IP: *.gorzow.mm.pl 19.04.13, 20:50
Witam. Wybieramy sie w tym roku na makarska i cos tam czytalam ze brela ma ladna plaze. Czy ktos moze to potwierdzic i mooze jakies namiary na apartamenty z widokiem na morze dla 3 os.Dziekuje;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 22:43
      Hej,
      tak potwierdzam. Brela jest piękna i ma wszystko piękne.
      Kwater szukałam w internecie, jeszcze w ubiegłym roku, a i tak dużo było już zarezerwowanych. Radzę nie czekać i szybko się decydować. Ceny apartamentów z widokiem na morze to ponad 100 euro - 1 linia brzegowa.
      Pozdrawiam!
      • lillylive Re: brela 20.04.13, 08:52
        Brela przecudna.W czerwcu 2011 mieszkaliśmy tutaj:www.brela.com/nmedic/4_a21k1.htm ,cena 45e/doba,polecam.
        • Gość: madzik Re: brela IP: *.play-internet.pl 20.04.13, 12:46
          dziekuje bardzo ;))
      • Gość: Saduk Re: brela IP: 95.215.194.* 20.04.13, 11:01
        Jechać w ciemno, taniej i nie kupuje się kota w worku
        • Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.13, 19:55
          Myślę, że jazda w ciemno jest dosyć ryzykowa. Może być problem z miejscami, to mała miejscowość.
    • Gość: Przem Re: brela IP: 93.175.73.* 26.05.13, 09:23
      Jest wolna kwatera od 03-15 sierpien.50 euro z klima-2+1.Chcesz szczegóły -pisz
      • Gość: madzik Re: brela IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 12:21
        Dzieki. Po dlugich poszukiwaniach znalezlismy chyba nawet cos fajnego, ale dziekje za podpowiedz. Nasza kwaterka bedzie na ul francopanskiej 16. Znasz moze te miejsce? Chodzi mi o to czy jest to rejon podrace i czy do plazy punta rata jest daleko? mapki breli, ktore przegladalam sa za malo dokladne zeby to okreslic.
        • Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 19:01
          Hej, Brela jest mała, więc nie będzie daleko do Punta Rata. Zresztą wzdłuż morza prowadzi piękna promenda, którą zawsze warto jest się przejść. Zatem spacer będzie tylko przyjemnością.
          Pozdrawiam!
          • Gość: madzik Re: brela IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 20:32
            dzieki;)
            • Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.13, 20:48
              Już nie mogę się doczekać! ;-)))
          • Gość: Monia Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 09:46
            Chcę wszystkich poinformować i ostrzec przed wynajeciem apartamentu :Katica & Severin Zelić.Stomarica 15 BRELA.
            Właścieciele mili ale tylko na początku ,pożniej nie jest juz tak fajnie.Ich aroganckie zachowanie podczas wieczornych spotkań turystów przy piwku było tragiczne .Państwo pilnują z dużą przesadą ciszy na swoim obiekcie i często zwracając uwagę gościom by nie rozmawiali głośno.Agresywne chamskie zachowanie z ich strony było żenujące!Każdy jedzie odpocząć z swoją rodziną ale bez przesady nikt nie zamknie się w swoim pokoju. Zostawiamy pieniądze i to duże więc jakiś margines tolerancji powinien z ich strony być.Najwidoczniej nie powinni zajmować się turystyką bo kontakt z ludźmi mają kiepski; liczą się tylko pieniądze!.Zachowanie na poziomie zerowym;dlatego też zmieniłam zdanie o Chorwatach.
            • hepik1 Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić 01.08.13, 12:19
              Każdy medal ma dwie strony.
              Spotkania towarzyskie "przy piwku" maja różny przebieg.To identycznie z jak przylapanym kierowcą na podwójnym "gazie"-panie władzo ja tylko jedno piwko!
              Tym ,którzy przy tym "jednym piwku" cała noc wydaje się ,ze są cichutcy i kulturalni.A tym obok mieszkający wręcz przeciwnego zdania ;)
              Obok w apartamentowcu mieszkaja inni ludzie,którzy akurat nie piwkują i np nasze sarmackie piwkowanie i ku...wanie może przeszkadzać.
              Podobnie jak innym w budynkach obok ,co przy ciasnej zabudowie nie dziwi.
              Cisza nocna jest określona w miejscowych regulaminach.Najczęściej od 22-23.
              Sąsiad doniesie do ichniej policji turystycznej i gospodarz ma problemy.
              • hepik1 Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić 01.08.13, 12:21
                Do piwkowania,winowania, rakijowania w CRO służą konoby a nie apartamenty ;)
                • Gość: Zyga brela apartamenty Katica & Severin Zelić IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 19:12
                  Już bez przesady nie bądź taki zasadniczy a zresztą tu nie ma mowy a jakiś libacjach nocnych tylko normalny wypoczyn na tarasie czy balkonie w dodatku jeszcze gdy sa dzieci;czasami nie da się być aż nadto cicho.
                  Ludzie wczasy to pełen luz a nie siedzenie na tyłku i uważanie by mówić szeptem!
                  Ja uważam że bardzo dobrze że piszę się o tym bo też mam małe dzieci i przyjedża się po to by być przyjętym przez ludzi kulturalnych i przyjaźnie nastawionych do turystów.
                  Ja w każdym razie dziękuję za cenne info,nie mam zamiaru spędzać czasu z gburami tam nie pojadę z pewnością,w Breli jest dużo takich chamskich właścicieli bo onie wolą Austraków z kasą.
                  A tak na marginesie to co drugi polaczek chodzi po Chorwacji ze naszymi Leszkami czy Żywcami bo szkoda mu na knajpę i to jest dopiero buractwo:((
                  • hepik1 Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić 01.08.13, 19:53
                    Wcale nie zasadniczy,tylko doskonale wiemy jak potrafią się zachowywać rodacy na wakacjach.
                    Podobną akcję jużtu mieliśmy:

W skrócie:
                    Skarżą sie krajanie:
                    Odradzam pobyt u Nikoli, bardzo niemily facet, ciężko u niego znależć miły i przyjemny wypoczynek.
                    1. Myśle, że nikt nie chciałby słuchać codziennych ostrzeżeń podczas gdy siedzisz spokojnie na balkonie i rozmawiasz z 4-5 osobami po godzinie 22.

Pofatygowałem sie i napisałem do Chorwata a on na to:

Od 16-07 do 29-07 gościli u mnie jako turyści Robert, Artur i Stanisław z rodzinami. Zgodnie z przepisami zgłosiłem ich w T.Z., na co mam dowód wpłaty; zapłacili zgodnie z umówioną ceną. Ale ta trójka dorosłych nie potrafiła się zachować i działała brew wszelkim przepisom HTZ a i regulaminu porządkowego w moim domu. Co wyrabiali? .
                    - przepisy i regulamin porządkowy mówi, że nikt nie ma prawa zakłócać spokoju gości po 23.00, ponieważ wtedy zaczyna się cisza nocna w moim domu , ale i sąsiednich obiektach.
                    Ja na swoją odpowiedzialność dałem jeszcze godzinę od siebie czyli do 24.00, ale to im nie wystarczało, więc kontynuowali picie do 3.00 , 4.00 na ranem, czym niepokoili moich gości i turystów z okolicznych obiektów, na co mam 5-6 świadków.
                    Wraz z żona prosiłem ich kilkakrotnie, ale nic nie pomagało; jak ktoś jest pijany, ciężko z nim dyskutować i cokolwiek udowodnić.

Gdybym ja jako właściciel pozwolił, by goście robili co im się żywnie podoba i gdybym nie szanował przepisów tutaj obowiązujących, HTZ odebrałaby mi pozwolenie na wynajem apartamentów.
                    To co się zdarzyło z tą trójka Polaków jest odosobnionym przypadkiem; a u mnie zdarzyło się pierwszy i ostatni raz. Więcej na to nie pozwolę. Wszyscy muszą szanować przepisy.

Całość wątku tutaj:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,201,127950813,127950813,apartament_goraco_odradzam.html?wv.x=2
                    I tyle w sprawie monety,która ma zawsze dwie strony ;)
            • Gość: Artrek brela apartament Katica & Severin ZelićStomarica15 IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 19:20
              Super:(właśnie zainteresowałem się tą ofertą ale w takim razie odpuszczam.
              W zeszłym roku tez mielismy podobna sytuację beznadziejnie się to skończyło;nie chcę powtarzać niepotzrebnej nerwówki.
              • hepik1 Re: brela apartament Katica & Severin ZelićStomar 01.08.13, 21:28
                Wszystkich oburzonych zachowaniem chorwackich gospodarzy w tym wątku,uprasza się o zmiane IP dla uwiarygodnienia swoich opinii ;)
                • Gość: Ola Re: brela apartament Katica & Severin ZelićStomar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.13, 11:39
                  Tak ja testem oburzona bogaczami Chorwatami w głowach im się poprzewracało!!!!!!!!!!!1
                  Mowa tutaj oczywiście o jednostach;dlatego też dowierzam inf.o pobycie- niezbyt miłym turystów w Breli u tych Państwa.Trzeba pisać o takich sprawach by nie zepsuć sobie wczasów.
        • Gość: Magda Re: brela IP: *.play-internet.pl 21.04.17, 12:14
          Cześć wybieram się w sierpniu do brela francopanska 20 i zastanawiam się czy będzie daleko i strono do morza? Jadę z 1,5 roczna córa. Proszę o opinie pozdrawiam
          • hepik1 Re: brela 22.04.17, 06:16
            Wystarczy zajrzec do google street:

Tekst linka
          • Gość: Lano Re: brela IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.17, 13:40
            Magda napisał(a):
            ...wybieram się w sierpniu do Brela Francopanska 20
            i zastanawiam się czy będzie daleko i stromo do morza?
            Jadę z 1,5 roczna córa.

Brela położona jest na zboczu, zerknij na > poziomice terenu

Na plażę idziesz tylko 500 m cały czas z góry, powrót z plaży pod GÓRĘ !
            • hepik1 Re: brela 22.04.17, 17:32
              40 m w pionie,Czyli jak pieszo na 12 pietro ;)Z powrotem w upale ,z bagazami plazowymi i dzieciakami lekko nie bedzie.Za to morze z balkonu widac ;)
              • Gość: Lano Re: Brela IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.17, 21:31
                ... ale Punta Rata > #1 w Europie !

PS
                Współrzędne geograficzne Brela, Chorwacja
                43°22′08″N 16°56′03″E
                Wysokość nad poziomem morza: 70 м
      • Gość: szymonfu Re: brela IP: *.amst2.eu.psigh.com 01.08.13, 13:12
        Witam. bede wdzieczny za namiary na szymonfu@interia.pl. Jedziemy wlasnie w tym terminie z dzieckiem (4 lata). Czy jeszcze ktos moze cos podrzucic z kontaktów? Szukamy czegos pod katem dziecka - plac zabaw, basen mile widziane. Z gory wielkie dzieki dla wszystkich zyczliwcow. Pozdrawiam
        • Gość: Mona Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 19:16
          Do Breli mozna jechać nawet w ciemno;jest duzo wolnych apartamentów zawsze się coś znajdzie w dobrej cenie.Nie trzeba szukać z placem zabaw ;Brela ma piękny zakatek dla dzieciaków.Polecam
          • Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 21:18
            A co to za zakątek dla dzieciaków? Gdzie jest?
            • Gość: Mona Re: brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 10:03
              Super palc zabaw przy plaży i deptaku nadmorskim w Breli;w sumie samo centrum.
        • Gość: zyga Re: brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 10:16
          Tak plac zabaw fajny,a apartamentów dużo zależy kto co lubi bliżej lub dalej plaży z pięknymi widokami.uliczki wąskie i pod górkę ale nam to akurat nie przeszkadzało.miłego urlopu
          • Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.13, 19:16
            Dzięki za wskazówki, już nie możemy się doczekać ;-)
    • Gość: tomek Re: brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.13, 21:37
      plaże są super i czyste ale widoki ekstra chyba najlepsze z całej Chorwacji nie wiem jak w okolicach Dubrownika bo tam nie byłem ale jadąc od góry aż do Makarskiej to Brela najlepsza na rodzinne wakacje . Jak się zdecydujecie do dajcie znać na tomek666w@wp.pl podam namiary na fajny skromny lokal z widokiem na morze .
      • Gość: anna Re: brela IP: *.net.pbthawe.eu 16.01.14, 14:30
        czesc tomek chcemy jechac w tym roku 21,06-05,07 do breli z dzieckiem i potrzebuje jakiegos namiaru to moj email anes1@autograf.pl
      • Gość: lili-lulu Re: brela IP: *.google.com 30.04.16, 18:32
        Hej, my również szukamy namiaru na lokum, 11-22.07 dwie osoby dorosle i dzieci w wieku 10 i 16 lat. Moj adres bablou@wp.pl
    • mo.nika3 Re: brela 20.04.16, 19:53
      Halo. Podnoszę wątke, ktoś tu zagląda?? :)
      Mam namierzony apartament Nikola. Jest podane że to jakieś 3 km od centrum. Chciałam zapytać czy ten deptak w Breli to tam dochodzi czy raczej będziemy musieli dojeżdżać? (nadmienię że jedziemy z dziećmi (6 i 9)
      Pozdrawiam
      • ada-adam Re: brela 22.04.16, 18:20
        jeżeli jest nad morzem to dochodzi jeżeli w której tam linii brzegowej to trzeba zejść do morza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka