radarek72 27.07.16, 05:49 Czy są szanse na znalezienie kwatery w okolicach Splitu na 9 osób jedziemy 1.08 i nie mamy rezerwacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 07:51 Do 1 sierpnia zdążycie zarezerwować... 9 osób w ciemno, w szczycie sezonu to kiepska koncepcja... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 08:31 Szansa jest zawsze ;) Bo ktoś nie dojedzie ale 9 osób? Pewnie nie uda się w jednym budynku. Poza tym to wysoki sezon, oblegana okolica. Przygotujcie się, że to co zostanie będzie niskiej jakości, przebrane i prawdopodobnie daleko od plaży. No i na dłuższe szukanie. Najlepiej pojawić się rano wtedy wybór może być większy. Ustalcie sobie plan szukania, może inne, mniejsze miejscowości poniżej Splitu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 08:51 Szukając w internecie w wielu miejscowościach da się szybciej coś znaleźć niezłego niż goniąc w upale w grupie 9 osób po jednej miejscowości... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 09:49 Pewnie , ja też tak wolę ale sam wiesz , że jest mnóstwo osób, które- chcą zobaczyć na miejscu a nie na zdjęciu- chcą negocjować cenę a przez net nie zawsze się da- nie chcą płacić przez internet- boją się rezerwować żeby nie odwoływać-boją się być oszukani itd itp.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radarek72 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 10:30 A w miejscowości jak Primosten i Rogoznica stoją tubylcy tabliczką wolne kwatery Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 10:45 Tylko jakie to kwatery? Raczej nie w dobrej lokalizacji i zwykle jest jakiś haczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 12:36 Jedno jest pewne- będziesz się tam czuł jak w Polsce ;) W tym roku Chorwacja jest oblegana przez rodaków a Primosten to jedna z ulubionych miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 12:59 Stoją albo nie stoją... Ktoś kiedyś napisał na cro.pl, że stoją z tabliczkami w Punacie na wyspie Krk. Tak się złożyło, że byłem akurat w Punacie i nikt tam nie stał... Nikt !!! Ale plotka poszła i moje zaprzeczenie dla wielu było mało wiarygodne... Te opowieści o ludziach z tabliczkami to czasem wielka ściema. Po prostu często nikt nie stoi. Ludzie zmyślają w żywe oczy, ktoś kiedyś widział kogoś z tabliczką na początku lipca, a będzie pisał że stoją tłumy z tabliczkami przez całe lato, hehe A jak już faktycznie jest naganiacz z tabliczką, to przeważnie dlatego, że ma do pokazania kiepskie kwatery, które nikt nie chciał, przeważnie bardzo drogie... Turysta, któy po nieprzespanej nocy przyjeżdżą z żoną i dziećmi szukać noclegu, jest w tzw. głębokim sezonie raczej skazany na pożarcie: popyt wielki, podaż mała,żona i dzieci jęczące, że chcą odpocząć... Są tacy co, będą łazić cały dzień i w końcu coś fajnego upolują, ale trzeba mieć baaaaaaardzo tolerancyjną rodzinę... Na początku sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 13:07 racja, naprawdę fajne kwatery albo rozchodzą się po znajomych rok w rok i mają oblozenie cały sezon, albo publikują się w sieci że szczegółowymi informacjami i terminami, zwłaszcza te nowe naganiacz łapiacy klientów przy drodze w szczycie sezonu jakoś nie wzbudza mojego zaufania jeśli chodzi o to co może oferować Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 13:28 Ktoś na cro.pl opisał rodzinę , która spędziła noc w samochodzie z powodu braku miejsc. Sama z mężem może bym próbowała takiego spontanicznego wyjazdu ale z dziećmi? NO WAY. Odpowiedz Link Zgłoś
jan003 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 15:06 heca7 napisała: > Ktoś na cro.pl opisał rodzinę , która spędziła noc w samochodzie z powodu braku > miejsc. > Sama z mężem może bym próbowała takiego spontanicznego wyjazdu ale z dziećmi? N > O WAY. No ty to jesteś wogóle figurka ,ty masz wszystko zaplanowane,nawet miejsce na plaży zarezerwowane dla siebie i bachorów a inni są be,ty matko Tereso. > Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 17:29 Matka Teresa była bezdzietna. Po drugie wskaż kiedy i gdzie zarezerwowałam miejsce na plaży? Inni są be? Znowu brak ci argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 19:14 heca7 napisała: > Matka Teresa była bezdzietna. Po drugie wskaż kiedy i gdzie zarezerwowałam miej > sce na plaży? Inni są be? Znowu brak ci argumentów? > To czyją była matką ? Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 13:11 radarek72 napisał: > Czy są szanse na znalezienie kwatery w okolicach Splitu na 9 osób jedziemy 1.08 > i nie mamy rezerwacji www.zakwaterowaniewchorwacji.pl To pomoże lepiej jak gonienie w upale. Odpowiedz Link Zgłoś
radarek72 Re: wyjazd w ciemno 04.08.16, 16:33 Witam przyjechałem w ciemno i znalazłem całkiem przyzwoity apartament 2 w jednym domu także można coś znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 04.08.16, 18:12 Czyli 2 apartamenty ? W jakiej cenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 05.08.16, 22:48 No to mieliście szczęście :) Na cropli właśnie ktoś napisał, że nie był w stanie znaleźć dwójki i pierwszą noc spędzili w samochodzie. Podobno objechali okolice Makarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 12:34 Szukam właśnie noclegów w Polsce na najbliższy weekend.Nie w Chorwacji tylko u nas,w ok Śląska.Beskidy,Jura...Uprzejme uśmiechy w telefonie słychać -Nie ma,pod koniec sierpnia sie cos znajdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 13:58 Ja tak z ciekawości sprawdziłem teraz ceny w ośrodkach wczasaowych nad Bałtykiem ... Rodzina 2+2, niepełne wyżywienie... Jest znacznie drożej niż nad Morzem Śródziemnym , a woda coś zimniejsza i coś chłodniej... Najtańszy pobyt jest Pobierowie - 10 640 złotych dla rodziny 2+2 ( ale ośrodek ma kiepskie opinie ) Inne ceny za 2 tygodnie - 19 627 zł ( Pobierowo ) 13 440 zł ( Międzyzdroje ) 20 638 ( Świnoujście, hotel *** ) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 17:55 Ten ostatni obiekt, czyli hotel *** liczy sobie 20 638 za noclegi ze śniadaniami... Dzisiaj w tvn24 była jakaś pani z branży hotelarskiej i stwierdziła, że oni tez się dziwią, że ludzie płacą tyle za pobyt. Ale jak zaznaczyła popyt jest i ludzie takie ceny akceptują... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:13 Wprawdzie w czerwcu(ale pogoda nie była gorsza od tej dzisiejszej) i nie zupełnie w ciemno,bo telefon na dzień przed wyjazdem za 160 pln/doba/ osoby tutaj: www.magrawczasy.pl/galeria,domek_bialy,1387215729.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:20 No to w lipcu poszli z ceną do góry: sezon A - od 25.06 do 27.08 - ceny liczone za wynajem domku domek typ większy (zakwaterowanie do pięciu osób ) - 300 zł / doba Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:27 To masz sam domek... Znajomi byli w wynajętej willi, kilka rodzin tam pojechało. I kumpela siostry żona pobyt skwitowała hasłem: do d... takie wczasy ! Pogoda była jak teraz w tym roku, czyli można tylko zamoczyć nogi w morzu, o opalaniu tez można zapomnieć, chłopy piły gorzołkę, dziecka grały na laptopach cały dzień, a baby robiły śniadania, obiady i kolacje... Wszędzie daleko... Nigdy na coś takiego nikt mnie nie namówi... ( to znaczy na wczasy w kilka rodzin nad Bałtykiem ) W zasadzie na wczasy nad Bałtykiem w letnim sezonie w każdych okolicznościach z rodziną, hehe Poza sezonem jest bardzo fajnie, taniej i np. w Trójmieście jest bardzo dużo rzeczy do zwiedzania, ale to raczej na wypad weekendowy... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:58 Wiślok,tak jest na całym świecie.Sezon A,B,C itd. Moje dzieci mają swoje dzieci.nie musze w lipcu,sierpniu,nie muszę leżeć na plaży i nie musze wracać z opalenizną.(Choć czerwcowe słońce opala błyskawicznie) W ciągu tygodnia zjechałem pół wybrzeża,odwiedzając miejsca gdzie bywałem na koloniach czy wczasach z rodzicami. Fajne uczucie po 40 latach byc w miejscach pamiętanych z dzieciństwa. Jedzenie? Ryba w porcie(15-18pln kg płatów z dorsza) grill elektr+frytki z Lidla+surówka i po 15 min obiad na stole.To ja. Żona zmywa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 19:05 No to gratulacje !!! My jutro zabieramy mamy ( moją i żony ). Jedziemy do Austrii, region Wachau nad Dunajem, ze Śląska w 4 godziny w jedną stronę... Winnice, wino, góry, zamki, jak nad Renem, a blisko... Ceny do przejścia, jak knajpa odwiedzana głównie przez miejscowych to jest niewiele drożej niż w Polsce... Jak jest odwiedzana głównie przez turystów, to zdzierają na maxa... Samo życie Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 19:26 Tys piyknie jak godoł Kwicoł. Ale Polska jest naprawdę piekna. I tańsza pod każdym wzgledem.W tym roku Bałtyk i Pieniny,Doceniam po latach zagranicznych wojaży.Zapewne to też wynika z kwestii wieku. A wracając do meritum of topicu- w przyszłym tygodniu mamy "długi weekend" wydłużony o poniedziałek. I w ciemno w Polskę strach wystartować. Bezpieczniej d ;o CRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: wyjazd w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.16, 20:03 Jak ja bym chciał na wydłużony weekend wyskoczyć do CRO. Szczerze Wam zazdroszczę. Kaszubi mają przechlapane. Byliśmy dziś w Lubiatowie, Kopalinie, Dębkach, Karwi. Ktoś z góry lał ze strażackiej pompy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 20:50 Moje małoletnie dzieci tam są, to znaczy w Ostrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: wyjazd w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.16, 20:56 To koło Jastrzębiej Góry i koło Karwi. Ja im troszkę współczuję takiego lata. Podobno od jutra ma być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 22:49 Podobno tak... Jutro jadą do Gdańska Na razie od przyjazdu w poniedziałek w morzu się nie kąpali ( tylko kilka razy zmoczyli nogi ) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wyjazd w ciemno 07.08.16, 09:00 Mój ojciec był w Jantarze od zeszłego piątku , pod namiotem dodajmy ;) Wrócił zadowolony i opalony. Padało ale w nocy. Obok niego stał mój brat przyczepą- został na dłużej i teraz "donosi" , że pogoda się popsuła , piątek był deszczowy i zimny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: wyjazd w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.16, 17:10 To ma szczęście. Diametralna zmiana. Jest cieplej, nie pada, słońce praży, ale chłodny wiatr wieje z północy. No a w Gdańsku tłumy przewalają się przez Jarmark Dominika. Jak będzie jutro, ...to wróżenie z fusów. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 17:56 Oj,chyba tendencyjnie dobierasz te ceny.W zeszły weekend w ciemno za nocleg w chatce dla dwóch osob z tarasu taki widoczek o poranku: scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p261x260/13876254_1189877644388296_1114285851478568935_n.jpg?oh=491ef3eb638cac701f29e76990b45f87&oe=5825FA9F W drodze obiadek dla dwóch osób -niecale 60 pln.I ani ja,ani malżonka nie dała rady całości. www.karczmapodborami.pl/ Polska nie jest droga. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:07 Dobrałem z booking.com Nic tendencyjnego.... Ja podałem ceny nadbałtyckie, a Korobielów raczej nad morzem nie jest... Zajrzysz do booking.com i wprowadzisz miejscowości w polskich górach, nawet Zakopane, to masz "twoje" ceny Polska nie musi być droga, ale sporo ośrodków wczasowych nad Bałtykiem już przebiło Zachód.... Odpowiedz Link Zgłoś