Dodaj do ulubionych

Pucisca czy Mirca na Bracu

IP: *.radomsko.vectranet.pl 03.04.14, 16:27
Witam. Mam dwie dość ciekawe cenowo oferty właśnie z tych 2 miejscowości. Która bardziej nadaje się do wakacyjnego zamieszkania i plażowania? Czytałam,że Pucisca jest klimatyczna i piękna, ale krucho tam z plażami. A Mirca ponoć nieciekawa, ale ma ładne i duże plaże. Co sądzicie o tych dwóch miejscach. Marzy nam się ładna i bardzo spokojna plaża, spokój dookoła, ale też ładne widoki i dobre miejsce wypadowe na wycieczki. Która bedzie lepsza? Mirca czy Pucisca? Skłaniałam sie ku tej Puciscy, ale boje się ,że nie bedzie gdzie poplażować i że nie ma co liczyć na spokój. Pozdrav
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Pucisca czy Mirca na Bracu 05.04.14, 12:21
      Z dwojga wybierz Sutivan ;)

.I plaże ,i klimat.
      Z punktu wycieczek po wyspie miejsce zamieszkania nie ma znaczenia.
      • Gość: darek.59.pl Re: Pucisca czy Mirca na Bracu IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 19:14
        Masz rację, ale ja dodałbym jeszcze Sumartin. Oprócz osady na końcu wyspy, spokojnej, z klimacikiem i bez wrzaskliwej "stonki" wakacyjnej, można wybrać się promem ok. 30 minut) lub wynajętą łodzią do Makarskiej, aby "zaszaleć". Plaża jest z widokiem na Makarską, Biokowo i Hvar. W centrum jest boisko do piłki wodnej, na którym Chorwaci rozgrywają regularne mecze. Niesamowite wrażenie gdy grają. Do tego kopalnia białego braćkiego marmuru.
        Na Braći, gdzie wybierzesz miejsce na pobyt, czekają Cię dalekie wyprawy wiodące pod górę i z góry. Ale jest wspaniale!
        • Gość: ola Re: Pucisca czy Mirca na Bracu IP: *.radomsko.vectranet.pl 06.04.14, 00:08
          Dziękuję za opinie. Muszę rozglądnąć się za jakimiś rozsądnymi kwaterkami w Sutivan lub Sumartin. Bo chyba w ciemno na wyspie nie tak łatwo będzie coś znaleźć? Dzięki jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka