Dodaj do ulubionych

W jaki region?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:32
Który region Chorwacji jest najpiękniejszy? Jadę w lipcu w ciemno i jeszcze
nie wiem, który regin jest godny odwiedzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: W jaki region? IP: *.c151.petrotel.pl 02.07.05, 23:02
      DALMACJA.Okolice Primostenu,Trogiru,Orebic na Peljesacu.
      Plitwickie jeziora,wodospady Krka,Dubrownik,Korcula,Postojna jama - to trzeba
      koniecznie zobaczyć.
      • Gość: deo Re: W jaki region? IP: *.devs.futuro.pl 03.07.05, 00:03
        Nic dodac nic ując - to trzeba koniecznie zobaczyć bedąc w HR ... mozna jeszcze
        zaliczyc Medjugorie w Bosni - niedaleko granicy z HR.
        ja tam zjechalem Chorwacje od Rijeki po Dubrownik - nie byłem tylko na
        Istrii.
        stąd calkowicie popieram post poprzednika z zaznaczeniem ,że nie wypowiadam sie
        o Istrii ...
        pzdr.deo
        • Gość: Karolia Re: W jaki region? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:55
          Bardzo dziekuję. Myślałam o Makarskiej, ale nawet o niej nie wspomnieliście,
          więc chyba nie jest az taka piękna. Jeszcze raz dziękuję.
          • Gość: Maber Re: W jaki region? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:10
            Tylko Dalmacja!!!!! No i oczywiście riwiera Makarska!!!!!!!!!!!! Napiękniesze
            morze, plaże, miasta :D
    • Gość: jurek Re: W jaki region? IP: *.NET / *.stella.net.pl 11.07.05, 19:27
      Jeśli Makarska, to oczywiście rejon Omisu, z całego serca polecam, a do
      zatrzymania się na kilka dni warto wziąć pod owagę odległą o kilka km wioskę
      Nemira, choć sam Omis jest przecudowny, to jednak jest on wąskim gardlem
      komunikacyjnym na magistrali, dość uciążliwym. Stąd mozna i popływać łodzią po
      rzece, i zwiedzić zarąbiste góry i widokami mogącymi śnić się po nocach, i
      skorzystać z plaż. A w ogóle to polecam gorąco środkową Dalmację, od Zadaru i
      Biogradu po Split, Trogir i Szybenik, a szczególnie ciepło mogę wypowiedzieć się
      o Rogożnicy oraz Vinisce niedaleko Mariny (przez góry, ok. 8 km, mało kto tam
      dociera, a warto)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka