Dodaj do ulubionych

Jakie ceny -Rejon BUDVA w Czarnogórze

IP: *.e-wro.net.pl 22.07.11, 12:02
Witam,
czytam o Czarnogórze i zakochuje sie w tym kraju i mam ochote odwiedzic rozne jej zakatki. Podobno jednym z ladniejszych miejsc do plazowania jest rejon Budva (Sveti Stefan). Jak tam sie ksztaltuja ceny za noclegi (2 osoby, standard zwykly, zadnych luksusow nie chcemy, pokoj, moze z kuchnią, BLISKO plazy)? A jedzenie? W restauracjach ? Ile obiad kosztuje?
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: MILENA Re: Jakie ceny -Rejon BUDVA w Czarnogórze IP: *.159.30.170.static.crowley.pl 11.08.11, 11:04
      też chciałabym prosić o informację na temat tegorocznych cen w Budvie, tj. obiady, piwo, drinki
    • Gość: pryszczata wyszukiwarka, kłania się nisko IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 12:10
      W jakiej cenie w tym sezonie jest Marchewka ?

Łatwiej pytać niż samemu znależć
      • Gość: MILENA Re: wyszukiwarka, kłania się nisko IP: *.159.30.170.static.crowley.pl 11.08.11, 13:51
        dziękuję, bardzo mi pomogłaś..............
    • nuova ceny - BUDVA 11.08.11, 12:42
      Piwo w sklepie 0,5 l – 0,6
      Piwo w sklepie 2 l – 1,4
      Wina białe i czerwone (nie rocznikowe) – 1,25 – 2,5
      Pomidory – 0,5 – 0,7
      Śliwki – 0,8
      Mleko w kartonie 1 l – 0,7
      Woda mineralna gazowana 1,5 l – 0,6
      Rakija u gospodarzy 1 l – 0,5 – 1
      Rakija w sklepie 1 l – 2,5 – 10
      Arbuz – 0,3
      Pączek na plaży z nadzienie owocowym lub czekoladowym – 0,5
      Kukurydza – 1
      Hamburger – 1
      Frytki małe – 0,5
      Frytki duże – 1
      Kawałek pizzy – 0,8
      Cała pizza – 4
      Burek – 1
      Kefir – 0,3
      Chleb – 0,5
      Herbata – 0,5
      Kawa – 0,5 – 1
      Paliwo: gaz 0,5
      Benzyna – 1,02
      Koraliki – 0,5 – 1
      Wstęp do muzeum w Ulcinj - 1
      Wstęp do Starego Baru – 1
      Wstęp na twierdzę w Kotorze - 1
      Rejs statkiem w okolicy Buljaricy – 2 Euro
      Rejs statkiem Tivat – Kotor – 5 Euro
      Przeprawa promem Lapetani – Kamenami – 3 (od samochodu)
      Widokówka – 0,3 – 0,5
      Kapelusz – 2,5
      ŻABKA (!!!!!!) – 1
      Ceny w Serbii są dużo niższe, o około 30 %. Np. Gaz – 1,40 zł

znalazłam na www.odyssei.com
      • wislok1 Re: ceny - BUDVA 12.08.11, 00:23
        W Słowenii jest niewiele drożej, a ceny w Słowenii są bardzo podobne do cen w Chorwacji.
        Np.:

nuova napisała:

> Piwo w sklepie 0,5 l – 0,6
        W Słowenii 49 centów niezłe piwo austriackie, ale słoweńskie 1 euro

> Wina białe i czerwone (nie rocznikowe) – 1,25 – 2,5
        W Słowenii od 2,5 euro

> Pomidory – 0,5 – 0,7
        W Słowenii od 80 centów

> Cała pizza – 4
        W Słowenii od 5,5 euro

> Kawa – 0,5 – 1
        W Słowenii 1 euro za espresso w knajpie

> Benzyna – 1,02
        Akurat, bzdura, kosztuje więcej niż w Słowenii, bo 1,4 euro, a w Słowenii 1,25

Czarnogóra jest trochę tańsza niż Chorwacja i Słowenia, ale gdzieś o około 10-20%
        Oczywiście ceny są rzeczą względną, np. w jednej kanjpie kasują za piwo o 100% więcej niż w innej
        • nuova Re: ceny - BUDVA 12.08.11, 08:01
          wislok1, umowmy sie - nie chodzi o to, ze ktos bedzie szukal knajpy w ktorej kupi piwo za dokladnie tyle €, ile napisal jakies forumowicz. podajemy orientacyjne ceny i jak ktos sie ich czepia, to jego sprawa.
          z reszta, dla singla (kt. w miare dobrze zarabia) 15% wyższe ceny sa do przezycia, ale jak jedzie 4 lub 5-cio os. rodzina, to ta nadplata juz nie kazdemu pasuje.

obrazek z VII'2010 - zwykle klapki japonki na starganie przy plazy 12€ (zat. kotorska). teraz zaluje, ze nie trzasnelam fot. :))
          • wislok1 Re: ceny - BUDVA 12.08.11, 08:34
            Im dalej od Polski, tym wyższe są koszty dojazdu, no i dłużej się jedzie.
      • jarecki1970 Re: ceny - BUDVA 16.08.11, 00:39
        nuova napisała:

> Piwo w sklepie 0,5 l – 0,6
        > Piwo w sklepie 2 l – 1,4
        > Rakija u gospodarzy 1 l – 0,5 – 1
        > Rakija w sklepie 1 l – 2,5 – 10
        > Arbuz – 0,3
        > Pączek na plaży z nadzienie owocowym lub czekoladowym – 0,5
        > Hamburger – 1
        > Frytki małe – 0,5
        > Frytki duże – 1
        > Kawałek pizzy – 0,8
        > Cała pizza – 4
        > Paliwo: gaz 0,5
        > Wstęp na twierdzę w Kotorze - 1
        > Widokówka – 0,3 – 0,5
        > Ceny w Serbii są dużo niższe, o około 30 %. Np. Gaz – 1,40 zł
        > znalazłam na www.odyssei.com

Nie wiem dlaczego podajecie ceny nie będąc na miejscu i wprowadzacie z błąd osoby które się tam wybierają
        1. co do Serbii to gaz kosztuje 1,10-1.20 dinara
        2. piwo w Mantenegro butelka 0,5 l -0,6 euro , 2 l plaski 1,70-2,00 euro, puszka 0,5l -0.7- 1 euro
        3. Rakija 1 litr 5-7euro
        4. Arbuz ok 0,20 euro
        5.Hamburger 2-2,5 euro ( wybór dodatków sam dobierasz ) płacisz za mięso
        6. Kotor wstęp 3 euro ( dzieci nie płacą)
        7. gaz 0,72-0,75 euro
        8. dwa leżaki i parasol na plaży 6 euro
        To tak skrótowo , byłem w Sutomoro wróciliśmy 12 .08.2011 , miejscowość bardo rozrywkowa i atrakcyjne tylko te śmieci odstraszają.

Byłem widziałem więcej chyba nie pojadę :(
    • tytus41 Re: Jakie ceny -Rejon BUDVA w Czarnogórze 15.08.11, 22:46
      Byłem w Czarnogórze w II połowie lipca br. Kwaterę zarezerwowałem przez panią Marię Kosanovic w Ulcinju. Koszt noclegu 8€/osobę + 0,5€ klimatyczne/dobę. Warunki bardzo dobre. Jechałem samochodem z rodziną (żona + córka). Całkowity koszt urlopu to 5100 zł. noclegi, wyżywienie głównie w restauracjach z wyjątkiem śniadań, opłaty plażowe, paliwo, winiety, bilety wstępu do muzeów itp, właściwie wszystko co składa się na taki wyjazd i pobyt. Może wydawać się dużo, ale za to co widzieliśmy, przeżyli i zjedli było warto i nie czuję, że było to przepłacone. Oczywiście gdyby nie moja ułańska fantazja, można by zaoszczędzić co najmniej 1000 zł. Jest duża rozpiętość w cenach. Można zjeść obiad (3 osoby) za niecałe 20€ z piwem, a dla wymagających 60€ (np. restauracja na Ada Bojana, ryba z rusztu, piwo, kawa).
      • sofia41 Re: Wygląda mi to na masochizm mózgu 16.08.11, 08:40
        tytus41 napisał:

> Byłem w Czarnogórze w II połowie lipca br. Kwaterę zarezerwowałem przez panią M
        > arię Kosanovic w Ulcinju. Koszt noclegu 8€/osobę ..........................................

Nie lubię podawania ceny od osoby. Miałoby to sens, gdyby każda osoba płaciła za siebie sama i gdyby cena lokalu była zależna od ilości osób.
        Dam ci przykład, twoj własny: kwatera kosztowała was 32 euro/dzień/4 osoby.
        Czy ta kwatera byłaby tańsza o 16 euro/dzień gdyby mieszkało w niej tylko 2 osoby ?

• tytus41 Re: Wygląda mi to na masochizm mózgu 20.08.11, 10:20
          czytaj uważnie, 8 euro/osobę x 3 osoby = 24 euro/doba. Czego nie rozumiesz? Ja zgłosiłem zapotrzebowanie na nocleg dla trzech osób, w odpowiedzi podano mi cenę od osoby a nie na ilu osobowej kwaterze będziemy mieszkać. To mógłby być apartament 5-osobowy, a co mnie to obchodzi, że nie mieli mniejszego? Gdyby tak było, to na pewno uściśliłbym informację. Jeśli podali cenę, taką jak podali, to widocznie mieli pokój 3-osobowy. Jeśli ktoś wynajmuje kamping 6-osobowy za 200 zł, to nie mówi że to kosztuje 33,33zł od osoby i możesz go wynająć nawet w pojedynkę. W Barze spotkałem się z tablicami informacjami, gdzie były podane ceny "10 euro/ person" i nie widziałem tablic z informacją "sobe" (pokój) lub "apartmani" z ceną. A tu jest przykład jak podają ceny: Tekst linka
          To jest rzeczywiście masochizm mózgu... TWOJEGO!
      • jerkan Re: Jakie ceny -Rejon BUDVA w Czarnogórze 22.08.11, 08:28
        Poproszę namiary na Marię Kosanovic w Ulcinju. Pozdrawiam jerkan
    • Gość: Sz.P Ceny w Budvie 25.07.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 21:46
      Witam
      Pisze to czego ja zawsze szukam na forach czyli cen alkoholu itp.
      Piwko na plaży ok 1,5-2 euro
      Piwko na wyspie hawaii 3 euro
      Piwko w sklepie 0,75 euro (tyle że jest jakaś dziwna kaucja za butelkę 0,5 euro) poza Slovenska Plażą bo tam właśnie byłem.
      Rakija na targu od "miejscowych" 1l można utargować do 8 euro
      Jedzenie mieliśmy same śniadania w Slovenskiej i cieszyliśmy się że nie wykupiliśmy obiadów. Ceny przy plaży za ichniejsze żarcie od 6-12 euro, dużo taniej a również konkretnie jest jeżeli oddalimy się od plaży w kierunku restauracji Parma.
      Polecam wycieczkę opływową wokół Boki Kotorskiej (20 euro) warto wydać, a także plażowanie na wyspie Hawaii ( 10 euro za dwa leżaki i parasol + 3 euro za przepłynięcie w tą i z powrotem) plus cisza i mega czysta woda. A co do hotelu był jak najbardziej OK.
      Miłego wypoczynku
      • srodkidowodowe Re: Ceny w Budvie 25.07.2013 04.08.13, 17:12
        Sorry nuova ale "Przeprawa promem Lapetani – Kamenami – 3 (od samochodu) " w zeszłym roku płaciliśmy 4,5 euro i mam nadal ten bilet jako pamiątkę- dowód a wstęp na mury kotoru płaciliśmy po 3 euro a nie jak podajesz 1 euro.

Chyba tutaj są bardziej realne ceny (choć z 2011 ) czarnogora.kissdesign.pl/76/ceny-w-czarnogorze/

Jak wrócimy na początku września to będziemy znali aktualne ceny :-))) ale spodziewam sie że przez te trzy tygodnie nie wydamy więcej jak 1500-1800 euro na czteroosobową rodzinę.
    • Gość: ola Re: Jakie ceny -Rejon BUDVA w Czarnogórze IP: 79.162.65.* 09.08.13, 18:06
      Ceny są takie same na całym wybrzeżu i w górach jeżeli lubisz rozmawiać, poświęcić chwilę czasu potencjalnym gospodarzom. Jeżeli jedziesz na własną rękę tak jak my: 10 E/os/noc - oczywiście trzeba czasem 20 minut poszukać, bo sobe/apartmani obok siebie potrafią być za 10-25/os/noc pokój- różne. To kwestia podejścia właścicieli i Twojego. Możesz mieć w cenie 10Ee/os/noc domek na kampingu ze wszystkim/ pokój z łazienką i kuchnią/ apartament. Wszystko zależy jak prowadzisz rozmowę i czy masz czas aby podyskutować, napić się kawy i wtedy dostajesz dobrą cenę tak w Sutomore, Bar, Petrowac, Jaz, Kumbor, Tivat, Tara camping, generalnie wszędzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka