Dodaj do ulubionych

Ciovo nie?

IP: 78.133.196.* 28.05.12, 10:09
Witam Szanownych Forumowiczów jestem jedną z osób, które po raz pierwszy pojadą do Chorwacji. Przejrzałam wiele wątków. Informacje przez Was przekazywane są niezwykle przydatne. Od około miesiąca przeglądam stronki z apartamentami i już prawie byłam zdecydowana, kiedy trafiłam na post, w którym część z Was odradza wyspę Ciovo z uwagi na korki na moście i w Trogirze. Jest to dla mnie o tyle istotne, że w ciągu 2 tygodniowego pobytu będziemy odpoczywać i zwiedzać naprzemiennie. W związku z tym czy możecie polecić jakąś miejscowość na stałym lądzie pomiędzy Zadarem a Trogirem lub konkretne apartamenty?
Zaraz zapytacie, na czym mi konkretnie zależy, więc parę szczegółów:
Wyjazd około 1 września, pobyt 2 tygodnie, 2 osoby (najchętniej apart. A2+1 lub A2+2 – nie studio), widok na morze i cena do 20EUR za noc, balkon i nie parter. Raczej spokojna okolica, życie nocne nas nie interesuje.
Pisaliście o korkach na granicy w soboty przy zmianach turnusu czy we wrześniu też lepiej jechać w inny dzień?
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Ciovo nie? IP: *.tvkstella.pl 28.05.12, 10:17
      Mógłym coś mieć w tym regionie i w tym terminie, ale - wybacz - cenę 20 € za noc za apartman to raczej należy między bajki włożyć. To prehistoria raczej, choć może się zdarzyć jakiś wyjątkowy fuks (np. jakis zdesperowany gospodarz...) Ale juz za 30€ (z wliczoną w tę cenę taxą klimatyczną) dałoby się coś fajnie położonego znaleźć...
      Jeśli chcesz więcej szczegółów - napisz na jureszczwp.pl
    • Gość: darek.59.pl Re: Ciovo nie? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 11:29
      Zapewne masz na myśli do 20 Euro od osoby. Oczywiście na tym forum są miłośnicy Ćiovo i opiszą wyspę w różowych barwach. Ja nie. Dlatego może zastanów się nad (patrząc od Zadaru na południe): Pakośtane, Tribunj (ale nie Vodice), Marina, ew. na wyspie Murter (Jezera). Czy są korki na granicy, na bramkach autostradowych? Są, bo w soboty i na początku września jadą kolejne zastępy wczasowiczów. Może trochę mniejsze, choć moim zdaniem niezbyt. Wracałem w połowie września i też był korek na autostradzie k. Zagrzebia i na granicy ze Słowenią i w Austrii też. Jednak można dojechać do bramki zjazdem dla płacących kartą (zawsze z prawej strony) i będzie luźniej.
    • Gość: martyna Re: Ciovo nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 12:20
      Z tych samych względów - korki na moście - zrezygnowaliśmy z Ciao w poprzednim roku. Nigdy tez nie wyjeżdżamy z Polski w piątek, ze względu na wymianę turystów w sobotę w Chorwacji, bo zawsze są korki na bramkach i przed tunelami na autostradzie.
    • Gość: dorota Re: Ciovo nie? IP: 78.133.196.* 28.05.12, 12:52
      Uważacie, że 20 Euro za apartament we wrześniu jest nierealne? Dostałam kilka propozycji z taką ceną. Plaża nie musi być pod nosem, ale jakby widok było to by było super.
      • Gość: darek.59.pl Re: Ciovo nie? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 13:20
        Bez szczegółów trudno ocenić takie propozycje. Trzeba rozważyć w jakim jest miejscu, jak jest położony, o jakim standardzie, odległości od morza (plaży), itp.
      • hepik1 Re: Ciovo nie? 28.05.12, 17:27
        jeśli ktos w internecie oferuje dwójke za 20 euro to ja bym był lekko ostrozny.
        Co nie znaczy ,ze porzadnych kwater w tej cenie,we wrzesniu nie ma w ogole.
        Jako,ze praktycznie zawsze we wrzesniu jeżdzę i mieszkałem w dwie osoby na Braczu i Hvarze za odpowiednio za 24 i 28 euro i to w apartamentach dwu pokojowych normalnie przeznaczonych dla 4 czy nawet 5 osob,to i 20 euro jest mozliwe ale...lepiej załozyc sobie 30 euro i mieć satysfakcję ,ze udało się taniej ,niż załozyc 20 euro a potem mieć wyrzuty sumienia ,że sie przepłacilo ;)
        • Gość: tom Re: Ciovo nie? IP: *.tvkstella.pl 28.05.12, 17:58
          Nie napisałem, że mieszkanie za 20 € jest nie do zdobycia, ale że raczej jest to już wyjątkowa rzadkość i, jak piszą słusznie w tym miejscu koledzy-eksperci, wiele zależy od konkretnego przypadku: standard wyposażenia, wielkość mieszkania, lokalizacja i sąsiedztwo uciążliwych "atrakcji" (knajpka, ruchliwa droga, odległość od morza, widoki z tarasu itp.). Poza tym weź pod uwagę, że do ceny - jeśli to nie jest wyraźnie zaznaczone w ofercie - doliczą Ci boravisną taxę - 1 € od osoby dorosłej dziennie, więc z mieszkania za 20 robi się już mieszkanie za 22 €...
          Też mogę napisać, że w Czarnogórze mieszkaliśmy w mieszkaniu z klimatyzacją i TV za 10 € za dobę, i to bez jakiegokolwiek dodatkowego podatku - bo tak było faktycznie - ale standard tego mieszkania nijak się miał do chorwackich...
          • hepik1 Re: Ciovo nie? 28.05.12, 18:16
            Od 1 marca podatek Vat w CRO zwiekszyl się z 23 do 25 % na praktycznie wszystko...plus inflacja...raczej bedzie drożej niz taniej (abstrahując od zlotowki do euro)
    • dokto ruch we wrześniu 28.05.12, 18:27
      samochodowy - czy nadal tak intensywny jak w sierpniu?
      • Gość: kafana Re: ruch we wrześniu IP: 213.134.163.* 06.06.12, 11:48
        Ja na Ciovie bylam w kwietniu i korki byly i tak bo most jest w centrum. Uwazam że jest wiele ładniejszych miejsc niż Ciovo. Do tego jest to idealne miejsce dla tych, którzy chcą korzystać z nocnych uroków Trogiru- mozna spacerkiem przejsc. Na bazę wypadową wybrała bym miejsce, które znajduje się blizej magistrali adriatyckiej a nie wyspę. Uważam, ze 10 euro za osobę we wrzesniu jest realne.
    • Gość: Ania Re: Ciovo nie? IP: *.adsl.net.t-com.hr 06.06.12, 20:52
      20,00€ noc ha,ha ,ha,ha,ha,ha,ha
      • Gość: śmiesznijesteście Re: Ciovo nie? IP: *.tychy.vectranet.pl 09.06.12, 22:22
        Nie wiem co w tym nierealnego. Ja nigdy powyżej 10E nie płaciłam za kwaterę. Nie wiem czy to przypadek, czy fart. Ale pierwszy raz 100m do morze, 2x 50m schodkami (nowy bungalow z klimą, widokiem na morze), 3x studio 8 osobowe( większą ekipa niecałe 60E z opłatą klimatyczną ) do morza 150m. Te dwie ostatnie opcje były bez wcześniejszej rezerwacji, wyjazd w ciemno. Ale najrealniej liczyć 15 E za osobe, jak to ktoś wyżej napisał. Zawsze się tak zabezpieczam. pOZDRAWIAM
    • marat80 Re: Ciovo nie? 25.06.12, 00:01
      Byliśmy w zeszłym roku w czerwcu drugiej połowie na Ciovo Okrug Donji. Co drugi dzień wyjeżdżaliśmy na ląd na zwiedzanie. Korki owszem zdarzały się, ale nie zawsze. Coś za coś - byliśmy za to blisko Trogiru :-) www.apartmanimarin-trogir.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka