23.06.13, 09:54
Jak wygląda plaża ?Czy w całej miejscowości taka sama?Bo na zdjęciach z ofert noclegów piasek ma brunatny kolor..?Czy na" żywo" wygląda to lepiej? Jeśli tak to ja jednak wolę żwirkową albo kamienistą :-)
Obserwuj wątek
    • sofia41 Re: Ulicinj. 23.06.13, 10:06
      Nie wiem jak wygląda ta w mieście ale tzw. wielka plaża ma raczej kolor szarawy ale w czym ci ma to przeszkadzać ? Boisz się, że opalisz się na zielono ?
      • dorothea37 Re: Ulicinj. 23.06.13, 10:20
        Czy piasek ma taki kolor bo jest brudny ,czy taka jego uroda ,że akurat ma taką barwe?O to mi chodzi.
        • dorothea37 Ulcinj. 23.06.13, 11:03
          Soory ,źle napisałam ,ma być oczywiście Ulcinj :-)
        • jachay Re: Ulicinj. 23.06.13, 11:32
          To tylko taka jego uroda. W pobliżu delta rzeki spływającej z gór. Wielu plażowiczów okłada zbolałe stawy gorącym piaskiem, widziałem.
        • wiotka_trzpiotka Re: Ulicinj. 23.06.13, 21:29
          tak jest bardzo brudny
          pls, zostań w domu...
          • dorothea37 Re: Ulcinj 24.06.13, 21:11
            Nie rozumie ironii w twoim głosie ?Myślałam,że na forum ktoś zadaje pytanie,i od innych ,którzy wiedzą dostaje odpowiedź...?To bardzo przepraszam,że nie znam działania forum .
            • Gość: sosna28 Re: Ulcinj IP: *.play-internet.pl 28.06.13, 05:53
              Piasek jest szary bo taki jego urok - podobno leczy reumatyzmy. Wg mnie warto jechać, żeby tą plaże zobaczyć i popływać. Nam jak się znudziły już przepiękne kamieniste plaże to przyjechaliśmy tu nawet 2 razy w ciągu 2 tygodni. Odległości w Czarnogórze są takie, że warto zorientować się gdzie są jakie plaże i się jedzie :)
              • dorothea37 Re: Ulcinj 08.07.13, 18:30
                Dziękuję .
    • Gość: basia Re: Ulicinj. IP: *.11.247.77.virtela.net 08.07.13, 19:04
      hej byłama w Ulcinj w zeszłym roku kolor piasku czarny pomieszany z tonami śmieci,idąc na plaże porażający zapach przyparzonego przez słońce moczu, szkoda kasy i strata czasu masakra "syf kiła i mogiła" odradzam naprawdę byłam załamana :(( jedyne co to hotel 4 gwiazdkowy był super no i ceny w Czarnogórze bardzo tanio pozatym to były najgorsze wakacje nie zapuszczaj się dalej jak Budva -tam jest ok im dalej na południe poprostu horro ale nie którzy nie wierzą ja czytalam na forach jedni pisali że syf inni ok bardzo żałuje że nie dałam wiary tym wszystkim negatywnym opinią SZCZERZE ODRADZAM
      • vega_ja Re: Ulicinj. 09.07.13, 10:50
        Gość portalu: basia napisał(a):
        > hej byłama w Ulcinj w zeszłym roku kolor piasku czarny pomieszany z tonami śmie
        > ci,idąc na plaże porażający zapach przyparzonego przez słońce moczu, szkoda kas
        > y i strata czasu masakra "syf kiła i mogiła" odradzam naprawdę byłam załamana :
        > (( jedyne co to hotel 4 gwiazdkowy był super no i ceny w Czarnogórze bardzo t
        > anio pozatym to były najgorsze wakacje nie zapuszczaj się dalej jak Budva -tam
        > jest ok im dalej na południe poprostu horro ale nie którzy nie wierzą ja czytal
        > am na forach jedni pisali że syf inni ok bardzo żałuje że nie dałam wiary tym w
        > szystkim negatywnym opinią SZCZERZE ODRADZAM

Podzielam powyższą opinię. Wróciłam stamtąd w ubiegłym tygodniu. Też się mocno zawiodłam, przede wszystkim straszny jest cuchnący ściek w pobliżu hotelu Otrant oraz brudna plaża. Brak jakiejkolwiek infrastruktury. Jest jedna "taksówka" pływająca, czyli po prostu stara łajba, do której ludzie pakowani są do oporu (cena kusi:3euro), ale żeby się dostać do niej, trzeba wejść do wody po pas, ponieważ nie ma żadnego pomostu...
      • ma.ci.ej Re: Ulicinj. 11.07.13, 15:27
        > nie zapuszczaj się dalej jak Budva

Ja akurat mam dokładnie odwrotne odczucia. Do Budwy i kawałek za Budwę komercja i tłum ludzi, dalej na południe zdecydowanie lepiej. Z północy polecam tylko Bokę Kotorską, a potem już warto za Ulcinj. Podkreślam "za Ulcinj" a nie "do Ulcinja". No i obowiązkowy wypad nad jezioro szkoderskie - SZCZERZE POLECAM

• ma.ci.ej Re: Ulicinj. 11.07.13, 15:22
      W miejscowości koszmarnie zatłoczona. Velika plaża na południe od Ulcinja już lepiej, ale zachwycony nie byłem. Piękna plaża jest dopiero na wyspie Ada Bojana w rezerwacie (chyba 2 euro od osoby za wstęp do rezerwatu) - można pływać zarówno w morzu jak i w rzece przy ujściu do morza. Wydaje mi się (ale tam akurat nie byłem), że odcinek Velikiej tuż przy rezerwacie jest też zdecydowanie lepszy niż obok Ulcinja.

Generalnie - im dalej na południe od Ulcinja tym lepiej.

Na północ od Ulcinja jest np. Valdanos (nie wiem ile tam ludzi w środku dnia, ja byłem dopiero pod wieczór). Miejsce ładne, ale plaża zaniedbana - kamienisto-błotnista.
      • Gość: pipun Re: Ulicinj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 13:31
        Valdanos nie jest zatłoczony i nie ma tam błota! Są za to kamienie no i jeżowce. Plaża czasy świetności ma za sobą, ale dla osób którzy chcą popatrzeć na stworzonka podwodne najlepsza w okolicy. Obowiązkowe buty do wody, chociaż osoby które cały czas pływały radziły sobie bez nich. Widać, że kiedyś było tam niezłe zaplecze sportowe. Nie wiem czy to jeszcze powojenne skutki, czy brak było inwestora, ale niby teraz coś z nią zaczęto robić. Pojawiły się płatne parasole i leżaki (masakryczna cena 7E za dzień). Jest też knajpa. Za cypelkiem można pójść poplażować na golaska - plaża dla naturystów. Nasi gospodarze przestrzegali nas, żeby z plaży przy Bojanie nie korzystać. Dlaczego? Bo rzeka niesie mnóstwo zanieczyszczeń i można dostać uczulenia. Nie sprawdzaliśmy. Mała Plaża (miejska) jest faktycznie bardzo zatłoczona, natomiast na Wielkiej każdy znajdzie coś dla siebie. Morze na około 150m w głąb płytkie tak, że dzieciaki mogą się kąpać bezpiecznie i nie trzeba ich cały czas pilnować. Niestety na plażach jest brudno. Prywatne plaże i miejska są sprzątane regularnie, ale co z tego jak "turyści" i tubylcy niemiłosiernie brudzą. Jest bardzo mało koszy na śmieci co oczywiście nie usprawiedliwia "kultury" nagminnego śmiecenia (coś jak jeszcze z 10-15 lat temu nad naszym polskim morzem). Ale tragedii nie ma i nie grozi to żadną epidemią! :) Sama miejscowość egzotyczna i warta odwiedzin. Urokliwe stare miasto i regularne śpiewy Muezzina z minaretu pobliskiego meczetu bezcenne. Ceny w restauracjach i sklepach bliskie krajowym, a czasem nawet niższe. Nam się podobało i jesteśmy zadowoleni z wakacji.
    • Gość: krzys72 Re: Ulicinj. IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 23:45
      Wróciłem z Czarnogóry 20 lipca byliśmy na na wycieczce z Petrovaca w Ulcinj widziałem zarówno plażę miejską małą oraz wielką ok. 5 km. od miasta i:
      plaża miejska mała ale było na niej miejsce czyta i płytka woda piasek taki sam jak na wielkiej ciemny ale w niczym to nie przeszkadza
      Wielka plaża bardzo fajna płytkie wejście do morza woda ciepła a piasek jak piasek ciemny i tyle w niczym nie przeszkadza
      Polecam
      • Gość: pipun Re: Ulicinj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 15:30
        Miejsce na Małej Plaży dla chcącego zawsze się znajdzie, ale to zależy co kto lubi. "Ludź na ludziu" nie każdemu odpowiada. :) Ja dla wolących swobodną przestrzeń polecam Wielką Plażę. Piasek jest ciemny na Małej ale na Wielkiej też nie przypomina naszego nadbałtyckiego. Jest ciemniejszy, co w niczym nie przeszkadza. Chyba, że łatwiej o poparzenie stóp. Bywalcy Bułgarii mają zapewne co do tego doświadczenie, a tam przecież piasek żółty. Tak czy siak plażowanie w Ulcinju jak najbardziej polecam. Aaaaa i na Wielkiej bywa wietrznie więc miłośnicy kitesurfingu mają raj! Są wyznaczone miejsca dla tego sportu.
    • Gość: ola Re: Ulicinj. IP: 79.162.65.* 09.08.13, 17:50
      Plaże w Czarnogórze nie są w złotym piaszczystym kolorze. Obok masz Wieliką, która też jest lekko szarym kolorze piasku.
      Właśnie wróciłam z Czarnogóry, za mną całe wybrzeże i góry.
      Wile przewodników pisze o piasku, a tak naprawdę to sporadycznie piasek, najczęściej kamyki, które z lotu ptaka wyglądają jak piaszczysta plaża.
      Najpiękniejsze i najcieplejsze są: Wielika (piach szaro-złoty), Red (uwaga bo w przewodnikach nie piszą, że tam są nudyści- skalista), Jaz - (kamyki). Fotografowałam: piach, kamyki, to co tworzy plażę - mogę podesłać fotki z różnych miejsc.
      • piotrwaz Re: Ulicinj. 10.08.13, 15:09
        Teraz jestem w Ucinj i jak czytam te brednie o brudzue i syfie snierdzacych kanałach to zastanawiam sie czy dokładnie o tym samym miejscu mówimy . Kolor piasku szary owszem na początku trzeba sie przyzwyczaić ale ten piasek nie brudzi i nie śmierdzi taka jego uroda . Ludzi hmm duzo ale czy bardzo duzo mam inne zdanie.... żywiny sie w knajpach i jeszcze mi sie nie zdarzyło mi sie czekać na stolik . A w Polsce nad mozem każdy wie jak jest . Mieszkam 100 m od małej plazy i jest naprawdę super . Na wielka plaże copocabane czasami jeździmy tez super . Czy warto ? Ja uważam ze tak . I nie pisze tego z perspektywy Polaka który pierwszy raz za granica zjechalem duża cześć Azji Europy Afrki a Cz.mnie urzekla.
        • tehen Re: Ulicinj. 10.08.13, 21:10
          Nie wiem czy zdążysz przeczytać ale po drodze na Wielką Plażę masz knajpkę z polskim akcentem :)
          Przy głównej ulicy szukaj tablicy po polsku.W środku na wejście dostaniecie kielich gruszkówki (butelka w zeszłym roku 10 Euro ale warto).
          • piotrwaz Re: Ulicinj. 11.08.13, 16:38
            Hej hahaha juz tam byłem ba świetnej kolacji i oczywiście kupiłem ten likier . Ale co do kolacji
        • Gość: ola Re: Ulicinj. IP: *.centertel.pl 11.08.13, 20:18
          Nie rozumiem, dlaczego odpowiedź skierowałeś do mnie. Ja nie pisałam o syfie, a o szarym kolorze piasku.
          • Gość: pankracy Re: Ulicinj. IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 22:07
            Hej! Piasek jest rzeczywiście ciemniejszy, bo jest powulkaniczny (podobno też jest i dobry dla zdrowia). Pozdrawiam
          • piotrwaz Re: Ulicinj. 12.08.13, 07:59
            Tak oczywiście nie pisałem do Ciebie
            • norwich_city Re: Ulicinj. 19.08.13, 09:41
              Kilka dni temu byłem na plaży w tym miasteczku.
              Nie można się do niczego przyczepić, jaki kolor ma piasek można zobaczyć wcześniej na zdjęciach w internecie więc nie powinno to nikogo dziwić po przyjeździe na miejsce.
              Nie wiem kto wymyśla głupoty o śmieciach na plaży. Nie jest ona bardziej zaśmiecona niż plaze w Bułgarii, Włoszech czy Grecji.
              A hotele to inna sprawa, ale to nie ten wątek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka