Dodaj do ulubionych

JAK TO JEST Z TYM CENAMI?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:04
Znajoma wróciła i mówi, że Chorwacja stała się potwornie droga i że np.
benzyna jest droższa niż w Austrii. Przesadza? Sama nie wiem czy jechać,
cholera... Mam jeszcze 2 tygodnie na zastanowienie.
Obserwuj wątek
    • Gość: chorwat Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.net.htnet.hr 15.07.04, 11:11
      benzyna kostuje 7,18KN,olej 3,15KN,disel 6KN 1EURO=7,45KN
      • Gość: wik Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: 82.160.42.* 16.07.04, 14:29
        Jadę 6 raz. Jedzenie koniecznie trzeba zabrać, szczególnie konserwy mięsne,
        masło i napoje!!!!!! Za 1 litr wody mineralnej można zapłacić nawet 20 kun
        /w restauracji/ ale w sklepach też napoje są bardzo drogie.Trzeba liczyć, że
        wypije się około 2 litrów wody dziennie na osobę. Jeść się nie chce bo straszny
        upał, tylko pić.......i pić.
    • Gość: Kir Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 11:40
      Rzeczywiście w tym roku benzyna w Austri jest tańsza niż w Hr. Podrożały też
      autostrady. Ogólnie Hr drozeje z roku na rok. Drogie jest zwłszcza jedzienie.
      Zakwaterowanie jest jednak wciąż dostępne i niewiele droższe niż nad naszym
      morzem. Podożał wstęp do Plitvic.
      • Gość: Iza Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:43
        7 KUN za benzynę to jeszcze nie tragedia... Myślałam, że będzie gorzej. Już nie
        mogę się doczekać wyjazdu, to będzie mój pierwszy raz w Chorwacji.
        • Gość: Kir Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 11:52
          No to weź trochę jedzenia z Polski, nie wiem czy jedziesz do hotelu czy na
          kwatery czy pod namiot. Da sie w tej Hr wytrzymac finansowo, jest wciąż taniej
          niż we Włoszech. Zakupy nalezy robić w hipermarketach, nie wydawać na byle co
          i nie splajtujesz
          • Gość: Iza Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:00
            Zabieramy namiot i na miejscu zobaczymy gdzie będziemy spać. Z kasa damy radę,
            pewnie i tak cały czas będę siedziała w wodzie:)))
        • bartolomeo81 Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 13:16
          Pierwszy raz - moj tez :) tylko 12 dni do wyjazdu :) beznyne jakos przeboleje :)
          Udanego wypoczynku :)
          • Gość: Iza Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:26
            Bartolomeo, wiesz już gdzie jedziecie? Bo my jeszcze nie, ma być morze i skałki
            do wspinania, czimy się na Dalmację ale jeszcze nic pewnego...
            • bartolomeo81 Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 14:40
              Mysle ze kilka dni Trogir, Primosten, potem okolice Makarskiej tylko troszke
              bardziej na poludnie i 2-3 dni w Dubrovniku. Tak sobie wyobrazam. Narzie musze
              siedziec w deszczowej Holandii, wiec mozesz sie tylko domyslac mojego
              podekscytowania cudowna Chorwacja :)
              • Gość: Iza Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:06
                To będziemy w tej samej okolicy:)))
            • bartolomeo81 Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 15:04
              A co do skalek, to niestety nie mam pojecia. Sam czailem sie zeby sprobowac w
              Polsce ale ajkos jeszcze nie wyszlo. Ale mam zamiar sprobowac cos wymyslkic
              innego, np. nurkowanie :) zobaczymy, moze cos znajdziemy.
    • Gość: DWU Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.07.04, 12:01
      Tankowałen na początku lipca po 7,10 w Nowalji na Pagu i tydzień póżniej ok 9
      lipca po 7,04 za 95. Euro w tym czasie w ichniejszej Mienialnicy za 100 Eur 728-
      730 kun, wymieniałem w okresie od 28 czerwca do 10 lipca. Większość produktów-
      żywność z Polski. Tam jedynie owoce,warzywa,chleb, lody dzieciakom drobne
      upominki i drobne inne zakupy.
      • Gość: IRA Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.allianz.pl 15.07.04, 12:27
        witam, ja rowniez jade do HR ale w drugiej polowie sierpnia, tez chcemy wziac
        jedzenie z Polski, co glownie zabraliscie ze soba do jedzenia co sie przydalo o
        czego raczej nie brac? bede wdzieczny za info, pozdrawiam
        • Gość: Kir Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 12:39
          Nie brać ziemniaków. Z mięsem też nie przesadzić. U nas najlepiej wchodził
          makaron z róznymi dodatkami lub sosami. Na drogę można wziąść suchą wędlinę.
          Kabanosy wieprzowe w pergaminie lub foli trzymają się dość długo można jes też
          na kość wysuszyć - wtedy trzymają się ok 10-12 dni poza lodówką. Bez lodóki
          najgorzej jest z masłem. My miliśmy termos na masło ale pomógł tylko
          trochę.Oczywiście nie ma kłopotu z kupnem margaryny i masła. Na miejscu kupicie
          paprykę pomidory cebulę i owoce. Warzywa są w cenie przystępnej, importowane
          owoce sa drogie, mijscowe - ceny rozsadne.
          Mozna wziąść jajka. Tylko sens wozenia tak delikatnego towaru jest niewielki- w
          hipermarketach da się jajka kupić znacznie co prawda drozej niż u nas ale wiele
          się nie zaoszczędzi.
          Zamiast makaronu może być kasza. Soki w Hr są bardzo drogie a koncentraty takie
          sobie. Wożenie większej ilosci kartonów to szaleństwo, lepiej już kupić
          koncentrat jak oszczędzacie.
          jeżeli będziecie pichcić to pamiętaj o własnej kuchence gazowej na kamping,
          tylko na niektórych kempach jest dostęp do kuchenek. Nam bardzo szybko przejdły
          się zupki chińskie i sosy proszku.
          Zamiast puszek mozan wziąść lżejsze konserwy w plastikowych opakowaniach.
          • Gość: IRA Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.allianz.pl 15.07.04, 12:51
            dziekuje za informacje, na pewno sie przydadza, mamy zamiar znalezc kwatere ale
            bierzemy namiot i kuchenke gazowa na wszelki wypadek, jajka wezmiemy ale tylko
            gotowane na podroz i ew. pierwszy dzien na miejscu, myslalem ew. o
            wykombinowaniu lodowki elektrycznej podlaczanej do gniazda zapalniczki w
            samochodzie, musze sie rozejzec w sklepach ile to kosztuje ew. moze uda sie od
            kogos pozyczyc! wezmiemy tez kilka zupek chinskich, mamy kombiaka wiec troche
            tego towaru upchniemy w bagazniku! pozdrawiam,
            • Gość: Kir Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 13:01
              Taką lodówke mozna dostać w makro. Czy jest sens - nie wiem - pamiętaj że przez
              noc i tak jej nie zostawisz podłaczonej bo ci samochód wysiądzie. Taki elodówki
              kosztyja w makro od 240 do 390plz
              W apartamentach lodówki mają praktycznie wszędzie. Natomiast na kempach albo
              możesz wykupić dostęp do lodówki albo jest on wliczony w cenę, choć są też
              kempy bez lodówek

Pamiętaj też że w Hr ceny silnie zależą od miejsca. Droga jest Istria,
              zwłaszcza kempingi ale nie tylko. Drogi jest Krk, nieco tylko tańszy Pag.
              Najatańsze sa miejscowości gdzie jest mało turystow.
              • Gość: IRA Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.allianz.pl 15.07.04, 13:43
                zobacze jeszcze jak jest z tymi lodowkami, jezeli tak jak mowisz kosztuja
                powyzej 240zl to chyba sie nie oplaca, chcemy jechac non stop z Wrolawia ew.
                zatrzymamy sie krotka drzemke nad ranem gdzies w Austrii wiec z zasilaniem nie
                powinno byc problemu, chodzi nam raczej o przewiezienie zywnosci w lodowce aby
                sie nie popsulo w drodze, w kwaterze bedziemy mieli kuchnie z lodowka,
                pojedziemy raczej na poludnie ale jeszcze nie zdecydowalismy gdzie konkretnie,
                jedziemy pierwszy raz wiec musimy sie jeszcze rozeznac w tym wzgledzie! dzieki
                za posta i pozdrawiam,
              • Gość: IRA Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.allianz.pl 15.07.04, 13:48
                zobacze jeszcze jak jest z tymi lodowkami,

jezeli kosztuja tak jak piszesz powyzej 200zl to chyba nie ma sensu kupowac
                wlasciwie jednorazowo takiej lodowki, byc moze znajomi nam pozycza,

chcemy jechac non-stop z Wroclawia z ew. krotkim postojem na drzemke nad ranem
                gdzies w Austrii wiec z zasilaniem takiej lodowki nie powinno byc problemu, a
                na miejscu w kwaterze bedziemy mieli kuchnie i lodowke,

chcemy raczej pojechac na poludnie HR, jedziemy pierwszy raz wiec musimy sie
                jeszcze rozeznac w tym temacie,
                z infoprmacji w necie wiem ze ceny w drugiej polowie sierpnia i poczatku
                wrzesnia sa nizsze i jest mniej ludzi a na poludniu w dalszym ciagu jest
                upalnie,

dziekuje za posta i pozdrawiam,
                • Gość: Kir Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 14:02
                  Jakbyś miał jakieś pytania to wal na whehn@poczta.onet.pl
                  Tez jestem z Wrocławia. W tym roku do Hr nie jade niestety ale tęsknię bardzo
                  • Gość: IRA Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.allianz.pl 15.07.04, 14:15
                    dzieki, tak naprawde to jestem w polowie z Wroclawia :)) tzn. moja polowka jest
                    rodowita wroclawianka ale czesto tam jezdzimy do rodziny i bardzo lubie to
                    miasto, a mieszkamy i pracujemy niestety w warszawce :(( pozdro
                    • Gość: DWU Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.07.04, 14:33
                      No to również pozdrowienia od Dolnoślązaka ale nie z Wrocławia, dla Kir-a
                      również.
                • Gość: Kasiczek Moja lista zakupów IP: *.zywiec.plusnet.pl 15.07.04, 14:02
                  Powiedzcie co byście w niej zmienili, co wyrzucić zupełnie, co dodać, gdzie
                  zmienić ilość, etc

Chleb ryżowy naturalny 15
                  Chleb turystyczny 6
                  Woda mineralna 2 zgrzewki
                  Soki owocowe 5 kartonów 2-L
                  Ryż 4
                  Kasza gryczana 4
                  Ziemniaki 5kg
                  Makaron 4
                  Sos Uncle Ben do ryżu/makar 8
                  Cukier 1 kg
                  Ogórki świeże 5 kg
                  Pomidory 5 kg
                  Papryka 6 szt.
                  Jabłka 6 kg
                  Jaja 10 szt.
                  Cebula 1 kg
                  Herbata w torebkach/kawa 1/1
                  Konserwy rybne 5szt.
                  Pasztety z drobiu 5szt.
                  Konserwy mięsne 5szt.
                  Fistaszki 4 opak.
                  Suchary 5 opak.
                  Kaszka błyskawiczna mleczna 4 szt.
                  Paluszki z makiem 5 szt.
                  Kisiel instant 10szt.
                  Kubek Knorra 20szt.
                  • Gość: Peter Re: Moja lista zakupów IP: *.one.pl 15.07.04, 14:15
                    Ja bym dorzucił jeszcze ze 20 kg ziemniaków to może jakbyś tam sprzedawała na
                    targowisku to zwróciłaby ci się podróż :)
                    • Gość: IRA Re: Moja lista zakupów IP: *.allianz.pl 15.07.04, 14:24
                      taaaa ....
                      bardzo smieszne,

• Gość: IRA Re: Moja lista zakupów IP: *.allianz.pl 15.07.04, 14:30
                    czytalem wypowiedzi ludzi ktorzy wrocili juz z HR ze ziemniaki sie nie bardzo
                    sprawdzaja,

poza tym swierze owoce i warzywa mozna dostac na rynku i sa w podobnej cenie
                    jak w PL wiec zastanow sie czy warto wiezc to wszystko?
                    mozna ew. na droge wziac kilka pomidorow i ogorka plus np. gotowane jajka,
                    sucha wedline,

poza tym to ciezko powiedziec czy ilosci sa odpowiednie bo to zalezy ile osob
                    jedzie, na jak dlugo i jakie maja apetyty,

juz kto sie wypowiadal na ten temat tylko przypomne ze w HR je sie sniadanie
                    potem w okolicach poludnia raczej sie nie chce jest i dopiero pod wieczor
                    spozywa sie obiado-kolacje, ew. w mieddzy czasie mozna jesc owoce,
                    wynika to pewnie z klimatu, wilgotnosci, temperatury itp.

