Dodaj do ulubionych

wyjazd w ciemno

27.07.16, 05:49
Czy są szanse na znalezienie kwatery w okolicach Splitu na 9 osób jedziemy 1.08 i nie mamy rezerwacji
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 07:51
      Do 1 sierpnia zdążycie zarezerwować...
      9 osób w ciemno, w szczycie sezonu to kiepska koncepcja...
    • ucho03 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 08:11
      Nie.
    • heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 08:31
      Szansa jest zawsze ;) Bo ktoś nie dojedzie ale 9 osób? Pewnie nie uda się w jednym budynku. Poza tym to wysoki sezon, oblegana okolica. Przygotujcie się, że to co zostanie będzie niskiej jakości, przebrane i prawdopodobnie daleko od plaży. No i na dłuższe szukanie. Najlepiej pojawić się rano wtedy wybór może być większy. Ustalcie sobie plan szukania, może inne, mniejsze miejscowości poniżej Splitu.
      • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 08:51

Szukając w internecie w wielu miejscowościach da się szybciej coś znaleźć niezłego niż goniąc w upale w grupie 9 osób po jednej miejscowości...
        • heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 09:49
          Pewnie , ja też tak wolę ale sam wiesz , że jest mnóstwo osób, które- chcą zobaczyć na miejscu a nie na zdjęciu- chcą negocjować cenę a przez net nie zawsze się da- nie chcą płacić przez internet- boją się rezerwować żeby nie odwoływać-boją się być oszukani itd itp.... ;)
    • radarek72 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 10:30
      A w miejscowości jak Primosten i Rogoznica stoją tubylcy tabliczką wolne kwatery
      • kolpik124 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 10:45
        Tylko jakie to kwatery? Raczej nie w dobrej lokalizacji i zwykle jest jakiś haczyk...
      • heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 12:36
        Jedno jest pewne- będziesz się tam czuł jak w Polsce ;) W tym roku Chorwacja jest oblegana przez rodaków a Primosten to jedna z ulubionych miejscowości.
      • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 12:59
        Stoją albo nie stoją...
        Ktoś kiedyś napisał na cro.pl, że stoją z tabliczkami w Punacie na wyspie Krk.
        Tak się złożyło, że byłem akurat w Punacie i nikt tam nie stał... Nikt !!!
        Ale plotka poszła i moje zaprzeczenie dla wielu było mało wiarygodne...

Te opowieści o ludziach z tabliczkami to czasem wielka ściema. Po prostu często nikt nie stoi.
        Ludzie zmyślają w żywe oczy, ktoś kiedyś widział kogoś z tabliczką na początku lipca, a będzie pisał że stoją tłumy z tabliczkami przez całe lato, hehe
        A jak już faktycznie jest naganiacz z tabliczką, to przeważnie dlatego, że ma do pokazania kiepskie kwatery, które nikt nie chciał, przeważnie bardzo drogie...

Turysta, któy po nieprzespanej nocy przyjeżdżą z żoną i dziećmi szukać noclegu, jest w tzw. głębokim sezonie raczej skazany na pożarcie: popyt wielki, podaż mała,żona i dzieci jęczące, że chcą odpocząć...
        Są tacy co, będą łazić cały dzień i w końcu coś fajnego upolują, ale trzeba mieć baaaaaaardzo tolerancyjną rodzinę...
        Na początku sierpnia
        • kolpik124 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 13:07
          racja, naprawdę fajne kwatery albo rozchodzą się po znajomych rok w rok i mają oblozenie cały sezon, albo publikują się w sieci że szczegółowymi informacjami i terminami, zwłaszcza te nowe

naganiacz łapiacy klientów przy drodze w szczycie sezonu jakoś nie wzbudza mojego zaufania jeśli chodzi o to co może oferować
          • heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 13:28
            Ktoś na cro.pl opisał rodzinę , która spędziła noc w samochodzie z powodu braku miejsc.
            Sama z mężem może bym próbowała takiego spontanicznego wyjazdu ale z dziećmi? NO WAY.
            • jan003 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 15:06
              heca7 napisała:

> Ktoś na cro.pl opisał rodzinę , która spędziła noc w samochodzie z powodu braku
              > miejsc.
              > Sama z mężem może bym próbowała takiego spontanicznego wyjazdu ale z dziećmi? N
              > O WAY.
              No ty to jesteś wogóle figurka ,ty masz wszystko zaplanowane,nawet miejsce na plaży zarezerwowane dla siebie i bachorów a inni są be,ty matko Tereso.
              >
              • heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 17:29
                Matka Teresa była bezdzietna. Po drugie wskaż kiedy i gdzie zarezerwowałam miejsce na plaży? Inni są be? Znowu brak ci argumentów?
                • ucho03 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 19:14
                  heca7 napisała:

> Matka Teresa była bezdzietna. Po drugie wskaż kiedy i gdzie zarezerwowałam miej
                  > sce na plaży? Inni są be? Znowu brak ci argumentów?
                  >
                  To czyją była matką ?
                  • heca7 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 20:28
                    W tej sprawie na forum Religia ;)
    • ucho03 Re: wyjazd w ciemno 27.07.16, 13:11
      radarek72 napisał:

> Czy są szanse na znalezienie kwatery w okolicach Splitu na 9 osób jedziemy 1.08
      > i nie mamy rezerwacji
      www.zakwaterowaniewchorwacji.pl
      To pomoże lepiej jak gonienie w upale.
    • radarek72 Re: wyjazd w ciemno 04.08.16, 16:33
      Witam przyjechałem w ciemno i znalazłem całkiem przyzwoity apartament 2 w jednym domu także można coś znaleźć
      • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 04.08.16, 18:12
        Czyli 2 apartamenty ? W jakiej cenie ?
        • radarek72 Re: wyjazd w ciemno 04.08.16, 18:19
          Tak dwa w jednym domu 40 eu
          • heca7 Re: wyjazd w ciemno 05.08.16, 22:48
            No to mieliście szczęście :) Na cropli właśnie ktoś napisał, że nie był w stanie znaleźć dwójki i pierwszą noc spędzili w samochodzie. Podobno objechali okolice Makarskiej.
            • hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 12:34
              Szukam właśnie noclegów w Polsce na najbliższy weekend.Nie w Chorwacji tylko u nas,w ok Śląska.Beskidy,Jura...Uprzejme uśmiechy w telefonie słychać -Nie ma,pod koniec sierpnia sie cos znajdzie ;)
              • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 13:58
                Ja tak z ciekawości sprawdziłem teraz ceny w ośrodkach wczasaowych nad Bałtykiem ...
                Rodzina 2+2, niepełne wyżywienie...
                Jest znacznie drożej niż nad Morzem Śródziemnym , a woda coś zimniejsza i coś chłodniej...

Najtańszy pobyt jest Pobierowie - 10 640 złotych dla rodziny 2+2 ( ale ośrodek ma kiepskie opinie )
                Inne ceny za 2 tygodnie - 19 627 zł ( Pobierowo ) 13 440 zł ( Międzyzdroje )
                20 638 ( Świnoujście, hotel *** )

• wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 17:55
                  Ten ostatni obiekt, czyli hotel *** liczy sobie 20 638 za noclegi ze śniadaniami...

Dzisiaj w tvn24 była jakaś pani z branży hotelarskiej i stwierdziła, że oni tez się dziwią, że ludzie płacą tyle za pobyt. Ale jak zaznaczyła popyt jest i ludzie takie ceny akceptują...
                  • hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:13
                    Wprawdzie w czerwcu(ale pogoda nie była gorsza od tej dzisiejszej) i nie zupełnie w ciemno,bo telefon na dzień przed wyjazdem za 160 pln/doba/ osoby tutaj:
                    www.magrawczasy.pl/galeria,domek_bialy,1387215729.html
                    • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:20
                      No to w lipcu poszli z ceną do góry:

sezon A - od 25.06 do 27.08 - ceny liczone za wynajem domku

domek typ większy (zakwaterowanie do pięciu osób ) - 300 zł / doba
                      • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:27
                        To masz sam domek...

Znajomi byli w wynajętej willi, kilka rodzin tam pojechało.
                        I kumpela siostry żona pobyt skwitowała hasłem: do d... takie wczasy !
                        Pogoda była jak teraz w tym roku, czyli można tylko zamoczyć nogi w morzu, o opalaniu tez można zapomnieć, chłopy piły gorzołkę, dziecka grały na laptopach cały dzień, a baby robiły śniadania, obiady i kolacje...
                        Wszędzie daleko...

Nigdy na coś takiego nikt mnie nie namówi...
                        ( to znaczy na wczasy w kilka rodzin nad Bałtykiem )
                        W zasadzie na wczasy nad Bałtykiem w letnim sezonie w każdych okolicznościach z rodziną, hehe

Poza sezonem jest bardzo fajnie, taniej i np. w Trójmieście jest bardzo dużo rzeczy do zwiedzania, ale to raczej na wypad weekendowy...
                      • hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:58
                        Wiślok,tak jest na całym świecie.Sezon A,B,C itd.
                        Moje dzieci mają swoje dzieci.nie musze w lipcu,sierpniu,nie muszę leżeć na plaży i nie musze wracać z opalenizną.(Choć czerwcowe słońce opala błyskawicznie)
                        W ciągu tygodnia zjechałem pół wybrzeża,odwiedzając miejsca gdzie bywałem na koloniach czy wczasach z rodzicami.
                        Fajne uczucie po 40 latach byc w miejscach pamiętanych z dzieciństwa.
                        Jedzenie?
                        Ryba w porcie(15-18pln kg płatów z dorsza) grill elektr+frytki z Lidla+surówka i po 15 min obiad na stole.To ja.
                        Żona zmywa ;)
                        • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 19:05
                          No to gratulacje !!!

My jutro zabieramy mamy ( moją i żony ).
                          Jedziemy do Austrii, region Wachau nad Dunajem, ze Śląska w 4 godziny w jedną stronę...
                          Winnice, wino, góry, zamki, jak nad Renem, a blisko...

Ceny do przejścia, jak knajpa odwiedzana głównie przez miejscowych to jest niewiele drożej niż w Polsce...
                          Jak jest odwiedzana głównie przez turystów, to zdzierają na maxa...
                          Samo życie

• hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 19:26
                            Tys piyknie jak godoł Kwicoł.
                            Ale Polska jest naprawdę piekna. I tańsza pod każdym wzgledem.W tym roku Bałtyk i Pieniny,Doceniam po latach zagranicznych wojaży.Zapewne to też wynika z kwestii wieku.
                            A wracając do meritum of topicu- w przyszłym tygodniu mamy "długi weekend" wydłużony o poniedziałek.
                            I w ciemno w Polskę strach wystartować.
                            Bezpieczniej d ;o CRO
                            • Gość: darek.59.pl Re: wyjazd w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.16, 20:03
                              Jak ja bym chciał na wydłużony weekend wyskoczyć do CRO. Szczerze Wam zazdroszczę. Kaszubi mają przechlapane.
                              Byliśmy dziś w Lubiatowie, Kopalinie, Dębkach, Karwi. Ktoś z góry lał ze strażackiej pompy.
                              • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 20:50
                                Moje małoletnie dzieci tam są, to znaczy w Ostrowie
                                • Gość: darek.59.pl Re: wyjazd w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.16, 20:56
                                  To koło Jastrzębiej Góry i koło Karwi. Ja im troszkę współczuję takiego lata. Podobno od jutra ma być lepiej.
                                  • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 22:49
                                    Podobno tak...
                                    Jutro jadą do Gdańska
                                    Na razie od przyjazdu w poniedziałek w morzu się nie kąpali ( tylko kilka razy zmoczyli nogi )
                                    • heca7 Re: wyjazd w ciemno 07.08.16, 09:00
                                      Mój ojciec był w Jantarze od zeszłego piątku , pod namiotem dodajmy ;) Wrócił zadowolony i opalony. Padało ale w nocy. Obok niego stał mój brat przyczepą- został na dłużej i teraz "donosi" , że pogoda się popsuła , piątek był deszczowy i zimny.
                                    • Gość: darek.59.pl Re: wyjazd w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.16, 17:10
                                      To ma szczęście. Diametralna zmiana. Jest cieplej, nie pada, słońce praży, ale chłodny wiatr wieje z północy. No a w Gdańsku tłumy przewalają się przez Jarmark Dominika.
                                      Jak będzie jutro, ...to wróżenie z fusów.
                • hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 17:56
                  Oj,chyba tendencyjnie dobierasz te ceny.W zeszły weekend w ciemno za nocleg w chatce dla dwóch osob
                  z tarasu taki widoczek o poranku:
                  scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p261x260/13876254_1189877644388296_1114285851478568935_n.jpg?oh=491ef3eb638cac701f29e76990b45f87&oe=5825FA9F

W drodze obiadek dla dwóch osób -niecale 60 pln.I ani ja,ani malżonka nie dała rady całości.
                  www.karczmapodborami.pl/
                  Polska nie jest droga. ;)
                  • hepik1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:00
                    Miało być nocleg w chatce -120 zł.
                    • wislok1 Re: wyjazd w ciemno 06.08.16, 18:07
                      Dobrałem z booking.com
                      Nic tendencyjnego....

Ja podałem ceny nadbałtyckie, a Korobielów raczej nad morzem nie jest...

Zajrzysz do booking.com i wprowadzisz miejscowości w polskich górach, nawet Zakopane, to masz "twoje" ceny

Polska nie musi być droga, ale sporo ośrodków wczasowych nad Bałtykiem już przebiło Zachód....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka