Gość: pit68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:02 zastanawiam sie jaka waluta placić w Słowenii jadac do Chorwacji bo trzeba zaplacić za autostrady i paliwo tez by sie przydało bo jest chyba tansze niz w Chorwcji. poradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubertus81 Re: czym płacić w słowenii 26.07.05, 10:54 hej, autostrada kosztuje 0,8 euro więc lepiej miec drobne bo wydają w swojej dziwnej walucie..co do paliwa to na innych postach radzili płacić kartą... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: czym płacić w słowenii 26.07.05, 13:57 > hej, autostrada kosztuje 0,8 euro no chyba troszke wiecej a co do wydawania to reszta tez jest w euro pomijajac fakt ze Tolar nie jest dziwną walutą Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus81 Re: czym płacić w słowenii 26.07.05, 18:02 ja z Cro wróciłam tydzień temu i w Słoweni płaciłam za autostradę 0,8 euro (odcinek od granicy do Mariboru) autor postu nie sprecyzował o który odcinek mu chodzi :/ jest to najkrótszy odcinek aby szybko dostać się do Chorwacji...co do dziwności waluty to każdy ma swoje zdanie...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: czym płacić w słowenii 26.07.05, 13:58 > zastanawiam sie jaka waluta placić w Słowenii jadac do Chorwacji bo trzeba > zaplacić za autostrady i paliwo tez by sie przydało bo jest chyba tansze niz > w Chorwcji. poradzcie. za autostrady mozna placic Euro co do paliwa to polecam platnosc karta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: czym płacić w słowenii IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:18 w sobotę płaciłam 1 euro i wydają 20 eurocentów bez problemu, to samo 2 tygodnie wcześniej! A szkoda, bo chciałam zatrzymać sobie parę "dziwnych talarów" Pozdrawiam i życzę uniknięcia korków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit68 Re: czym płacić w słowenii IP: *.chello.pl 26.07.05, 21:01 dzieki za informacje, ktore rozwialy moje wątpliwosci. wazne ze mozna plasic w euro bo malac w kazdej kieszeni inna walute mozna sie zamotac Odpowiedz Link Zgłoś