Dodaj do ulubionych

Chorwacja samolotem?

11.11.11, 00:06
Czy przy składzie dwie dorosłe osoby plus jedno dziecko ma to w ogóle sens? Jakie są szanse na znalezienie lotu tam i z powrotem w cenie, która nie przekroczy kosztów podróży samochodem?
Troszkę poszukałam i wydaje mi się, że żadne ale spytac nie zaszkodzi :)
Dodam, że jestem ze Śląska, więc koszty podróży przez całą Polskę mnie nie dotyczą.
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Chorwacja samolotem? 11.11.11, 00:15
      Sam szukałem w tym roku i to nie ma żadnego sensu ekonomicznego.
      I też jestem ze Śląska.

Samochodem nie jest źle.
      Nie ma najmniejszych szans na to, żeby koszt przelotu był mniejszy niż koszt dojazdu autem.

Z Cieszyna dojedziecie nad Adriatyk na Istrii w 8 godzin spokojnej jazdy, bez stresu, zgodnej z przepisami,aa autostradach.

Życze tego samego w dotarciu nad polski Bałtyk

• hepik1 Re: Chorwacja samolotem? 11.11.11, 06:05
      Ale by sie zastanawiać czy ma sens ,czy nie ma, potrzebne jest spełnienie podstawowego warunku-coś by tam musiało latać.
      A nie lata.
      Ostatni raz samolot poleciał w roku 2010(linie norweskie) i były to loty z Warszawy.
      Z Krakowa jeszcze dawniej i był to krótki epizod.
      Najtańszy wtedy bilet kosztował ok 250 zł(kupowany z odpowiednim wyprzedzeniem) i dla 2osób podróż samolotem wychodziła mniej więcej, jak własnym samochodem.
      Od przyszłego roku z płd będzie mozna pojechać wyłącznie autostradami(w maju otwarcie A-1 do granicy z Czechami.
      Inna sprawa,że strach pomysleć ile to będzie kosztować,zakładając ,że benzyna będzie kosztować co najmniej 6 zł ,a i tak w Polsce jest ona najtańsza,w porównaniu do krajów tranzytowych i Chorwacji.
      • wislok1 Re: Chorwacja samolotem? 11.11.11, 22:22
        Jak ktoś zatankuje na Śląsku, to do Słowenii dojedzie, a tam cena jak u nas.
        Nad Bałtyk auto też potrzebuje benzyny. 2 razy jechałem do Świnoujścia, raz wracałem z Gdańska autem i to zawsze był lekki horror, przy czym przejazd przez Łódź to już jest ciężki horror.
        Samolotami można latać z Ostrawy. Wiem, ze czeskie biura podróży organizują loty.

• Gość: anka Re: Chorwacja samolotem? IP: *.darnet.pl 12.11.11, 11:51
          Zobacz oferty z Sumady Trawel autokarem dziecko do 12 lat ma gratis do końca listopada.
    • Gość: an Re: Chorwacja samolotem? IP: *.adsl.net.t-com.hr 15.11.11, 16:09
      Ja lecialam w tym roku z Berlina. Cena biletu zalezala od tego kiedy sie go kupilo. Za 2 dzieci + 1 dorosly placilam ok. 1200 zl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka