Gość: akus IP: *.54.125.218.polineo.pl 29.06.14, 14:55 Czy ktoś miał już w tym roku okazję jechać autokuszetką z Novego Sadu do Baru? W rozkładzie jazdy jest zapis że wycofany? Wie ktoś coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 29.06.14, 15:30 w maju odjezdzała na pewno z Baru (specjalnie zajechalismy żeby zobaczyć standard pociągu bo tak wracamy w sierpniu z Czarnogóry) wg pani w okienku trasa w wakacje przedłużona aż do Suboticy ale oczywiscie biletów z takim wyprzedzeniem nie można było kupić. W całym pociągu jechały 2 auta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 29.06.14, 15:45 Cóż w maju faktycznie był ale teraz już wiem że ze względu na majowe podtopienia serbska część trasy jest wyłączona. Obecnie trwają naprawy torów więc z Belgradu do Baru jedzie tylko jeden pociąg i to bez autokuszetek. Ja wybieram się końcem sierpnia więc nadzieja jest że już naprawią trasę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 29.06.14, 21:03 oby planujemy powrót koło 30 sierpnia i pociąg byłby idealny. I to aż do Suboticy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1jagusia Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 22:46 Witam, my także zastanawiamy się nad wyjazdem do Czarnogóry 21.08-31.08. Może ktoś polecić jakieś fajne kwatery? A jak załatwić te autokuszetki? Trzeba dojechać do Subotnicy i tam na miejscu? Można gdzieś sprawdzić rozkład jazdy żeby mniej więcej zaplanować dotarcie na czas wyjazdu pociągu? Ile trwa taka podróż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 22:50 autokuszetka na razie nie jeździ .Co do noclegów to zobacz na bookingu ja na 20 sierpnia zarezerwowałem w sutomore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 16.07.14, 08:23 Autokuszetka nigdy nie kursowała z Subotnicy tylko z Novego Sadu oraz Belgradu. Teraz ze względu na majowe powodzie czasowo zawieszona jest ta z Nowego Sadu i tylko Belgrad zostaje. Można wejść na stronę serbskich koleji i tam sprawdzić które jadą. Autokuszetka rusza z Belgradu 17:20 a pasażerski 18:05 Trasa jest przepiekna i warta każdej kasy (90 euro kosztuje samochód i 2 osoby- dzieci do 4 gratis) pociąg rusz o 18 a jest około 9 rano w Barze. My wybieramy sie poraz kolejny tym pociagiem końcem sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.14, 08:25 w tym roku na stronie kolei serbskich była oficjalne informacja że od sezonu wakacyjnego autokuszetka bedzie kursowała z Suboticy do Baru. Tylko powódź pokrzyżowała plany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.14, 10:11 Mogłem faktycznie przeoczyć taka informację. Na stacji w Belgradzie wstępnie informowali mnie iż od 01.07 przewidyją przywrócenie składu relacji Subotnica-Bar-Subotnica, ale nie jest to pewne na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.14, 10:34 no to dzieki za info - moze na koniec sierpnia bedzie już OK a Nowy Sad zawsze lepszy niż nic. ale online jeszcze rezerwacji zrobić nie moge na 1 msc do przodu i wyskakuje info że autokuszetki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
abc26 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.14, 11:28 dwa lata temu miałam rezerwację zrobioną na autokuszetkę z Suboticy do Baru, niestety z powodu korku na granicy serbskiej rezerwacja przepadła bo nie dojechaliśmy na czas. Dzięki uprzejmości Pani na stacji w Suboticy po godzinie oczekiwania udało się zrobić nową rezerwację i kupić bilety na trasie Novi Sad - Bar. Trasa faktycznie mega widokowa ale większość pokonuje się nocą więc niewiele widać. Standard pociągu porównywalny do Polskiego. Toalety tak samo obskurne. Jednak przy tak długim dystansie możliwość rozprostowania kości i snu dla kierowcy jest mega luksusem ;-) No i dla dzieci atrakcja, choć moje już drugi raz tym pociągiem jechać nie chcą, wolą w fotelikach w samochodzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 20.07.14, 14:02 Troche dziwne bo dwa lata temu jechalem tym pociagiem i autokuszetka byla dopiero z Novego Sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc26 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.14, 22:40 wszystko się zgadza, ale rezerwacje online można było zrobić z Suboticy. Nie mam pojęcia dlaczego. Tak czy siak, do pociągu wsiedliśmy dopiero w Nowym Sadzie. W sumie pociągiem jechaliśmy dwa razy. Raz z Baru do Suboticy 7 lat temu a drugi raz 2 lata temu. Teraz prędko się nie zdecydujemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honia Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.162.60.17.interplus.com.pl 14.01.15, 22:01 Hej, możesz podpowiedzieć jak można kupić bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akus Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.54.125.218.polineo.pl 14.01.15, 23:11 Jechałem tym pociągiem juz kilka razy i zawsze kupuje bilet na miejscu w Novum Sądzie. Nigdy nie było problemu z miejscami, ale też nigdy nie jechałem w szczycie sezonu. 3 lata temu można było kupić bilety przez internet ale ostatnie 2 lata system nie działał. W tym roku mam zamiar jechać początki czerwca a rezerwacje i bilet można kupować najwcześniej na 2 miesiące przed planowanym wyjazdem wiec na razie się tym nie interesowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.15, 01:01 Podepnę się pod temat. Planujemy jechać na 2 samochody i oba nie trzymają wymiarów podanych na stronie kolei. Według strony maksymalne wymiary samochodu to wysokość 155 cm, szerokość 180 cm. Jeden z samochodów jest trochę wyższy (162 cm) drugi szerszy (185 cm). Pewnie z szerokością nie będzie problemu. Pytanie do tych którzy jeździli - czy te kilka cm wysokości mogę być problemem? Czy samochodu są jakoś mierzone? Widziałem na zdjęciach, że sufit jest dość nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
akus2 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 27.07.15, 23:25 Jechaliśmy tym pociągiem trzy razy i jeśli samochód ma 162 cm to powinien się zmieścić przy powolnym wjeździe na platformę.W środku jest spokojnie około 15 cm luzu, tylko sam wjazd trzeba zrobić bardzo wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia74 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 16.07.17, 13:43 Witam nadal wybierasz się do Czarnogóry autokuszetką ? Jakbyś miał jakieś info na temat jej kursowania byłbym zainteresowany też planuje taki wyjazd pod koniec sierpnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
akus2 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 23.07.17, 23:09 Z Nowego Sadu kursuje od 15-go lipca do 3 września - odjazd 21:37 ale bilety sprzedają do godziny 16!! Uprzedzam kolejne pytanie- zakupić nie da się przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
onia1onia1 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 27.06.17, 20:05 2017 po wielu telefonach i mailach udało mi się dowiedzieć, że w tym roku nie będzie pociągu z Suboticy ani z Novego Sadu do Baru (chodzi mi o autokuszetkę). Piszę o tym, bo wiem że wiele osób szuka informacji, a dowiedzieć się telefonicznie jest trudno-chyba, że ktoś zna serbski. Ostatecznie dostałam maila z marketingu z kolei, że tych pociągów nie będzie, ale planowane jest uruchomienie pociągu z Belgradu z autokuszetką do Czarnogóry. Wstępna data to początek lipca, ale jeszcze nie mogą podać żadnych konkretów. W każdym razie nie będzie można ani zarezerwować miejsc, ani kupić biletów inaczej niż bezpośrednio w kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
akus2 Re: Autokuszetka Novi Sad-Bar 29.06.17, 06:50 Potwierdzam. Tego pociągu nie ma bo byliśmy pytać na stacji w Nowym Sadzie Zostaje Belgrad -Bar ale tylko nocny. Odpowiedz Link Zgłoś