Gość: miś IP: *.rybnik.vectranet.pl 12.08.12, 19:00 Poszukuję aktualnych informacji i opinii o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Hotel Valdaliso Rovinj 12.08.12, 22:45 Wpisać do googli valdaliso rovinj i pokażą się strony z opiniami, np. adriatyk.com.pl, tripadvisor, Myślałem kiedyś nad wyborem tego hotelu, ale nie ma klimatyzacji, opinie są średnie, tak jak sam hotel, cena 2 lata temu była atrakcyjna, rok temu już nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.rybnik.vectranet.pl 12.08.12, 23:16 Darował byś sobie te uwagi o googlach. To wyraz twojej płytkości i dużej ilości polskiego jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 misiu 13.08.12, 17:27 Nie przeginaj, prosiłeś o opinie, dostałeś je i wypadałoby podziękować, a nie prowokwać awanturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: misiu IP: *.rybnik.vectranet.pl 13.08.12, 18:39 Dzięki, ale sam zaczepnie zacząłeś z googlem. Jeżeli google jest antidotum na wszystko to po co się udzielasz na tym forum. Jeżeli chcesz pomagać to rób to w sposób kulturalny a nie zaczepny i prowokujący do ostrej riposty. Nie masz przecież monopolu na wiedzę i Chorwację. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: misiu 13.08.12, 19:01 Zaczepnie ??????????????????????? Na tym forum nie podaje się linków do strony typu tripadvisor, adriatyk, holidaycheck, booking.com gdzie się AKTUALNE opinie dotyczące hoteli. Nie podaje się, bo te strony zajmują się także sprzedażą miejsc hotelowych i byłaby to w sumie ich reklama. Dlatego odesłałem do googli, gdzie po wpisaniu nazwy hotelu masz z kilkaset opinii o nim, kilkadziesiąt całkiem "świeżych". Gdzie ja byłem niekulturalny ???????????????????????????????? Niekulturalny chyba zaraz będę, jak nie przestaniesz prowokować, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
passamezzo Re: Hotel Valdaliso Rovinj 13.08.12, 22:32 To tylko 2 gwiazdki, małe pokoje bez klimy i z balkonami francuskimi ( drzwi balkonowe), ale jak ktoś nie szuka wygód to śmiało mogę polecić. Jest czysto, smaczne jedzenie, animacje dla dorosłych i dzieci. Kompleks położony jest na cyplu, ma dostęp do kilku plaż, a najlepsze jest położenie hotelu, ok 30 min do Rovinj pieszo, albo spod hotelu można dostać się łózką, za kilka euro. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Re: Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.rybnik.vectranet.pl 14.08.12, 05:37 Dzięki za informacje, jedziemy we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.umt.tarnow.pl 14.08.12, 10:20 Czekam na potwierdzenie tego hotelu z BP Adriatyk, pierwszy raz będziemy jechać do Chorwacji autem, proszę zatem o wszelkie wskazówki co do podróży, jaka najlepsza i najszybsza trasa z Krakowa do Rovinj, będzie z nami podróżować 4,5 latek. Jaki czas mniej więcej zabiera podróż ? jakie koszty ON (oczywiście mniej więcej) ? gdzie najlepiej kupowac po drodze winiety ? jedziemy z początkiem tygodnia i zastanawiamy się czy jechać w nocy czy w dzień, zakwaterowanie w hotelu jest od godz. 15.00. Z góry dzięki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Hotel Valdaliso Rovinj 14.08.12, 13:36 Najszybsza i najwygodniejsza jest trasa Kraków-Gliwice-Chałupki-Ostrawa-Brno-Mikulov-Wiedeń-Graz-Maribor-Lublana-Koper-Rovinj Wszystkie inne to więcej czasu na przejazd i gorsza jazda To jest przeszło 1000 km, więc minimum z 12 godzin, realnie z 13, da się zrobić w jeden dzień, wyruszyć o 6 i o 19 być na miejscu. Ja nie cierpię jeździć w nocy, jak ktoś lubi, to niech jedzie, ale ja nie przepadam za tym, jak następnego dnia człowiek chodzi nieprzytomny Winietka Austria na 10 dni - 8 euro, Czechy 310 koron na 10 dni, 440 koron na miesiąc, Słowenia tygodniowa 15 euro Koszty paliw w Europie: www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html Czeską winietę można kupić na początku autostrady w Boguminie na stacji benzynowej. W Austrii można kupić na każdej stacji benzynowej, autostrada zaczyna się kawałek za Mikulovem, więc się zdąży, słoweńską powinni mieć w Austrii na stacjach, słoweńską sprzedają na granicy Słowenii w Sentilj, jak ktoś chce może kupić w PZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.in.net.pl 16.08.12, 12:50 Dziś dostałem potwierdzenie rezerwacji z BP na ten hotel od 22.08. Będziemy korzystać z plaży i innych atrakcji z kampingu Valalta. Jedziemy tylko na 7 dni :( z uwagi na pracę. I chyba będziemy jechać przez Słowację i Węgry bo ponoć jest już oddana autostrada na Węgrzech, wie ktoś coś o tym ? Jak daleko jest spod hotelu do Valalty ? był tam ktoś ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Hotel Valdaliso Rovinj 16.08.12, 17:35 Gość portalu: jano napisał(a): I chyba będziemy jechać przez Słowację i Węgry bo ponoć jest > już oddana autostrada na Węgrzech, wie ktoś coś o tym ? Jaka autostrada ? Nie ma nowej autostrady Tu jest mapka autostrad węgierskich: intermap.aak.hu/Sitecontent/Map/MapDefault.aspx?lang=en Jak chcecie jechać długo, to nie ma sprawy, przez Słowację i Węgry jak szybko i wygodnie to przez Austrię i Słowenię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.rybnik.vectranet.pl 16.08.12, 20:15 napisz coś o tym hotelu zaraz po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Wróciliśmy - Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.in.net.pl 30.08.12, 11:39 witam, wczoraj wróciliśmy z tego hotelu. Bywaliśmy w różnych hotelach w kurortach europejskich 3 i 4 gwiazdkowych i mielismy pewne obawy co do tego 2* ale polecam ten hotel z czystym sumieniem :) Hotel generalnie wymaga renowacji z zewnątrz, my bylismy z dzieckiem 4,5 letnim, dostaliśmy pokój dla 4 osób, ogromny, przestronny, z duzym balkonem, sprzątany codziennie, wymiana ręczników codziennie, obsługa hotelu i restauracji bardzo uprzejma, kelnerzy i kucharze zadbani (chodzi mi o czysty ubiór) szef kuchni cały czas dogląda czy czegoś nie brakuje z jedzenia i sam dokłada. Jedzenie bardzo dobre, świeże, sniadania to tak jak wszędzie codziennie to samo ale każdy znajdzie coś dla siebie: jajka, parówki, jajecznica, sery zółte, wędlina a'la mortadela, biały ser, jogurt, dżemy, słodkie ciastka, owoce, soki z dystrybutora (bardzo dobre nalewane z dużych kartonów). Obiadokolacje smaczne, świeże, ciepłe m.in.: ryż, mięso w sosie, warzywa, frytki, makrony, ryby z grilla i w panierce, mięso z grilla, owoce, lody, ciastka, 2 rodzaje zup. I co ważne za darmo 1 napój do kolacji np. fanta, cola czy woda mineralna. Oczywiście wino czy piwo jest za opłatą. Animacje w hotelu są, teren duży, bo jest tam też kamping. Pogoda 34 st., w niedzielę padało z przerwami - wykorzystalismy to na zwiedzanie centrum Rovinj - bardzo ładne miasteczko. Po niedzieli pogoda 24-26 st. Plaża przy hotelu czysta, kamienie i beton, dużo cienia. My z niej nie korzystaliśmy, jeździlismy codziennie na kamping Valalta - również polecam. Wejście 50 kun/os. dziecko gratis. Droga jak dla nas była długa bo często robilismy postoje z uwagi na dziecko, dostało gorączki musielismy co jakiś czas stawać. jechaliśmy przez Czechy, Austrię i Słowenię. W drodze powrotnej spotkała nas "niespodzianka" w postaci mandatu 150 euro + 15 euro nowa winieta (nowa przez krótki czas bo zaraz była granica z Austrią) za przekroczenie ważności winiety (dosłownie 2 godziny). Chcieli dać mandat 300 euro ale powiedziałem, że to kpina za coś takiego i nie zapłacę tyle. Zeszli do 150 ale gotówką ale nie miałem gotówki, zapłaciłem kartą. Byli chamscy i zachowywali się jak hieny, że złapali kogoś. A najbardziej mnie wkurzyło zdanie, że cytuję "nie będziecie jeździć do Chorwacji przez nas za darmo". Przecież nie uchylałem się od obowiązku, nie zwróciłem uwagi, że może byc już nie ważna, przecież zaraz bym dokupił nową. Z drugiej strony to z tymi winietami to jakiś dramat jest - kupujesz na 7 dni a tak naprawdę w obie strony korzystasz może z 8 godzin. Najlepsze byłyby bramki, ale wiadomo, że wtedy by nie zarobili. Toteż koszty wczasów wzrosły o jakieś 700 zł :(. W każdym razie Chorwację, Rovinj i hotel Valdaliso - POLECAM. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Wróciliśmy - Hotel Valdaliso Rovinj IP: *.rybnik.vectranet.pl 30.08.12, 20:42 Jano: Dziękuję bardzo za tak dużą ilość aktualnych informacji. Jadę jutro na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Wróciliśmy - Hotel Valdaliso Rovinj IP: 195.29.156.* 02.09.12, 16:23 Jest tak jak pisałeś. Mamy pokój w hotelu. Wczesne lata 90-te. Ale jest czysto i przytulnie, lodówka działa. Internet hotelowy lub z T-mobile (mam ten i chodzi OK 100 kn 1GB) Jedzenie pomomo dużej monotonii jest bardzo dobre i można zawsze znaleźć coś dla siebie i co dziennie jeść coś innego. Plaża z pięknym widokiem na Rovinj, woda 25C, świeci słońce czasami pojawi się chmura i pomimo końca wakacji jest dużo ludzi, mało Rosjan. Wino przed bramą na głownej drodze bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Wróciliśmy - Hotel Valdaliso Rovinj IP: 80.85.225.* 06.09.12, 08:08 To fajnie, że wszystko OK. tego wina właśnie nie zdążyliśmy zakupić. Dla nas ten hotel to świetna baza noclegowa - tani i dobre jedzenie, wszędzie blisko. Bardzo dobra baza do pobytu na campingu Valalta - cenowo wychodzi dużo taniej niż camp na Valalcie. Zatem zyczę udanego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś