Dodaj do ulubionych

Kamping na Istrii

17.05.05, 12:23
Witam wszystkich Forumowiczow,

Planuje wyjazd na Istrie w ostatnim tygodniu czerwca pod namiot. Poniewaz wybieram sie tam z malym dzieckiem (rok i 4 miesiace), to zalezy mi na przyzwoitym kampingu. Co mam na mysli mowiac przyzwoity? To zeby byl lagodny dostep do morza (bez schodzenia ze skaly), mozliwosc rozbicia namiotu w cieniu (zeby nie bylo jednej wielkiej patelni), basen (a najlepiej z basenikiem dla dzieci, no i slodka woda).
Mam juz trzy wstepne typy takiego kampingu. Wszystkie sa w poblizu Porec'a. Sa to:
1. Zelena Laguna (www.plavalaguna.hr)
2. Lanternacamp (www.riviera.hr)
3. Bijela Uvala (www.plavalaguna.hr)
Kolejnosc w jakiej je podaje nie jest przypadkowa. Z tego co znalazlem o tych kampingach zarowno w sieci, jak i w katalogu przyslanym mi przez Narodowy Ośrodek Informacji Turystycznej Republiki Chorwacji (tel. +22 828 51 93) (polecam kontakt z nimi, przysla wiele pomocnych katalogow z kampingami, hotelami, kwaterami, mapki i rozne tam jeszcze), to wychodzi, ze sa to njaodpowiedniejsze kampingi na Istrii. Moze ktos byl na ktoryms z nich i chcialby sie podzielic jakimis swoimi ocenami? A moze ktos zna jakis inny kamping wart polecenia? Interesuje mnie Istria, gdyz nie chce jechac dalej na poludnie ze wzgledu na mala. Wiem, ze jest tam i taniej, i pieknie, i super, gdyz 3 lata temu przejechalismy cala Chorwacje, az do Czarnogory, wiec jesli ktos mialby jakies pytania, to sluze o ile bede pamietac lub wiedziec.

Pozdrawiam,
Maciek
Obserwuj wątek
    • Gość: gosiath Re: Kamping na Istrii IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 03.06.05, 14:30
      Tylko nie zielona laguna.
    • Gość: Kir Re: Kamping na Istrii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 15:55
      Byłem kilka razy w Zelenej Lagunie. Nie polecam. kamp tak naprawdę jest
      patelnią tj cienia jest tam mało a na dobre miejsca trzeba polować. Może w
      czerwcu nie będzie tak źle. W sezonie namiot jest często na namiocie a przez
      pół nocy słychać dyskoteki. No i to sa bardzo drogie kempy.
      Bijela Uvala jest po sąsiedzku. też drogo ale trochę więcej cienia.

Na Twoim miejscu jeszcze bym przemyślał cel podróży i listę kempów
    • Gość: zed Re: Kamping na Istrii IP: *.media4.pl 03.06.05, 16:03
      Autocamp Medveja koło Opatji !!!
    • Gość: ranczo05 Re: Kamping na Istrii IP: *.iginet.net / *.iginet.net 08.06.05, 08:25
      witaj.mogę ci polecić z czystym sumieniem kamping koło Puli,miejscowość
      Baniole.kamping nazywa sie Indie.jest tam duże pole namiotowe i przyczepy
      mobilhom.nie ma tam basenu,ale jest czysciutko,jest plac zabaw dla dzieci i
      skalista plaża,lecz dla dzieciaka jest bezpiecznie.kamping położony jest w
      lasku piniowym,dużo cienia.nie wiem jak kształtują się ceny pola
      namiotowego ,ale mobilhom był trochę droższy.zapłaciłam za 2+2 300E.ale było
      warto.jest gdzie pochodzić ,a i poaże też mozna wybrać.kawałak dalej była plaża
      żwirkowa,super.poszukaj na necie powinno coś być.pozdrawiam Kasia
    • Gość: ala Re: Kamping na Istrii IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 08.06.05, 08:40
      Ja właśnie kiedyś miałam zamiar zatrzymac sie na Zielonej Lagunie bo na
      folderach wygladała fajnie ale jak tam dotarlam ( wczesniej byłam na kilku
      innych) to byłam przerażona. Koniec czerwca a tam tłok taki,że od miejsca które
      nam pokazali do basenu taki kawał drogi,że szkoda gadać, na basenie sama
      młodzież tłumy i tak głośno...Szybciuko pojechalismy dalej szukać czegoś innego
      choć wiedziałam że z basenem innego tam nie ma. Tak przypadkiem trafilismy na
      kamping Ulika kilka kilometrów dalej. Był to kamping naturystyczny, a my nigdy
      wczesniej na takim nie bylismy. Był uroczy z basenem .Zostalismy i był to
      najwspanialszy kamping na którym byłam do tej pory., Polecam
    • Gość: Grzegorz Re: Kamping na Istrii IP: 213.77.31.* 08.06.05, 09:09
      www.valalta.hr, najlepszy camping w Chorwacji, przynajmniej tak został oceniony
      przez organizacje chorwackie. Może najwyżej tylko ci przeszkadzać, że
      naturystyczny, ale jest ekstra.
    • 123adak Re: Kamping na Istrii 04.09.16, 11:20
      Chodzi oczywiście o kemping Lanterna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka