Dodaj do ulubionych

Mandaty !!!! Hepik??

14.09.15, 15:39
Ja dostałam qwa za brak winiety na tym małym zapiździałym kawałku na Węgrzech...i co czytam że od stycznia te dziady zrobiły to tez płatne i ten mały kawałek na Słowenii tak samo....noz jaksie wk....niech ich jasny szlag.....
Obserwuj wątek
    • christoof Re: Mandaty !!!! Hepik?? 14.09.15, 17:20
      No i bardzo dobrze,
      Powinni jeszcze wlepić dodatkowy mandat za chamstwo
    • olga400 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 14.09.15, 20:11
      Nie zauważyłam zeby post był skierowany do Ciebie...więc się łaskawie nie udzielaj proszę
      • wtop.ek Re: Mandaty !!!! Hepik?? 14.09.15, 20:52
        forum jest publiczne, a ty swoje zapędy ciecia możesz realizować co najwyżej na swoim chłopie i potomstwie :D
      • christoof Re: Mandaty !!!! Hepik?? 14.09.15, 23:22
        Kto jest winny temu mandatowi, jeśli wcześniej na forum pisano i ostrzegano o tym, że ten odcinek jest płatny od tego roku ????

Józek, Stacho czy Olga ?

Głupota boli

Ale obrażanie się na to, że ktoś egzekwuje prawo to chmastwo
        • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 15.09.15, 10:46
          christoof napisał(a):

> Kto jest winny temu mandatowi, jeśli wcześniej na forum pisano i ostrzegano o t
          > ym, że ten odcinek jest płatny od tego roku ????
          >
          > Józek, Stacho czy Olga ?
          >
          > Głupota boli

Ja bym tego głupotą nie nazwał.Olga jeździ w przeciwnym kierunku,na wakacje do kraju przodków ;) i śledzenie tego forum nie jest obowiązkowe.
          Może rutyna zgubiła.Ale ten odcinek M15 ,który na bank nie jest autostradą a wręcz przeciwnie,to zwykła droga z jedna jezdnią w dwóch kierunkach a i te 5 km M1 do zjazdu na route 86 zawsze była bezpłatna.
          Orbanowskie Wegry poszły po bandzie robiąc te 8-10 km płatnymi drogami.
          Zwłaszcza,że by ominąc ten kawałek nie wolno wjechać przez Rajkę na terytorium Węgier bo tam już odwrotu nie ma.
          Trzeba juz w Bratysławie zjechać za Dunajem,by trafić 150 na 86.
        • olga400 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 11.10.15, 14:12
          A kto powiedział ze sie obraziłam?? Luuuudzie ogarnijcie się niewiedza kosztuje fakt nastepnym razem tamtedy nie pojade poprostu a ze jezdze czesto to nie bede placila za pare kilometrów. Manday dawno zaplacony i zapomniany :)
    • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 14.09.15, 21:13
      O M 15 na Wegrzech "było pisane"(Rajka-zjazd na 86) na tym forum.
      W Słowenii nic sie nie zmieniło.
      Dla pocieszenia,,,ja czekam na fotkę z Niemiec.Przy ograniczeniu do 30 miałem prawie 40 na liczniku
      A kilka godzin wcześniej wspomnialem,że przez 30 lat nigdy nie zapłaciłem za przekroczenie szybkości.
      Wykrakałem ;)
      • deoand Re: Mandaty !!!! Hepik?? 14.09.15, 23:49
        może o tobie zapomną bo są zajęci uchodźcami
        • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 15.09.15, 03:22
          Wątpię.
          Ordnung muss sein!
          Węgrzy też maja uchodźców a o Oldze nie zapomnieli.
          Moj mandat to bedzie tylko ok 20 euro.
          U Olgi 200 zł a po 30 dniach juz 1000 zł(w przeliczeniu)
          Boli ,zwłaszcza,że przejechała tylko kilkanaście km płatnymi drogami.
          • skagerak Re: Mandaty !!!! Hepik?? 15.09.15, 07:29
            Hepik, nie martw sie, takich drobiazgow sie nie czepiaja. Koszty sciagniecia mandatu przekraczaja mandat. My mielismy juz wiele "blyskow" i zadnej konsekwencji.
            • trypel Re: Mandaty !!!! Hepik?? 15.09.15, 08:53
              aż któregoś pięknego razu zostaniecie zatrzymani do zwykłej kontroli w danym kraju, i zapłacicie kumulację :)

gadałem z kolegą z Ukrainy jakie on ma szczęscie że jezdząc po naszym kraju nie musi uważać na fotoradary. Powiedział że te z Niemiec są na Ukrainie szybciej niż on, a z Polski już też trafiają - a niezapłacony mandat to podstawa do nieprzedłużenia wizy :)

Żeby nie było - w zeszłym tygodniu pstryknęło mi w Niemczech przy 93 na 70 plus komórka w dłoni (nikogo pewnie nie obchodzi że własnie w nawigacji sprawdzałem drogę do hotelu) - bedzie bolało bo w to że przyjdzie nie wątpię.
              • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 30.09.15, 19:31
                U mnie juz fotka jest.Wykroczenie 10.09 ,list priorytet wysłany 25.09 w skrzynce 30.09.
                15 euro za 40 km przy ograniczeniu do 30.
            • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 15.09.15, 10:32
              Aż ak się martwię,zwłaszcza ,że fotka z Saksonii Szwajcarskiej,piękne okoliczności przyrody a fotka z racji usytuowania fotoradaru powinna byc z naszą fizjonomią wyjątkowo wyraźna ;)
              Droga była wąziutka,jakiś zakręt na ostrym spadzie,zabudownia po obu stronach,z lekką pretensją,że fotoradar był jakieś 20-30 m za znakiem ograniczającym do 30-stki...czyli tak trochę pod turystów ;)
              20 euro da sie przeżyć.
            • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 30.09.15, 19:40
              > takich drobiazgow sie nie czepiaja. Koszty sciagniecia mandatu przekraczaja mandat.

Widocznie schodza Niemcy na psy ,bo wysłali brifa na 15 euro.
              Ok Teraz ja sie mogę migać z zapłatą,tyle ,że jak się wymigam teraz a w przyszzłości tam mnie drapną ,to już nie bedzie 15 euro ;)
    • olga400 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 11.10.15, 14:16
      Hepik a Ty jakbys mógł nie ruszac mojej rodziny to było by super serio !!!!!! Nie obrazilam tutaj nikogo z Was
      • hepik1 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 11.10.15, 14:26
        W którym miejscu się czepiałem Twojej rodziny i obraziłem???
        Chyba sie koleżance coś pomyliło?
        • olga400 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 11.10.15, 18:48
          O ciuuu przepraszam :) pomyliło sie kolezance to do innego hmm Pana było :) wybacz :)
    • olga400 Re: Mandaty !!!! Hepik?? 11.10.15, 18:50
      No taka byłam zaaferowana tym jak mi pojechano że grzmotnęłam sie :) oprosti još jedan put ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka