Dodaj do ulubionych

Medulin czy Banjole ?

31.01.17, 20:33
Może ktoś był tu i tu ? Interesują mnie głównie plaże ale inne informacje tez mile widziane.

pozdrawiam, Aneta
Obserwuj wątek
    • wislok1 Banjole 31.01.17, 21:10
      Byłem w obu miejscowościach i pisze z autopsji

Banjole
      + fajna plaża przy ośrodku Centinera
      + spokojna atmosfera
      + na miejscu są sklepy, apartamenty
      + ładne zatoczki, wysepki i sporo zielonego
      - ( zdaniem wielu ) nie jest to miasto, tylko wioska

Medulin
      + ( zdaniem wielu ) miasto
      + ładna promenada z dużą ilością sklepów i knajp
      - ohydna plaża Bijaca przypominająca wielkie bajoro z zasyfionym piaskiem
      ( jak na Chorwację coś wyjątkowo paskudnego )
      • zeb1 Re: Banjole 01.02.17, 00:02
        No właśnie spotkałam się z takim opisem plaży w Medulinie. Ale z drugiej strony na mapie google znaleźliśmy piękne plaże kamieniste z wydawałoby się krystaliczna woda. Czy ta ohydna plaża o której mówisz to jedyna plaża w tym mieście?
        • wislok1 Re: Banjole 01.02.17, 07:14
          Ta brzydka plaża jest tu:
          tiny.pl/gdb89

Podejrzewam,że zdjęcia ładnej plaży to zdjęcia z tego miejsca:
          tiny.pl/gdb8w

Plaża w Banjole, o której wspomniałem, jest tu:
          tiny.pl/gdb8d
          • zeb1 Re: Banjole 01.02.17, 15:56
            Wprowadzilam Cie w bląd. Te ladne plaze ogladalismy w Premantura. Od miesiaca siedzę i szukam miejsca, wszystko mi się miesza. Medulin raczej skreślam z uwagi na ta plaże, zostaje Banjole , które od samego początku mnie interesowało. Chociaż bardzo kusi tez Premantura ale zniechęcają ceny apartamentów znacznie wyższe niż w Banjole czy Medulinie. Jedziemy z trójka dzieci, w Banjole i Medulinie ceny 2700 -3000 za 10 nocy, w Premantura znalazłam jeden za 3300 reszta od 3600 w górę.
            • wislok1 Re: Banjole 01.02.17, 17:41
              Premantura się ceni, bo jest zaraz przy półwyspie Kamenjak, a ten jest trendy !
              Sprawdź dokładnie położenie apartamentów, czasem niska cena wynika z tego, że jest daleko na plażę

Co do Banjole:
              Banjole to chyba z 20 pół kempingowych nad samym morzem. Są tam też 2 ośrodki wypoczynkowe Centinera i Del Mar. Centinera jest otoczona :wink: przez kempingi. W pewnym oddaleniu od morza są domy Chorwatów, w wielu są apartamenty do wynajęcia.
              Atmosfera jest tam bardzo senna, spokojna. Między domami jest kilka konob.
              Przy wjeździe do Banjole, przy 2 małych rondach, jest duży Konzum i stacja benzynowa.

Plaża wygląda tak
              tiny.pl/gdztn
              tiny.pl/gdztk
              tiny.pl/gdzt8

Jak myśmy tam byli, to za darmo dało się zaparkować w ośrodku Centinera:
              tiny.pl/gdzt2
              • zeb1 Re: Banjole 20.08.17, 19:52
                Wybraliśmy Banjole, jak na razie jestem zawiedziona. Woda jak w jeziorze, do tego nie przypomina cieplej wody Chorwacji, zwyczajnie jest zimna. Podobno wczoraj były burze, dzis mocno wiało, może tu jest przyczyna. Jutro zobaczymy ta plaże przy Centinera
                • wislok1 Re: Banjole 20.08.17, 22:54
                  Jeziorze ???

• zeb1 Re: Banjole 21.08.17, 06:49
                    No tak, zero przejrzystości, zamulona, brzeg kamienisty ale dalej sam muł. W Dalmacji jak stałam to widzialam stopy a tu na poziomie łydek juz nic nie widać. Mam nadzieje ze Prementura zatrze te złe pierwsze wrażenie :)
                    • wislok1 Re: Banjole 21.08.17, 10:11
                      To na pewno nie jest plaża kolo Centinery
                      • zeb1 Re: Banjole 21.08.17, 17:19
                        No pisałam ze to nie Centinera. Dziś byliśmy w Premanturze i było super, to jest to czego szukaliśmy :) Jutro zobaczymy plaże obok Centinera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka