tpas1 07.08.02, 13:47 Czy moglibyście napisać jaką trasą jechaliście, gdzie korki, gdzie winetki.? Nie mogę się zdecydować czy przez Austrię czy przez Węgry. POMÓZCIE!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Re: Trasa do Mariny (któredy jechać?) IP: 213.77.125.* 07.08.02, 14:17 W tym roku jechałem przez Słowację, Węgry (z noclegiem w Harkanach) i BiH (Banja Luka, Jajce, Livno, Split). Omijasz korki i wszelkie opłaty. Poza sezonem wybrałbym Czechy i Austrię. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Trasa do Mariny (któredy jechać?) IP: *.datastar.pl 08.08.02, 08:22 Czesc! Podobnie jak Remo jechalem przez Czechy i Austrie. W Czechach winietki po 200 koron za 10 dni, w Austrii 7.5 euro (chyba za 10 dni). Tak czy tak jadac na dwa tygodnie musisz i w Czechach i w Austrii kupic dwie winietki. Oczywiscie zakladajac ze przez Czechy bedziesz jechal autostradami. W Slowenii kawaleczek autostrady od granicy do Mariboru kosztuje 1 euro. W chorwacji autostrada do Zagrzebia kosztuje 10 kun, odcinek od Zagrzebia do Karlovaca 15 kun. A jesli chodzi o trase. Ja jechalem przez Cieszyn, dalej Brno, Znojmo (ja jechalem przez Znojmo ze wzgledu na zakupy, ale jesli ci na nich nie zalezy to jedz przez Mikulov bo blizej), Wieden, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac, Plitvice, Gracac, Knin, Sibenik do Mariny. Do Mariny jechalem sobota-niedziela a z powrotem piatek-sobota i nigdzie nie napotkalem na korki. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Trasa do Mariny (któredy jechać?) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 15:41 Jechałem przez Czechy i Austrię. Płatnie, ale szybko. Winietki w CZ i A, pozostałe autostrady płatne na bramkach. Odpowiedz Link Zgłoś