IP: *.radom.pilicka.pl 21.06.06, 17:53
Proszę o opinię na temat Lumbardii na Korculi zatrzymam się w ośrodku LUNA.
Prosze o praktyczne rady co zabrac itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: lumbardia IP: *.streamcn.pl 22.06.06, 12:09
      Lumbarda jest znana z piaszczystej plazy widzielam to miasteczko oplywajac
      Korczule jest urokliwe. Nie piszesz kiedy jedziesz czy wyjazd zorganizowany
      itp ale praktyczna rada zabrac cos bardzo cienkiego i przewiewnego ale z
      dlugim rekawem i przykrywajace w razie potrzeby dekold. tam o spalemie sloncem
      b. latwo.
    • Gość: LIlka Re: lumbardia IP: *.radom.pilicka.pl 22.06.06, 16:46
      Bardzo dziękuję jadę w lipcu samochodem, będę się tam żywiła sama więc mogę
      dużo napakowac. Ale jeśli ceny są podobne to nie ma to większego sensu.
      • Gość: JP Re: lumbardia IP: *.streamcn.pl 22.06.06, 19:03
        ceny w Chorwacji sa prawie dwa razy wyzsze wiecprosze zabrac prowiant zwlaszcza
        wedliny zolty seri w przypadku gotowania jakies konserwy lub mieso wkowqne.
        Przypuszcam ze na wyspie i w sezonie nie bedzie tanio wiec w zaleznosci od
        finansow prosze sobie wszystko dobrze przygotowac
        • ma_ruda2 Re: lumbardia 23.06.06, 15:58
          bylam w lumbardzie w zeszlym roku i jade teraz we wrzesniu i naprawde nie
          zauwazylam zeby ceny byly az 2 razy wyzsze niz w polsce!! ale moze ja slepa
          jestem, albo poprostu na urlopie nie zwracam uwagi na wydatki :)
          Lumbarda jest fajna, mala marina, ze 3 knajpki, ze 2 hotele (w jednym ja sie
          zatrzymuje), i jakies osrodki. dookola winnice. do piaszczystej plazy kawalek
          spacerkiem, spory kawalek, ja uzywalam tej obok mariny :) jest tez w lumbardzie
          spory sklep swietnie zaopatrzony, taki troche supermarket (kilka krokow w
          strone tej piaszczystej plazy). no i oczywiscie centrum nurkowe, ale drogie, za
          to z przeuroczymi wlascicielami. jak juz tam pojedziesz, proponuje wypozyczyc
          skuter (to nic ze jedziesz autem) i pojechac do Smokvicy, Brny - po drodze dech
          zapieraja widoki morza i sasiadujacej wyspy lastowo!! milego wypoczynku :)
    • Gość: JP Re: lumbardia IP: *.streamcn.pl 23.06.06, 21:00
      Sadze ze ceny w lipcu i wrzesniu roznia sie chociaz za obiad w knajpie
      nadmorskiej w Orebiczu we wrzesiu za standardowy obiad placilam 100-150 kun
      mysle ze w przeliczeniu na zlotowki w Polsce zjem w porownywalnej knajpce taniej
    • Gość: Lilka Re: lumbardia IP: *.radom.pilicka.pl 25.06.06, 22:23
      Dziekuję za rady. Jeśli możecie podajcie mi jak trafic na tę piaszczystą plaże.
      podobno nie jest oznakowana. Pozdrawiam prawie wakacyjnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka