21.07.06, 15:02
Moi Drodzy Forumowicze, wybieram się w drugiej połowie sierpnia do Chorwacji
i zastanawiam się nam miiejscowością; ktos poradził mi, żebym pojechała do
Trogir'u. Chciałabym poznac opinie tych, którzy spędzali tam wakacje, czy
warto, jakie sa plaże, jakie zaplecze rozrywkowe, itp... Z góry dizekuję za
pomoc. Acha, wybieramy się grupą ludzi w wieku ok. 30 lat- informacja chyba
ważna ;)
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Trogir? 21.07.06, 15:24
      >Acha, wybieramy się grupą ludzi w wieku ok. 30 lat- informacja chyba
      > ważna ;)

Ważna, bo ludzie w tym wieku na ogół potrafią się posługiwać wyszukiwarką na
      forum.
      Wpisałam w nią przed chwilą słowo Trogir i w samym w roku 2006 pokazało się 5
      stron.
      • axap1 Re: Trogir? 21.07.06, 15:31
        oczywiście, że potrafią się posługiwać i nawet to zrobili, ale informacje,
        które tam znaleźli, są dość zdawkowe i jak dla nich niewystarczające. Opis
        Trogiru również sobie ci ok. 30-latkowie znaleźli, nawet po angielsku, bo
        nauczyli się tego języka (tacy sprytni są), ale pytanie zostało zadane po to,
        by ktoś, któ był w Trogirze odpowiedział o swoich doświadczeniach a nie o tym,
        co znalazł na stronach. 30-latkowie nie szukają pomocy w wyszukiwaniu stron,
        szukają pomocnej osoby, któa opowie o swoicm pobycie w Trogirze. Z 30-letnim
        pozdrowieniem i podziękowaniem
    • makare1 Re: Trogir? 23.07.06, 00:48
      Byłam. Wróciłam tydzień temu. Też 30-latki z dziećmi. Plaże - w Okrug Gornij
      publiczna szeroka, żwirkowa, tylko dość szybki spadek dna i 6 m od brzegu jest
      już na pewno powyżej 4 m głębokości. Można skorzystać z plaży na kempingu,
      gdzie dno łagodniejsze - wjazd auta 20 kn/ dzień lub podjechać do Vranicy tylko
      auto ponoć dość daleko trzeba zostawić (nie byliśmy).
      Miasteczko przepiękne! Co do wieczornych atrakcji - jest mnóstwo knajpek,
      klubów z których dobiegała nocą muzyka (obecność maluchów i wyprawa w jedną
      rodzinę nie pozwalała na głębsze penetracje). Jeśli jeszcze jakieś pytania...
    • emes-nju Re: Trogir? 23.07.06, 10:22
      Oklolica jest dosc umiarkowana plazowo, bo z powodu bliskiego sasiedztwa Splitu
      woda, choc znacznie czystsza niz w Baltyku (!), za czysta nie jest.

Natomiast samo miasto jest rewelacja! Knajpek do wyboru, do koloru. Nie wiem
      dlaczego, ale zawsze jak staje w Trogirze jachtem, to tam puszczam najwiecej
      kasy na knajpy :-) Nigdzie w Chorwacji nie bawie sie w knajpach tak dorze.

Duza turystyczna zaleta Trogiru jest bliskosc Splitu, ktory ja zaczynam cenic
      bardziej od zadeptanego i wymuskanego az do nierealnosci Dubrovnika. Z Trogiru
      blisko tez jest do Sibenika i wodospadow Krka.
    • Gość: ab Re: Trogir? IP: 193.29.207.* 24.07.06, 07:31
      miasto jest chyba najpiękniejsze na riwierze od zadaru do splitu, natomiast moza to nie uswiadczysz,poniewaz lezy nad dosyc waskim kanalem
      • axap1 Re: Trogir? 24.07.06, 09:21
        Wszytskim, którzy napisali parę słów o Trogirze z całego serca dziekuję :))
        • Gość: sz0rstki Re: Trogir? IP: *.agora.pl 24.07.06, 11:05
          Trogir jest przepiękny, te wąskie uliczki, knajpki i promenada
          z palmami i cumującymi jachtami...
          Ja co prawda, do Trogiru dojeżdżałem wieczorkami ale za to tam
          gfdzie mieszkałem - cisza spokój i umiarkowane ceny.
          Polecam miejscowość SLatine na wysepce Ciovo. Z Trogiru to ok.
          8 km. Przejeżdżając przez most z Trogiru na wyspę Ciovo, skręcamy
          w lewo i jedziemy cały czas drogą mijając Arbanije (też ładnie)
          docieramy do Slatine. Śliczny mały port z falochronem, małe przytulne knajpki,
          cisza i spokój...
          Ze Slatine do trogiru kursuje autobus. A do Splitu 6 razy dziennie pływa
          "tramwaj wodny". Za domek dla małżeństwa z dzieckiem płacę 30 ojro. Domek
          jest klimatyzowany z pełnym zapleczem socjalnym a do Adriatyku jest ok. 10
          metrów.

Pozdrawiam i polecam.
          • 1980dominik Re: Trogir? 30.01.07, 08:38
            Witam,
            Czy mógłbym prosić o jakieś bliższe namiary na ten nocleg... Chciałbym się
            wybrać do cro z żoną oraz 1,5 rocznym dzieckiem.
            1980Dominik@wp.pl
            • izabela116 Re: Trogir? 30.01.07, 12:17
              Hej Dominik !
              ja też byłam na Ciovo w tamtym roku,w Okrug Gornji.
              wejdż na stronke www.trogir.pl tam, znajdziesz dużo fajnych ofert ,również w
              Slatine o którym pisze poprzednik,ceny nie wyższe i portal sprawdzony i
              wiarygodny- szczerze polecam !
              jeżeli bedziesz zainteresowany to wiecej info i link do sprawdzonych
              apartamentów wyśle Ci na maila.pzdr.
    • Gość: jimi Re: Trogir? IP: *.kasztanowe.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:47
      szukaj kwater na wyspie ciovo. połączona mostem z Trogirem jak masz jakies
      pytania pisz, bo własnie wróciłem gg 5627710 i służe pomocą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka