Gość: Oskar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 07:24 Czy ktoś był w miejscowości BOL na wyspie Brać. Jakie tam są plaże oczywiście oprócz Złotego Rogu? Co warto zobaczć na wyspie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blue.berry Re: Bol-Brac IP: *.aster.pl 13.06.05, 22:28 ja bylam:) Bol jest przeslicznym malym turystycznym miasteczkiem. ktore jednak w sierpniu polecilabym omijac:)) oprocz zlotego rogu plaze sa dosc waskie i raczej kamieniste. czesc z nich jest przysposobiona do turystow czyli przyklejona do kawiarnii i z plastikowymi lozkami i parasolami (jesli ktos lubi). jest tez bardzo ok spot windsorfing/kite. czesc wyspy w poblizu zlotego rogu jest bardzo hotelowa/willowa. rekomepnsuje to urokliwe stare misteczno z mnostwem knajpek. od strony miasteczka tez sa male plaze w tym jedna polozona tuz pod klasztorem. co warto zobaczyc? napewno Blaca - stary klasztor w skale - przepiekny - mozna tam dotrzec od morza (wykupujac wycieczke) lub samochodem udac sie w interior a potem na piechote:) przepiekne jest miasto Pucisca (polozone malowniczo nad zatoka)- tam jakby inny klimat byl, inna zielen a samo miasteczko cale z bialego marmuru z jedyna w chorwacji wyzsza szkola kamieniarska. warte odwiedzenia sa tez Milna, Sumartin, Splitska. wielu osobom podoba sie rowniez Supetar (mnie osobiscie nie za bardzo). wlasciwie kazde miasteczko ma tam swoj urok. trzeba jedynie pamietac o tym ze kilometry na wyboistej wyspie wyduzaja sie:) i czasem przejechanie wydawaloby sie nieduzego docinka zajmuje sporo czasu. mozna wybrac sie na wycieczke na Vidowa Gore z ktorej rozciaga sie piekny widok na cala wyspe (mozliwy dojaz samochodem pod sam szczyt). o wszystkich atrakcjach na wyspie mozna sie dowiedziec obszernie na miejscu. a jakby tych zbraklo to zaraz obok lezy malowniczy Hvar:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cro Re: Bol-Brac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:53 www.burmaz.e-adriatic.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cZiKa Re: Bol-Brac IP: *.net / 80.48.244.* 14.06.05, 16:54 Dość spory czas temu miałam okazje odwiedzic wyspe Barc a dokładniej miejscowosc Supetar i wspominam te wakacje na prawde wspaniale. Krajobraz jest cudowny, plaza nie tylko kamienista ale piaszczyta także( co prawda malutka ale zawsze cos)... na prawde gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś