wakacji jak w tym roku nad naszym morzem :(((
            • deoand Re: pierwszy raz... 13.11.11, 17:30
              tak apropos -moi znajomi byli w ciemno w chorwacji ale własnie w lipcu bo w sierpniu to Włosi maja wakacje i jest problem i bardzo sobie chwalili -zwykle jeździli do Władysławowa . Ano do rozważenia bo nie wiem jak to z tym Balatonem czy zawsze mozna liczyc na pogode ?
              • Gość: As Re: pierwszy raz... IP: *.algo.radman.pl 13.11.11, 20:15
                Nie wolno porównywać tego bajora z Adriatykiem......
                • Gość: vvv Re: pierwszy raz... IP: *.ists.pl 13.11.11, 21:52
                  Gość portalu: As napisał(a):

> Nie wolno porównywać tego bajora z Adriatykiem......

A dlaczego nie? Tu i tu woda
                • hepik1 Re: pierwszy raz... 13.11.11, 22:00
                  Trudno porównywać morze z jeziorem.Czy Balaton to bajoro?
                  W każdym jeziorze,o mulistym dnie,woda bedzie mętna,kiedy setki ludzi wchodzące do wody i ją zmącą.Chemicznie jest czysta,nikt tam fekalii nie wpuszcza czego o Adriatyku powiedzieć nie można .Oczywiście samooczyszczanie wody w morzu sa prawie nieograniczone a kamieniste dno zapewnia prawie 100% przejrzystość.
            • Gość: Foxer Re: pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 00:03
              W tym roku Balaton ?

Póki co mamy listopad.

Ja bym pojechał nad morze. Balaton jest cieplejszy niż Bałtyk, ale szansa na złą pogodę jest większa niż nad Adriatykiem.
              Najbliżej jest Istria i Kwarner.
    • Gość: Janko Re: pierwszy raz... IP: *.satkol.pl 15.11.11, 20:53
      Może ten link pomoże Ci wybrać rejon ,w którym spędzisz swój urlop :
      www.foto-julius.at/croatia_en02.html
      Najlepiej to robić z mapą Chorwacji. Pozdrawiam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka