Dodaj do ulubionych

Nowa droga Zagrzeb-Split

IP: 213.76.135.* 03.08.04, 11:03
W turystycznym dodatku GW podano, że funkcjonuje już nowa autostrada na tej
trasie. Czy to faktycznie austostrada, czy też po prostu odremontowana droga
ekspresowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 11:12
      100 % autostrada
      • Gość: Misia Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: 217.97.238.* 03.08.04, 12:08
        Płatna? I skąd dokąd - no wiem Zagrzeb - Split ale czy przjezdza sie obok
        Knina? Omija chyba Plitvice?
        Misia
    • Gość: andrew Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 23:08
      ja jechałem odcienk do okolic wyspy Pag (troche przed Zadarem). autostrada jest
      b. dobra, tyle tylko że w jednym momencie "dziura" tzn. nie zdążyli dokończyć
      tunelu i jedzie się objazdem, co jest troche uciążliwe. jednak bardziej
      uciążliwe było stanie w kolejce do płacenia za drogę (właśnie przed tym
      odcinkiem). jechaliśmy w łikend i straszny korek wtedy się zrobił - gdzieś na
      45 minet.
      generalnie jednak na odcinku do zadarskiej riviery autostrada jest ok, co dalej
      w kierunku na split to nie wiem

pozdr
      • Gość: kojotluki Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: 195.114.160.* 04.08.04, 11:33
        Brakuje obwodnicy Szybenika więc w Pirovacu zjeżdza sie na zwykla droge i dalej
        za Szybenikiem mozna wjechac z powrotem na autostrade az do Splitu. Ale w sumie
        z dojazdami moze sie juz nie oplacac (czasowo) i po zjezdzie z Pirovaca
        (k/Szybeniku) lepiej jechac Jadranska Cesta - szybciej dotrzesz do Splitu -
        wyjatkowo w weekendy mogą byc korki. Taki był stan na 24/07.
        • Gość: M A cena IP: 83.238.11.* 04.08.04, 11:37
          ?
          • Gość: janek Re: A cena IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 13:03
            119 kun zagrzeb-szybenik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka