hawkmoon_269 01.09.05, 17:54 mam "stare" prawo jazdy - zamierzam prowadzic na ten dokument auto przez Czechy, Austrie, Slovenie no i Chorwacje - miejscowe policje akceptuja stare polskie prawka? z gory dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zawodowiec Re: stare prawo jazdy - Chorwacja IP: *.zdnet.com.pl 02.09.05, 10:47 Też mam stare, w grudniu do wymiany, w tym roku parę razy sprawdzali w różnych krajach i nie ma problema. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: stare prawo jazdy - Chorwacja IP: *.zwm.osi.pl 02.09.05, 11:59 Ciekawią mnie okoliczności w jakich na tzw. Zachodzie "sprawdzają prawa jazdy", mnie w ciągu kilkunastu lat zdarzyło się to dwa razy: 1. na granicy niemiecko-szwajcarskiej, gdzie paszporty, prawo jazdy i dowód rejestracyjny zabrano do kontroli, po czym (3-4 minuty) życzono szczęśliwej podróży i 2. po tym jak we Francji staranował nas jakiś idiota. A tu ciągle czytam o (częstych?) kontrolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodowiec Re: stare prawo jazdy - Chorwacja IP: *.zdnet.com.pl 02.09.05, 18:46 Na Zachodzie mi się też zdarzyło tylko raz - w Dover po zjeździe z promu. Ale wtedy mi przejrzeli 10 razy wszystkie papiery i zadawali mnóstwo pytań o pochodzenie samochodu, przez jakie kraje jechałem na wakacjach itp. po czym jeszcze raz to samo od początku. Jeździłem tam parę razy i poza tym nigdy tak nie trzepali. Wszystkie inne kontrole to miałem na Południu :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś