zeb1 31.01.17, 20:33 Może ktoś był tu i tu ? Interesują mnie głównie plaże ale inne informacje tez mile widziane. pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Banjole 31.01.17, 21:10 Byłem w obu miejscowościach i pisze z autopsji Banjole + fajna plaża przy ośrodku Centinera + spokojna atmosfera + na miejscu są sklepy, apartamenty + ładne zatoczki, wysepki i sporo zielonego - ( zdaniem wielu ) nie jest to miasto, tylko wioska Medulin + ( zdaniem wielu ) miasto + ładna promenada z dużą ilością sklepów i knajp - ohydna plaża Bijaca przypominająca wielkie bajoro z zasyfionym piaskiem ( jak na Chorwację coś wyjątkowo paskudnego ) Odpowiedz Link Zgłoś
zeb1 Re: Banjole 01.02.17, 00:02 No właśnie spotkałam się z takim opisem plaży w Medulinie. Ale z drugiej strony na mapie google znaleźliśmy piękne plaże kamieniste z wydawałoby się krystaliczna woda. Czy ta ohydna plaża o której mówisz to jedyna plaża w tym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Banjole 01.02.17, 07:14 Ta brzydka plaża jest tu: tiny.pl/gdb89 Podejrzewam,że zdjęcia ładnej plaży to zdjęcia z tego miejsca: tiny.pl/gdb8w Plaża w Banjole, o której wspomniałem, jest tu: tiny.pl/gdb8d Odpowiedz Link Zgłoś
zeb1 Re: Banjole 01.02.17, 15:56 Wprowadzilam Cie w bląd. Te ladne plaze ogladalismy w Premantura. Od miesiaca siedzę i szukam miejsca, wszystko mi się miesza. Medulin raczej skreślam z uwagi na ta plaże, zostaje Banjole , które od samego początku mnie interesowało. Chociaż bardzo kusi tez Premantura ale zniechęcają ceny apartamentów znacznie wyższe niż w Banjole czy Medulinie. Jedziemy z trójka dzieci, w Banjole i Medulinie ceny 2700 -3000 za 10 nocy, w Premantura znalazłam jeden za 3300 reszta od 3600 w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Banjole 01.02.17, 17:41 Premantura się ceni, bo jest zaraz przy półwyspie Kamenjak, a ten jest trendy ! Sprawdź dokładnie położenie apartamentów, czasem niska cena wynika z tego, że jest daleko na plażę Co do Banjole: Banjole to chyba z 20 pół kempingowych nad samym morzem. Są tam też 2 ośrodki wypoczynkowe Centinera i Del Mar. Centinera jest otoczona :wink: przez kempingi. W pewnym oddaleniu od morza są domy Chorwatów, w wielu są apartamenty do wynajęcia. Atmosfera jest tam bardzo senna, spokojna. Między domami jest kilka konob. Przy wjeździe do Banjole, przy 2 małych rondach, jest duży Konzum i stacja benzynowa. Plaża wygląda tak tiny.pl/gdztn tiny.pl/gdztk tiny.pl/gdzt8 Jak myśmy tam byli, to za darmo dało się zaparkować w ośrodku Centinera: tiny.pl/gdzt2 Odpowiedz Link Zgłoś
zeb1 Re: Banjole 20.08.17, 19:52 Wybraliśmy Banjole, jak na razie jestem zawiedziona. Woda jak w jeziorze, do tego nie przypomina cieplej wody Chorwacji, zwyczajnie jest zimna. Podobno wczoraj były burze, dzis mocno wiało, może tu jest przyczyna. Jutro zobaczymy ta plaże przy Centinera Odpowiedz Link Zgłoś
zeb1 Re: Banjole 21.08.17, 06:49 No tak, zero przejrzystości, zamulona, brzeg kamienisty ale dalej sam muł. W Dalmacji jak stałam to widzialam stopy a tu na poziomie łydek juz nic nie widać. Mam nadzieje ze Prementura zatrze te złe pierwsze wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zeb1 Re: Banjole 21.08.17, 17:19 No pisałam ze to nie Centinera. Dziś byliśmy w Premanturze i było super, to jest to czego szukaliśmy :) Jutro zobaczymy plaże obok Centinera Odpowiedz Link Zgłoś