Dodaj do ulubionych

Istria z Rainbow Tours

22.05.11, 20:12
Witam
Chodzi mi o impreze W drodze na Istrie z Rainbow Tours czy ktoś kto był może coś powiedzieć jak była ta objazdówka rozplanowana, o której były te obiadokolacje czy bardzo póżno? czy duże odległośći z hotelu do zwiedzanych miast .Z góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: elli Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 08:13
      też jestem zainteresowana tym tematem ... pozdrawiam
      • Gość: kami Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.berendsen.pl 08.07.11, 10:17
        HOTELE: ""Luka" w Banjole - 3 noce (nad samym morzem-zejście schodami i już woda. bardzo cicha okolica, ładne widoki, można naprawdę odpoczac) "zagrzeb" w Podgorze - 3 noce (nad samym morzem-zejści schodami,spokojna okolica,widok na wyspe PAG) "Teplice" w Tupusku - 1 noc (najskromnijszy hotel z lat 80 pod Zagrzebiem, kóry jest chyba uzdrowieskiem... morza nie ma, ale ponoć gdzieś w okolicy są daromowe baseny ale nie szukałam).
        WYZYWIENIE: W Banjole - śniadanie i kolacja w formie bufetu, bez napojów. W Podgorze - śniadania i kolacja w formie bufetu + napoje (kawa,herbara,woda,napoje gazowane,piwo,wino). W Tupusku - śniadania w formie bufetu, kolacja serwowana do stolika.
        Kolacje wydawane od 19,30 do 21.
        OPŁATY: 7euro taxa klimatyczna + 65 przewodnicy + 42 fakultet (Rovinj + Poreć+Pazin/obiad:wino, ser,talerz suszonej szynki - przepyszna !!/ + Gresziszcz)
        WŁASNE WYDATKI: polecam lody, najlepsze w całej Europie 5-6 kun za gałkę,ale u nich gałka to jak u nas 2! Woda 1,5 l około 6-10 kun... sól morska z wyspy PAG ok. 4 kuny (nie kupować w muzeum soli bo kosztuje 10 kun, a w markecie to samo za 3-4 kuny) obiad jadłam prywatnie tylko w Zagrzebiu przed powrotem do Polski - polecam knajpkę naprzeciwko Katedry - duuuże porcję, baardzo smaczene, taaanie, np. duźa porcja makaronu carbonara 30 kun, pizza duża 35 kun.
        ZWIEDZANIE: 1) SŁOWENIA - Lublana + Bled 2) do godz. 12,30 czas wolny potem zwiedzanie PULI (w trakcje wolne ok 1,5h); powrót ok 17 3)fakultet: ROVINJ+POREĆ+PAZIN+GRZECZISZCZ (czas wolny ok. 2 h) powrót do hotelu 18-19 4)wyspa PAG 5)wyspa KRK 6)wolny dzień 7)Plitvice 8) do godz. 12,30 czas wolny i wyjazd do ZAGRZEBIA, od 14 do 17 zwiedzanie, potem do 20 czas wolny .... i niestety powrót do Polski MOJE WRAŻENIA: jest to 5 wycieczka objazdowa z RT i najbardziej spokojna i wywazona czasowo - jest czas na zwiedzanie i odpoczynek po powrocie - to mi się podoba :-D . Hotele nad morzem, wiec mozna się wykapać, pójść na spacer,posiedziec na ławce i poczytać książke, albo po prostu odpoczac patrząć się w morze ... Ogólnie Istria przepiękna, zakochałam się od pierwszego wejrzenia i będę tam wracać. Widoki gór,morza, zatoczek i całej gamy kolorów wody NIESAMOWITE I BEZCENNE. Kto pojedzie na pewno nie będzie żałował - polecam !!!! chociaż już minęły 3 tyg. od powrotu jestem tam cały czas myslami i codziennie oglądam zdjęcia. Osobom,kótre wkrótce wyjeżdzają w te strony - bawcie się dobrze i chłońcie te piękne miejsca, a ja Wamu już zazdoszczę.............
        • Gość: elli Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 10:46
          dzięki za wpis ... mam pytanie , a nie było noclegu na j. Bled ???! przeciez tam jest słynne uzdrowisko ..... pozdrawiam
    • dorinka83 Re: Istria z Rainbow Tours 08.04.12, 15:31
      a jaka pogoda? czy warto wybrać się na majowy weekend?
    • Gość: Horvath Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.static.sitel.net.pl 06.07.12, 09:12
      Nie każdemu mogę ze spokojnym sumieniem polecić tę wycieczkę. W zasadzie podstawowe punkty programu zostały zrealizowane, ale przebieg trasy nie zgadzał się z ofertą zamieszczoną w katalogu. Można tam wyczytać, że noclegi są w dwóch hotelach. W rzeczywistości nocowaliśmy w pięciu, a ciągłe przeprowadzki okazały się bardzo męczące. Jeśli do tego dodać kierowców mylących trasę i przewodniczkę, która jak sama powiedziała, nie pilotuje wycieczek do Chorwacji, tylko do Londynu, to robi się nieciekawie.W efekcie połowę urlopu spędziliśmy w autokarze.
      Usprawiedliwiając osobę, która ustaliła taki przebieg trasy i pobytu, można stwierdzić, że jest to wycieczka objazdowa i być może chciano urozmaicić pobyt na Istrii wycieczkami na Krk, Pag i Jeziora Plitwickie. Jednakże opis wycieczki zawarty w katalogu i internecie wprowadza w błąd.Jeśli ktoś lubi życie na walizkach i długie trasy, wycieczka go nie zmęczy.
      Poza tym hotele i wyżywienie bez zarzutu. Autokar nowy, czysty, wygodny. Myślę jednak, że za te same pieniądze można spokojniej spędzić wakacje.
      • Gość: Lemon Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.limes.com.pl 23.07.12, 16:16
        A w jakich miejscowościach był nocleg? może pamiętasz nazwy hoteli? jakie były wycieczki fakultatywne? jaka trasa początek i koniec?
      • hepik1 Re: Istria z Rainbow Tours 23.07.12, 16:40
        Nawet w internetowej ofercie jest punkt:

UWAGA! Ze względu na różną, uzależnioną od terminu wyjazdu lokalizację hoteli, ww. program należy traktować ramowo i może on ulec zmianie, oczywiście z zachowaniem wszystkich pozycji zwiedzania. Pilot nie oprowadza po miastach i obiektach muzealnych.

• Gość: Horvath Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.static.sitel.net.pl 24.07.12, 20:52
          Co nie zmienia faktu, ze opis przebiegu wycieczki wprowadza w błąd (p.wyżej). Równie dobrze oferta mogłaby zawierać jedynie nazwy odwiedzanych miejscowości, zakładając pełną dowolność programu zwiedzania.
          Hotele w kolejności: Marina w Rabacu, Omisalj na Krku, Zagreb w Karlobagu i sanatorium w Topusko.
        • Gość: Horvath Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.static.sitel.net.pl 24.07.12, 20:58
          Przepraszam zapomniałem o hotelu Selce w Selcu.
          Wycieczki fakultatywne: Rovinj i Porec.
          Początek trasy: Lublana i Bled, koniec: Topusko.
          • Gość: Lemon Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.limes.com.pl 26.07.12, 12:43
            A jaki standard był tych hoteli? były blisko morza, plaży? Wiem że co wycieczka to ma inne hotele, ale czasem się powtarzają. Nocowałeś w 5 hotelach, po 1 noclegu w każdym? Ja mam wykupioną tą samą wycieczkę w sierpniu, dlatego się dopytuje. Mało jest aktualnych informacji na temat wycieczki "w drodze na Istrię" Jeśli masz jakieś dodatkowe rady, info na temat tej wycieczki to napisz np. czy był czas wolny na kąpiel w morzu? gdzie i co ci się najbardziej podobało mimo uciążliwego nocowania i jazdy autokarem? jak wyglądał plan wycieczek fakultatywnych? w jakiej cenie one były? jak wyglądały poszczególne wycieczki w każdy dzień. Czy był podział grupy na noclegi gorsze i lepsze? Dzięki za pomoc :)
            • Gość: Horvath Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.static.sitel.net.pl 29.07.12, 22:19
              Pierwsze 3 noclegi w Marinie w Rabacu, pozostałe po jednym noclegu w kazdym z hoteli. Standard hoteli dobry, w Topusko - przyzwoity. Wszystkie hotele za wyjątkiem Topusko nad samym morzem. Wyżywienie super, praktycznie poza lodami i napojami niczego nie trzeba dokupywać. Wycieczka fakultatywna była jedna - Porec i Rovinj. Ze względu na uciążliwe, codzienne przejazdy, odpuściłem ją sobie. Nie żałowałem,pobyt na plaży pozwolił odsapnąć. Moim zdaniem warto zobaczyć: Jeziora Plitwickie - jeśli się nie było wcześniej (lepiej zwiedzać poza sezonem, bo w sezonie są tam nieprzebrane tłumy), Lublanę i wyspę Pag. Na Pagu może jedynym zgrzytem jest przejazd do Novaliji, gdzie w zasadzie niczego ciekawego nie znajdziesz. Czasu wolnego na indywidualne zwiedzanie jest wystarczająco dużo. Na przebywanie na plaży, stosunkowo mało. Wybór pozostaje jedynie między wycieczkami fakultatywnymi i plażowaniem. Wycieczka krajobrazowo bardzo ładna (np. przejazd Jadranką, wyspa Pag), ale w takim kształcie jak opisana w katalogu, bez zmian trasy, byłaby zdaniem wielu jej uczestników , dużo mniej męcząca.
            • Gość: Horvath Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.static.sitel.net.pl 29.07.12, 22:25
              Jeszcze mała podpowiedź, która może pozwoli zaoszczędzić parę kun: Jakość wody w chorwackich kranach pozwala na picie jej bez przegotowania i bez obaw. Czasami przewodnicy o tym wspominają, a czasami nie :) Udanej podróży i wielu wrażeń.
              • Gość: ANDRZEJ Re: Istria z Rainbow Tours IP: *.elk.mm.pl 24.10.13, 10:38
                Planuję wyjazd 17.05.2014 lub 6.09 2014 na Istrię z RT .Interesuje mnie ta wycieczka,poieważ zaplanowany jest odpoczynek /3 dni/. Chciałbym wiedzieć, jak jest w rzeczywistości.
                • Gość: Ja Re: Istria z Rainbow Tours IP: 80.50.128.* 27.03.14, 12:14
                  Byłem na tej wycieczce we wrześniu 2013. Wrażenia mieszane. Wycieczka jest po prostu źle zaplanowana (zorganizowana). 3 dni odpoczynku były rozdzielone (1 w Crykvenicy i 2 w Rabacu) ale musisz wiedzieć, że w 1 dzień wolny zajmuje wycieczka fakultatywna (PULA - warto!!!), za którą zapłaciłeś. Wycieczka objazdowa, ale 6 noclegów w 4 hotelach to przesada (nasze hotele w kolejności spania: "Kastel" w Crykvenicy, "Girandella" w Rabac, "Zagreb" w Karlovacu i "Omorika" ponownie w Crykvenicy). Z drugiej jednak strony wszystkie hotele porządne a jedzenie obfite i smaczne. Wycieczkę na PAG możesz sobie odpuścić - 10 godz. w autokarze, 3 godz. na wyspie. Generalnie więcej czasu spędzasz w autokarze niż na zwiedzaniu, choć miejsca przepiękne. A na koniec pogoda - we wrześniu może być różnie; nam się trafiły 2 dni pochmurne (a nawet deszczowe) akurat w dni wolne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka