Dodaj do ulubionych

Makarska (Chorwacja) - Dubrownik i Kotor

06.10.17, 19:10
Jako że jesiennie za oknem przeglądam co by tu i gdzie by tu za rok na wakacje pojechać...z racji tego iż nie znamy języków zbytnio wybieramy kraje gdzie znajdziemy kwatery prowadzone przez Polaków za granicą:) już byliśmy w Austrii w Alpach w takim hotelu i nie odczuliśmy braku języka obcego:)!
Chcemy pojechać na objazdówkę po Chorwacji w Makarskiej znaleźliśmy apartamenty prowadzone przez małżeństwo polsko-chorwackie (opinie pozytywne). Z racji tego iż podczas urlopów dużo zwiedzamy chcemy jechać do Dubrownika oraz zwiedzić Kotor w sumie niedaleko z Makarskiej ale tylko jeden kierowca i chce oszczędzić nam całodniowego pobytu w aucie w upale itp. Dlatego pomyślałam nad noclegiem aby jeden dzień spędzić w Dubrowniku a drugiego Kotor i powrót wieczorem do Makarski...i tu moje wielkie pytanie...jakieś kwatery gdzie dogadam się po polsku opcjonalnie po niemiecku-podstawy w języku!!??? Bardzo prosiłabym o sprawdzone kwatery w okolicy Dubrownika i Kotoru...Będę czekać na wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Makarska (Chorwacja) - Dubrownik i Kotor 07.10.17, 11:10
      Po pierwsze nikt w środku sezonu w Dubrovniku czy Kotorze nie bedzie wynajmował swojego apartamentu na jeden dzień czy raczej noc.Jeśli już to jakis hotel za pomoca booking czy coś w tym rodzaju.Z Makarskiej do Dubrovnika to niecałe 200 km,nawet Jadranką to 3 h w jedna stronę a mamy juz praktycznie autostradę do Ploce czyli jeszcze krócej.Spokojnie można pojechać po sniadaniu,spędzić kilka godzin w D,pokąpać sie tam czy po drodze np w Slano i późnym wieczorem wrócić do M.
      • hepik1 Re: Makarska (Chorwacja) - Dubrownik i Kotor 07.10.17, 11:14
        A po drugie nie bardzo rozumiem potrzeby porozumiewania po polsku,zwłaszcza przy jednodniowym noclegu.Ktos wręcza nam klucz,ewentualnie pokazuje,gdzie kibelek i jak spuścić wodę,gdzie lodówka a gdzie pilot do tv czy klimatyzacji.I tyle tego naszego gadania z właścicielem.
      • kot180790 Re: Makarska (Chorwacja) - Dubrownik i Kotor 07.10.17, 16:22
        Ocyzwiście że tak tylko my z Dubrownika chcemy jechać zobaczyć Kotor...a to już trochę drogi będzie w sumie z Makarskiej do Kotoru około 5h...więc chcemy jakiś nocleg. już parę kwater u Polaków znalazłam...napisałam e mail i czekam na odpowiedz.
        • wislok1 Re: Makarska (Chorwacja) - Dubrownik i Kotor 07.10.17, 23:30
          Kwatery na 1 noc sa w Booking.com

Po chorwacku prawie jak po polsku

Trzeba TYLKO chciec sie zrozumiec, to nic trudnego, ani troche
    • hepik1 Re: Makarska (Chorwacja) - Dubrownik i Kotor 07.10.17, 12:12
      Najprostszy trik na jednonocne noclegi(sam stosuję) to namiocik+materac w bagażniku.U mnie żadnego problemu,bo tylko dwie osoby ale nawet taki czteroosobowy nie zajmuje zbyt dużo miejsca.Rozbicie i zwinięcie to 2 x10 minut i zadnego szukania czy proszenia o nocleg na jedną noc.Przydomowych campingów całkiem sporo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka