Dodaj do ulubionych

Solaris resort camping Chorwacja

15.05.13, 19:21
Witam
Pod koniec czerwca wybieram się do Chorwacji na camping Solaris. Mam zarezerwowany domek z firmy Suncamp i mam pytanie: czy ktoś się orientuje gdzie są umieszczone mobil homes? Z moich ustaleń wynika że położone są za hotelami Niko, Jure i Ivan...

Obserwuj wątek
    • Gość: Irek Re: Solaris resort camping Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 11:40
      Z tego co pamiętam z zeszłorocznych wakacji, bo tam nie mieszkałem - tylko wpadałem na Solaris tak co 3 dzień ze względu na dzieci to znajdują się za hotelem Ivan (od strony morza przed) na lewo od minigolfa. Z mapy pozycja gdzieś w okolicy nr 7 www.solarishotelsresort.com/resort/resort-map
      Widziałem je z promenady. Świetnie położone. Choć trochę za gęsto na mój gust to nie tak ciasno jak na campingu, zresztą kamping jest po drugiej stronie Solarisu. Minus , że dookoła full drogich atrakcji dla dzieci, dlatego rzadko tam bywalismy. Plus też za zacienie terenu. Plus następny za fajny basen przy hotelu Ivan. Inne baseniki takie sobie. Aqua Parku rok temu jeszcze nie było. Najblizsza plaza - kilka metrów z widokiem na Brodaricę i wyspę Krapanj. Pozdrawiam!
    • Gość: grysia6 Re: Solaris resort camping Chorwacja IP: *.siec.idealan.pl 16.06.13, 23:07
      Witam,również wybieramy się w tym roku do Chorwacji i też jesteśmy zainteresowani tym campingiem rozważamy również możliwość wynajęcia prywatnej kwatery i korzystanie tylko z samego aquparku ale nie wiemy czy istnieje taka możliwość.czy po Waszym powrocie mogę liczyć na informacje i wskazówki.Życzę miłego wypoczynku i pozdrawiam
      • tr_ns Re: Solaris resort camping Chorwacja 06.09.13, 13:52
        Witam,
        Byliśmy na Solarisie w m-c sierpniu przez 5 dni - wyjazd Vacansoleil. I tak namioty rozstawione wokół hoteli i apartamentów wyglądają trochę jak slamsy :(. Cisza nocna zgodnie z wytycznymi operatora od 24 - 6, a tu w hotelu muzyka na całego i do 3 rano impreza.... Wszystko płatne: zjeżdżalnie (50 kun za cały dzień czyli około 30 zł od osoby), park wodny, leżaki, minigolf, boisko do piłki. Resort duży nawet nie widzieliśmy wszystkiego, a przejazd - "ciuchcią" kosztuje 15 kun od osoby (gdzie na innych campingach był za darmo jako transport pomiędzy atrakcjami). Plusy: czysty resort, ładne łazienki (chyba najładniejsze z wszystkich 11 campingów na których byliśmy do tej pory), ładnie zorganizowany - baseny nad morzem( właściwie wchodzące do morza), bar w statku pirackim, wieczorne atrakcje, no i wioska dalmacka - restauracja, cukiernia stylizowana na twierdzę... dużo ludzi ....., ale tłoku nie było czuć jakoś się to rozchodziło... uwaga Chorwacja - jest droga
        • Gość: arek Re: Solaris resort camping Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 15:00
          Witam, bylismy tez na Solarise w sierpniu grupą 12 osobową, tylko pod własnymi namiotami. Fakt - solaris sam w sobie jest bardzo drogi natomiast chyba wart swojej ceny. Jest to jeden z najładniejszych resortów na jakim bylismy. Wada to maly basen na campie, notomiast plaza i morze - bajka. Plusem jest dluga promenada ciągnąca sie od campu do aquaparku, przy ktorej nie mozna sie nudzic...restauracje, animacje, fimy wieczorne (bliżej aqua), minigolf - swietna zabawa...WYzywienie zawsze robimy we wlasnym zakersie, majac 2 dzieciakow 2 i 6lat musza troche oodpoczac od slonca, wiec jest czas zeby cos szybciutko upichcic. Market oddalony o 4km, w ktorym ceny dokladnie takie same jak w polsce, a czasami i tansze. mieso od 25kn mielone, 33kn jakis schab, parówki 4szt - 3kn, mleko 6kn, piwo 2ltr karlowacko 20kn, wino 3ltr - 33kn, no i MCdonalds z typowo polskimi cenami. Najlepiej wejsc sobie na kaufland.hr, konzum.hr lub inne i posprawdzac gazetki. Z solarisa blisko do: wodospadów KRKa, najlepiej wybrac sie łódką, Trogiru, Primostenu, Split i Zadar okolo 70km...ale warto. My w tym roku w czerwcu tydzien w Polarisie na istrii i tydzien we wloszech...Juz sie nie potrafimy doczekac
          Pozdrawiamy
          • danon1801 Re: Solaris resort camping Chorwacja 04.03.15, 18:16
            czy mozna by jakis kontakt do Pana bo z zona sie wybieramy a 16 lat na Istri bylismy w Umagu na kempie PARK UMAG polecam gorąco ale cos innego chcielismy zobaczyc pozdrawiam
    • Gość: aneta Re: baseny?? IP: *.opera-mini.net 19.06.14, 16:31
      Mam pytanie jak to jest z tymi basenami , czy jest tam jakiś basen z chlorowana wodą ,za który nie trzeba płacić??? Z góry dzięki.Aneta
    • tomaroc Re: Solaris resort camping Chorwacja 05.03.15, 14:37
      Jedno pytanie odnoście campingu Solaris w Chorwacji - bo są dwa Solarisy.
      1) Solaris w północnej części Dalmacji www.chorwacja24.info/camping/solaris
      2) Naturystyczny camping Solaris na Istrii www.chorwacja24.info/camping/naturist-resort-solaris
      Można by się zdziwić, planując wakacje na Solarisie koło Sibenika a wylądować na naturystycznym campingu na Istrii... Choć odwrotnie było by jeszcze ciekawiej jak by wyskoczyć na nagusa myśląc że to naturystyczny :-))

pozdro!
      • Gość: leszek Re: Solaris resort camping Chorwacja IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.09.15, 18:32
        Witam.
        Mam takie pytanie, odnośnie basenów na kempingu (resorcie) Solaris koło Sibenika.
        Chodzi mi o to, czy będąc na kempingu, można korzystać nie tylko z basenu kempingowego, ale także z basenów hotelowych? Czytałem tu gdzieś, że ładny basen jest przy hotelu Ivan. Przy pozostałych hotelach, też są jakieś baseny, ale właśnie nie wiem czy będzie można z nich skorzystać. Wybieram się na ten kemping w przyszłym roku do domku z Vacansoleil. Tak przy okazji drugie pytanie, czy może ktoś wie, gdzie te domki na kempingu się znajdują?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka