Gość: zzyzzio IP: 213.76.135.* 03.08.04, 11:03 W turystycznym dodatku GW podano, że funkcjonuje już nowa autostrada na tej trasie. Czy to faktycznie austostrada, czy też po prostu odremontowana droga ekspresowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turysta Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 11:12 100 % autostrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: 217.97.238.* 03.08.04, 12:08 Płatna? I skąd dokąd - no wiem Zagrzeb - Split ale czy przjezdza sie obok Knina? Omija chyba Plitvice? Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 23:08 ja jechałem odcienk do okolic wyspy Pag (troche przed Zadarem). autostrada jest b. dobra, tyle tylko że w jednym momencie "dziura" tzn. nie zdążyli dokończyć tunelu i jedzie się objazdem, co jest troche uciążliwe. jednak bardziej uciążliwe było stanie w kolejce do płacenia za drogę (właśnie przed tym odcinkiem). jechaliśmy w łikend i straszny korek wtedy się zrobił - gdzieś na 45 minet. generalnie jednak na odcinku do zadarskiej riviery autostrada jest ok, co dalej w kierunku na split to nie wiem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojotluki Re: Nowa droga Zagrzeb-Split IP: 195.114.160.* 04.08.04, 11:33 Brakuje obwodnicy Szybenika więc w Pirovacu zjeżdza sie na zwykla droge i dalej za Szybenikiem mozna wjechac z powrotem na autostrade az do Splitu. Ale w sumie z dojazdami moze sie juz nie oplacac (czasowo) i po zjezdzie z Pirovaca (k/Szybeniku) lepiej jechac Jadranska Cesta - szybciej dotrzesz do Splitu - wyjatkowo w weekendy mogą byc korki. Taki był stan na 24/07. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: A cena IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 13:03 119 kun zagrzeb-szybenik Odpowiedz Link Zgłoś