Dodaj do ulubionych

euro eurem ale cos jest nie tak

24.01.12, 07:53
od miesiaca szukamy intensywnie chałupy na wakacje,
od 4 lat niezaleznie czy była to Chorwacja, Włochy, Bułgaria czy Grecja miescilismy sie w przedziale 2 - 3 T€ - mowa o samodzielnym domu. I z reguły ostateczna decyzja zapadała w marcu. teraz zdecydowalismy sie na Chorwacje lub Czarnogóre ale od miesiaca nie mozemy znalezc niczego ponizej 4 T€. to co najmniej 30% wzrostu od zeszlego roku- czy to powod zwiekszonego popytu bo Egipt itd? czy wejscia do EU planowanego?. nie mam pojecia i juz nie wiem gdzie szukac :)
zostana znów Włochy bo Sycylia dalej tania tylko ta odległosc...
Obserwuj wątek
    • mmascarpone Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 09:06
      Ja mam podobnie ;) Wszystkie znane i polecane miejscówki-apartamenty są już zajęte. Zdesperowana szukałam miejsca w hotelu ,ale cena za 4 osoby mnie powaliła. Nawet tegoroczna oferta Interhome jest żałośnie kiepska!
      • mmascarpone Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 09:08
        Dodam, że jadę na przełomie maja i czerwca więc poza ścisłym sezonem
        • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 09:14
          ja w lipcu
          inerhome
          casamundo
          fewo
          nic. zero albo cena z d*py
          • sofia41 Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 10:45
            Wygląda, że można wynająć
            www.ownersdirect.co.uk/availability.asp?property_id=50953
            • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 10:51
              nie można. Ona nie spełnia naszych oczekiwań.

inaczej - można wynając dom i za 1000 euro, może taniej. Ale jadąc w 3 rodziny z 5 dzieci mamy pewne warunki które muszą być spełnione i do tego sie odnoszę

5 sypialni, 3 łazienki, basen lub bezposrednio nad wodą
              • mmascarpone Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 11:39
                Ja płaciłam w zeszłym roku 73Euro za dzień,za 4 osoby,z obiadokolacją,nad samym morzem,apartament 2 pokojowy,łóżka, a nie rozkładane kanapy.A teraz trudno znaleźć coś podobnego. I nie na wyspie!
              • Gość: darek.59.pl Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 12:26
                Podaj prywatny adres poczty e-mailowej to prześlę Ci adresy stron, na których zwykle szukam apartamentów. Może coś znajdziesz, choć przyznaję, że jest coraz trudniej.
                • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 14:09
                  pisz na priva - odbieram - i wielkie dzieki
              • sofia41 Re: euro eurem ale cos jest nie tak 25.01.12, 08:21
                trypel napisał:

> nie można. Ona nie spełnia naszych oczekiwań.

można

www.ownersdirect.co.uk/croatia-dalmatian-coast-5bed.htm
                • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 25.01.12, 08:48
                  jednak nie.
                  patrzyłas na cenę?
                • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 26.01.12, 09:59
                  na mało grzeczne uwagi foxera że przeciez Sofia mi wszystko znalazła pozwoliłem sobie jeszcze raz przejrzec pozycję po pozycji.
                  Fantastyczne domy za abstrakcyjne ceny, 2 jakie spełniają wymagania cenowe sa w odległosci 10 minut (raz jazdy raz spaceru) od morza.
                  Więc niestety jeszcze raz dziekuję za zaangazowanie ale niestety nic tam nie ma dla nas.
              • sofia41 Re: np. tu 25.01.12, 08:23
                trypel napisał:

> nie można. Ona nie spełnia naszych oczekiwań.

www.ownersdirect.co.uk/availability.asp?property_id=69096
    • Gość: e-tam Do > trypel IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 12:29
      trypel napisał:
      od miesiaca szukamy intensywnie chałupy na wakacje,
      od 4 lat niezaleznie czy była to Chorwacja, Włochy, Bułgaria czy Grecja
      ...
      ...co najmniej 30% wzrostu od zeszlego roku...

Po kilkakrotnym pobycie ww krajach wybraliśmy na 2012 Grecję.
      Chyba pojedziemy autem+przyczepa kempingowa w znane nam miejsce, byliśmy już tu 2 razy na tym mini kempingu w zadbanym ogrodzie/sadzie. Do piasczystej plaży kilka kroków.
      Jeżli szukasz ciszy i spokoju wejdż na ich stronę www, może ten mini hotel to jest to czego szukasz.
      Wasz wybór, Wasza decyzja.
      Napisz do nich śmiało i bez wahania na pewno otrzymasz info.

Lokalizacja < zerknij > hotel/kemping
      "Grubsze" zakupy Agia Triada (market) , "cieńsze" w Epanomi.
      Uwaga blisko do lotniska Saloniki. Częśc rodziny doleciała do nas samolotem.

Pozdrawiam,
      Grecja < jedna z wypraw

Dostaliśmy upust, Katerina napisała jak niżej.

Od: Akti Retzika <info@retzikas.gr>
      Do: Xxxx Yyyy
      Temat: RE: Price 2012
      Data: Sun, 8 Jan 2012 22:02:01 +0200

Dear Mrs. Xxxx & Mr. Yyyy,

Thank you for your interest in Akti Retzika. In reply to your questions, I would like to inform you about the following: The cost per night is 22 euros
      If you stay for the period 1st of July (arrival) – 31st of July (departure), the special price for you will be 560 euros! ( from 660 euros )

We look forward to receiving your reply.
      For any additional information or clarification please do not hesitate to contact me and I hereby remain with kind regards.

Katerina Retzika
      akti retzika
      Hotel-Camping-Tavern-Beach bar
      (+30) 6937 456551,2,3
      www.retzikas.gr
      info@retzikas.gr
      • trypel Re: Do > trypel 24.01.12, 14:11
        też nad tym myslimy. Wiem że z Budapesztu dojedziemy w jedną noc. Ale to juz nam sie robią 2 nocy podróży... a mamy dzieci :) najmłodsze 3 lata.
        Chorwacja, Włochy to jedna noc.
        dzięki w każdym razie
      • Gość: vvv Re: Do > trypel IP: *.ists.pl 24.01.12, 18:01
        Sam nie wiem czy polecać to miejsce komuś kto jedzie z dziećmi?
        Fakt, zaletą tego miejsca jest piaszczysta plaża i bezpieczna woda przy brzegu ale chyba nic poza tym. Dla kogoś kto szuka spokoju to rzeczywiście idealne miejsce, no może poza weekendami kiedy to saloniczanie zjeżdzają na plazę. Bawią się w miarę cywilizowany sposób i chlewu nie robią. Zresztą plazą jest bardzo pojemna. Myśmy zabawili tam kilka nocy głównie po to by zwiedzić sobie Saloniki. Na paluszki Chalkidiki jest już trochę dalekawo.
        Dookoła kempingu ciągną się pola uprawne - przy drodze do Epanomi można zaopatrzyć się w świeże warzywa i owoce. W Epanomi market też jest.
    • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 18:04
      Nie cierpię mitomanów
      • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 18:10
        za to Ty mnie bawisz do łez :)
        im bardziej sie ekscytujesz tym większą radochę mi sprawiasz :)
        • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 18:30
          Wpisz sobie do casamundo.pl lub na innej stronie
          twoje wymagania i masz w lipcu do wynajęcia domy z basenami dla kilku rodzin w cenie znacznie poniżej 4000 euro,
          przestań siać ferment na forum
          • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 18:39
            to że Tobie sie coś wydaje nie oznacza nic.
            Nie ma w tym roku tego co było w zeszłym.
            casamundo jest tańsze od interhome ale w nim równiez nie ma nic mając to czego chcemy spełniało również wymagania cenowe,

a co do siania fermentu to raczej Twoja projekcja
            • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 19:12
              Fakt, Wersalu ze złotymi klamkami i basenu wypełnionego szampanem nie oferują
              • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 19:30
                wpisz 30.06 - 14.07
                5 sypialni
                3 łazienki
                bezpośrednio nad morzem (tam jest niby 200 m ale widać co jest bezposrednio a co nie bo 200 m pod góre z 3 latkiem nas nie interesuje) lub basen
                zmywarka konieczna
                i wyeliminuj wyspy z koniecznoscią skorzystania z promu (Pag moze byc bo wjade z dołu)

i zobacz co zostanie www.casamundo.pl/index.php?displayform=0&submitted=1&offset=0&order=search_rate&direction=DESC&periodmode=weekly&destination_id=7960&geo[0]=7960&geo[1]=7960&periodbeginday=30&periodbeginmonth=5+2012&duration_daily=&periodbegin=2012-06-30&duration_weekly=14&persons_max=11&swimmingpool=&television=µoven=&washmachine=&kids_beds=&fireplace=&sauna=&solarium=&terrace=&pets=&dishwasher=1&aircondition=&water=&fishing=&boat=&garage=&internet=&handicapped_accessible=&sleeping_rooms=5&distance_water=1&distance_skiing=0&object_type=0&hotelsearch=
                z których jak cos wygląda przyzwoicie to kosztuje ponad 20 tys pln.
                W zeszłym roku ceny były inne. Niezależnie od kursu a wybór wiekszy do marca.
                • Gość: duba Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.ip.mgk.pl 24.01.12, 20:20
                  Wysokie wymagania to i wysokie ceny.
                  Biednieje Jewropa w tempie 20% na rok.
                  • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 20:27
                    wymagania mamy te same od 4 lat. I przez 4 sezony miescilismy sie zawsze. Tym razem nie uwierze ze w ciagu sezonu ceny podskoczyły o 30 % w euro. Raczej albo mniej ofert albo dużo wiecej chętnych i oferty już przebrane.
                  • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 20:43
                    Przwdziwy bogacz, anie dziecko neostrady,
                    na ten cen nie jęczy na forum, ani nie chwali się tym, że wynajmuje wille z basenami, tylko płaci i wypoczywa
                    • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 21:02
                      Ty masz Foxer jakies megakompleksy.
                      Willa z basenem za 4 tys pln od rodziny na 2 tyg nie jest luksusem od jakis 10 lat czyli od momentu kiedy srednie zarobki przekroczyły 2 tys netto msc. Jak dla kogos taki wydatek jest luksusem i oznaka bogactwa to powinien przemysleć swoje życie i może zabrać sie wreszcie do roboty
                      • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:10
                        Nie willa z basenem, tylko mieszkanie w willi z basenem razem z dwoma rodzinami.
                        Po co jechać nad Adriatyk, żeby kąpać się w basenie o rozmiarach 5 na 6 metrów, to tylko wie nasz ukochany, przesympatyczny Trypel.
                        No, ale my z "bieda apartamentów" nigdy nie zrozumiemy arystokracji
                        • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 25.01.12, 07:14
                          Gość portalu: Foxer napisał(a):

> Nie willa z basenem, tylko mieszkanie w willi z basenem razem z dwoma rodzinami
                          > .
                          > Po co jechać nad Adriatyk, żeby kąpać się w basenie o rozmiarach 5 na 6 metrów,
                          > to tylko wie nasz ukochany, przesympatyczny Trypel.
                          > No, ale my "betony" nigdy nie zrozumiemy innych

zapytaj naszych dzieci - pewnie wyjasnią że starzy przed 13-14 nie ruszą d*py a oni chca się kąpać. Więc albo nad morzem albo basen. (nawet 3x4)
                • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 20:39
                  Ja tam widzę obok willi-pałaców ładne domy za 9000, 10000, 11000 złotych,
                  na każdą kieszeń coś się znajdzie.

Gdybyś rzeczywiście był przy kasie, to byś zapłacił bez szemrania 4000 euro, a nie zawracał ludziom d... na forum
                  • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 24.01.12, 20:56
                    zawracam Tobie d*pe?
                    nie musisz sie tak angażować bo sie spocisz

jakbym był jak to mówisz przy kasie to bym wynajął taką za 10 tys euro za 2 tyg bo takie też są :)
                    ale mnie nie stać. A na pole kampingowe i do bieda-apartamentów nie lubie
                    • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 21:49
                      Obrażasz z 80% ludzi, którzy jeżdżą do Chorwacji do wspomnianych przez ciebie
                      "bieda-apartamentów".
                      To naprawdę jest bardzo nieładnie nabijać się z kogoś, kto ma mniej pieniędzy na urlop
                      albo po prostu nie lubi szastać forsą
                      i szpanować chęcią wynajęcia willi z basenem oraz zmywarką(?!)
                      Żenada
                      • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 25.01.12, 07:21
                        nie obrażam
                        sam korzystam z bieda-apartamentów i sypiam w Rumunii w hotelach za 6 euro za osobe jak jedziemy we dwoje albo sam na motocyklu.
                        Ciesze sie ze interhome i casamundo wprowadziło specjalnie dla mnie opcję zmywarki w wyborze bo przecież nikt normalny ze zmywarki nie korzysta. Foxer to poczytuje za szczyt luksusu mycie garów piaskiem nad rzeką. Inna opcja to niepotrzebna demonstracja bogactwa i szastanie forsą.
                        Biedny zakompleksiony foxer
                        • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 07:37
                          Arystokracja korzystająca ze zmywarki, a więc przygotowująca sobie samodzielnie posiłki ?!
                          Jakoś zupełnie to nie pasuje razem: wynajmowanie luksusowej willi z basenem i jednoczesne gotowanie sobie obiadków i kolacji jak ci bieda-apartamentów.
                          Oj, trypel, trypel, te wypasione wile widziałeś tylko na obrazku, jak ci o nich rodzice albo kumple opowiadali,
                          przestań się wygłupiać
                          • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 25.01.12, 08:32
                            to Ty uparcie wmawiasz mi coś czego nigdzie nie pisałem - dla mnie (i podejrzewam dla sporej czesci urlopowiczów) basen i zmywarka nie jest wypasem tylko standardem urlopowym :)
                            I owszem -bedąc w 11 osob przygotowujemy sami sniadania i kolacje bo (zwłaszcza w Chorwacji) nie stać nas na 3 wizyty dziennie w knajpie. A że zmywać nie lubimy to już niby luksus? Masz prakę w domu? pewnie nie - bo takie luksusy nie dla Ciebie

A może lepiej skończyc bezsensowną dyskusję? jak mozesz pomóc to to zrób, kolega od Grecji pomógł - dostałem 700 euro za apartament 2 pokojowy z kuchnią za 12 dni w sezonie nad samym morzem. za 3 apartamenty wyszło 1900 euro (jeden mniejszy). Nie ma zmywarki ale ceny w greckich knajpach są dużo nizsze a miejsce jest super położone.

Niestety towarzystwo nie chce jechać aż tak daleko i wciąż szukamy - umiesz pomóc? czy tylko marudzić o niepotrzebnych luksusach.
                            Znalazłem tez coś takiego:
                            www.rentbyownerbg.com/offer/782/#rates
                            w Bułgarii - niestety nawet tam w tym roku ceny poszły ostro w górę i tego nie rozumiem również.
                            • Gość: e-tam Do > trypel IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 09:52
                              trypel napisał:
                              ...Niestety towarzystwo nie chce jechać aż tak daleko...

Zachęcam towarzystwo do przelotu samolotem na pewno Wasze pociechy mniej się umęczą podczas podróży.

Hotelik Retzika odbierze całe towarzystwo z lotniska...
                              Free Transportation from Thessaloniki Airport (for stays of 3 nights or more)

Pozdrawiam,
                              Taki wariant z przelotem dzieciarni w obie strony przerabialiśmy wielokrotnie.
                            • Gość: do> trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.12, 10:11
                              trypel napisał:
                              bedąc w 11 osob przygotowujemy sami sniadania i kolacje bo (zwłaszcza w Chorwacji) nie stać nas na 3 wizyty dziennie w knajpie.

Po jaką cholerę szukacie najdroższych apartamentów, jeśli nie stać was potem na jedzenie w knajpie ?
                              Trzeba mieć coś z głową albo faktycznie jesteś mitomanem
                              • trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak 25.01.12, 11:30
                                Czytales wszystko czy tak gadasz aby cos powiedziec ? Bo glupoty straszne
                            • Gość: Foxer Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 16:13
                              Jak mam pomóc dzieciakowi, który bawi się w internecie zamiast odrabiać lekcje ?
                              • Gość: trypel Re: euro eurem ale cos jest nie tak IP: *.rdns.blackberry.net 25.01.12, 16:42
                                Jest taki prosty zabieg ktory sprawi ?e nie bedziesz widzial moich postow :) uprzedzam ?e ja tego zabiegu nie zrobie bo zbyt bardzo mnie bawisz :)
                                • Gość: Foxer ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 16:51
                                  Dostałeś od sofii sporo adresów fajnych apartamentów w cenie znacznie poniżej 4000 euro,
                                  zamiast wybrać jeden z nich, napisac maile,
                                  robisz tu dym dla samego dymu.

Bo jak was nie stać na stołowanie się w knajpie, a rzekomo szukacie luksusowych willi,
                                  to nikt normalny tego nie rozumie.
                                  Stać mnie na wypasioną willę, stać mnie też na konobę.
                                  Jasne jak słońce.

Inaczej jest to tylko zawracanie ludziom d... na forum przez jakiegoś dzieciaka
                                  • wojtek37k Re: ..... 25.01.12, 17:42
                                    Foxer z Ciebie to prawdziwa katastrofa , człowieku aż zioniesz zawiścią ...... :(((
                                    człowieku ogarnij się trochę , jesteś pełen kompleksów , nie rozumiesz że Twój sposób
                                    spędzania wakacji jest dobry dla Ciebie , a inni mają prawo mieć dowolne wymagania i pisać o tych wymaganiach na forum . Chorwacja nie musi być tylko ekonomicznym kierunkiem , a to forum nie jest tylko dla Ciebie .

Do założyciela wątku , jaką odłegłość jesteś wstanie przejechać , aby dotrzeć na wakacje , to kluczowe pytanie ....... bo czytam o tym , że rozważasz nawet Sycylię o ile dobrze zrozumiałem .
                                    • Gość: artik Re: ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.12, 18:27
                                      LUDZIE OPANUJCIE SIĘ TROCHĘ, KAŻDEMU PASUJE CO INNEGO, JEDNEMU ZMYWARKA, A DRUGIEMU SUSZARKA I K.... GIT, A WY PIER....... ROZCIĄGACIE TEMAT I TYLKO MIELICIE G......NO.
                                    • Gość: Foxer Re: ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 18:47
                                      Tu nie chodzi w żadnym stopniu o sposób spędzania wakacji, ale o forumowego mitomana.
                                      Dobra, dam mu spokój
                                    • trypel Re: ..... 25.01.12, 18:51
                                      Dzi?ki Wojtku za powazna odpowiedz.
                                      Zakladamy wyjazd wieczorem kolo 19 z warszawy i cala noc jazdy czyli zasieg kolo 1500 km do poznego sniadania. Chcielibysmy Czarnogore ale ju? Hepik wyjasnil jakis czas temu ?e o dom w czarnogorze trudno. Jak nie znajdziemy niczego w Chorwacji wtedy opcja nr 2 czyli tylko 12 dni na miejscu i jazda przez 2 noce. 1 noc do Budapesztu, dzieci dzien na basenie + miasto + znajomi a kierowcy odpoczywaja. 2 noc dalej - Grecja albo Wlochy. Wlochy to ostatecznosc bo byly w zeszlym roku :)
                                      Jak masz jakas rade to bede barfdzo wdzieczny
                                    • wislok1 Cóż 25.01.12, 22:22
                                      Pomijając mało grzeczną formę wypowiedzi, to foxer ma całkowitą rację, w Chorwacji jest sporo bardzo ładnych i bardzo dobrze wyposażonych domów o wiele tańszych, niż pisze trypel.
                                      Wygląda mi to na czarny PR
                                      • trypel Re: Cóż 26.01.12, 09:52
                                        proszę podrzuć jakąś wyszukiwarkę - na interhomie i casamundo takich tańszych ale spełniajacych te 3 warunki (powtórze: nad samym morzem LUB basen, zmywarka, 5 sypialni) nie ma.
                                        Wyspa odpada - sam wiesz że jak sie chce pojezdzic wokół to wyspa utrudnia życie.

Nie mowię że proszę o taki dom w Metajnie bo obdzwoniłem tam już chyba wszystkie apartamenty ale może coś znajdziesz na co ja nie trafilem.
                                        Z góry bardzo dziękuję.

A jak nie znajdziesz to bardzo proszę żebyś odwołał oszczerstwa.
                                        • hepik1 Re: Cóż 26.01.12, 11:49
                                          > Wyspa odpada - sam wiesz że jak sie chce pojezdzic wokół to wyspa utrudnia życie.

Na wyspy(typu Hvar czy Bracz )nie jedzie sie po to by jeździc wokoł po stałym lądzie,bo to czysty bezsens w wydawaniu kasy na promy ,o traceniu czasu nie wspominając..
                                          Dwa tygodnie na wyspie to tak mniej więcej akurat ,robiac dwu-trzygodzinne wyjazdy,co dwa trzy dni,by troche jej dotknać(zatoczki,plaże,inne miejscowości po ich drugich stronach czy miasteczek leżących w głębi ,niejednokrotnie bardziej ciekawych niz te typowe nadbrzeżne,opanowane przez turystów.
                                          A dodatkowy bonus to odrobina adrealinki czerpanej z dróżek wąskich ,górzystych również tych szutrowych ;)
                                          • trypel Re: Cóż 26.01.12, 11:59
                                            Hepik
                                            poza Pagiem i Krkiem (obie mostowe) nie bylem na zadnej z wysp bo jakoś przerażały mnie zawsze kolejki promowe - ale tak jak o tym piszesz to fajnie wygląda.
                                            Powiedz jak wyglada sprawa aprowizacji wyspowej - są tak samo markety, taki sam wybór knajp, podobne ceny, tak samo moge rano skoczyć do piekarni po swieże pieczywo?
                                            Wyspa kojarzy mi sie raczej z Robinsonem i kozą :)
                                            • Gość: do >trypel Re: Cóż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 13:39
                                              Stary, nikt ci nie nakazuje jechać do tej okropnej Chorwacji, gdzie są bieda-apartamenty, a wyspy kojarzą ci się z Robinsonem Crusoe,
                                              powiem więcej, będzie wspaniale, jak taki zarozumiały pozer i szpaner tam nie pojedzie
                                            • des4 trypel, odezwij się na priva 26.01.12, 14:05
                                              coś ci podrzucę, tutaj nie znajdziesz nikogo poza wyznawcami jedynie słusznej destynacji i sposobu spędzania wakacji :D
                                              • trypel Re: trypel, odezwij się na priva 26.01.12, 14:15
                                                Twoj profil nie przyjmuje wiadomosci od nieznajomych :)
                                                • des4 Re: trypel, odezwij się na priva 26.01.12, 14:23
                                                  pisz na maila gazetowego des4@gazeta.pl
                                                  • des4 Re: trypel 27.01.12, 11:22
                                                    wysłałem ci jeszcze pytanko na maila
                                        • wislok1 Re: Cóż 26.01.12, 21:29
                                          Sam poszukaj, trzeba tylko znać choć troszkę niemiecki, wpisać do googli ferienhaus kroatien i przebierać w ofertach

np. za 2172.00 €
                                          1944.00 €
                                          2400.00 €
                                          2604.00 €
                                          w podanym przez ciebie czasie pobytu, liczbą osób i liczbą sypialni, do morza kilkaset metrów

• wojtek37k Re: Cóż 26.01.12, 22:03
                                            hepik cóż zrobiłem takiego , że wyleciał mój post , jego grzechem były linki
                                            które podałem , czy to , że napisałem żeby gość jechał do Hiszpanii ..... ??
                                            Mam wrażenie , że zdajesz sobie sprawę z faktu , że nie pracuję w turystyce
                                            i nie miałem osobistego interesu umieszczając je tutaj , po za chęcią pomocy
                                            ..... cóż trudno :((
                                          • wislok1 Coś mi się przypomniało 26.01.12, 22:44
                                            Taki dowcip

XIX wiek, jedzie szlachcic zrobić kontrolę jego karczm dzierżawionych przez żydowskich arendarzy.

1 karczma - szlachcic sprawdza, czy karczma ma wszystkie papiery w porządku, niestety ma, potem przedstawia swoje wymagania: prosi o pieczonego krokodyla,
                                            karczmarz mówi, że nie ma, szlachcic wlepia karę 100 dukatów i jedzie dalej

2 karczma - szlachcic sprawdza, czy karczma ma wszystkie papiery w porządku, niestety ma, potem przedstawia swoje wymagania: prosi o pieczeń z jelenia, karczmarz ma, potem prosi o kotlet z niedźwiedzia, karczmarz ma, potem prosi o zrazy z żyrafy,

3 karczma - szlachcic sprawdza, czy karczma ma wszystkie papiery w porządku, niestety ma, potem przedstawia swoje wymagania: prosi o zupę ze słonia,

3 karczma -karczmarz wychodzi przed karczmę, wręcza 100 dukatów i mówi: koledzy mnie poinformowali, że Pan zbiera po stówie

PS: wszelkie analogie związane z wysuwaniem coraz to nowych wymagań pod względem Chorwacji przez pewnego pana
                                            są całkowicie (nie)przypadkowe
    • Gość: nie karmić trolla nie karmić trypla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 13:40
      Jak w temacie
      • Gość: vvv Re: nie karmić trypla IP: *.ists.pl 26.01.12, 19:37
        powiedział mądrala dorzucając kolejnego posta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka