walentynka5 15.06.05, 13:24 Czy na Chorwacji jest ogólnie dstępny gaz lpg na stacjach benzynowych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigal1962 Re: TANKOWANIE LPG 15.06.05, 20:03 sprawdz posty juz tyle razy BYŁO TO PISANE jak i str www gdzie mozna tankowac troszke pracy i masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: TANKOWANIE LPG IP: *.udn.pl 15.06.05, 21:56 Jak najbardziej.Tylko gaz nie jest na stacjach benzynowych a w osobnych miejscach.najczęściej przy zakładach.Dopytacie się. Odpowiedz Link Zgłoś
ericson2 Re: TANKOWANIE LPG 15.06.05, 22:21 tu masz strone z info www.mam-lpg.secom.net.pl/a_kategorie/tank_tak.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: TANKOWANIE LPG IP: *.KSZ.K.pl 18.06.05, 05:26 pl.croatia.hr/misc/news.php?id=608 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: TANKOWANIE LPG IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 06.07.05, 21:46 Własnie wróciłem z HR i słuchajcie z gazem jest tak: W Mariborze jest stacja jedna ale trzeba zjechać z autostrady do centrum i zaraz po zjeździe skierować się w uliczkę w prawo która lezy przed rzeką (nie przejeżdżajcie mostów) jak w nią skręcicie to po paru metrach jest już znak stacji i napis Plin, skręcacie w prawo w ślepą i prawie na końcu jest stacja. gaz około 1,8-1,9 zł. Dalej jedziemy autostradą polecam bo na niej są włąsnie nowoczesne stacje z gazem. Pierwsza tuż za Zagrzebiem a przed Karlovacem. jest oznaczona na wilekich tablicach jest zaznaczona stacja i pod nią napis GPL-Plin lub LPG- Plin. Kolejna stacja jest po 60 km też przyautostradzie ale już po rozjeździe na Split, kolejna po około 250 km też przy auto, na wysokosci Sybenika, a następnie tuż przy wylocie z autostrady (to ostatnia stacja na autostradzie) Kolejna w stronę Dubrownika to stacja przed Makarską, tuż za miejscowością Baska Voda skręcamy w lewo (jest znak) i jedziemy pod górę około 2 km. Są znaki cały czas. Kolejna jest za miejscowością Ploce, przy skręcie w miejscowości Metkovic to około 8-10 km od trasy, a ostatnia tuż przed Dubrownikiem ale trzeba jechać nie przez most tylko dookoła zatoki. Ja miałem malutki zbiornik na gaz bo tylko wchodzi około 33 litrów, a spokojnie przejechałem wszystko na gazie, zero na benzynie, a byłem 40 km za Makarską. Gaz w HR stała cena 3,05 kuny czyli jak u nas. Pozdrowienia i udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: TANKOWANIE LPG IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.07.05, 10:40 Czy wszędzie da się zapłacić kartą ? interesuje mnie też jak płaciłeś w Czechach czy Austrii ? Odpowiedz Link Zgłoś