Gość: Katarzyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:48 Czesc chce wybrac sie w roku 2006 w sierpniu autem do Chorwacji , może mi ktoś zaproponować , poradzic do jakiego hotelu cZy pensjonatu warto zawitac i w nim na czas urlopu zamieszkac ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ruda Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? IP: *.devs.futuro.pl 03.01.06, 08:56 we wrzesniu bylismy samochodem a wyspie Korcula w miejscowosci lumbarda, hotel borik. hotel spoko, jedzenia dobre, bardzo mila obsluga. wracamy tam w tym roku - dokladnie w to samo miejsce i do tego samego hotelu. pobyt 7 dniowy za osobe z 2 posilkami wyniusl nas ok 600 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re:Do Rudej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:19 A czy to prawda, ze w Lumbardzie jest piekna piaszczysta plaża? Słyszałam, ze tak tylko trudno do niej trafić:). Jezeli jest to prosze o wskazówki. Przyda mi sie w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re:Do Rudej IP: *.devs.futuro.pl 11.01.06, 10:25 troszki pozno ale zawsze :D jest piaszczysta plaza w lumbardzie, ale czy piekna - rzecz gustu. jak trafic? wjezdza sie do lumbardy 1 ulica, i trzeba ta ulica jechac dalej (nie skrecie w lewo do mariny tylko caly czas prosto), mijasz supermarket studentac (czy jakos tak) i dalej prosto, miedzy winnicam . potem bedzie rondo (tam chyba nawet autobbus jezdzi) z jakas kaplica na srodku a ty dalej prosto tylko droga po prawe i dojdziesz .... milego pobytu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re:Do Rudej IP: *.devs.futuro.pl 12.01.06, 13:47 nie ma za co. a kiedy sie wybierasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re:Do Rudej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:51 chcę w lipcu jechać na 10 dni. Rok temu byłam na płd Chorwacji i w tym roku tez chcę jechać. Myślę własnie o Lumbardzie. Jadę z dzieckiem, więc piasek by sie przydał...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re:Do Rudej IP: *.devs.futuro.pl 13.01.06, 08:52 jesli macie samochod, to wyprawy na ta piaszczysta plaze nie beda sprawialy klopotu. jesli jednak nie, to spacer z dzieckiem i gratami moze byc meczacy :) pozdrow ode mnie lumbarde w lipcu, ja jade we wrzesniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re:Do Rudej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:25 Samochód mamy , więc myslę że nie będzie problemu. Już się nie mogę doczekac wakacji... A czy to prawda, że w Lumbardzie jest naprawdę ładna piaszczysta plaża z parasolami od słońca? Napisz proszę czy naprawdę warto tam jechać. Wiem, że okolica jest piękna, miasteczko Korczula prześliczne, ale chodzi o samą plażę w Lumbardzie , czy warto z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re:Do Rudej IP: *.devs.futuro.pl 16.01.06, 10:49 plaza w samej lumbardzie nie jest paiszczysta! przed hotelem borik jest 50 cm piasku, ale b brudnego, i kolo bazy nurkowej tez jest cos co przypomina piasek. ale nie wyglada to atrakcyjnie. chociaz na tej 'plazy' kolo centrum nurkowego widzialam ludzi. z tego co pamietam to jakiegos zatrzesienia parasoli na tej odleglej piaszcyzstej plazy nie widzialam, no ale ja tam bylam od 10.09 czyll na kilka dni przed koncem sezonu. w sezonie tam pewnie i knajpka (jak ja byla zabita n glucho) dziala, wiec moze i parasole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re:Do Rudej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:40 Dzięki. Ktoś mi mówił ze w Lumbardzie-a moze za nią, nie pamiętam, jest piękna piaszczysta plaża. Ale moze jaja sobie robił.Ale i tak i tak pojadę tam w lipcu. Dzięki pomoc. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? IP: 195.149.124.* 16.01.06, 15:47 Czy rezerwujesz pokój bezpośrednia czy przez jakieś biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:50 Zastanów sie najpierw czy warto siedzieć w jednym miejscu całe wakacje? Miejsc noclegowych w Chorwacji jest pełno napis : sobe , oznacza pokoje do wynajecie i znajdziesz je w najmniej spodziewanym miejscu. Poziom jest różny adekwatnie do ceny. Hoteli też sporo. Gdzie dokładnie chcesz dojechać? Ja polecam Dubrownik, bo w sierpniu mają urlop Włosi i bliżej jest ich pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? 05.01.06, 20:04 Witaj ! Podzielam pogląd BEA, że Chorwacja jest zbyt piekna żeby siedziec w jednym miejscu. Jest dosyc wczesnie i biura podróży proponują duże znizki w hotelach za wcześniejsze rezerwacje. Proponuję tydzień w Dubrowniku lub okolicach i kilka dni na Istrii. Zobaczysz dwa światy - palmy i agawy na południu oraz smutną północ. pozdrawiam lahcimm Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm słowenia 05.01.06, 20:14 w Słowenii polecam jaskinie Skocjana - największy podziemny kanion w Europie lahcimm Odpowiedz Link Zgłoś
baja02 Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? 11.01.06, 16:35 Z tymi "dwoma światami" zupełnie się nie zgadzam. Południe Chorwacji jest bardzo ładne, ale Istria nie jest brzydsza, jest troszkę inna, nie ma może tyle roślinności "południowej", ale jest bardziej zagospodarowana. Zdanie swoje opieram na własnych doświadczeniach z kilkakrotnego pobytu i na południu i na północy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? 13.01.06, 09:24 Hej ! Nie napisałem, że Istria jest brzydka, też mi się bardzo podobała (np.Pula), tylko przez brak egzotycznej rośninności jest ..... smutniej niż w Dalmacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rufio9 Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? 07.01.06, 14:34 Hotel Adria, Vela Luka po remoncie, super jedzenie, prywatna plaża i basen, piękna okolica, dobra baza na wypady na wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: AUTEM DO CHORWACJI-PORZĄDNY HOTEL ??? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.01.06, 17:26 My byliśmy ostatnio w Tucepi w hoteliku Varvodic -polecam. Jest wprawdzie nieco oddalony od plaży (jakieś 250 m) i trzeba trochę podejść pod górę, ale za to ma piękny widok na okolicę i wszędzie jest blisko. Pokoje były klimatyzowane, z pięknym widokiem na morze i góry. Jedzenie też b. dobre - my co prawda wykupiliśmy tylko śniadania, bo chcielimy czuć się "niezwiązani", ale inni goście bardzo chwalili obiady. Hotel jest urządzony w dawnym zamku, dosyć skromny, bo np. nie ma windy. Za to ma duży parking i garaż. Miłe wrażenie też zrobił na nas hotel Alga znajdujący się z drugiej strony miejscowości. Do jego ujemnych stron należy niestety to, że jest to wielki i dosyć hałaśliwy obiekt. W katalogach piszą (np. TUI), że jest oddalony ca 700 m od centrum - dość to zabawne, bo nie wiem, co oni uznają za centrum w Tucepi, bo jest to miejscowość, która ciągnie się przez parę kilometrów brzegiem morza i cały czas jest mniej więcej tak samo: sklepy, restauracje, hotele, domki, promenada. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś