maxitrol
17.05.05, 12:23
Witam wszystkich Forumowiczow,
Planuje wyjazd na Istrie w ostatnim tygodniu czerwca pod namiot. Poniewaz wybieram sie tam z malym dzieckiem (rok i 4 miesiace), to zalezy mi na przyzwoitym kampingu. Co mam na mysli mowiac przyzwoity? To zeby byl lagodny dostep do morza (bez schodzenia ze skaly), mozliwosc rozbicia namiotu w cieniu (zeby nie bylo jednej wielkiej patelni), basen (a najlepiej z basenikiem dla dzieci, no i slodka woda).
Mam juz trzy wstepne typy takiego kampingu. Wszystkie sa w poblizu Porec'a. Sa to:
1. Zelena Laguna (www.plavalaguna.hr)
2. Lanternacamp (www.riviera.hr)
3. Bijela Uvala (www.plavalaguna.hr)
Kolejnosc w jakiej je podaje nie jest przypadkowa. Z tego co znalazlem o tych kampingach zarowno w sieci, jak i w katalogu przyslanym mi przez Narodowy Ośrodek Informacji Turystycznej Republiki Chorwacji (tel. +22 828 51 93) (polecam kontakt z nimi, przysla wiele pomocnych katalogow z kampingami, hotelami, kwaterami, mapki i rozne tam jeszcze), to wychodzi, ze sa to njaodpowiedniejsze kampingi na Istrii. Moze ktos byl na ktoryms z nich i chcialby sie podzielic jakimis swoimi ocenami? A moze ktos zna jakis inny kamping wart polecenia? Interesuje mnie Istria, gdyz nie chce jechac dalej na poludnie ze wzgledu na mala. Wiem, ze jest tam i taniej, i pieknie, i super, gdyz 3 lata temu przejechalismy cala Chorwacje, az do Czarnogory, wiec jesli ktos mialby jakies pytania, to sluze o ile bede pamietac lub wiedziec.
Pozdrawiam,
Maciek