Dodaj do ulubionych

Park umag Eurocamp

15.08.16, 22:35
Hejka. Zastanawiam się nad tą destynacją na przyszłe wakacje. Póki co doświadczenia kempingowe nazbierało we Włoszech. Czy warto, jechalibysmie w ekipie z dwunastolatkiem. Czy dostęp do morza jest ok, czy baseny i animacje wystarczają. Zakupy, bliskość sklepu jakieś gospodarstwo z plikami rolnymi, jakieś domowe wina?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Park umag Eurocamp 17.08.16, 09:51
      Na czym polegaja pliki rolne?
      Bo okropna"destynacja" juz sie powoli przyjmuje w języku polskim.
      • nchyb Re: Park umag Eurocamp 05.01.17, 13:20
        ta okropna destynacja pojawiła się już w słowniku jęz. polskiego Doroszewskiego, wydawanym w PL na przełomie lat 50/0 ubiegłego wieku, więc kilkadziesiąt lat temu... z informacją że to dawne określenie
        ale masz rację, przyjmuje się powoli... ;)
    • Gość: Reh Re: Park umag Eurocamp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.16, 13:16
      Jechalibysmie ?
      Pliki rolne ?
      Czy baseny i animacje wystarczaja ?
      Doświadczenia nazbieralo ?

W krótkim tekście jest około 20 błędów.

• gregorexon Re: Park umag Eurocamp 17.08.16, 13:33
        Przepraszam za błędy. Nie zauważyłem, że telefon mnie "poprawił". Chodzi oczywiście o płody rolne nazywane również potocznie warzywami i owocami. Z drugiej strony dalej nic nie wiem na temat samego kempingu, ale to takie polskie - zmieszać z błotem, oczywiście poza głównym tematem. Pozdrawiam
        • wislok1 Taaa 17.08.16, 14:37
          Nie wiem, czy zauważyłeś, ale na temat tego campingu są zaraz poniżej dwa wątki z dużą ilością wypowiedzi, ze sporą porcją przydatnych informacji !!!
          Więc zakładasz kolejny wątek zamiast się popytać w istniejących...

Zwrócenie komuś uwagi, że strasznie kaleczy ojczysty język to nie mieszanie z błotem...
          Gdyby ktoś ci nadał do ch... i k.., nazwał półanalfabetą, to by była inna bajka
          • gregorexon Re: Taaa 17.08.16, 15:01
            W poprzednich wątkach jest napisane głównie o wyjazdach z vacansoleil. Mnie interesuje wyjazd z Eurocampem. Jeszcze raz przepraszam za błędy, staram się pisać poprawnie. Czasami jednak pokonuje mnie technika. A z kolejnej 'drugiej' strony postów przybywa, informacji niestety nie.
            • wislok1 Re: Taaa 17.08.16, 17:20
              O samym campingu jest też sporo napisane, nie jest tak źle...

Są filmy:
              www.google.pl/search?q=park+umag+camping&rlz=1C1PRFE_enPL670PL670&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwjqoOuI3sjOAhUFCCwKHcaTCngQ_AUICCgD

Są dokładne opisy:
              eurocamp.pl/campingi/chorwacja/camping-park-umag

Skoro to mają być noclegi z eurocampu, to trudno będzie o jakieś negatywne zaskoczenie.
              Z tego co słyszałem, to jest dobra firma...

Jak tak się patrzę na położenie campingu, to tylko teoretycznie ma coś wspólnego z miastem Umag...
              W zasadzie bliżej jest do Novigradu...
              Ja za tym kawałkiem Istrii nie przepadam, bardzo dużo campingów i ośrodków wczasowych.
              Z takiego ośrodka jest wszędzie daleko na piechotę...
              Zresztą spacer kilka kilometrów po to, żeby zobaczyć inny ośrodek...
              Widoki też nie rzucają na kolana...
              No,. moim zdaniem dość nudna okolica...
              • wislok1 Re: Taaa 17.08.16, 17:33
                Sam camping jest ogromny...
                Większy od wielu miast w Chorwacji...

www.google.pl/maps/search/campingpark+umag/@45.3663982,13.547002,1596m/data=!3m1!1e3

Na pewno jest to dobra baza wypadowa, jak ktoś chce robić wycieczki...
                Są w okolicy takie perły-miasteczka jak Rovinj czy Piran

• Gość: fdj Re: Park umag Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.16, 20:22
          Te domki wyglądają mało zachęcająco, przypominają brzydkie baraki
          Sprawdź czy to nie są te z Eurocampu

www.google.pl/maps/@45.371437,13.5478209,3a,75y,228.78h,84.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5EpinWQiobU_w6gu8AMeLA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
          • Gość: Zbyszko Re: Park umag Eurocamp IP: *.piekary.net 05.01.17, 16:16
            Jeśli chodzi o "destynację" to powinni zabronić używania tego słowa. Jest paskudne. Mam wrażenie, że często używane podczas sprzedawania tych podlejszych miejsc na spędzenie urlopu, żeby angielsko brzmiącym zwrotem podnieść nieco jego rangę. Ja za cel wakacyjnych podróży wybieram zazwyczaj kempingi i domki o których mowa może nie są ciekawe stylistycznie (choć ulega to zmianie), to w praktyce nie można im wiele zarzucić. Jeśli do tego dochodzi otoczenie piniowego lasu, robi się bardzo przyjemnie.

www.youtube.com/watch?v=M68KUawsRNQ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka