Dodaj do ulubionych

Mostar-Dubrownik - droga której nie ma?

03.04.13, 12:28
google podaje mi taka trasę z Mostaru do Dubrownika:
goo.gl/maps/bkeZQ
Ostatni kawalek tej trasy wygląda jak polna droga i nigdzie nie ma informacji chociazby o przejsciu granicznym. goo.gl/maps/xd5SQ
z drugiej strony google podaje 32 km i 30 min wiec droga musi być dobra. W miarę.

Ktos tamtędy jechał? bo pchanie się a potem wycofywanie z tego miejsca to pare godz straty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zvonimir Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 16:30
      Trzeba ruszyć cztery litery, pójść do księgarni, kupić mapę i zobaczyć, jak jest naprawdę.
      • trypel Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? 03.04.13, 16:44
        I myslisz że mapa powie czy tam można przejezdzac przez granice? i powie dokładniej niż to zdjecie:
        goo.gl/maps/tH4ZO

niezależnie od tego że do najblizszej ksiegarni mam do jutra wieczór 43 km.
        • Gość: Zvonimir Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 17:08
          Jak moesz planować podróż bez kupna dobrej, papierowej mapy ?
          Nie żartuj sobie z nas.
          Nie od dziś wiadomo, że google podaje niedokładne dane odnośnie Bośni-Hercegowiny.
          Między Dubrownikiem a Trebinje jest droga krajowa po obu stronach granicy i międzynarodwe przejście graniczne
          • trypel Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? 03.04.13, 23:41
            wyobraź sobie że siedzę 260 km od domu, 40 od najbliższego miasta. W hotelu. Całe 4 dni. I cos musze robić po robocie.

i jeszcze nie wziąłem ze sobą mapy Chorwacji - co za błąd. Ledwo 4 tyg przed wyjazdem a ja potrafię wyjechac z domu bez mapy. Tragedia
            • Gość: Zvonimir Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 06:59
              Wymyśl lepszy bajer
              • trypel Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? 04.04.13, 08:12
                bajer to ja moge wymyslic żeby poderwać laskę.
                Ciebie mozna co najwyżej zignorować :)
                Pa Misiu Puszysty
        • Gość: Rafti Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? IP: *.promax.media.pl 03.04.13, 21:20
          Na tej trasie jest przejście
          goo.gl/maps/VurgZ
          Nawet Googlowoz fotki zrobił
          • trypel Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? 03.04.13, 23:36
            dzieki wielkie.
            I to jest jedyna odpowiedź na pytanie.
            to już wiem że możemy tamtędy.
            • Gość: vvv Tytułem uzupełnienia IP: *.ists.pl 04.04.13, 17:39
              Do tego przejścia możesz dojechać od strony Dubrovnika w towarzystwie google ludzika w google street view . Na odcinek w BiH google poskąpiło na zielonej karcie ;)
              Sprawdzam jeszcze w A Horvat es a Montenegroi tengerpart atlasza i po obu stronach granicy ta droga, przynajmniej do Ljubovo, jest zaznaczona na czerwono jako główna.
    • wislok1 Re: Mostar-Dubrownik - droga której nie ma? 03.04.13, 18:44
      Teraz to mnie zdziwiłeś,
      tyle razy byłeś w Chorwacji, w Dalmacji, a nie masz żadnej mapy, żeby samemu sprawdzić, czy to droga gruntowa, czy krajowa, hehe
      • trypel zareagował doświadczony palcomapowicz 03.04.13, 23:37
        forum.gazeta.pl/forum/w,201,143626273,143629918,pytamy_doradzamy.html
        • wislok1 Wytłumacz mi jedną rzecz 04.04.13, 00:02
          Skoro na google jest jak byk pokazane przejście graniczne i droga jest szeroka, asfaltowa, nie gruntowa,
          ty znasz Chorwację jak własną kieszeń,
          to po co ten wątek ?

• trypel wyjasniam :) 04.04.13, 08:11
            w przeciwieństwie do Ciebie wypowiadam sie TYLKO na temat miejsc w ktorych byłem osobiscie (a nie że ufam komuś wiec zachowuję sie jakbym był i wiedział coś na temat miejsca)
            Jak opisuje knajpę to znaczy że w niej jadłem a nie przeczytałem w eurostacie i znalazlem jej menu w internecie.
            Jak opisuje hotel to znaczy że w nim spałem.
            Jak wypowiadam sie na temat agencji pośrednictwa z Ciovo tzn że z niej korzystałem.
            Jak opisuje droge tzn że nią jechałem a nie że znam kogoś kogo szwagier kiedyś po niej przewiózł.
            Tym sie różnimy. Dlatego Tobie zazwyczaj nie ufam i nie wierze. Bo opisujesz rzeczy o których nie masz bladego pojęcia.

Z tego wynika że nie znam wszystkich dróg Chorwacji ani wszystkich przejsc. Mało tego umiem bezwstydnie przyznać że nigdy nie jechałem od BiH do Chorwacji od strony Mostaru i NIGDY od tamtej strony nie zaglądałem do Dubrownika. A w google.maps w miejscu przecięcia granic przejścia nie ma. Jest parę km dalej/bliżej a tam już nie zajrzałem.

W ogóle w Dubrowniku byłem tylko 2 x i to służbowo wiec na jego temat sie nie wypowiadam.

Wyjaśniłem dość jasno? :)
            • jachay Re: wyjasniam :) 04.04.13, 12:30
              Ciekawe czy zrozumiał? 50/50, że nie.
              • jachay Re: wyjasniam :) 04.04.13, 18:04
                Mogłem dać 10/10.
            • Gość: ... Re: wyjasniam :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.13, 13:18
              Odezwał się największy blagier, wpisz trypel do wyszukiwarki, a odezwie się "specjalista" we wszystkich dziedzinach życia, zna się na wszystkim, ale nigdy z autopsji
              • Gość: trypel drogi anonimowy szpiegu IP: *.rdns.blackberry.net 04.04.13, 15:17
                A moze jakies przyklady?
            • wislok1 Nie wyjaśniasz 04.04.13, 16:23
              Trollujesz i insynuujesz.

Ciao
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka