Gość: Maciek IP: *.chello.pl 10.10.05, 23:14 Byłem 9 dni w Villa Ruza, wróciłem, pytajcie, chętnie powiem całą prawdę o tym miejscu z cudownym widokiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.plock.mm.pl 11.10.05, 16:06 no to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 17:04 Dojechaliśmy na miejsce ok 20.30, było już ciemno, Serdzio, właściciel, czekał w umówionym miejscu, pomógł rozpakować się, poczęstował pyszną orzechówką. Rano budzimy się i ogarnia nas małe przerażenie--ilość schodów w dół i w górę, razem ok 280, czyli 6 piętro. Słońce, cieplutko, kąpiel i nastroje poprawiły się. Przypomniałem Serdziowi o jaskiniach, o których wspominał mi 3 lata temu, obiecał dowiedzieć się czy można je zwiedzić. Po 3 dniach milczenia ponowne przypominanie, i do końca pobytu Serdzia nie widzieliśmy. Apartamen całkiem przyzwoity, kuchnia osobna, co było plusem. Brakowało czajnika i noża do pieczywa, dostaliśmy. Większy problem wystąpił z papierem toaletowym, była tylko 1 rolka, podobno następne należy sobie kupić, a w sklepie mieli paczki po 8 rolek, po co nam tyle, dziwne. Po małej interwencji rolki znalazły się. Dostaliśmy też od mamy Serdzia własnej roboty ajwar-przepyszny. Tylko te schody. Innym problemem było brak możliwości spacerów. Od góry magistrala, od dołu plaża, w prawo ok 1 km, w lewo ok 2 km do spacerów i tylko w dzień, po ciemku chodzenie po kamieniach niebezpieczne dla nóg. Czyli albo siedzenie na miejscu, albo jazda samochodem. Podsumowując--my tam wiecej nie pojedziemy. Jest to wspaniałe miejsce dla ludzi, którzy lubią siedzieć cały urlop na miejscu i mają bardzo zdrowe kolana i serce. Ale widok z tarasu jest cudowny, piękne morze, czasami stateczki, wyspa Brać--naprawdę ślicznie.Dostałem tel z pracy, że musimy wcześniej wracać, rozpoczęliśmy więc pakowanie. Po 6 kursie po 148 schodach pod górę, mama Sedzia pyta się czy coś pomóc, a to był ostatni kurs, zaproponała też dla kierowcy orzechówkę, odmówiłem mówiąc, że żona nie prowadzi, ale nie została poczęstowana, trudno. Byłem w Chorwacji 7 razy, w różnych miejscach, nocowałem po kilka nocy i Chorwaci przyzwyczaili mnie do 1 l Rakiji na pożegnanie, tutaj nie dostaliśmy. Nie mam oto pretensji, ale to cholerne przyzwyczajenie. Wyjechaliśmy i po 60 km dostałem tel, że poradzili sobie w pracy i mogę zostać na urlopie. Co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadrn Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.10.05, 17:07 A co Maciek...papier toaletowy powinny byc...po zatym moze i trzy posilki..wszystko w cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.10.05, 17:09 8 rola papiera toaletowego juz od 4 PLN na wizszej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.plock.mm.pl 11.10.05, 17:32 tu nie chodzi o koszt papieru tylko o fakt, że szumnie brzmi Viiia Ruza a papieru brak, płacisz drogo to i wymagasz minimum komfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:37 > 8 rola papiera toaletowego juz od 4 PLN na wizszej ! I w tym zdaniu wychodzi cale twoje zawszanstwo i pazernosc Chorwatow Jadranie Otoz fakt 4 zeta to nie duzo , tylko kto bedzie targal papier ponad 1000 km do domu ? Jak z 9 rolek (1 gratis + 8 kupione) zasrasz 4-5 rolek to i tak reszta zostanie w kwaterze bo nikt nie jest dziadem jak ostatnio wielu Chorwatow . Tak wiec nastepnym gosciom i tak zostaje wiecej niz jedna glupia rolka . A nawet gdyby tak bylo to do k...y nedzy placi sie za to !! Ma byc tyle rolek zasranego paieru ile to potrzeba . Ja jestem ciekawy skoro jetses taki cwaniak co by bylo gdyby tak goscie zaczeli ci sie wpisywac do twojej ksiazki zazalen a na kwatery nasylac komisje standaryzacji . No chyab ze dzialasz bez zezwolen ale wtedy to Ci wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 17:36 To nie chodzi o parę zł, mogę ten papier kupić, stać mnie na to, ale po co mi 8 rolek, w Polsce mamy go już pod dostatkiem. Posiłki wolę robić z żoną albo wpaść do sympatycznej knajpki. Nie pisałem o cenie w Villi Ruza, nie była ona ( cena) warunkiem pobytu w tym miejscu, tylko o tym, że brak jest całej prawdy o tym ślicznym domu, tzn o jego położeniu. Od paru miesięcy pytałem się Serdzia, czy mam zabrać rowery, nie odpowiadał, dopiero tuż przed moim wyjazdem, teraz wiem dlaczego. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.plock.mm.pl 11.10.05, 17:48 dlatego uważam,że najlepiej jest wybierać apartament dopiero namiejscu/a nie ma z tym kłopotów/.Wybierając przez internet lub inną formę trzeba być przygotowanym na to, że coś zostało niedopowiedziane lub pominięte i może to nam nie odpowiadać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.10.05, 19:29 Witaj Maciek znow ! Ja wiem jaky sa tereny gdzie jest willa Ruza ! Oczywyscie ze Serdzio nie chcial powiedziec ze jest gora... Ale o papier toaletowy...o tym nie jest normalnie pisac.. Kwater prywatna nie jest hotel. Jest normalnie za masz 1 lub 2 role na dojaz.. A twoja potrzeba moze byc 2 role na dzien !.. Jak wynajmujesz mieszkanie(kwatery prywatna tez jest jaky sposob wynajecia mieszkania na 7,10,14 dni) tez nic nie masz w mieszkaniu... Jak chcesz ze wszystko bedzie to izd przez biuro do jakiego hotelu..i codziennie bedzie papier toaletowy...(bo zaplacisz nie do 8 roly..zaplacisz na 50 roli a dostaniesz .. 3 na 15 dni... Kiedys je lepsze znalesz kwatery na miejscu..ale znow zalezy o jaky okres chodze... Od srodka Lipca do srodka Sierpnia...dom jak WILLA RUZA jest okazja... ale i wtedy jak chcesz szukac kilka godzin i pukac od domu do domu.. tez znajdziesz...no znow pytanie o ceny..warunkach.... Pozdrawim cieplo z CHORWACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 15.10.05, 11:27 I jeszcze przy okazji ! Jak to nikt nie narzeka na Wloche... Tam w 50% apartamentow nic nie ma ! Nie ma poscieli, naczyn, papier toaletowy...pusti apartament...I nikt nie narzeka... A w chorwacji..ja nie jest 10 rola papiera toaletowego na dzien - to jest tragedja... Apartament nie jest HOTEL... Goscie wynajmuja apartament i soba nosia wszystko co potrzebuja lub na miejscu kupuja... Kiedy to do wszystkych bedzie jasne -wtedy problemow nie bedzie...na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.orange.pl 16.10.05, 09:22 Gość portalu: Jaadran napisał(a): > A w chorwacji..ja nie jest 10 rola papiera toaletowego na dzien - to jest > tragedja... Hmmm, problem w tym, że w Chorwacji zawsze jest. Może ta Villa Ruza to nie jest w Chorwacji ...... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:44 To ze nie narzekaja to sprawa Wlochow . Moze oni tak maja . Tyle ze skoro tak to czemu nie wynajmujesz Niemcom ? Ci szybko by Cie nauczyli jak sie wynajmuje pokoje. Co ty sobie myslisz ze mozesz nabijac polakow w butelke a oni ci nic nie powiedza a jak jzu to aj waj ? Jak jest taka potrzeba zeby bylo 10 rolek papieru to ma byc 10 . Doloz 1 euro TY PAZERNY CHORWACIE do ceny kawtery nakup tego papieru zeby bylo pod dostatkiem dla kazdego i przestan robic sobie antyreklame bo po tym co ostatnio wyprawiasz wiele osob wyrobilo sobie o tobie zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 01:06 Kurczę, piszecie o jakiejś willi ruzie, a gdzie to jest do diabła??? To tak jakbym napisał: byłem w "domku Maria". O co chodzi? Domyslam się że to gdzieś w Chorwacji, ale gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ddxp Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie 12.10.05, 07:44 O znów o papierze toaletowym na cro.pl to już było w wątku o Ciovo - tragedia !! Czytając tamte posty i te dochodzę do wniosku, że na te kwatery to jak wielka loteria a papier to żenada Chorwaci ! Zajmiesz taki apartament ? 6-osobowy ba 8-osobowy i pytaj zara o market !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 15.10.05, 11:23 No moze ktos napisze jaka ma oczekiwania w apartamentach w CHORWACJI ! Wiem ze sa gosci ktory maja oczekywania ze wszystko maja gratis i ze jeszcze wlasciciele doplaca do ich ! Ciekawy jestem ze ludzie napisze ile powinno byc w apartamentu 4-osobowem od 45- 50 EUR/dobe papiera toaletowego, plyna do mycza, szapona, ili kg miesa... ile gospodarze powinni sa zrobic kolacji do goscie..temu podobne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:53 To proste moze ja Ci to wytlumacze chociaz watpie abys zrozumial . Czego oczekuja klienci z Polski 1. Czystych kwater 2. Czystego kibla 3. Jezeli apartament jest na 4 os to na tyle osob ma byc przygotowanych nakryc - szklanek nozy widelcy itd. 4. Ma byc lodowka 5. Ma byc tyle papieru ile to potrzeba tzn jak sie jeden skonczy i poprosi o nstepny to nikt nie patrzy jak na wariata 6. Wlasciciele nie musza niczym czestowac - kiedys zwyczajowo to robili ale teraz wiadomo maja wszystkich w d..pie 7. W razie potrzeby powinni sluzyc informacja gdzie i jak co zalatwiac . 8. Jezeli maja tak jak opisalem w pkt 6 gosci w d...ie to niech znikna im z oczu - co ostatni opanowali widze do misrzostwa 9. Sypialnia ma miec normalne pelnowymiarowe lozko 10 Lozko musi sie nadawac do spania 11 Pokoj z widokiem na morze oznacza ze jak wstane rano podrapac sie po .. wiadomo czym to widze moze bez wychylania sie i bez uzywania calych pokladow mojej wyobrazni. To z grubsza tyle - mozna sie dopisywac zeby wreszcie ten facet zrozumial cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:22 Villa Ruza--Stanici, 4 km za Omisiem, ok 25 km za Splitem. Naprawdę śliczne miejsce, ale my lubimy spacery i mamy mały żal do Serdzia o brak danych na temat okolic. Nie robię problemu z papieru, mogę go kupić ile chcę, chętnie zostawię go dla innych klientów, ale nigdy nie miałem takiej sytuacji wcześniej, to Chorwaci przyzwyczaili mnie do tego, ze o takie drobiazgi nie muszę dbać. Zawsze mieszkam w apartamentach, nie byłem jeszcze w hotelu, nie porównuję więc takich miejsc. Pierwszy raz wynająłem apartament przez internet, zachęcony wspomnianymi wczesniej jaskiniami. Nie zrobię więcej tego błędu, tylko poszukiwania na miejscu, zajowało nam to max 2 godz i zawsze było super. Tak też zrobiłem w Vigajn, po 20 min mieliśmy samodzielny domek luksusowo wyposażony, 24 euro 2 osoby. ( Były 4 rolki papieru--haha). Pisząc, że nie pojedziemy więcej do Villi Ruza mam na myśli nie samą willę, bardziej chodzi mi o okolice, dobre dla ludzi lubiących siedzieć na miejscu. My lubimy chodzić na spacery, jeżdzimy na rowerach. I takich miejsc bedziemy szukali w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:16 Jadran! Po listach Twich sądze,że jesteś Chorwatem,to Ci odpowiem czego oczekujemy w wynajętym apartanencie: -żeby było czysto, -papier toaletowy, -ręczniki-byłoby miło, -pościel zmieniana raz na tydzien co najmniej. NIe są to wygórowane ządania ,niewiele kosztują a przy cenie 10-15 Euro od osoby,to żaden wydatek.Jeżeli ktoś ma inne zasady,to powinien powiedzieć o tym na wstępie.Absurdem jest wozić te rzeczy z Polski a 8 rolek papieru nie zużyję .Reczniki zmieniam, co 2 dni,wiec szkoda wody i mojej pracy. Wole zapłacić 1 eur więcej i mieć jakiś komfort.Dobrze by było,żeby pokoje były sprzatane na Hvarze było sprzatanie i wymiana poscieli co 2 dni.Jesteście sympatyczni i dobrze sie u Was Czujemy ale takie drobiazgi są ważne.Przekaż dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.10.05, 11:50 Witaj Maciek ! Twoja wymagania sa normlana - przyznaje tego... Ale pytam Ciebie, chy chcialby zaplacic 80 EUR/dobe za apartament 4 osobowy... i ze bedzie to wszystko co chcesz..lub 45 eur za taki sami apartament..gdzie bedzie tylko jedna rola papiera toaletowego na dojazd i zmiena posciel raz na tydzien... Mam za ciebie jeden super dom na rok 2006 www.croholiday.net/pl/willa- dalmatina Nawet nie jest drogi... Ciekawi jestem czy chetny jestes... Prawde powiedziec PROBLEM jest co ludzie chca luxus a nie chca zaplacic luxus... Dla cego ludzie LATAJA z RynAir...za 15 EUR do Londynu... Czy w samolocie jest obiad chyba wliczony w ta cena... Tez ci powiem.. Ludzie ktory oferuja apartament 4 osobowy za 100 i wiecej EUR na dobe...napewno maja wszystko co wymagasz Maciek... U nas jest powiedzienie ILE KASI tyle MUZYKI Jest dobrze powiedziec przy rezerwacji: chce zmiena posciel co drugi dzien...chce 2 roli papiera toaletowego.. chce tego i tego... i nie jest problem dogadac sie o warunkach i cena... Jeszcze raz...radzie Tobie... nasteptny raz przy korespodecji " zapytaj co jest..a co nie jest...i po przyjazdu napewno nie bedzie problemu... Ja ci jeszcze powiem, Jak przyjade do Polski..mieszkam w jednym domu AGROTURISTYKA... nie powiem gdzie.. lozko w pokoju ze spolna lazienka i kuchnia jest 7,5 EUR...od osoby... Znaczy 2 osoby = 15 EUR za pokoj... Wlasciciele myli i wszystko co od ich dostalem jest "DZIEN DOBRY".. A powiem ci co wlasciciele mowie do mnie: - gosc w apartamentu z KLIMATYZACJA... zostawy KLIMA na +18, otworzy dzwi i okna i pojade na plaze... - gosc otworzy lodowke i korzysta jako klimatyzacja w pokoju..i jak se lodowka popsuje to krzyczy na wlasciciele ze on chce lodowke bo on zaplaczyl... - ili recznykow jest ukradzone..lepiej nie mowiec.. - gosc sie przez wyjazdem obudzil od 3 rano..i z ogroda ukradl 10 kg pomidora i pojechal bez pozegnania... duzo tego jest Maciek...ale nie sadzie ogolnie tak i polakami..ponewaz mam duzo przyjaciol w Polsce... Jeszcze raz na koncu: porownaj swoja wymagania i cena apartamentu...i napewno nie bedzie problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:04 To ja ci tez cos powiem na temat cen - sami wywindowaliscie ceny do gory bez zwiekszania standardu . Podajesz przyklad villa dalmatia to prosze bardzo na przykladzie tego domu podaj ceny za ostatnie 4 lata tych apartamentow oraz podaj co w przeciagu tych 4 lat sie tam zmienilo . Co sie zmienilo w okolicy . JA ci odpowiem NIC !!! Potraficie lapy wyciagac argumentujac ze jak nie to inni (niemcy wlsoci francuzi itd) przyjda i wezma . A guzik przyjda . Przyjada raz i nie wroca wiecej . Zaslepila was pazernosc !!! Juz teraz nie oplaca sie finansowo badz wychodzi na to samo lecac do Egiptu Tunezji czy gdziekolwiek . Wyscie mieli to szczescie w tym roku ze zerowaliscie na nieszczesciach zamachow terrorystycznych - zobaczymy co przyniesie kolejny rok. Nie porownuj linii lotniczych do apartamentow ale skoro tak bardzo chcesz to moge powiedziec ze latalem tymi liniami i papieru nigdy nie brakowalo na pokladzie . To za co zaplacilem dostalem . Nigdzie nikt nie mowili i pisali o papierze a tu CUD !!! BYL !!! Co do kradziezy czy bezmyslengo zachowania przeciez meldujesz ich prawda - masz ich paszporty - nie sa anonimowi . Wiec o co ci chodzi ? nie rozumiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.10.05, 11:56 :::Reczniki zmieniam, co 2 dni,wiec szkoda wody i mojej pracy. Wole zapłacić 1 eur więcej i mieć jakiś komfort::: Moze ty ktos i chcialby zaplacic 1 eur wiecej...ale rzeczewystosc jest ze Polak chce zaplacic 1 EUR mniej i ze bedzie bez tego konfortu... Niestety na Forumu...wszysci chca byc jako KARINGTONY... gadaju o domach w chorwacji ktory sa 1,5 m od morza..z bazenem.. jakuzy...internet...telefon..i inni luxus..ale jak jest rozmowa o rezerwacji...WTEDY sa zapytania... POTREBUJE cos tanio...i czysto... jak jest cena na 4 osoby wiecej niz 50 EUR ! to ludzie nie chca wogole rozmawiac... Ludzie kochani prosze o troche rzeczywystosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Do Jadrana IP: *.chello.pl 16.10.05, 13:34 Jeteś Chorwatem, dlatego bardzo Ciebie lubię, nie zanając Ciebie, ale czytaj powoli i odpisuj na uwagi. Podkreślam,byłem 7 razy w Cro, nadal tam będę jeżdził i to Chorwaci przyzwyczaili mnie i żonę do pewnych standardów. Nie cena jest problemem w Villi Ruza, rylko brak pełnej informacji o jej położeniu, a tak sie stało, że w tym rejonie jeszcze wcześniej nie byłem, nie znałem go więc. Mam problemy z kolanami, chodzenie więc po schodach jest nie dla mnie, moge spacerować po płaskim kilometrami, jeżdzić na rowerze. Jeśli chodzi o położenie wspomnianej willi to pytałem się tez forumowiczów, którzy tam byli i TEŻ nie dostałem pełnej informacji,nie jest więc to tylko niedomówienie Serdzia. Nie chcę niczym urazić Serdzia, symaptyczny facet, ale brak informacji nie powiniem mieć miejsca. Ceny--oczywiscie je ustalam przed wyjazdem lub na miejscu wynajmujac apartament, ale nie ONE są jedyny warunkiem pobytu w danym miejscu. Wcześniej zawsze płaciłem ok 8/10 euro za osobę, zawsze miałem w pełni wyposażony apartament, w papier też, często sprzątanie co 2/3 dni z wymianą ręczników. To Wy, Chorwaci tak mnie obsługiwaliście, dlatego jestem zdziwiony (lekko), że wystąpił taki papierowy problem. Piszesz, że dostałeś tylko dzień dobry, my dostalismy więcej--po kieliszku orzechówki i ajwar. Często agroturystyka w Polsce to nie apartamenty, należy porównywać podobne miejsca. Mam znajomych wynajmujących apartamenty nad morzem, wszystkie z łazienkami, ceny ok 30/40 zł za osobę i płacisz za tyle osób ile jest, a nie 2 osoby w 3 osobowym apartamencie i płacisz za 3. Ps--po co mi dom (apartament) 2 km od morza ? tylko wyjazd bez wcześniejszej rezerwacji--to nauczka po tegorocznym pobycie Pozdrowienia. Jadram--może za rok jadac do Cro zobaczymy się ?może u Ciebie zamieszkam ? Ja naprawdę nie zaczynam wynajmu o pytanie o cenę, dla mnie położenie jest ważniejsze i to coś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Do Jadrana IP: *.plock.mm.pl 16.10.05, 14:00 Jadran ty trochę myśl bo według siebie to w Polsce 7,5 euro od osoby to drogo, a w Chorwacji 15euro od osoby to tanio - i tu wychodzi tok twego myśleni co moje to droge - co czyje to tanie - od Kalego palec - Kalemu paznokeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Do Jadrana IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.10.05, 14:04 Witaj Maciek ! Niestety u mnie nie bedziesz mieskac bo jak nie wynajmuje apartamenty... Jestem w turystyci, w biuru gdzie 99,99% sa goscie z Polski... Jak mowie dla Polaka 99,99% jest cena na pierwszem miejscu a potem wszystko reszta... Sprawa druga jest co ty w WILLA RUZA byles we Wrzesniu kiedy jest prawie 95% apartamentow w CHORWACJI puste, i oczywyscie jak jedziesz w tym terminie ze nie trzebasz robic rezerwacje... Napisz na forumu kiedy bylesz a nie do ludzie mowic nie trezba robic rezerwacje bo w lipcu i sierpniu jest inna sprawa... Rowniez cenowo.. Nie mowisz ile osob bylo jak zaplaczylesz 8-10 eur.. Napewno to nie byl lipiec i sierpien i nie byl apartament na 2 osoby... Ludzie mysla ze jak jest cena 10 eur ze to za apartament 2 osobowy lub 8 osobowy - a to jest roznica.. Sprawa druga POLSKO MORZE.. tez kiedys bylem w Sopocie... Macie fajnie plazi..i to jest.. to.. Zaplaczys 10-12 eur od osoby.i co.. MORZE zagwaratowane zimno... pogoda trafic to jest TOTOLOTO... O ten apartament 2 km od morza.. Jest 2 km ale masz wszystko co potrebujesz... A do morza mozesz kiedy chcesz samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Do Jadrana IP: *.plock.mm.pl 16.10.05, 15:01 Jordan - człowieku nie wypisuj bzdur nie mających pokrycia z rzeczywistością po drugie nausz się jeszcze czytać tego co piszą formułowicze a nie tylko pisać swoje.Ty tymi swoimi wywodami zniekształcasz wizerunek Chorwacji jako kraju otwartego na turystę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Do Jadrana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 16:34 Jetem już pewny do Chorwacji w 2006 nie pojadę - dziekuje ci Jadran a coś pachniesz tą samą osobą co Verdan czy cóś takiego ? Ośmieszyłeś się w wątku na cro.pl - regiony - Ciovo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Do Jadrana IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.10.05, 18:13 Ludzie, dajcie sobie spokoj i za swoja kasa jedzcicie gdzie chcecie...Pozdrawiam serdecznie i koniec dyskusji z mojej stronie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Do Jadrana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:08 I tu kolejne klamstwo Jadran : > pogoda trafic to jest TOTOLOTO... To teraz napoisz mi ile w tym roku szalala bura w dalmacji jakie przyniosla straty mieszkancom i turystom Pogoda jaka nad morzem u nas jest kazdy wie . Po to jedzie do chorwacji zeby tak nie bylo . UWAGA bo tego nikt nie mowi od sierpnia ZAWSZE zaczyna sie bura wiec mozna niezle trafic i tydzien dwa nie wychodzic z domu . W Dalmacji jest to regula od zawsze odkad jezdze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cro-expert Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.dialin.iskon.hr 16.10.05, 21:39 Re. Jadran Nie wiem czy twoj szef czyta Gazete-Forum, chyba lepiej jak nie czyta. Co za szczešcie že w Chorwackiej turystyce jest mało takich jak ty. Na Istrii jest przysłowie:" najlepszy gošć to zadowolony gošć" Na zachodzie (Istra) sa standardy w turystycie - može to na wschodzie (Dalmacja) ne istnieje. pozdrawiam z Puli Odpowiedz Link Zgłoś
marcold Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie 16.10.05, 23:38 Mialem zamiar sie nie mieszac do tej dyskusji bo dalem mu(Jadranowi vel Vedranowi jak kto woli) slowo ,ze dam sobie na luz.Ale ten czlowiek nie znosi krytyki,ktora nawet nie jest krytyka ale spostrzezeniami ludzi. Przeczytajcie to www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=8620 i wtedy bedziecie mieli pelny obraz czlowieka ktory nie zasluguje na reprezentanta tak pieknego kraju jakim jest Chorwacja. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.xnet.hr 17.10.05, 11:10 Witaj CRO-EXPERT Na istrze jest przyslownie " najlepsze gosc to gosc ktory zaplaci 80-100 eur na dobe za apartament na 4 osoby " A ze ten samy gosc chce w Dalmacji zaplacic tyle jak na Istrze...to napewno mialby 50% lepsza uslyga niz w Istrie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:12 Placi sie wiecej bo blizej i lepsza infrastruktura i duzo wieksza jakosc uslug - tak trudno pojac ?? po za tym nie stoi pol dnia w korku na austostradzie W Waszym wykonaniu - ludzi z dalmacji wygladaloby to tak ujac ze standaru - podwoic cene i biadolic ja zyd za okupacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:35 Bylismy w Chorwacji 4 razy. 3 razy w jedym miejscu - rezerwowane, 1 raz w ciemno. Polecam jazdę w ciemno, na miejscu wybierzesz co chcesz. Zawsze jestem przygotowana, nie mam za wielkich oczekiwań - byle było czysto, piękne widoki i w miarę blisko morza. W tym roku byliśmy pod VILL RUZA, ale zrezygnowaliśmy z szukania w tamtej okolicy apartamentu. Zakotwiczyliśmy w Breli i było super. Byłam zaskoczona bo przez inne lata oprócz wynajęcia apartmentu i 1 grila z ryba nie było NIC - ani ręczników, ani pościeli nie wspomnę już o papierze toaletowym. A muszę powiedzieć , że cena tych apartamentów była w tej samej cenie ( 15 EURO w lipcu ). A tu zaskoczenie- apartament luksusowy nad samym morzem( tzn 108 schodów do morza i 98 schodów do parkingu samochodowego i drogi ), widoczki SUPER,dużo terenów do spacerów, co 2 dni wymiana ręczników i pościeli, na powitanie piwko i winko, papier toaletowy!!!, środki czystości, codzienne sprzatanie i wynoszenie śmieci - dla mnie to było pełne miłe zaskoczenie. Ale były i minusy, a mianowice właściciel bo z żoną można się było jakoś jeszcze dogadać.Po znalezieniu kwatery została z Panią DOMU ustalona kwota za dobę,a przy płaceniu ( wieczorem ) PAN DOMU podwyższył sobie cenę nie bagatela 10 EURO za apartament za dobę, dogadywanie trwało prawie godzine i dopiero po moim oświdczeniu, że płacę za 1 noc i rano się wyprowadzamy zgodził się na cenę podaną przez PANIą Domu. Niesympatyczni ludzie nastawieni tylko na robienie kasy. W miejscu naszych poprzednich wyjazdów nie było nic - no prawie nic, ale ludzie byli przesympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
ddxp Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie 17.10.05, 11:13 Dla mnie apartament oznacza : 1. Samodzielne lokum z pełnym węzłem sanitarnym wraz z kuchnią i odrębnym wejściem. 2. Taras z widokiem - do ustalenia. 3. Kuchnia wyposażona w lodówkę, garnki, patelnie, szklanki, sztućce. 4. Szafa bez zawartości właściciela- do mojej dyspozycji. 5. Pościel (jeżeli jestem na dwa tygodnie to w połowie pobytu wymiana). 6. Ręcznik, kubeł na śmieci jakieś krzesło z stolik na taras. 7. Czysto !!! jak zajmuje lokal po opuszczeniu pozostawię też czysty lub do uzgodnienia. 8. Miejsce parkingowe. *Telewizor-sat, internet, klimatyzacja,basen to tylko opcje np. dodatkowo płatnelub dla określenia willi lub super standartu !!! Czy to wiele ??? Płacąc za trzy osoby 40euro mogę chyba tego oczekiwać - niemcy, anglicy i inne maści płacą chyba podobnie (oglądając oferty internetowe). A kraść pomidorów, targować o 1euro i biegać za papierem bo jestem polakiem? to nie będe. Czy obecnie Chorwacja aż tak się zmienia, a zysk pośredników ma zniszczyć tą spontaniczność ?? Byłem dwa razy we Włoszech i apartamenty w tej cenie były zawsze eleganckie z wyposażeniem do 300 mb od moża w cenie niewygórowanej 30-50euro . Dla Chorwatów skromne wyposażenie Włoskie = wysokie wyposażenie Chorwackie. Wam się w głowach poprzewracało - często wasze apartamenty to pokoje gościnne wg naszego standartu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.xnet.hr 17.10.05, 11:46 To co ty ddxp oczekujesz jest NORMALNIE i to mozesz dostac i z nizsza cena niz 40 EUR..tylko zalezy w jakym rejonie CHORWACJI. ! Niestety sa i ktory oczekuje to wszystko + basen + klimatyzacja + jakuzy za 30 EUR na dobe za 4 osoby...I ci sa ktory narzekaja.. W Dalmacji mozezs za 35 EUR znalesc apartament ktory wypelny twoja oczekywania ! Na Istrze ciezko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:17 Ale niestety sa i tacy ktorych oszukujecie zeby tylko sciagnac do Chorwacji do Was do biura Tak jak napisal moj przedmowca - d dupach sie wam poprzewracalo - windujecei ceny nie zwiekszajac standardu . Ale jak mawiali starozytni rosjanie pozywiom uwidzim Nie wroze dlugiej kariery takiemu zachowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:06 Byłem 4 razy na Istrii, w Premanturze 3 razy, 2 razy płaciłem 8 euro/os, trzeci, ostatni 10 euro/os w nowiutkim apartamencie, oddanym w sierpniu, ja byłem po 15 wrsześnia, w 2004 r. Zawsze mam apartament 2 lub 3 osobowy, zawsze jestem tylko z żoną, zawsze płaciłem za dwie osoby. Właścicielka, Elwira, niesamowicie symatyczna osoba, sprawiająca wrazenie zimnej, stara się jak moze abyśmy byli zadowoleni z pobytu, abyśmy ją polecali, abyśmy powrócili. Sprzątanie co 2/3 dni, wymiana pościeli i ręczników po tygodniu, sprawy papieru nie ma, papier jest. Piwo, rakija na przywitanie, jedna lub dwie kolacje rybne w trakcie pobytu, rakija na wyjazd, kartki z zyczeniami na święta i kartka na początku sezonu. Kawa, wyśmienita, prawie codziennie. Do morza ok 200/400 m, my jeżdziliśmy rowerami ok 3/5 km na pólwysep Kamenjak. Można Istrii nie lubić, podziwiać Dalmację, moze być odwrotnie--to sprawa indywidualna, my na Istrii czujemy sie wysmienicie, tu poznalismy najsympatyczniejszych Chorwatów, tutaj też poznaliśmy bardzo ciekawych Słoweńców i Niemców. Tutaj najwięcej jeżdzilismy rowerami, naprawdę mamy co wspominać. Ale jesteśmy głodni wrazeń i zwiedzamy całą Chorwację. W Vodicach, u Mario, tez płaciliśmy 8 euro/os, ok 100 m od morza, apartament 3 osobowy. Winogron pod dostatkiem, rosły przy grillowisku, o wino i rakiję tez Mario dbał. Nie bardzo rozumiem, moze jestem mało rozwinięty Twojej postawy, wciskania kitu ludziom. Wierzę, że jest jakaś grupa zadowolonych z Twoich usług, ale jest też grupa niezadowolonych, i o tę grupę powinieneś walczyć, mówiąc prawdę, nie obrażać się. Podsumowując--po 7 pobytach w Cro, po paplaniu Jadrana (Vedrana), i tak pojadę do Chorwacji, ale nie w rejon działania w/w osoby. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.xnet.hr 17.10.05, 12:36 Witaj Maciek ! Jest fajnie jak masz kwatery 8 EUR/osoby... Do podaj stronie internetowe ze ludzie widza.. Poco zaplacic 15 EUR jak jest 8 EUR.. Tylko nie ma sensu wiecej diskutowac o cenamy i kwateramy...Kazdy ma swoja kase i biore co chce i gdzie chce...Ty wiesz swoje ja wiem swoje... I poco sie klucic.. Podaj namiare do chetnych...mozez do mnie tez.. Ja bardzo chetnie pojechal by na Istrie za 16 EUR z zona na tydzien... Bo w Dalmacji tyle kosztuje kamping Kamping ROZAC na ciovo www.dalmacija.net/trogir/rozac/index-en.html 4 eur/OSOBA/dzien 4,5 eur/samochod/dzien 4 eur/namiot dziennie 2,5 eur/dziennie za prad razem na dwie osoby 19 EUR w kampingu.. A poco do kampingu jak mozesz na istrie za 16 EUR dziennie... Ja nie mowie Maciek ze klamiesz..tylko troche dziwnego.. To pozdrawiam i koncie dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:19 I tane camping to kolejny przyklad na wasza pazernosc . Chcielibyscie jak najszybcie jsie dorobic nachapac zeby caly rok pozniej nic nie robic . Podaj cwaniaczku ceny za ostatnie 4 lata z tego campingu i powiedz co sie zmienilo w tym czasie . Co przybylo na polu namiotowym i w otoczeniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.xnet.hr 17.10.05, 12:39 Widac Maciek ze jestes czlowiek ktory zyje w rzeczewystosci i jak zostawisz GG lub email mozemy pogadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.plock.mm.pl 17.10.05, 19:07 Jadran - człowieku przestań bredzić - bo po twoich wypowiedziach można wysnuć wniosek, że jesteś chory psychicznie lub pijany.A za 8 euro/os w całej Chorwacji po 10 września jest apartamentów jak tz.gruszek ulęgałek na drzewie - masa. I to jest prawidłowość - bo tak jest na całym świecie - Włochy,Hiszpania - po tym terminie płaci się trzy, cztery razy mniej niż w sezonie i niech to twoja tępa głowa pojmnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadran Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.xnet.hr 18.10.05, 09:41 Zbynek ! Moze ty nidgy poza granica nie bylesz... Moze jeste apartament 8 eur od osoby...ale tez moze jak jest apartament na 4 lub wiecej osob a nie 2 osoby.. Co ty chcesz powiedziec jak ty sam przyjedziesz ze dostaniesz apartament za 8 eur...na dobe...lub z kym w dwojka za 16 EUR... Daj czlowieku... Gdzie to jest pokaz...a nie byc madry gdzie nie jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Do Jadrana-Vedrana IP: 193.111.174.* 18.10.05, 12:01 Sorry, ale wtrace : Togir noclegi 7euro nowe apartamenty tv/sat, klimatyzacja,morze widok, plaża 3min . www.apartments-sunrise.com Oczywiście od osoby !! Niemożliwe a jednak człowieku o wielu twarzach Vedrana- Jadrana-........-.........-......... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.plock.mm.pl 18.10.05, 12:03 widzę,żę nawet swojego kraju nie znasz i dalszą dyskusję z tobą uważam za zbędną nie mającą sensu.A bywam nie tylko w Chorwacji ale i w innych krajach nastawionych na turystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:13 Wywołałem straszną dyskusję, wywołałem Jadrana do odpowiedzi, a chciałem przekazać tylko opinię o Villi Ruza w Stanici obok Omisia. Pozdrawiam wszystkich, Serdzia (zazdroszczę takiego widoku z tarasu). Jadrana też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:21 I to sie wlasnie w pale nie miesci Chorwatom - ze jest kres ich pazernosci Tak jest wszedzie droi Jadranie . Trzeba sie tylko ruszyc i poszukac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Do Jadrana-Vedrana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:07 Mieszkałam w Tucepi w środku sezonu (połowa sierpnia) za 100 za 8 osób. Był papier -nie pomyślałam nawet , że może nie być. Mydło w płynie , płyn do mycia naczyń i codziennie zmieniane ręczniki i sprzątane . Zostało też zmieniona raz pościel w ciągu 8 dni. Udzielano też nam wszelkich możliwych informacji. Dostaliśmy rakiję i wino, wyjeżdżliśmy o 3 rano i słowa skargi z tego powodu. Do morza było 2 minuty. Więc można.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Vedran odezwij się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:12 Byłam na wczasach w Chorwacji i pilismy wino u Swieta w Sevidzie. Było super. Chcialabym zebys sie odezwał na moj mail bo w tym roku tez się wybieram i moze masz coś ciekawego do zaproponowania mimek34@gazeta.pl. Prosze odpisz mi . Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
lesiomar Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie 19.10.05, 00:06 Byłem w Willi Ruza w 2 poł,czerwca. Spacerowaliśmy do zmierzchu w obie strony wybrzeżem , ale tak naprawdę 5 km w Omisie to dopiero były spacery, miasto z "duszą" , wspaniałe stare budowle, wąskie uliczki, smaczne lody w cukierniach. To fakt było dużo schodów u Serdzia , ale powiedz ile masz czasu w Polsce na sport, siłownię?? potraktuj to jako zaprawę (tak zamiast windy); przestań pisac o papierze toaletowym i darmowej rakiji (naprzeciwko Serdzia był "polmos" sprzedawali rakije za 30 kunów - jak piszesz o takich drobiazgach to mi po prostu za ciebie wstyd. Proponuje wiecej usmiechu i pogody ducha, papier toaletowy i rakija to nie wszystko; ja nie pojade do Serdzia drugi raz tylko z jednego względu - jest jescze tysiące miejsc do zwiedzenia na świecie, ale będe je polecał znajomym zaznaczając info o schodach i że bardziej nadaje się na wczasy "stacjonarne" pozdro Lesio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Do lesiomara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:50 Nie wstydż się, jest więcej powodów do wstydu za Polaków niż ja. Był "polmos", kupowałem trochę, całkiem przyzwoite wyroby. Sport--uprawiałem go wiele lat, jestem bardzo sprawny, ale teraz mam pewien problem, kolana, właśnie dlatego te schody to nie dla mnie. Pytałem i nie dostałem prawdziwej informacji--o to mam żal, nawet nie pretensje. Spacery do zmierzchu-tak, ale we wrześniu to ok 19 godz i co dalej. Teraz ktos napisze, po co jadę we wrześniu--odpowiadam--mam taki kaprys, a poważnie--tylko wtedy mogę mieć urlop, pracy nie zmienię. Papier, czy darmowa rakija--stać mnie wiele, mogę kupić ile chcę, mogę też nie pić rakiji, jeśli mnie nie będzie stać, ale podkreślam ponownie--TO CHORWACI, przez 6 poprzednich pobytów przyzwyczaili mnie do pewnych standardów. Uśmiechy i pogody ducha mam wystarczjąco dużo aby obdzielić tym dobrem wielu rodaków. W moich wypowiedziach nie chodzi o narzekanie, nie to jest moim zamiarem, jesli tak wyszło-przepraszam, tylko o prawdzie informacje. Urlop u Serdzia wspominamy jako bardzo udany, z przyjemnoscią oglądamy zdjęcia, samego widoku z tarasu ok 150 szt. Wypoczęlismy aż za bardzo, trochę przez te schody. Ja też to miejsce mogę polecać z czystym sumieniem, ale tylko na wczasy stacjonarne, dla ludzi bez problemów z kolanami czy sercem ( i oczywiście z własnym papierem - haha). Oczywiście--jadę do Chorwacji w przyszłym roku, w inny rejon, moze na Murter (chętnie przeczytam coś o takim pomyśle). Nie zraża mnie ciągły wzrost cen w Cro, nie zraża mnie postawa wielu Chorwatów--lubię ten kraj i dobrze się w nim czuję. Zwiedziłem wiele zakątków świata, wychowałem się za granicą, ale dla mnie Chorwacja to jest to, moze kiedyś kupię tu dom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niusiaa1 Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie 20.10.05, 13:56 Bylismy w tym roku w Villa Ruza w sierpniu i nie narzekam. Piekny widok, spokoj, cisza a jak chcielismy gwaru to jechalismy do Omisu czy Splitu. Poza tym co drugi dzien urzadzalismy sobie wycieczki w rozne miejsca, wiec milo bylo wracac w takie spokojne miejsce (nie mowie tu o miejscowosci, tylko o Villi). Na pewno zal mi bylo tych co mieli apartamenty po drugiej stronie ulicy i balkony wychodzace nad jezdnie, brrrrrrrr. A ja sobie rano wstawalam i patrzylam na przyplywajace delfiny. Mysle ze zawsze mozna sie doczepic i zepsuc sobie wakacje. A mi starczy ze jest cieplo, cicho i czysto. Serdzio byl mily, jego rodzice tez. A schody....... moze nie jest to plus tego miejsca, ale co po niektorym przyda sie taki trening..... Zreszta do wody nie bylo tak duzo stopni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Villa Ruza--wrócłem--pytajcie IP: *.plock.mm.pl 20.10.05, 16:00 niusiaa1 -żeby o czymś pisać , trzeba też dokładnie czytać co piszą inni. Odpowiedz Link Zgłoś