10.07.06, 17:20
Czy wśród forumowiczów są osoby, które były w Gradac? Chciałabym uzyskać jak
najwięcej wiadomości zanim wyjadę, tym bardziej, że jadę w ciemno... Z góry
dziekuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ines Re: Gradac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:07
      www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11603&highlight=gradac
      www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10610&highlight=gradac
      www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9873&highlight=gradac
      • axap1 Re: Gradac 11.07.06, 16:07
        Bardzo dziekuję za pomoc- wczytałam się w to forum i rzeczywiście mnóstwo
        ciekawych rzaczy można sie dowiedzieć. Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: Gradac IP: *.tktelekom.pl 14.12.14, 11:47
      Ja byłam w gradacu w 2009 roku i powiem szczerze, że zakochałam się w chorwacji i w samym gradacu. Byliśmy w 2 pary na 2 tygodnie. Tydzień spędziliśmy w samym gradacu a drugi [planowaliśmy spędzić w innej mniejscowości by po prostu zobaczyć inne miasteczko. Po tygodniu pobytu w gradacu pojechaliśmy dalej przed siebie szukać innego miasteczka. Dojechaliśmy do samego dubrownika. spędziliśmy tam jedną noc zwiedziliśmy miasto po czy jednogłośnie wróciliśmy do gradaca. Byliśmy sam koniec sierpnia z przewagą września. Nie było tłumów-wręcz przeciwnie pod koniec pobytu odczuwało sie końcówkę sezonu. Pogoda super-wręcz idealna-ciepło ale nie za gorąco. Sam gradac jak dla mnie przepiękny. Super dla rodzin z dziećmi-ale poza sezonem. Miejscowość mega romantyczna-idealna na podróż poślubną.Dużo super romatycznych kafejek przy samej plaży-cudowne widoki. Dla tych co lubią mega imprezować to chyba raczej nie za bardzo-nie wiem jak jest w sezonie być może wtedy więcej się dzieje. My mieliśmy kwaterę z widokiem na morze i 20 m do morza-nie przesadzam tak właśnie było. Kwatera jeśli chodzi o lokalizację była na wypasie. Widok z tarasu mieliśmy fenomenalny. Dla mnie było zajebiście w tym roku też się wybieram tylko już z 2 dzieci :-)
    • mama.globtroterka Re: Gradac 19.12.14, 09:44
      Gradac jest bardzo ładnie położony i należy do tych spokojniejszych miejscowości. To świetna baza wypadowa - blisko do Dubrownika, na Havar (promy z Drvenika), na Sv. Jure czy do Bośni (polecam Wodospady Kravica i Mostar). Można też pokusić się o split czy Trogir.
      • mama.globtroterka Re: Gradac 19.12.14, 09:49
        My akurat podróżujemy z dzieckiem, ale może kilka fotek i informacji praktycznych okaże się pomocnych ;)

HVAR
        globtroterek.blogspot.com/2014/05/hvar-i-zagadki-podroznika.html
        BOŚNIA
        globtroterek.blogspot.com/2014/03/misja-specjalna-w-bosni-i-harcegowinie.html
        DUBROWNIK
        globtroterek.blogspot.com/2014/02/poszukiwacze-skarbow-w-dubrowniku.html
        SPLIT
        globtroterek.blogspot.com/2014/03/rebusowy-split.html
        TROGIR
        globtroterek.blogspot.com/2013/10/podchody-w-trogirze.html
      • Gość: darek.59.pl Re: Gradac IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.14, 11:32
        Gradac jest dobrą bazą wypadową dla zwiedzania wysp, peljeszaca, riw. makarskiej, itd, ale w letnim sezonie urlopowym na pewno nie jest spokojniejszym miejscem na wypoczynek. Mnóstwo ludzi, pełne plaże, hałas, gwar, itp., mnóstwo naszych kochanych rodaków w większości ze Sląska. Niestety raczących się alkoholem w każdym miejscu i ryczących wieczorami w barach, a od rana już stojących w markecie po piwo.
        • Gość: iwona Re: Gradac IP: *.esnet.pl 17.07.16, 13:32
          Gradac jest urokliwy. Piękna plaża, długa, można znaleźć zacienione miejsca. Mnóstwo tawern przy promenadzie. Na początku lipca dużo ludzi głównie z Polski i Czech ale mniej niż na plażach w Polsce czy miejscowościach na Północy. Świetna baza wypadowa n wycieczi. Odwiedziliśmy Dubrownik, chociaż w sezonie nie polecam. Parkingi co najmniej 30 kun za godzinę, tłumy na murach, woda mineralna 0,5 10 kun, lody 10 kun. Warto zobaczyć ale wycieczka dosyć męcząca. Bardzo ładne Bacinskie jeziora i wyspa Hvar, która zauroczyła nas niesamowicie. Prom z Dvernika -samochód, 2 osoby dorosłe i dziecko to 147 kun w jedną stronę. Droga główna z zapierającymi dech widokami i zatoczkami, do których warto zjechać. Miasto Stari Grad przepiękne, podobnie Jelsa. Naprawdę polecam i chciałabym tam kiedyś wrócić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka