Gość: figa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:52 no właśnie, czy na koniec lipca są już świeże figi w sklepach? wstyd się przyznac, ale nie wiem kiedy dojrzewają ... i jakie jeszcze inne owocki kupię wtedy w Ch.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: figi w lipcu? IP: *.au.poznan.pl 05.05.06, 13:40 Figi zaczynaja dojrzewac pod koniec sierpnia . Są wtedy wszędzie na drzewach . Ja kupowałam od pana który miał swoje drzewo . Pychota . Też zrywaliśmy z drzew.Trzeba uważać w upały na liście figowca bo parzą boleśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiath Re: figi w lipcu? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 05.05.06, 14:53 Figi sa już pod koniec czerwca, oczywiście nie te miejscowe ale sprowadzane (podobno z Włoch tak mówiła pani na straganie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: figi w lipcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:01 Jest kilka gatunków fig. W tamtym roku w lipcu jedliśmy duże fioletowe i zielone kupowane od babci przed domem. Ale na większości drzew rosły jeszcze małe, niedojrzałe,zielone ... Odpowiedz Link Zgłoś