• Gość: Kir Re: Moja lista zakupów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 14:41
                      >czytalem wypowiedzi ludzi ktorzy wrocili juz z HR ze ziemniaki sie nie bardzo
                      > sprawdzaja,

Po pierwsze szybkoi się psują, wysychają. Do tego organizm się przestawia na
                      inny klimat i mniej się ma ochotę na ziemniaki. Może to kwestia mniejszego
                      zapotrzebowania na potas a większego na sód? Ja tam w ogóle za węglowodanami
                      nie tęskniłem. Za to ryby i smazone mięso wcina się świetnie

> poza tym swierze owoce i warzywa mozna dostac na rynku i sa w podobnej cenie
                      > jak w PL wiec zastanow sie czy warto wiezc to wszystko?

Cena nie jest podobna. Jest wyższa ale nie bardzo dużo. Pomidory dostaniesz za
                      8-12kun, w podobnej cenie jest papryka zielona i żółta. Importowana czerwona 2
                      razy droższa. Odwrotnie jak u nas targ to raczej atrakcja turystyczna - ceny
                      potrafią być wyższe niż w sklepie. Na targu można się targować.

Co do godzin jedzenia to potwierdzam - śniadania to albo 11-12 albo tylko kawa,
                      wieczorem o 17-18 początek obżarstwa. jak jest 40 stopni to człowiek nie myśli
                      o jedzeniu
                      • Gość: IRA Re: Moja lista zakupów IP: *.allianz.pl 15.07.04, 14:57
                        dzieki za sprostowanie,

tak czy inaczej nalezy sie zastanwoic czy warto wiezc warzywa i owoce jezeli
                        mozna kupic swierze na targu nawet jezeli cena jest troche wyzsza,
                        w PL rowniez czerwona papryka importowana jest drozsza a w warszawce np. w Bomi
                        widzialem ceny po 14zl za 1kg!

pozdrawiam
                        • Gość: chorwat Re: Moja lista zakupów IP: *.net.htnet.hr 16.07.04, 12:15
                          BRAVO!
                      • Gość: IRA Re: Moja lista zakupów IP: *.allianz.pl 15.07.04, 15:19
                        surfujac po necie znalazlem takiego oto posta :)

mysle, ze jezeli rozmawiamy o cenach w HR i zastanawiamy sie czy sa wyzsze czy
                        nizsze i porownujemy z tymi w PL to trzeba wziac pod uwage roniez inne aspekty,
                        ktore przewazaja na strone HR,

oto kilka z nich:

"• Chorwacja droga??
                        remo29 30.06.2004 15:16 odpowiedz na list

No nie wiem czy ta Chorwacja jest rzeczywiście droższa... Kupując paczkę fajek,
                        czy mineralnej tam i w, dajmy na to,
                        Swinoujściu - tak, jest droższa. Ale jak sobie przypomnę moje wczasy
                        zeszłoroczne w Pobierowie to nie wiem czy w HR nie
                        wychodzi to lepiej. Zwróćmy uwagę na atrakcje niedostępne w większości
                        cywilizowanych regionów turystycznych:

- Knajpa: browar 5-8zł, zwykłe frugo dla malucha - 3-4; frytki, lodziki,
                        kawusia - bach! ponad pół bani nie twoje. Mimo iż
                        zostawisz u barmana banię czy nawet dwie, do kibla możesz pójść jak zapłacisz
                        złotowkę...
                        - Parking sterzeżony płatny (a warto, bo pociągiem z dwójką dzieci i tobołami
                        nie chciałbym do domu wracać),
                        - Kwatera - pokój 3-osobowy z lazienką i wspólną kuchnią 40zł/os + 50% dzieci
                        (TANIOCHA! po dłuuugich poszukiwaniach)
                        - Obiadki "domowe" (k....wa! Kto takie coś je w domu?!): peirożki ruskie
                        wielkości uszek z wigilijnego barszczu sztuk 8,
                        polane masłem + herbata - 10zł! 10 minut po takiem obiedzie człowiek idzie
                        prosto do budy z hamburgerami i dopycha się za
                        kolejne parę złotych.
                        - Straganiarze: na chińskie gówna nie warte złotówki nudzące się dzieciaki kasę
                        wyciągną ci z gardła.
                        - Młodzież w dresach: chodzi szeroko i głośno. Nie ma to jak "chycić" na
                        urlopie po ryju "za niemanie fajek".
                        - Wypożyczalnie beleczego: godzina jazdy na czymś co przypomina gokarta - 30zł
                        - Dojazd: 740km (w moim przypadku) w 10-11 godzin. Szybciej sie NIE DA, chyba
                        że z zapasowym zawieszeniem i "unlimited
                        lives" dla mnie i mojej rodziny.

O uprzejmości, uczciwości, higienie i kulturze osobistej ludzi od których
                        zależą nasze wakacje w Polsce nie muszę nic
                        chyba pisać."
                        • Gość: DWU Re: Moja lista zakupów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.07.04, 15:32
                          Bardzo dobry cytat z Rema.
                          W ubiegłym roku byłem nad Bałtykiem. Pomimo że to było wyjatkowo ciepłe lato
                          pod wszystkimi jego wnioskami podpisuję się w całej rozciągłośći. Dzieci jak
                          również rodzice nie mają czasu na nudę w Chorwacji, jak również co robić póżnym
                          popołudniem czy wieczorem.
                          • Gość: IRA Re: Moja lista zakupów IP: *.allianz.pl 15.07.04, 15:36
                            dokladnie tak,
                            nic dodac nic ujac!
                      • Gość: chorwat Re: Moja lista zakupów IP: *.net.htnet.hr 16.07.04, 12:13
                        czy ty wiesz ze pomidory kostuja 3,5-7KN NIE WIEM skad tobie te cenny
                  • Gość: dede Re: Moja lista zakupów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:18
                    Ludzieee!
                    Czy wy naprawdę jedziecie za granicę na wczasy żeby tam oszczędzać na cebuli?
                    To się w pale nie mieści, weź 200 zł więcej niż wydasz na te zakupy w Polsce i
                    nie będziesz musiała brać przyczepki na żywność.
                    Miłych wakacji.
                    • Gość: chorwat Re: Moja lista zakupów IP: *.net.htnet.hr 16.07.04, 12:17
                      zgadzam sie s toba
                • Gość: DWU Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.07.04, 14:06
                  Dwa lata temu kuplem w Plusie torbę termoizolacyjną kwadratową az ok 16 PLN.
                  W tym roku wykorzystałem ją po raz drugi pojemnośc ok 12-15 litrów. Mocna
                  schłodzona wędlina w lodówcę w zgrzewkach, konserwy do tego zamrożone 2
                  wkłady+4 kostki masła w zamrażarce i wystarczyło. Torba ma zamknięcie na suwak.
                  Wyjechalismy o 15 byliśmy następnego dnia w w Chorwacji ok 10h rano na miejscu
                  wyładunek do lodówki na miejscu ok 11h.Wszystko było zimne jak wyjęte z lodówki.
                  Wkłady rozmnożone były ale bardzo zimne. Przed zamknięciem torby wkładałem na
                  wierzh jeszcze zwykłą torbę termoizolacyjną i "gazetę wyborczą" Dwa lata temu
                  okręcałem to wszystko w duży ręcznik kąpielowy i do bagażnika w tym roku zas
                  stwierdziłem że to nie ma sensu. Wystarczyło
                  • Gość: IRA Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.allianz.pl 15.07.04, 14:17
                    dobry pomysl i najwazniejsze ze skuteczny, dzieki za rade, pozdrawiam,
    • Gość: Kir Zabierzcie herbatę IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 14:34
      Zabierzcie herbatę - naprawdę takiej sypanej typu Yunan czy podobnej to ciężko
      dostać. Można kupić jakieś torebkowane syfy, caj rozpuszczalny lub
      aromatyzowany ale normalnej czarnej herbaty prawie nie ma.
      Kawa występuje w obfitości, niestety ta firmowa jest 2 razy drozsza niż w Pl a
      miejscowe kawy są takiej sobie jakości, w cenach podobnych do naszych firmówek
      • Gość: Kasiczek Jakie są tam hipermarkety ? IP: *.zywiec.plusnet.pl 15.07.04, 14:49
        j.w.
        • Gość: Kir Re: Jakie są tam hipermarkety ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 15:12
          hipermarkety sa mniejsze niż u nas ogólnie. W zasadzie sklepy dzielą się na 3
          kategorie: małe (wysokie ceny may wybór, często gorzej niz nasze GS), discounty
          (to nie hurtownie tylko sklepy smaoobsługowe) i markety. Ogólnie towary sa
          takie jak u nas czyli spożywka i chińszczyzna, praktycznie nie ma galeri
          handlowych w marketach. W sklepach nie ma jak w Polsce obowiązku zapakowania
          klientowi towaru w reklamówkę, więc siatke trzeba mieć ze sobą.
          Tu masz ichniejsze reklamówki:

www.studenac.hr/KatalogPDF/katalog.pdf
          www.konzum.hr/prodaja/konzum_lista
          www.getro.hr/default.asp?ID=85
          www.tommy.hr/akcija.asp
    • ejno Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 15:58
      Coscie sie tych namiotow tak czepili??? Ceny nie sa o wiele wieksze niz za
      apartament a wygoda nieporownywalnie wieksza:)
      • Gość: dede Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:22
        Taaa. Gdzie?
    • ejno Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 16:26
      Nie wiem co mialo znaczyc to "Taaa" ale bylo to okok Zadaru, patrz Borik -
      apartamenty. Wlasnie wrocilam w niedziele po tygodniowym pobycie.
      • Gość: dede Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:32
        Winszuję porównania - Borik w górach kontra camp na plaży.
        Pozdr.
    • ejno Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 16:43
      Nic nie zamierzalam porownywac, jezeli chodzi o miejsca pobytu. Porownalam ceny
      campinu i apartamentow w miejscu gdzie bylam, jak ci sie cos nie podoba to juz
      jest twoj problem bo widze, ze jakis masz i to ja winszuje.
      • Gość: dede Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:49
        Rozkład ciała jest nieunikniony: to wiele tłumaczy
    • ejno Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? 15.07.04, 16:53
      Sam sobie opinie wystawiasz, nic dodac nic ujac.
      • Gość: dede Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:05
        Ująć się nie da, a dodać nic nie da. Każdy wie swoje, tylko nie każdy do wątku
        o jedzeniu wrzuca hasło o czepianiu się namiotów - to tak a'propos wystawiania
        sobie lub innym opinii.
        Pozdrawiam Cię enjo serdecznie, wierzę że off-line jesteś przemiłą osobą
    • Gość: wojtek Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 12:08
      byłem, wszystko droższe niż w Polsce. 30%-40% a niektóre art. 100%
      ogólnie ładnie tylko drogo
    • Gość: renata Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 15:24
      ceny faktycznie wysokie.. radze zabrac troszche jedzenia z kraju, tak zeby
      wystarczylo na dwa posilki dziennie (glownie sniadanie). w restauracjach drogo,
      ale przeciez po to sa wakacje, zeby troszke zaszalec!! w czasie tygodniowego
      pobytu cieply posilek w restauracji jedlismy trzy razy, raz ugotowalam
      spaghetti ze skladnikow przywiezionych z Polski, innym razem zrobilam
      jajecznice z pomidorami i zoltym serem, ryz z jablkami... :-))i to juz i tak
      bylo obzarstwo!! w sklepie kupowalismy niewiele, wiec wlasciwie cen nie znam
      wiem tylko, ze chleb ok 7 kun, brzoskwinie 20 kun/kg, pyszne gruszki 18 kun/kg,
      pomidory, ichnia paryka nie pamietam ile, ale cos tak jak u nas..
      ceny w restauracji (Istria, podobno drozej niz w innych rejonach):
      rozne gatunki miesa z grilla dla dwoch osob z marna iloscia frytek 110 kun
      plejskavica z frytkami i ajvarem (pycha!!)40 kun
      kalmary z grilla (fuj..i te czulki, te oczka, te odwloki :D) 30-40 kun
      salatka 15 kun
      litr wina stolowego 60 kun
      szklanka coli 18 kun!! (drozej niz wino!!)
      palacinki(czy ja sie to pisze;-)) z czekolada (nalesniki, 3 szt) ok 20 kun
      inne ceny:
      galka lodow 3-4 kuny
      buty na jezowce 50 kun
      pocztowka 1-3 kun
      znaczek na pocztowke 3,5 kuny
      0,5 soku w kartonie 6,8 kuny
      wiecej nie pamietam... :-))
    • Gość: chesjowisz Re: JAK TO JEST Z TYM CENAMI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:10
      www.chorwacja.hr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka