Gość: Wojtek IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 23.07.01, 19:25 Czy ktoś był na wspomnianej wyspie. jeżeli tak to co tam można zobaczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Wyspa SV KATARINA / Rovinj IP: *.radio-merkury.poznan.pl 24.07.01, 06:42 Na wyspie tej nie byłem ale mogę zaręczyć ze zobaczysz na niej niewiele-powód ? ma wymiary mniej więcej 100 na 100 metrów. Nic się jednak nie martw takze tylko 100 metrów dzieli ją od nabrzeża Rovinja a to przepiękne miasteczko-moim skromnym zdaniem Rovinj ma najlepszy "klimat" na Istrii, no i nie przypadkiem, zwane jest chorwacką Wenecją. Nie wiem czy Hotel? w którym zamieszkasz oferuje jakiś transport na ląd - ta skromną odległość można pokonać wpław ale nie jest to chyba najlepszy pomysł na regularny transport. Na wyspę kursuja co prawda małe łódki (cena chyba 10 albo 20 kun) ale kilka przepraw dziennie może nadwyrężyc budzet. Pozdrawiam i miłych wakacji pamiętaj jednak w sierpniu Rovinj jest oblężony przez Włochów i Niemców-wieczorem "korki" nawet przed knajpami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Wyspa SV KATARINA / Rovinj IP: 159.107.89.* 07.08.01, 17:58 Bylem tam tydzień, w hotelu Katarina, Drogo, ale podobalo mi sie, doskonala kuchnia. Moja zona, chociaz kobiety w ciązy sa z reguly marudne, w ogole nie narzekala. To jest chyba najlepsza rekomendacja. możliwość bezpośredniej rezerwacji, w TUI ok. 10% drożej http://www.hotelinsel-katarina.com Jest to hotel austriacki, dużo Niemców, Austriaków, spotkalismy jedna rodzine z Polski. Łajba na ląd co 1H (w sezonie co 45 minut), bez opłaty dla mieszkancow hotelu. Sorry za póżną odpowiedź, zazwyczaj nie zaglądam na forum. Pozdr/Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś