Dodaj do ulubionych

Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w CRO?

10.08.11, 13:21
Witam, co waszym zdaniem, poza Trogirem, Splitem, Dubrownikiem i Jeziorami Plitwickimi, koniecznie trzeba lub warto zobaczyć w Chorwacji? Te miejsca zwiedziłam w zeszłym roku, w tym chciałabym odwiedzić nowe i zastanawiam się, gdzie warto się udać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Foxer Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 13:44
      Nie byłeś na Istrii i w Zatoce Kvarnerskiej, Opatija, wyspa Krk, Pula, Porec, Rovinj. Jest mnóstwo ciekawych miejsc w tym rejonie, wszędzie tam warto się udać
    • Gość: Irek Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 14:02
      Ja w tym roku oprócz Splitu i Trogiru zwiedziłem z jednej strony Makarską i Omisz a z drugiej Primoszten, Szybenik z zaliczeniem plaż i basenów kompleksu Solaris oraz nieopodal Skradin skąd popłynąłem statkiem do Skradinskiego Buku i zażyłem kąpieli przy wodospadach Krka. Rejs statkiem w obydwie strony jest w cenie biletu wstępu do Parku Narodowego Krka - 95 kun ale naprawdę warto. Dzieci do 14 lat 70 kun a do 8 gratis.
    • agulcowa Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w 11.08.11, 14:46
      Warto zwiedzić całe wybrzeze, przejechać je najlepiej od Istrii aż do Dubrovnika, a potem zawsze można wrócić aby zwiedzać wyspy :) caaaała Chorwacja jest piękna. No i Plitvice to oczywiście też obowiązkowy punkt programu :)
    • Gość: Piotr 4a Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 12:33
      A po drodze do Dubrovnika widziałaś: arboreturm w w Trsteno i mury w Stonie ?
      Za Dubrovnikiem do obejrzenia najwyższe klify w Cro: Konavle + miasteczko Cavtat.
      Ze starego miasta w Dubrovniku odpływają małe stateczki na pobliską wyspę Lokrum,
      która jest jednocześnie pięknym parkiem z możliwością kąpieli na skałkach.
      I tak możnaby wyliczać informacje o każdej części Chorwacji, gdzie jest masa ciekawych miejsc. Trzeba się trochę postarać i sięgnąć po przewodniki + fora internetowe z praktycznymi poradami.
      Pozdrav
    • Gość: Foxer Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 15:58
      Takie pytanie powalają z nóg.
      Jak można być w Chorwacji i nie kupić przewodnika po Chorwacji,
      gdzie opisane są wszystkie atrakcje tego kraju.
      Dodatkowo wystraczy wpisać do wyszukiwarki internetowej:
      chorwacja atrakcje
      i otrzymuje się wielką ilość informacji o przeróżnych atrkakcjach
      • szkrabeusz Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w 12.08.11, 19:28
        Łatwo cię powalić. Przewodnik mam. A pytanie brzmiało "waszym zdaniem", jakbyś nie doczytał/a.
        A wszystkim innym dziękuję za opinie.
        • Gość: Foxer Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 21:31
          Powalić ?

Co jest lepsze w planowaniu wyprawy do Chorwacji:
          fachowe informacje z przewodnika, wiele stron opisów zabtytków, plaż, informacje praktyczne, itp.
          czy subiektywne, krótkie, opinie z forum?
          Chorwacja ma tyle atrakcji, że nie da się je opisać na forum tak jak w przewodniku.
          Jest to niemożliwością, nikt nie ma głowy do pisania na forum elaboratów.
          Dostałeś wiele propozycji, miejsc gdzie warto pojechać i spodziewałem się choć troszeczkę inicjatywy z twojej strony, pytań o szczegóły dotyczące zabytkówm pytań o noclegi, wyżywienie, bilety wstępu, i tak dalej.
          Jak się planuje wyprawę, to trzeba się dobrze przygotować logistycznie.
          Zamiast tego bierność, może jeszcze forumowicze mają za ciebie załatwić rezerwację ?
          Odezwałeś się dopiero wtedy, kiedy ktoś ciebie ochrzanił
          • szkrabeusz Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w 13.08.11, 21:14
            No cóż, nie spełniłam twoich oczekiwań, trudno. Nie jestem od tego. Pytam o co chcę i kiedy chcę, nie twoja sprawa. Jeśli masz coś do zaproponowania, chętnie przeczytam, jeśli nie - kazań, pouczeń i umoralnień nie potrzebuję.
            • Gość: Foxer Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 21:34
              Zaproponowałem dwa miejsca w Chorwacji, oba bardzo ciekawe. Spodziewałem się pytań o szczegóły.
              Nie mam w zwyczaju pisać elaboratów na 200 stron, a tyle by trzeba było napisać pobieżnie o atrakcjach Istrii i Zatoki Kvarnerskiej.
              Wychodzę z założenia, że jeśli komuś zależy, to sam się zapyta o szczegły. Tobie widac nie zależy.
              • Gość: Irek Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 22:15
                Człowieku masz problem ze sobą to nie odpisuj. Pewnie nie wiesz ale odbiera sie ciebie fatalnie. Dosłownie jako upierdliwca. Wygladasz na forum jakbys postradał wszystkie rozumy a z drugiej strony jakbys sie czuł niedowartościowany. Za grosz brakuje ci kultury. Jak chcesz pomagać a zarazem pouczać to bierz przykład z kultury Hepika. Ale do tego pewnie trzeba dorosnąć. Poza tym jak pouczasz to sie zaloguj. Ja na przykład byłem I-szy w Chorwacji raz ale radziłem sobie na tyle dobrze, że chciałbym innym pomóc a nie ich denerwować. Problem mam w tym, że rejestrowałem sie wiosną i po długiej nieobecności związanej z chorobą oraz niepewności czy pojadę zapomniałem logina itp. dlatego forum odrzuca ponowną mą rejestrację z mego emaila. Nie wiem Foxter jak to odbierzesz pewnie jak "bezbłędni kierowcy z CB" ale nie masz racji. Czyta sie ciebie jako agresywnego forumowicza.
                • Gość: Foxer Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 08:41
                  Irku : pewnie nie wiesz ale odbiera sie
                  ciebie fatalnie. Dosłownie jako upierdliwca. Wygladasz na forum jakbys postradał wszystkie rozumy a z drugiej strony jakbys sie czuł niedowartościowany. Za grosz brakuje ci kultury.
    • wislok1 Taa 12.08.11, 22:01
      Może zamiast zastanawiać się nad Chorwacją wybrać Słowenię ?

Z uwagi na długość wybrzeża, czyli 46 km, da się zobaczyć całość,
      a atrakcje nie sa gorsze niż w Chorwacji:
      picasaweb.google.com/116371974351992964174/Izola
      picasaweb.google.com/116371974351992964174/PiranIPortoroz
      No i blisko jest do Chorwacji
      picasaweb.google.com/116371974351992964174/SavudrijaIInneMiejscaChorwackiejIstrii
      oraz do Włoch
      picasaweb.google.com/116371974351992964174/TriestIGrado
      • szkrabeusz Re: Taa 13.08.11, 21:33
        Zdjęcia super. Temat warty przemyślenia. A jak z noclegami: jak cenowo; czy można jechać w ciemno i szukać na miejscu, czy też lepiej nie ryzykować; możesz polecić jakąś zaufaną stronę z noclegami?
        • wislok1 Re: Taa 13.08.11, 22:30
          Można jechać w ciemno, ale moim zdaniem nie warto ryzykować.
          Apartamenty są w róznych cenach, od 50 euro.
          Warunki na moje oko są niezłe.
          Wystarczy wpisac do googli:
          ferienwohnung izola
          i jest całkiem spora lista.
          Latem jest spore obłożenie i trudno znaleźć coś fajnego w ciemno. Przybywają tłumnie Niemcy, Czesi, Włosi, itd.
          Ja byłem w hotelu,przy małych dzieciach jest szansa zmaleźć taki hotel, że będą miały pobyt gratis i wtedy to się lepiej opłaca od apartamentów.
          • deoand Re: Hahahahah 14.08.11, 09:54
            Hepik- hahahh nawet na Forum o Chorwacji zdarzają się różnice zdań między forumowiczami choć w porównaniu do dawnego Egiptu to Francja -elegancja niemal Wersal .
            hahahhahahha

pozdrawiam wszystkich .
            • wislok1 Taa 15.08.11, 00:11
              Każdy ma czasem zły dzień i kogoś opier... na forum, zdarza się.
              A ten mu odpowie tym samym.
              Jak nie lecą kur... i chu.., to nie ma tragedii, hehe
              Forum Chorwacja, Słowenia i Czarnogóra jest bardzo grzeczne
    • amica11 Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w 15.08.11, 14:40
      Bardzo podobają mi się morskie organy w Zadarze.
      • Gość: Piotr 4a Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 10:02
        Jeśii już Zadar i organy, to co z najpiekniejszym (podobno) zachodem słońca z placyku obok
        i pokazem 'tańczącego światła' po zachodzie ? Chyba przegapiłaś (eś) jeśli nic nie piszesz ?
        Starówka Zadaru na którego końcu są organy, to też jedno z ciekawszych miejsc do zwiedzania zabytków w Chorwacji.
        Pozdrav
    • Gość: moli Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 23:04
      Miałam zamiar w tym roku w końcu zobaczyć Chorwację, ale po wypowiedziach znowu nic mnie nie zachęciło:-(

• Gość: Foxer Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 23:36
        Już w to wierzę
        • Gość: moli Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 22:45
          tz???

Z Chorwacją i W.B są to ostanie kraje które chciałabym zobaczyć. Jakoś nic mnie tam nie przyciąga i nic, ani nikt mnie nie zachęciło.

Za to wyspy greckie odwiedzę na pewno:-)
          • hepik1 Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w 21.08.11, 12:50
            Myślę ,że wszyscy cromaniacy, a i Chorwacja jako kraj jesteśmy pogrążeni w głębokiej żałobie i nieutuleni w żalu,w związku z Toja decyzją ;)
          • Gość: Irek Re: Co warto/koniecznie trzeba jeszcze zobaczyć w IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 13:47
            greckie? Tam tyle ludzi. Proponuję jeszcze odwiedzić tą wyspę co byli na niej Robinson Cruzoe i Piętaszek. W końcu dalej od Polski to dłużej odpoczniemy i szybciej zapomnimy o żałobie (czyt. Hepik).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka