Dodaj do ulubionych

mapa Plitvice

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 08:59
Na jeziora plitvickie nie mamy zbyt wiele czasu, więc chciałabym wcześniej
wiedzieć co i jak. Dlatego proszę o namiary stron www , z mapą jezior
plitvickich i z miejscami wejść(jak najdokładniejsza) .
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: mapa Plitvice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:19
      Na plitvicach śa dwa wejscia dolne i górne i przy kazdym sa mapki. Jak dobrze
      pamietam sa chyba 4-5 tras i podany czas jaki zajmuja. Najkrótsza ok 3
      godzina , najdłuzsza ok 8.
      • Gość: nina10 Re: mapa Plitvice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:30
        Dzięki za informacje Pozdrawiam!
        • Gość: cro-expert Re: mapa Plitvice IP: *.dsl.iskon.hr 11.07.06, 21:40
          polecam strony:

www.np-plitvicka-jezera.hr
    • Gość: Łukasz Re: mapa Plitvice IP: *.makler.local / 195.187.134.* 13.07.06, 12:05
      byłem tam ostatniej niedzieli - chętnie odpowiem na wszystkie pytania,
      co to znaczy, że masz niewiele czasu? ile konkretnie?
      jesli masz 4-5 godzin to powinno wystarczyć na obejrzenie górnych i dolnych
      jezior - napisz mi ile masz czasu aja opiszę Ci trasę
      pozdr
      Łukasz
      • Gość: gospodarz Re: mapa Plitvice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:08
        Ja też planuje być w niedziele, może w sobotę.
        Ile było ludzi? na którym parkingu się zatrzymałeś i jaką trasą przeszedłes?

P
        • Gość: gospodarz dzięki już znalazłem Twoja relację obok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:11
      • Gość: Mycha Re: mapa Plitvice IP: *.zefa.pl 13.07.06, 17:51
        ja bede w chorwacji w II pol sierpnia.
        Mieszkac bedziemy kolo Biogradu

Chcielismy zwiedzic jeziora po drodze, ale zaczynam myslec ze to zly pomysl i
        ze lepiej poswiecic na nie 1 dzien - pojechac, obejrzec i wrocic.

Jakbys mogl mi cos podpowiedziec to czekam na maila.
        pozdrawiam
        malinia1@wp.pl
        • Gość: nina10 Re: mapa Plitvice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:22
          Do Łukasza
          O czwartej rano wyruszamy z Bratysławy i trudno mi dokładnie określić ile
          godzin zajmie nam podróż. Mam nadzieję ,że bez korków, więc liczę,że na 13-14
          powinniśmy dojechać. Chyba,że się mylę!? Kolejny nocleg mamy w Seliste Dreznicko
          (4 km od Plitvic).Możemy więc do zamknięcia być w Plitvicach. Co proponujesz?
          Co warto zobaczyć i czy jest wejście od strony Seliste Dreznicko(Rakovica)?
          Która trasa jest godna polecenia? Będzie z nami 5 letnie dziecko!
          Pozdrawiam!
        • Gość: do Mychy Re: mapa Plitvice IP: *.makler.local / 195.187.134.* 17.07.06, 08:46
          ja również mieszkałem koło Biogradu a konkretnie jakieś 7-8 km na południe w
          miejscowości Pakostane.
          Biograd - dla mnie porażka - tłumy ludzi, komercja i generalnie syf. Natomiast
          miejscowości poniżej Biogradu są bardzo ładne.
          Oczywiście polecam Pakostane a jeszcze bardziej miejscowość leżącą jakieś 10-
          12km na południe od Biogradu o nazwie Drage - fajne tam maja plarze.
          wszystko można zobaczyć na stronie www.pakostane.hr
          jesli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem
          Ł.
          • Gość: Mycha Re: mapa Plitvice IP: *.zefa.pl 20.07.06, 13:56
            ja bede mieszkac w Sv. Petar.
            W Biogradzie pewnie bede tylko raz czy dwa - generalnie zamierzamy duzo jezdzic
            i zwiedzac, nie trzymajac sie jednej miejscowosci.
            • Gość: biala81 ważne!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.06, 01:45
              witam
              ostatnio byłam w Plitvicach i nieźle się nacieliśmy. zlikwidowali przystanek -
              o ile pamiętam, to nr.3 - więc lepiej nie idźcie w tamtą stronę. od razu
              ruszajcie do czwórki. myśmy zrobili nadprogramowo kilkanaście kilosów...ale i
              tak było bardzo przyjemnie :o)
              najlepiej zapytajcie o to od razu w kasach!
              pozdrawiam
            • Gość: Adam Re: mapa Plitvice IP: 80.48.208.* 21.07.06, 08:56
              Za 3 tyg. jade tam 3-ci raz. Jesli to bedzie Twoj 1-wszy raz to bardzo Ci
              zazdroszcze:)) Zjezdzilem praktycznie cala Chorwacje i mimo wszystko
              najbardziej lubie wypoczywac wlasnie w Sv.Peter. Pozdrawiam
              • Gość: Mycha Re: mapa Plitvice IP: *.zefa.pl 24.07.06, 16:50
                no to sie ciesze
                ;o))

tylko nadal prosze o jakies porzadne info o plitvicach: jak awybrac trase i czy
                lepiej tam jechac poswiecejac jeden dzien pobytu czy "po drodze"

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka