Dodaj do ulubionych

Autokuszetka Novi Sad-Bar

IP: *.54.125.218.polineo.pl 29.06.14, 14:55
Czy ktoś miał już w tym roku okazję jechać autokuszetką z Novego Sadu do Baru?
W rozkładzie jazdy jest zapis że wycofany?
Wie ktoś coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 29.06.14, 15:30
      w maju odjezdzała na pewno z Baru (specjalnie zajechalismy żeby zobaczyć standard pociągu bo tak wracamy w sierpniu z Czarnogóry)
      wg pani w okienku trasa w wakacje przedłużona aż do Suboticy ale oczywiscie biletów z takim wyprzedzeniem nie można było kupić.
      W całym pociągu jechały 2 auta...
      • Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 29.06.14, 15:45
        Cóż w maju faktycznie był ale teraz już wiem że ze względu na majowe podtopienia serbska część trasy jest wyłączona.
        Obecnie trwają naprawy torów więc z Belgradu do Baru jedzie tylko jeden pociąg i to bez autokuszetek.
        Ja wybieram się końcem sierpnia więc nadzieja jest że już naprawią trasę!!!
        • trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 29.06.14, 21:03
          oby
          planujemy powrót koło 30 sierpnia i pociąg byłby idealny. I to aż do Suboticy
          • Gość: 1jagusia Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 22:46
            Witam,
            my także zastanawiamy się nad wyjazdem do Czarnogóry 21.08-31.08. Może ktoś polecić jakieś fajne kwatery? A jak załatwić te autokuszetki? Trzeba dojechać do Subotnicy i tam na miejscu? Można gdzieś sprawdzić rozkład jazdy żeby mniej więcej zaplanować dotarcie na czas wyjazdu pociągu? Ile trwa taka podróż?
            • Gość: df Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 22:50
              autokuszetka na razie nie jeździ .Co do noclegów to zobacz na bookingu ja na 20 sierpnia zarezerwowałem w sutomore
            • Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 16.07.14, 08:23
              Autokuszetka nigdy nie kursowała z Subotnicy tylko z Novego Sadu oraz Belgradu.
              Teraz ze względu na majowe powodzie czasowo zawieszona jest ta z Nowego Sadu i tylko Belgrad zostaje.
              Można wejść na stronę serbskich koleji i tam sprawdzić które jadą.
              Autokuszetka rusza z Belgradu 17:20 a pasażerski 18:05
              Trasa jest przepiekna i warta każdej kasy (90 euro kosztuje samochód i 2 osoby- dzieci do 4 gratis) pociąg rusz o 18 a jest około 9 rano w Barze.
              My wybieramy sie poraz kolejny tym pociagiem końcem sierpnia
              • trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.14, 08:25
                w tym roku na stronie kolei serbskich była oficjalne informacja że od sezonu wakacyjnego autokuszetka bedzie kursowała z Suboticy do Baru. Tylko powódź pokrzyżowała plany
                • Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.14, 10:11
                  Mogłem faktycznie przeoczyć taka informację.
                  Na stacji w Belgradzie wstępnie informowali mnie iż od 01.07 przewidyją przywrócenie składu relacji Subotnica-Bar-Subotnica, ale nie jest to pewne na 100%
                  • trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.14, 10:34
                    no to dzieki za info - moze na koniec sierpnia bedzie już OK a Nowy Sad zawsze lepszy niż nic.
                    ale online jeszcze rezerwacji zrobić nie moge na 1 msc do przodu i wyskakuje info że autokuszetki nie ma.
                    • abc26 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.14, 11:28
                      dwa lata temu miałam rezerwację zrobioną na autokuszetkę z Suboticy do Baru, niestety z powodu korku na granicy serbskiej rezerwacja przepadła bo nie dojechaliśmy na czas. Dzięki uprzejmości Pani na stacji w Suboticy po godzinie oczekiwania udało się zrobić nową rezerwację i kupić bilety na trasie Novi Sad - Bar.
                      Trasa faktycznie mega widokowa ale większość pokonuje się nocą więc niewiele widać. Standard pociągu porównywalny do Polskiego. Toalety tak samo obskurne. Jednak przy tak długim dystansie możliwość rozprostowania kości i snu dla kierowcy jest mega luksusem ;-)
                      No i dla dzieci atrakcja, choć moje już drugi raz tym pociągiem jechać nie chcą, wolą w fotelikach w samochodzie ;-)
                      • Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 20.07.14, 14:02
                        Troche dziwne bo dwa lata temu jechalem tym pociagiem i autokuszetka byla dopiero z Novego Sadu.
                        • Gość: abc26 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.14, 22:40
                          wszystko się zgadza, ale rezerwacje online można było zrobić z Suboticy. Nie mam pojęcia dlaczego. Tak czy siak, do pociągu wsiedliśmy dopiero w Nowym Sadzie.
                          W sumie pociągiem jechaliśmy dwa razy. Raz z Baru do Suboticy 7 lat temu a drugi raz 2 lata temu. Teraz prędko się nie zdecydujemy :-)
              • Gość: Honia Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.162.60.17.interplus.com.pl 14.01.15, 22:01
                Hej, możesz podpowiedzieć jak można kupić bilety?
                • Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 14.01.15, 23:11
                  Jechałem tym pociągiem juz kilka razy i zawsze kupuje bilet na miejscu w Novum Sądzie.
                  Nigdy nie było problemu z miejscami, ale też nigdy nie jechałem w szczycie sezonu.
                  3 lata temu można było kupić bilety przez internet ale ostatnie 2 lata system nie działał. W tym roku mam zamiar jechać początki czerwca a rezerwacje i bilet można kupować najwcześniej na 2 miesiące przed planowanym wyjazdem wiec na razie się tym nie interesowałem.
                  • Gość: taaaa Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.15, 01:01
                    Podepnę się pod temat. Planujemy jechać na 2 samochody i oba nie trzymają wymiarów podanych na stronie kolei. Według strony maksymalne wymiary samochodu to wysokość 155 cm, szerokość 180 cm. Jeden z samochodów jest trochę wyższy (162 cm) drugi szerszy (185 cm). Pewnie z szerokością nie będzie problemu. Pytanie do tych którzy jeździli - czy te kilka cm wysokości mogę być problemem? Czy samochodu są jakoś mierzone? Widziałem na zdjęciach, że sufit jest dość nisko.
                    • akus2 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 27.07.15, 23:25
                      Jechaliśmy tym pociągiem trzy razy i jeśli samochód ma 162 cm to powinien się zmieścić przy powolnym wjeździe na platformę.W środku jest spokojnie około 15 cm luzu, tylko sam wjazd trzeba zrobić bardzo wolno.
        • sofia74 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.17, 13:43
          Witam nadal wybierasz się do Czarnogóry autokuszetką ? Jakbyś miał jakieś info na temat jej kursowania byłbym zainteresowany też planuje taki wyjazd pod koniec sierpnia. Pozdrawiam.
          • akus2 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 23.07.17, 23:09
            Z Nowego Sadu kursuje od 15-go lipca do 3 września - odjazd 21:37 ale bilety sprzedają do godziny 16!!
            Uprzedzam kolejne pytanie- zakupić nie da się przez internet.
    • onia1onia1 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 27.06.17, 20:05
      2017 po wielu telefonach i mailach udało mi się dowiedzieć, że w tym roku nie będzie pociągu z Suboticy ani z Novego Sadu do Baru (chodzi mi o autokuszetkę). Piszę o tym, bo wiem że wiele osób szuka informacji, a dowiedzieć się telefonicznie jest trudno-chyba, że ktoś zna serbski. Ostatecznie dostałam maila z marketingu z kolei, że tych pociągów nie będzie, ale planowane jest uruchomienie pociągu z Belgradu z autokuszetką do Czarnogóry. Wstępna data to początek lipca, ale jeszcze nie mogą podać żadnych konkretów. W każdym razie nie będzie można ani zarezerwować miejsc, ani kupić biletów inaczej niż bezpośrednio w kasie.
    • akus2 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 29.06.17, 06:50
      Potwierdzam. Tego pociągu nie ma bo byliśmy pytać na stacji w Nowym Sadzie
      Zostaje Belgrad -Bar ale tylko nocny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka